S a többi...
Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval, kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral elkeverjük alaposan, és fokozatos keveréssel a lisztet és a tejet egybeelegyítjük. A megmosott, beáztatott mazsolát beleszórjuk. Legvégül, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk a sűrű palacsintamasszába.
Magas falú serpenyőben, a vajat felolvasztjuk és a forró serpenyőbe öntjük a masszát. Készíthetjük tepsiben is, sütőben. Amikor sülni kezd a tészta, megkeverjük, összeforgatjuk, hogy az apró darabok mind karamellizálódjanak, átsüljenek. A szilvadarabokat hozzáforgatjuk a majdnem kész morzsalékos tésztához és átforgatjuk. Sokáig ne hőkezeljük már, hogy a szilva ne engedje ki a nedvességét, csak hőkezelt legyen.
A masszába tehetünk vaníliaaromát, de ne túl sokat, hogy a szilva ízét ne nyomja el. Tálaljuk üvegtálban, díszítsük szilvadarabokkal és tejszínhabrózsákkal. A cukorbetegek glukononnal édesítsenek és a napi szénhidrátmennyiségbe számítsák be a liszttartalmat.
A desszert egy óra alatt tálalható és finom a váratlanul érkező vendégeinknek is.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agostonjolan@gmail.com
Kép1: A szilvás császármorzsa egy óra alatt elkészül a vasárnapi asztalra. Kép: Pinterest
Kép2: A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk. Kép: Pixabay
Kép3: A császármorzsát készíthetjük serpenyőben, de sütőben, tepsiben is. Kép: Pinterest
Kép4: Tálalhatjuk üvegtálban, vaníliás porcukorral… Kép: Pinterest
Kép5: ...vagy tejszínhabrózsával is. Kép: Depositphotos
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.