Címlap
Diétázóknak ne használjunk irritáló fűszert. Bazsalikom, zöldség zöldje, hagymaszár, reszelt szerecsendió, őrölt kömény, őrölt édes paprika, esetleg piros arany a javasolt fűszer. A tűrőképesség és ízlés szerint fűszerezzünk.
Vaj helyett használjunk sajtkrémet, keverjük ki a tölteléket reszelt tormával és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket töltsük meg a tormakrémmel, majd tekerjük fel, rögzítsük fogpiszkálóval és tegyük hűtőbe.
Lehet aszpikot is készíteni formába téve, a díszítést bízzuk a gyermekekre a kínáló tálcára tevés után.
Kapcsos tortaformában is rétegezhetjük a tormakrémmel töltött sonka szeleteket és öntsük le ízesített zselatinnal, majd díszíthetjük tálalás előtt a sonkás tortánkat.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agostonjolan@gmail.com
Kép1: Húsvéti csemege a sonkatekercs. Kép forrása: Thingstock
Kép2: A sonkaszeletek vékonyak legyenek. Kép forrása: Depositphotos
Kép3: A tormakrémet besamelmártással, sajtkrémmel keverjük ki. Kép forrása: Pinterest
Kép4: A sonkát tekerjük fel. Kép forrása: Depositphotos
A sonkaszeletek vékonyak legyenek. Kép forrása: Depositphotos (15 KByte)
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.