2019. január 21., hétfő,  Ágnes
 
 
 
 

Címlap

A megfejtést nem kell beküldeni...
Fidesz-, kormány- és Simonkaellenes demonstrációk Orosházán
Két – természetesen – bejelentett megmozdulást is tartottak tegnap délután Orosházán. Ezeken a megjelentek (a polgári összefogás és demonstratív tiltakozás jegyében) a Fidesz önkényuralmi törekvései elleni véleményüknek adtak hangot, illetve ez alapján cselekedtek. A rendezvényeket ezúttal a Jobbik orosházi szervezete „hozta tető alá”, ám ott láttuk más ellenzéki pártok tagjait, szimpatizánsait, de mindezektől független polgárokat is. Általánosságban elmondható, hogy a résztvevők a „rabszolgatörvény” visszavonását, a sajtószabadság helyreállítását, a korrupcióellenes ügyészség felállítását, továbbá a bűnszervezetben való költségvetési csalással és más bűncselekményekkel meggyanúsított Simonka György – finoman szólva – közéletből történő eltávolítását követelték.
Szerző: Kiss A. János
Fenesiné Markovics Nóra elismerést vett át dr. Halmosi Zsolttól
2019. január 19., szombat
Ma délután Orosházán lassítja gyűlés a forgalmat - Gyermek sérült meg Kevermesen
A pedagógusok, a diákok, a szülők egyaránt számíthatnak Fenesiné Markovics Nórára, a gyulai rendőr törzsőrmesterre, akinek szakterülete a baleset-megelőzés. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében indította el az Iskola rendőre-programot. A kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítését segítő, biztonságát veszélyeztető helyzetek felderítését és megszüntetését célzó kezdeményezésben a Békés megyei rendőrök is részt vesznek. A Rendőrségi Igazgatási Központban, január 10-én megrendezett V. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a megelőző tevékenységben kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek adta át az Év iskolarendőre elismeréseket.
Szerző: SZ. M.
A gyulai útkereszteződésben kerékpáros fiút ütött el az autós
2019. január 18., péntek
A gyanú szerint lopta a kerékpárt a gyulai férfi - Gyulai fiút ütött el az autós - Szarvason a tiltás ellenére elindult a teherautós
Békés megyében, január 17-én, Szabadkígyós külterületén, 5.35 órakor egy személygépkocsi megcsúszott, árokba csapódott és felborult. A balesetnek két könnyű sérültje van. Elek külterületén, 6.30 óra körül árokba borult egy személygépkocsi, a jármű utasa súlyosan megsérült. Mezőkovácsházán, az Árpád utcában tolató személygépkocsi elsodort egy gyalogost. A balesetről utólag, 11.20 órakor a sérült gyalogost ellátó orvos tett bejelentést a rendőrségen. A vizsgálat eredménye szerint a nő könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, az Ajtóssy Albert utca és az Eötvös Lóránd utca kereszteződésében, 14.45 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és összeütköztek. A tizenéves fiú könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Hét állat tetemét találták a rendőrök a kisteherautóban
2019. január 18., péntek
Gyűlés miatt egy sávos forgalom Békéscsaba és Kondoros között - Forgalomból kivont autó Újkígyóson - Lopott a vadászmester Füzesgyarmaton
Gyűlés miatt félpályás útlezárás lassítja a forgalmat január 18-án, 12 óra és 16 óra között Békés megyében, a 44-es számú főúton. A Békéscsaba és Kondoros közötti útszakaszon, a 117-es és 118-as kilométerszelvények között egy sávon halad majd a forgalom. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek óvatosan és figyeljék a forgalmat irányító lámpákat.
Szerző: SZ. M.
A Magyar Ház utcai frontja
2019. január 17., csütörtök
A temesvári Magyar Ház bejárati ajtaján 2019. január 10-i dátummal megjelent egy hirdetmény, amely szerint a Városháza urbanisztikai igazgatósága bejelenti egy urbanisztikai zónaterv (Plan Urbanistic Zonal – PUZ) kidolgozásának a szándékát. A terv szerint a Magyar Ház jelenlegi tulajdonosa, a Timpress Rt. szállodát alakítana ki az épületben, és ehhez a lakosság észrevételeit kérik.
Szerző: Pataki Zoltán
A temesvári Magyar Ház
2019. január 18., péntek
Molnár András: „Mindenképpen beszélnünk kell a Magyar Házról”
A közadakozásból felépített temesvári Magyar Ház szállodává alakításának terve felborzolta a kedélyeket a Bánság fővárosában. A közvélemény korrekt tájékoztatása érdekében, az alábbiakban közöljük Molnár András temesvári jogász hozzászólását a kérdéshez, aki a Magyar Ház jogi helyzetéről tájékoztat és a magyar közösség 1930-ban építette ingatlan visszaszerzésére irányuló kísérletek történetét foglalja össze az alábbiakban.
Szerző: Molnár András temesvári jogász (Nyugati Jelen)
Szilasi László (Forrás: Tourinform – Békéscsaba)
2019. január 17., csütörtök
Beszélgetés Szilasi László íróval a Békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban
A Körös Irodalmi Társaság január 14-én a békéscsabai születésű Szilasi László írót, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Régi Magyar Irodalom Tanszékének docensét látta vendégül a Sík Ferenc Kamaraszínpadon. Szilasi Lászlót regényeiért József Attila-, Déry Tibor- és Mészöly Miklós-díjjal jutalmazták.
Szerző: Zsidov Magdolna
A bál plakátja
2019. január 17., csütörtök
A szervezők rossznéven veszik, hogy a városvezetés egyes tagjainak nem tetszik a Kövér László díszvendégsége mellett megvalósuló jótékonysági rendezvény
A közelmúltig Simonka György – súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított –fideszes országgyűlési képviselőhöz közelállónak tekintett Tótkomlóson nem egyszerűen a civil kurázsi emelkedett eddig nem látott magasságokba, hanem a nagyobbik kormányzó párt nem „simonkás” tagjai, választói közül is immár egyre többen hallatni merik hangjukat. Takács Ferencnek, a városka önkormányzati képviselője, tanácsnoka, megyei önkormányzati képviselő, a Fidesz tótkomlósi szervezete vezetőjének Facebook-oldalán két bejegyzésre bukkantunk. (Ő történetesen korábban sem nagyon rejtette véka alá a véleményét.) Az egyik „dolgozat” szerzője ő maga, a másikat pártszervezetbeli helyettese, Lopusni Norbert Olivér jegyzi. A könnyebb elérhetőség kedvéért mindkét írást megjelentetjük cikkünkben.
Szerző: Kiss A. János
 Mezőhegyesen pakolt be a gyulai nő
2019. január 17., csütörtök
Gyulai nő lopott Mezőhegyesen - Internetes csalás áldozata a mezőkovácsházi férfi
Békés megyében szobrot és koszorútartó állványt lopott egy nő tavaly, július 21-én 5.30 óra körül, Mezőhegyesen, egy virágbolt elől. A szobor az üzlet előtt álló szökőkút része volt, a nő letörte, betette az autójába, az állványt a kocsija tetejére erősítette és elindult Pitvaros felé. Mezőhegyes határában a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltatták. Kiderült, hogy lopott tárgyak vannak az autóban és a kocsi tetején. A 39 éves gyulai nőt előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene, a szobrot és az állványt lefoglalták tőle. A rendőrkapitányság az ügy iratait most átadta az ügyészségnek.
Szerző: SZ. M.
Árpa Attila
2019. január 16., szerda
(VIDEÓINTERJÚ)
Árpa Attila: „Azt, hogy filmes akarok lenni, mindig is tudtam. Apám is filmes volt, anyám is forgatásokon dolgozott. Német az anyanyelvem, az angol a második nyelv nekem, és a magyar az, amit a legkevésbé beszélek jól, amiben hallható az akcentusom.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
< >