2017. június 27., kedd,  László
 
 
 
 

Címlap

Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
A nő nem akart békülni a gyulai tanyán
Kibékült volna élettársával egy férfi Gyulán, de a nő közölte vele, hogy nem akarja folytatni a kapcsolatukat. A férfi ekkor rátámadt és késsel három helyen megszúrta a nőt a gyulai tanyán, még 2017. január 20-án.
Szerző: SZ. M.
Életszerű versenyfeladatok a pályán
2017. június 26., hétfő
Békés megyei rendőrök versenye Orosházán
Hetedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság június 23-án a baleset-helyszínelő verseny megyei döntőjét Orosházán. A megyei döntőre hat rendőrkapitányságról érkeztek kétfős csapatok. A rendőröket hat pályán várták elméleti és a gyakorlati feladatok, két állomáson szakmai és KRESZ-kérdésekkel, négy helyen életszerűen kialakított baleseti helyszínekkel mérték fel a helyszínelők tudását.
Szerző: SZ. M.
Ilyen lett az árokba hajtó dévaványai fiatal kerékpárja
2017. június 26., hétfő
Többen ittasak voltak a hét végén Békés megye útjain…
Békés megyében, június 25-én, Nagykamaráson, 0.30 óra körül lakóház kerítésének ütközött egy személygépkocsi. A jármű vezetője elment a helyszínről, majd órákkal később az egyik kórházban orvosi ellátást kért. A vizsgálat eredménye szerint súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
A képünkön látható Dávid Zoltán (interepllációk érthetetlen testületi ülési "közvetítését" magára vállalva tapasztalhatjuk) nehézkesen olvas, de hiszünk abban, hogy válaszadásának elmaradása nem íráskészségén múlik...
2017. június 25., vasárnap
Az orosházi polgármester és a jólneveltség
Valami provinciális szokás üthette fel a fejét az orosházi önkormányzat berkeiben. Olykor-olykor „tojnak” a választópolgárok megkeresésére. Eleinte csak arról beszéltek az ügyes-bajos dolgaikat rendezni kívánó orosháziak, hogy amikor például közigazgatási eljárási ügyekben felkeresik a polgármesteri hivatalt, ott ne egyszer nem veszik jegyzőkönyvbe a bejelentésüket, majd arról is hallani, hogy egyszerűen nem válaszolnak írásban megküldött beadványaikra. Nemrégen egy rákóczitelepi képviselői beszámolói fórumon már az is elhangzott, hogy az önkormányzat egyes vezető tisztségviselői is megengedik maguknak, hogy egyszerűen nem reagálnak a választópolgárok szóbeli vagy írásos megkeresésére. Ez juttatta eszünkbe, hogy a vitalap.hu is így járt: Dávid Zoltán polgármesternek idén, március 21-én küldtünk egy tértivevényes levelet, melyet a városháza munkatársa másnap át is vett. Azóta sem reagáltak rá, amit elintézhetnénk azzal, hogy az ilyen bizony mucsai magatartás, de annál súlyosabb a dolog: a választópolgárok által sajtó útján felvetett észrevételeket vették semmibe.
Szerző: Kiss A. János
A képen balról jobbra: Kiss József, dr. László Erzsébet, M. Szabó Mihály és dr. Sásné Balda Dorottya
2017. június 24., szombat
M. Szabó Mihály szűkebb pátriájában, Mezőhegyesen mutatta be a Virágom, virágom című könyvét
M. Szabó Mihály, a Mezőhegyesen élő újságíró, szerkesztő, költő csütörtökön este mutatta be kisvárosában Virágom, virágom címmel, Esélyegyenlőség alulnézetben alcímmel megjelent könyvét. A „hazai pálya” élénk érdeklődéssel is járt, de például Gyuláról, Békéscsabáról, Tótkomlósról is érkeztek a mezőhegyesi ÁMK könyvtárába a személyét, prózai és verses alkotásait testközelből ismerők vagy megismerni vágyók. Aztán kiderült az is, hogy a látottak, hallottak szinte ellenállhatatlan, mély érzelmeket váltottak ki a megjelentekből.
Szerző: Kiss A. János
Vincze Lilla
2017. június 24., szombat
(VIDEÓINTERJÚ)
Miért oszlott fel sikere csúcsán a Napoleon Boulevard?
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Szerencsés kimenetelű volt a tegnap reggeli baleset Gyomaendrődön
2017. június 24., szombat
Gyomaendrődön könnyebben sérült meg az autós
Békés megyében, június 22-én, Gyomaendrődön, a Fő úton, 6 óra körül egy személygépkocsi nekiütközött egy kamionnak. A balesetben az autó vezetője könnyebben sérült meg.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2017. június 22., csütörtök
Egy salgótarjáni férfi ellen javasol vádemelést a békéscsabai rendőrség
Iskolák öltözőiből lopott el telefonokat, pénzt és ékszert az a salgótarjáni férfi, akit a békéscsabai rendőrök fogtak el tavaly december 2-án. A 43 éves férfi több mint 20 fiatalt lopott meg.
Szerző: SZ. M.
Súlyosan megsérült az autó vezetője
2017. június 22., csütörtök
Felborult a sofőr autójával Mezőberény határában
Békés megyében súlyos sérülést szenvedett egy járművezető, aki autójával Mezőberény külterületén, földúton felborult június 21-én, 7.15 óra körül. A személygépkocsi vezetője letért a földútról, ekkor felborult. A mentők az autó vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
A résztvevők (ABC-sorrendben):  Bod Tamás, Czene Ferenc, Körömi János és Müller Péter
2017. június 21., szerda
Együtt: felülírták a hazug óriásplakátokat – Békéscsaba és Gyula után újabb városok következnek
Az Orbán vezette Fidesz-kormány nem csak korrupt, hanem hazug is. Egy „Nemzeti Konzultációnak” nevezett akción vagyunk túl, amely sem nem volt nemzeti, sem nem volt konzultáció. A kérdések hazugok és hamisak, nem egy esetben a legalantasabb emberi ösztönökre játszanak. Ezt „játssza” a kormány.
Szerző: Bod Tamás
< >