2018. június 25., hétfő,  Vilmos
 
 
 
 

Címlap

Két személyautó ütközött össze Békéscsabán
Egy fa állította meg a kétsopronyi tolvajt a déli órán
Békés megyében, Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca kereszteződésében, június 22-én, 10 óra körül összeütközött két személyautó. A balesetben az egyik jármű vezetője és a másik autó három utasa könnyebben megsérült. Kétsopronyban, az egyik vendéglátóhely elől – szintén június 22-én – 12.30 óra körül egy férfi traktort vitt el a hozzá kapcsolt pótkocsival együtt. A férfi több utcán áthajtott, megrongált egy parkoló személyautót, majd úgy állt meg, hogy fának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a 25 éves kondorosi férfit, felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást ellene.
Szerző: SZ. M.
Az első három motoros már nem tudta elkerülni az ütközést
2018. június 24., vasárnap
Nem adott elsőbbséget a motorosoknak az autós
Békés megyében több motoros is súlyosan megsérült abban a balesetben, amit egy szabálytalanul balra kanyaró személyautó vezetője okozott a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán, szeptember 30-án, 14.15 óra körül.
Szerző: SZ. M.
A képen (balról jobbra) Köves Mihály Doboz polgármestere, Medves István rendőr főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság), Pelleg József rendőr alezredes (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)
2018. június 22., péntek
Kihelyezték az első tájékoztató táblát Békés megyében
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a hajózás és a fürdőzés szabályaira hívja fel a figyelmet. A vízi közlekedés szabályairól és a fürdőzés előírásairól információs táblákat készíttetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az első táblát június 21-én helyezték ki Doboz-Szanazugban, a szabadstrandon. Békés megyében, a Körösökön sokan sportolnak és a kijelölt fürdőhelyek is népszerűek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék)
2018. június 22., péntek
Dombegyházig jutottak el a gyulai lányok
Békés megyében a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei június 21-én, 19 óra körül Dombegyházon megtaláltak két gyulai lányt, akik engedély nélkül jöttek el egy gyulai lakásotthonból. A Gyulai Rendőrkapitányság eltűnés miatt elrendelte a körözésüket. A 15 éves és a 17 éves lányt a rendőrjárőrök visszavitték az intézménybe és átadták a nevelőiknek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: KamaraOnline)
2018. június 22., péntek
Lehet vitatkozni a szerző által kifejtett gondolatokkal, észrevételekkel, de leginkább csak akkor, ha hozzá hasonló színvonalon, stílusban teszi valaki. Persze (tudnivaló) a mai politikai „kultúra” nagyban megnehezítheti eme elvárás teljesülését…
Szerző: Füredi Ferenc
Újságírók a sajtótájékoztatón
2018. június 22., péntek
Sajtóbeszélgetés a Szegedi Ítélőtáblán az új Büntetőeljárási törvény legfontosabb rendelkezéseiről
A július 1-től hatályba lépő új Büntetőeljárási törvénytől a kormány, a jogász szakma és a közvélemény is azt várja, hogy a büntetőeljárások egyszerűbbé válnak, gyorsabban lebonyolódnak anélkül, hogy a szakmaiság követelménye csorbulna – hangzott el a Szegedi Ítélőtáblán megtartott sajtóbeszélgetésen, amit dr. Harangozó Attila, a táblabíróság elnöke és dr. Hámori Attila elnökhelyettes tartott.
Szerző: K. A. J.
A kórus a fellépésen
2018. június 21., csütörtök
Ünnepélyes évadzáró hangverseny a békéscsabai református templomban
Ha templom és zene együtt van, akkor az embereket máris érzékenyen érinti az a tudat, hogy a hétköznapinál magasabb értékűt, érzékenyebbet élhetnek át. A Békéscsabai Református Kórus évről évre júniusban rendezi meg az Évadzáró Hangversenyét, és ezt a közös örömüket a repertoárjukba újabban beemelt dalokat kívánják megosztani a nagyközönséggel. A közönség pedig reménykedve várja, hogy ez a nap elérkezzen, ezért már jó előre, egymástól érdeklődnek erről az eseményről, így, a programot meghirdető szóróanyagon kívül, a hívó szó is elér az érdeklődőkhöz. Ennek és a remek zenei kínálatnak köszönhetően, kivétel nélkül minden alkalommal megtelik a Deák Ferenc utcai református templom, amiképpen történt ez június 17-én is.
Szerző: Zsidov Magdolna
Képünk illusztráció! (Forrás: Térkép-atlasz webáruház)
2018. június 21., csütörtök
Ellopott kutya miatt támadtak egymásra Vésztőn
Garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt intézkedtek a rendőrök a Békés megyei Vésztőn, egy italozó előtt. Egy férfi és egy házaspár között támadt vita, mert a feleség szerint a férfi ellopta a kutyájukat. Számon akarta kérni ismerősét június 19-én ez a 38 éves vésztői nő, mert úgy hallotta, hogy néhány nappal korábban ő lopta el lánya kutyáját. A nő autóval a férfi házához indult, de útközben egy italozó előtt összetalálkoztak. A nő és a férfi kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a nő hazament, és szólt a férjének, aki motorral azonnal a kocsmához indult.
Szerző: SZ. M.
Játékos tanácsadás a békéscsabai iskolában
2018. június 21., csütörtök
Hasznos információk gyerekeknek, szüleiknek, tanáraiknak
Békés megyében bűnmegelőzési és közlekedési ismeretekkel várták a tanulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a napokban, a megyeszékhelyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola táborában.
Szerző: SZ. M.
Kardosnál áttért a menetiránya szerinti bal oldalra az autós
2018. június 20., szerda
Orosházi fiatal ellen indítottak büntetőeljárást
Békés megyében, június 19-én, Békésen, a Széchenyi téren, 14.15 óra körül összeütközött két kerékpáros, egyikük könnyebben megsérült. Néhány perccel később, Füzesgyarmat külterületén egy kerékpáros férfi elesett és súlyos sérülést szenvedett. Mezőberényben, 15.45 óra körül a Békési úton egy elektromos-triciklis nő oszlopnak ütközött. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
< >