2018. szeptember 20., csütörtök,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

Képünk illusztráció! (Forrás: nemzetidohanyshop.hu)
Az eladó megfogta (a kezét) – Több mint egymillió volt a dohányboltban
Békés megyében a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves eleki fiú letartóztatását, aki szombaton délután megkísérelt kirabolni egy nemzeti dohányboltot Eleken. A fiatalkorú gyanúsított szeptember 15-én, kora délután ittasan bement az egyik eleki nemzeti dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy délután visszamegy a dohányboltba és kirabolja. A fiú elment egy barátjához, elkérte tőle a kerékpárját, a barátja lakásából magához vett egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú tompa élű kést és visszament a bolthoz – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
A verseny plakátja
2018. szeptember 19., szerda
Nemzetközi verseny a Készenléti Rendőrség szervezésében
Színvonalas versennyel és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket a Készenléti Rendőrség Mezőhegyesre – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: bildagentur.panthermedia.net)
2018. szeptember 19., szerda
Gyors eljárásban kiutasítás, felfüggesztett börtönbüntetés a battonyai Járásbíróságon
A Battonyai Járásbíróság előtt N. N. vádlott ellen embercsempészés miatt indult büntetőügyben, jogerős ítélet született szeptember 17-én. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat embercsempészés bűntettében, két év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, és egy év Magyarország területéről kiutasítás büntetésre ítélte. A bíróság a börtönbüntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság rendelkezett a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetére a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, és az előzetes fogva tartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte a vádlottat 74 ezer 266 forint bűnügyi költség megfizetésére, 33 ezer350 forint bűnügyi költség az államé.
Szerző: SZ. M.
Szalagkorlátnak ütközött az autó
2018. szeptember 19., szerda
Szarvason az ütköző teherautó sofőrje elhajtott – Könnyebb sérülések Békés megye útjain
Személyautónak ütközött egy pótkocsis teherautó Szarvason. A sofőr a baleset után elhajtott a helyszínről, de a városban működő térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök néhány órán belül megtalálták a férfit.
Szerző: SZ. M.
Éles István
2018. szeptember 18., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
Mennyire éles Éles István parodizálása? Ez és sok minden más is kiderül róla a beszélgetés során.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Oltás közben
2018. szeptember 18., kedd
A tűzoltók munkáját egy videofelvétel segítségével láthatják
Egy hozzávetőleg ezerötszáz négyzetméternyi alapterületű, használaton kívüli épületben keletkezett tűz, majd égett teljes terjedelmében hétfőn éjszaka Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a budapesti hivatásos- és önkéntes tűzoltók, összesen tizenkét gépjárművel érkeztek ki a helyszínre. A lángokat több oldalról kezdték támadni a műveleti szolgálat irányításával, tíz vízsugarat kellett bevetni.
Szerző: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A biztonság jegyében
2018. szeptember 18., kedd
Békés megyei rendezvény Békéscsabán
A „Biztonság hete” címmel rendez országos programsorozatot szeptember 17-e és 22-e között az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége. Békés megyében szeptember 17-én, Békéscsabán, több szervezet várta bemutatókkal, programokkal, tanácsadással az érdeklődőket. A megyeszékhelyen, a Bartók Béla úton, a rendőrség előtti kereszteződésben, közlekedési ismereteket tanult általános iskolások, a „Zebra Zsaruk” kísérték át a gyalogos-átkelőhelyeken óvodásokat. Eközben rendőr irányította a forgalmat és a rendőrség baleset-megelőzési előadói ismertették a gyermekekkel a legfontosabb szabályokat.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Behir.hu)
2018. szeptember 18., kedd
Kerékpárosoknak nyújtanak segítséget Békés megyében
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára.
Szerző: SZ. M.
A színház előtti pódiumon (Fotók: Lipták Szabolcs, A-TEAM)
2018. szeptember 17., hétfő
Zenés, beszélgetős ízelítő az új repertoárból
A hagyományoknak megfelelően, a Békéscsabai Jókai Színház most is a közönséggel együtt tartotta meg nyilvános évadnyitó ünnepségét szeptember 15-én, szombaton délután, a teátrum előtti téren. Seregi Zoltán igazgató beszédében először a publikumot köszöntötte, a társulat nyári szerepléseit értékelte, majd a 2018-19-es évad bemutatóit, bérletrendszerét ismertette. Az új produkciókból a szerzők, rendezők, színészek adtak zenés-táncos ízelítőt.
Szerző: Molnár Enikő
Az előadások a békéscsabai klubokban zajlottak
2018. szeptember 17., hétfő
A két békéscsabai nő összerugdosta a férfit
Békéscsabán két nő bántalmazott egy férfit, megrugdosták és elvették a pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. A két nő – emlékeznek talán –május elsején este bántalmazta a férfit Békéscsabán, a Kossuth téren. A férfi a földön feküdt, amikor a nők odamentek hozzá, többször megrúgták, pénzt követeltek tőle. A gyanú szerint a férfi kabátjának zsebéből kivettek néhány ezer forintot. A súlyosan megsérült férfi felismerte támadóit, félórával később egy arra járőröző rendőrnek mondta el, mi történt vele. A rendőrök rövid időn belül elfogták a 32 éves, békéscsabai B. Irént és a 33 éves, szintén békéscsabai J. Ágnest. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük, az ügyészség indítványára a bíróság mindkettőjüket letartóztatta. A rendőrkapitányság az iratokat most átadta az ügyészségnek.
Szerző: SZ. M.
< >