2018. február 25., vasárnap,  Géza
 
 
 
 

Címlap

Az aktivisták oktatófüzeteket osztottak a járókelőknek
A drogdílerek hazugságait mutatták be az utcán
Megmozdulást szerveztek a droghasználat megelőzésére a hideg idő ellenére. Az önkéntesek célja az volt, hogy minél többekkel ismertessék meg a drogok veszélyeit, mielőtt a drogdílerek hazugságai jutnának el hozzájuk
Szerző: M. Szabó Mihály
Bognár Levente aradi alpolgármester és dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester
2018. február 24., szombat
Idén is gazdag programsorozattal kívánja elmélyíteni a 24 évre visszanyúló testvérvárosi kapcsolatát Arad és Gyula, a két város 2018. évi együttműködési megállapodását szerdán írták alá a szomszédos város polgármesteri hivatalában. A dokumentumot Arad város nevében Bognár Levente aradi alpolgármester látta el kézjegyével, Gyula város részéről dr. Görgényi Ernő polgármester írta alá az együttműködési okiratot.
Szerző: Cs. E. (onlinejelen)
Kardos-Horváth János
2018. február 24., szombat
(VIDEÓINTERJÚ)
A zenész-előadó elmesél egy konkrét esetet, amikor sikerült stresszhelyzetben háromig számolni, és közben emlékezni arra, hogy ilyenkor mit kellene tenni…
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
A felborult autó Békéssámsonnál
2018. február 24., szombat
Békéssámsonnál előzés közben csúszott meg
Békés megyében, február 22-én, Orosházán, a Török Ignác utcában, 5.15 óra körül kerékpáros férfi álló tehergépkocsinak ütközött és súlyosan megsérült. Még aznap egy másik baleset is bekövetkezett azon a vidéken.
Szerző: SZ. M.
Gyula egyik arca - a sok közül
2018. február 24., szombat
Gyulai fiatal bántalmazott egy másikat
A rendőrség vádemelést javasol a férfi ellen, aki megütött egy 18 éves fiatalt Gyulán. A bántalmazott fiatalember súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (forrás: Békés Megyei Tourinform hivatalos honlapja
2018. február 24., szombat
Rokkant embert fosztogatott falujában
Békés megyében a Battonyai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a 23 éves férfi előzetes letartóztatását, aki tavaly december és idén február között háromszor rabolta ki az egyedül élő sértettet Kevermesen. A kevermesi gyanúsított elhatározta, hogy anyagi gondjainak megoldásához a látásból ismert, mozgásszervi betegségben szenvedő, rokkantnyugdíjastól szerez pénzt. A gyanúsított a sértett életvitelét figyelte, majd 2017. december elején, késő este házának a bejárati ajtaját betörte, arcát maszkkal eltakarva bement az idősödő férfi lakásába, aki erre felébredt. A gyanúsított a nála lévő kést az ágyon ülő sértett nyakához tartotta, a házban lévő pénz átadását követelte, azzal fenyegette a férfit, hogy megöli. A sértett ennek hatására 10 ezer forintot adott át támadójának. A gyanúsított további két alkalommal, 2018 januárjában és február elején hasonló módszerrel ment be a sértett otthonába, ahol őt megöléssel fenyegette és a pénzét követelte. A gyanúsított a második alkalommal 8 ezer forint körüli készpénzzel, míg utoljára 2 ezer 500 forint értékű élelemmel távozott a sértett házából.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Utcakereső)
2018. február 24., szombat
A fiatal a falujában fosztogatott egy nyugdíjast
Békés megyei rendőrök Budapesten fogtak el egy férfit, aki Kevermesen háromszor rabolt ki egy 62 éves nyugdíjast. Rablás megalapozott gyanúja miatt a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság február 20-án őrizetbe vette a Békés megyei, kevermesi, 23 éves T. Ivánt.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Stockfresh)
2018. február 24., szombat
Nem akart fizetni az ország másik feléből érkezett autós
Fizetés nélkül akart elhajtani egy benzinkútról egy kisteherautó vezetője február 19-én, 15.45 óra körül Békés megyében, Orosházán. A férfi azt mondta a kútkezelőnek, hogy nincs nála pénz, de később visszamegy és rendezi a tartozását.
Szerző: SZ. M.
Baleset Békésen
2018. február 24., szombat
A sofőr nem adott elsőbbséget a másik vezetőnek
Békés megyében, Békésen, a Teleki utca és a Malom utca kereszteződésében, február 21-én, 16.45 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik jármű vezetője nem adott elsőbbséget a másik autósnak. Az ütközésben az előbbi jármű vezetője és utasa könnyebben megsérült. Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit szintén február 21-én, 9 óra körül Tótkomlósról, a Kossuth utcából. A férfi személygépkocsit vezetett és az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. A rendőrök a férfit a mért légalkohol értéknek megfelelő közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.
Szerző: SZ. M.
Takács Ferenc a politikai felelősség vállalása ellenében korrekt együttműködést vár el a fideszes városvezetéstől - a tótkomlósi polgárok érdekében
2018. február 23., péntek
Nincs költségvetése a fideszes testületi többségű önkormányzatnak: a Fidesz helyi elnöke megelégelte, hogy a „Simonka-szárny” levegőnek nézi – őt is
A tótkomlósi képviselő-testület tegnapi ülésén napirendi pont volt a város 2018-as költségvetésének elfogadása is. „Bemelegítésként” hirtelen „előfordult” ott házi fotósával Simonka György fideszes országgyűlési képviselő is, de az említett napirend előtt távozott: csak egy kis „kampánycalendulázásra” kukkantott be. Aztán megtörtént az, amit a fürdősátras testületi botrány óta akár borítékolni is lehetett: Takács Ferenc városi képviselő, tanácsnok, a megyei önkormányzat tagja, a tótkomlósi Fidesz-szervezet elnöke – miután válaszra sem méltatták feltett kérdését – nem szavazta meg a fideszes városvezetés 2018-ra érvényes költségvetését.
Szerző: Kiss A. János
< >