2017. október 18., szerda,  Lukács
 
 
 
 

Címlap

Éjjel ütközött szalagkorlátnak és borult fel az autós
A 44-es számú főúton, Békésszentandrás külterületén, október 16-án, 6.30 óra körül összeütközött két személyautó. A mentők az egyik jármű vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, ugyancsak e napon, 14.15 óra körül szintén két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben az egyik autó vezetője könnyebben megsérült. Köröstarcsán, október 17-én, 1 óra előtt néhány perccel egy személyautó megcsúszott, lesodródott az útról, szalagkorlátnak ütközött és felborult. Az autó vezetőjénél felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett, az elsődleges orvosi vizsgálatok eredménye szerint könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: blogger)
2017. október 17., hétfő
Nyílt napot tartanak a Szegedi Ítélőtáblán a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján
A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából október 25-én, a jövő hét szerdáján nyílt napot szervez a Szegedi Ítélőtábla. A rendezvényre, amely a Szeged, Sóhordó utca 5. szám alatti épületben délután 4 órakor kezdődik, minden érdeklődőt vár az ítélőtábla vezetése.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Pevik Nonprofit kft)
2017. október 17., hétfő
Ami segítene a város lakóin: az önjáró kuka
„Békéscsabán segítik az embereket. Orosházán miért nem?” – ezzel a címmel megfogalmazott véleményével kereste meg a sajtót az MSZP Orosházi Szervezete. Az jutott eszünkbe, hogy aki megszólal, az ugye nem kuka, de ha a kukák beszélni tudnának… Ez esetben majdnem beszédesnek mondhatók.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: The FUNishers - Bandcamp)
2017. október 17., hétfő
Változatos eredményesség/eredménytelenség kíséri az orosházi asztaliteniszező lányok idei szereplését
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Béthel Alapítvány Békéscsaba)
2017. október 17., hétfő
Békéscsabán október 16-tól 25-ig rendezvény miatt kerülőutak lesznek
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága október 16-án, 10 órától rendezvény miatt forgalmirend-változást léptetett életbe Békéscsabán, a Gyulai út Thurzó utca és Bajza utca közötti szakaszán. A megváltozott forgalmi rend október 25-én, 8 óráig lesz érvényben. A Gyulai úton, a Dobozi út és a Thurzó utca kereszteződésétől 30 km/órás sebességkorlátozás érvényes. Az Alkotmány utcától Gyula irányába egy forgalmi sáv járható, ezen a szakaszon 20 km/ órás sebességkorlátozás van. A Gyula felől érkezők Békéscsaba belvárosát a Bajza utcán közelíthetik meg. A Gyula felől személygépkocsival érkezők a Körte sor – Lencsési út – Corvin utca útvonalon is el tudják kerülni az érintett útszakaszt. A Gyulai úton a Békéscsaba belvárosa felől (a Kossuth tér irányából) érkezőket a Dobozi útra terelik.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Patrocinium Kiadó)
2017. október 17., hétfő
A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja a Békés megyei bíróságokon
A Békés megyei bíróságokon október 24-e és október 27-e között idén is lehetőség lesz arra, hogy a „Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja” alkalmával az állampolgárok jobban megismerjék a polgári igazságszolgáltatás és a bíróságok működését, jogaik érvényesítésének lehetőségeit. Az Európai Tanács és az Európai Bizottság 2002-ben kezdeményezte a tagállamokban minden év október második felében a „Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjának” megtartását. A rendezvény időszerűsége, hogy megkezdődött a bíróságokon a felkészülés a 2018. január elsejétől hatályos, új Polgári perrendtartás alkalmazására. Az új törvény számos jelentős változást hoz. A Gyulai Törvényszék és a Gyulai Járásbíróság október 25-én idén is közösen rendezi meg a „Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját” Gyulán, Béke sugárút 38. szám alatti épületében.
Szerző: SZ. M.
Vasárnap este fának hajtott Gyulán az autós
2017. október 17., hétfő
A hét végén Békés megyében többen ültek így volánhoz
Békés megyében, Gyulán, az Árnyas utca és a Scherer Ferenc utca kereszteződésében, október 15-én, 19.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A jármű vezetője a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Friss hírek)
2017. október 15.,
(A látássérültek nemzetközi napjára – a fehér bot napjára –, melyet október 15-én tartunk az egész világon)
Álljon itt – elöljáróban és ízelítőül – egy mai és valós történet a kórházak világából. A nővér a kórházban mindenáron meg akart etetni… hát én tiltakoztam! Szerinte, aki vak, nem tud egyedül enni. Én pedig megkérdeztem: talán a nővérke tükröt tesz maga elé, s úgy eszik? Megharagudott. Aztán jól leszidott, mert nem vittem ki a szennyes edényt a hosszú folyosón, akárhol lévő kocsira…
Szerző: Krabót Judit
Képünk illusztráció! (Forrás: Ardent Communications)
2017. október 15.,
Úgy volt jelen, mint aki a lelkekbe lát. Hangtalanul figyelte. Az író várakozott, közben arra gondolt, bizonyára titkolózik, valami nagyon nincs a kedvére. Reménykedett, idő kérdése és meg fog szólalni, kérdez valamit, mond egy szót, amire elkezdődik a társalgás közöttük. De továbbra is a rezdületlen csend, pusztán törékeny jelenléte, ami biztos volt. Nem értette, máskor olyan könnyedén alakot ölt a téma, amire élénk eszmecsere jön közöttük létre. Most távolságot tartott, nem simult a gondolataihoz. Pedig az érdeklődéséhez kétség sem férhetett, hiszen mindig színt vall, de az sem kizárt, hogy neheztel rá valamiért, vagy csak egyszerűen nem akar véleményt nyilvánítani… teljesen mindegy, a lényegen nem változtat. Jaj, pedig most nagyobb szüksége lenne a gondolataira, mint eddig bármikor! Az író várt még egy ideig, de annyira izgatta ez a szótlanság, hogy végül mégis kitört belőle a kérdés.
Szerző: Zsidov Magdolna
Békés megyében ismét kerékpárosokat ütöttek el
2017. október 13., csütörtök
A termesztőt őrizetbe vette a rendőrség
Békés megyében, október 12-én, Szarvason, a Csabai úton, 8.30 óra körül személygépkocsi vezetője elütött egy elektromos kerékpáros nőt, aki elesett és könnyű sérülést szenvedett. Szintén Szarvason, a Szabadság út és a Vágóhíd utca kereszteződésében, 16.45 óra körül személyautós és kerékpáros férfi ütközött össze. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
< >