2020. január 27., hétfő,  Angelika
 
 
 
 

Címlap

Szarvasnál letért az útról és felborult az autós. Kép: police.hu
Kisdombegyháznál fogták el a határsértőket - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, január 25-én, Szarvas külterületén, 13.45 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és felborult. A mentők a jármű vezetőjét és utasát könnyű sérüléssel vitték kórházba. Csanádapáca külterületén, 21.15 óra körül szintén egy személyautó lehajtott az úttestről, fának ütközött és felborult. A jármű vezetője a gyanú szerint ittas volt, könnyebben sérült meg. Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök négy külföldi férfit január 25-én, 13.30 óra körül, Kisdombegyház külterületén. A határsértők tunéziai állampolgárnak vallották magukat, személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
Szerző: Sz. M.
A 112-es segélyhívó éjjel-nappal rendelkezésre áll - tanácsolja a rendőrség. Kép: police.hu
2020. január 26., vasárnap
Bejelentés nélkül érkező ismeretleneknek ne nyissanak ajtót - A 112-őt éjjel-nappal hívhatják
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát a nő, aki közel 60 ezer forint készpénzt csalt ki egy idős férfitól a Békés megyei Vésztőn. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei január 23-án csalás miatt előállítottak egy vésztői nőt. A gyanú szerint a 33 éves N. Eszter bement egy idős férfi házába január 14-én, 8.30 óra körül, Vésztőn. A tulajdonosnak azt mondta, hogy önkormányzati dolgozó és az intézmény szolgáltatásaiért járó díjakat jött beszedni. A férfi közel 60 ezer forintot adott át neki. A rendőrség csalás vétség miatt indított büntetőeljárást ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán két személygépkocsi ütközött össze, egyikük busznak csapódott. Kép: police.hu
2020. január 26., vasárnap
Autós hajtott rá Csabaszabadinál - Romániának adták át a lőkösházi határsértőket
Békés megyében, Békéscsabán, a Szarvasi úton, január 24-én, 7.45 óra körül összeütközött két személygépkocsi, majd az egyik autó álló autóbusznak csapódott. A balesetben az egyik személygépkocsi vezetője könnyebben megsérült. Január 22-én, Szarvason, a Jókai Mór utca és a Rákóczi utca kereszteződésében, 18.45 óra körül gyalogost ütött el egy személygépkocsi. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Csabaszabadi és Újkígyós között, január 21-én traktorról ekevas esett le, amelyre ráhajtott egy személygépkocsi. A balesetben senki nem sérült meg, de az autó megrongálódott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei másnap előállították a mezőgazdasági vontató vezetőjét, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt hallgattak ki.
Hm, hogy hasonlít ez a számítógépes nullához (Forrás: wikipédia)
2020. január 24., péntek
A MÚOSZ Mészáros Kata közpénzes műsoráról, melyben nemtelen eszközökkel próbálta – sikertelenül – lejáratni Karácsony Gergelyt
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) állást foglalt az M1 – közszolgálatinak mondott – televíziós csatornán Mészáros Kata által Karácsony Gergellyel, a főváros főpolgármesterével készített „interjújáról”. A január 22-én közzétett anyagot változtatás nélkül. teljes terjedelmében elérhetővé tesszük olvasóink számára.
Szerző: K. A. J.
Mészáros Kata az ominózus interjú közben, - jóindulattal - teljesítményarányos képméretben (Képernyőfelvétel)
2020. január 24., péntek
Mészáros Kata, az M1televíziós (köz)csatorna újdonsült üdvöskéje, a napokban interjúra hívta a stúdiójukba Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét. Amit az újdondász művelt ennek ürügyén, azt bátran nevezhetjük sajtótörténetinek. Még egy bányászbéka is elismerné: ennél nincs lejjebb, csak ami a feneke alatt van. Talán emlékeznek, hogy tavaly vagy azelőtt a kormányközeli új médiabirodalom (manapság „lakájmédiaként” szokás említeni) első emberének az ismert ügyvédet, a történetesen az Orosházán élő dr. Varga Istvánt állították. Ám hamar kitelt a szolgálata. Ugyanis nem sokkal később – vitathatatlanul javító és ösztönző szándékkal – azt (is) nyilatkozta, hogy a kormányoldalon ügyködő, akarva-akaratlanul NER-es sajtómunkások felkészültsége (nyilván átlagosan), tevékenységének színvonala alatta marad a az ellenzéki sajtóbeliekének (nyilván átlagosan). Ezt a ténymegállapítását nem bocsájtották meg neki. Ám – ha találkozott vele – e borzalmas és szégyenletes provokátorakció láttán, hallatán joggal állapíthatja meg: bizony, „élből” neki volt igaza.
Szerző: Kiss A. János
Egyiptomi, szír migránsokat és három szerb embercsempészt fogtak el Kisdombegyháznál. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. január 23., csütörtök
A két szerb férfi és a nő Magyarországon keresztül szállította volna Ausztriába a határsértőket
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte egy 34 éves, egy 21 éves szerb férfi, és egy 30 éves szerb nő letartóztatását. A szerb állampolgárok szombaton este tíz olyan külföldinek nyújtottak segítséget, akik az államhatárt illegálisan, a „zöldhatáron” lépték át. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Tehervonaton megbújt migránsokat keresnek a lőkösházi vasútállomáson. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. január 23., csütörtök
A lőkösházi vasútállomáson is határsértőket fogtak el - Dühöngő geszti szidta az intézmény dolgozóit - Baleset Békés megyében
Békés megyében, január 21-én, Sarkadon, az Árpád fejedelem tér és a Kossuth utca kereszteződésében, 21 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy másik autó vezetőjének és összeütköztek. A balesetben az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült. Határsértőt fogtak el a rendőrök január 22-én, 15.30 óra körül, Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A magát marokkóinak valló külföldi személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzködött, nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a férfit a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. További két határsértőt fogtak el a rendőrök január 22-én, 16 óra után néhány perccel, szintén a lőkösházi vasútállomáson. Ők is, mint a marokkói férfi a személygépkocsikat szállító tehervonaton bújtak el. A két férfi közül az egyik marokkói, a másik tunéziai állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A két határsértőt a rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. Lőkösháza külterületén, január 21-én, 23 óra körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit. A magukat marokkói állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, január 22-én, 11.10 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Ő is olyan nyugdíjas (Hunyadvári József), aki nem tud "nyugton maradni" (Forrás: Hunyadvári József promóciója)
2020. január 22., szerda
Hát nem azt, amit a hatalmasok hisznek róluk…
Bizonyára sokan ismerik már/még a gyulai vőfélykirály nyomdászt, Hunyadvári Józsefet. A megboldogult tanácsrendszer korában tanácstagként is – tisztességgel – szolgálta a közösséget. Azért számított unikumnak, mert a városi tanács ülésein – nem ritkán megejtett – hozzászólásait szinte kizárólag verssorokba szedve mondta el. Gyula város tanácselnökét, dr. Takács Lőrincet – akit még holtában is megsüvegelnek a józan gyulaiak – ez sosem zavarta, a társak, a hallgatóság se nagyon bánta. Ahogy közéleti észrevételeit ilyen csomagolásban nyújtotta át, most egy hölgy fogalmazta meg véleményét ilyen módon, rímekbe szedve. (A szerk.)
Szerző: Fekete Edit
Elvitték a hölgy által összehúzott levélkupacokat, sajnos, az út túloldalán lévők bizonyára meghaladták a hatáskörüket ...
2020. január 22., szerda
Félmunkát végeztettek a közmunkásokkal Orosházán
Elfújta a szél? Nem. Érkeztek derék közmunkások ahhoz a többszintes épületegyütteshez, melyről a minap megírtuk, hogy az egyik házban élő, orosházi nyugdíjas hölgy még az ősszel, nagy munkával, egy szál maga jókora kupacokba húzta az ottani óriásfákról lehullott leveleket, ám az erre és a levelek elszállítására hivatott városi cég az említett cikk megírásának napjáig sem vitte el azt. Most hétfőn viszont megoldódott a probléma. Többé-kevésbé.
Szerző: Kiss A. János
A nézők szemébe nézve. Balról jobbra: Berecz Gábor, Tapasztó Ernő, Fekete Réka, Jámbor Gyula, Bognár Levente, Bege Magdolna és Fekete Károly (Fotók: Kurunczi Ferenc)
2020. január 21., kedd
A Magyar Kultúra Napja Aradon
Január 22-e 1989 óta a Magyar Kultúra Napja az egyetemes magyarság számára: egyezményes dátum annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz szövegét, amelyet az Aradhoz közeli Gyula szülötte, Erkel Ferenc zenésített meg 1844-ben, s ha nem is akkortól hivatalosan, de azóta is a magyar nemzet igazi imája. A verset világszerte a legtöbb magyar ismeri és énekli ünnepi alkalmakkor. Az első versszaka hangzik el, amelyben minden lényeges benne van: „Isten, áldd meg a magyart/Jó kedvvel, bőséggel,/Nyújts feléje védő kart,/Ha küzd ellenséggel;/Balsors akit régen tép,/Hozz rá víg esztendőt,/Megbűnhődte már e nép/A múltat s jövendőt!”
Szerző: Nyugati Jelen online
< >