2017. augusztus 22., kedd,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

Címlap

Nagyszénás külterületén, a szántóföldön felborulva állt meg az autós
Körözött külföldiek akadtak fenn a magyar-román határon - Ittas vezetők, balesetek Békés megyében
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 20-án szabálysértési őrizetbe vett egy eleki férfit, akit a rendőrök Csabaszabadiban, az Apácai úton igazoltattak. A férfi személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Gyulai Rendőrkapitányság 2018. június 4-éig eltiltotta a járművezetéstől. A férfit a rendőrség három napon belül bíróság elé állíthatja.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció
2017. augusztus 19., szombat
Állok a ravatal előtt. Lábaim remegni kezdenek. Sírás fojtogatja a torkomat. Érzem, hamarosan „üt az órám”. Nem tudom, merek-e, képes leszek-e megszólalni egyáltalán? Aztán mégis. Összegyűlik bennem valami hihetetlen elszántság. Beszélni kezdek. Összeszedetten, folyamatosan. Kívülről vagy felülről – nem is tudom?! –, hallom a hangomat. Magam elé képzelem a szemedet. Két gótikus torony. Az arcodon végtelen nyugalom. Mintha csak te búcsúznál tőlem, és nem én állnék ott árván az asztalka mögött. Szájzugodban, egy cseppnyi mosoly. Ezt nem teheted velem! Pontosan akkor, mikor amúgy is túlcsordul bennem a fájdalom! Majd megértelek végre. Most is, még most is arra törekszel, hogy segíts nekem szorult helyzetemben. Rosszul érzem magam. Miért-e nagylelkűség? Miért nem rúgod ki e díszes faláda oldalát?! Miért nem röhögsz a szemünkbe: „Csak vicc volt, most aztán jól csőbe húztalak benneteket?!” Sírodnál a szónok elmondja utolsó szavait. „Béke poraira!” Aztán már csak a göröngyök lavinaomlása hallatszik a koporsó tetején!
Szerző: M. Szabó Mihály
Képünk illusztráció! (Forrás: Kutya.hu)
2017. augusztus 19., szombat
Bogi vagyok, hivatásomat tekintve vakvezető kutya. Hobbim az írás. Imádok történeteket mesélni nektek, magunkról, a feladatainkról. Úgy érzem, olyan sokszor tévedtek velünk kapcsolatban, hogy muszáj rendet tennem a fejetekben.
Szerző: Onda Marica
Straub Dezső
2017. augusztus 18., péntek
(VIDEÓINTERJÚ)
„Ma minden le van csupaszítva, kvázi a sallangot levették róla. Ezt a »sallangot« hívták régen úgy, hogy kultúra... Ettől volt a dolog színesebb és több.”
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
A lány más autójában tett kárt Békéscsabán
2017. augusztus 18., péntek
A barátnő más kocsiját karcolta össze…
Egy békéscsabai lány a barátnőjével vitatkozó férfi autójában akart kárt tenni, de más autóját karcolta össze.
Szerző: SZ. M.
A kétsopronyi férfi kertjében 14 tő kendert találtak a nyomozók
2017. augusztus 18., péntek
A kétsopronyi házban kábítószergyanús fehér port is lefoglaltak
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 17-én őrizetbe vett egy kétsopronyi férfit. A 38 éves férfi a kertjében 14 tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kender növényt nevelt.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: PROAKTIVdirekt)
2017. augusztus 18., péntek
Az állatvédők szerint 10 kilométerre is elmenekülhet a megrémült kutya
Az augusztus 20-i, ünnepi tűzijáték hang- és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata szerint az állatokra a tűzijáték sokk-ként hat, elszökhetnek, de az ijedt kutya, macska félelemből támadhat, harapást is okozhat.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2017. augusztus 18., péntek
A rendőrség bevonta a vezetői engedélyeket
Ittas járművezetés gyanúja miatt két férfi ellen javasol vádemelést a rendőrség Békés megyében. Az egyik férfi segédmotoros-kerékpárral közlekedett, őt 2017. július 20-án, 11 óra körül ellenőrizték a rendőrök Békésszentandrás külterületén. A szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, és további két légalkohol-mérés is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját.
Szerző: SZ. M.
 Esterházy Péter
2017. augusztus 18., péntek
A hírlapíró ódon könyvtárhelyiségbe téved. Egy asztalon szerteszét könyvek hevernek. A hasnyálmirigynapló jól látható helyen felütve. Talán a harminchetedik oldalon. Léptek koppanásai a körfolyosón.
Szerző: M. Szabó Mihály
A Tótkomlóson elütött biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők
2017. augusztus 18., péntek
Az egyik gyulai középiskolában rongált az eleki férfi
Békés megyében, augusztus 16-án, Tótkomlóson, a Széchenyi utca és a Luther Márton utca kereszteződésében, 10.45 óra körül összeütközött egy személygépkocsi és egy kerékpáros. A mentők a biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, 13.30 óra körül egy személyautó hátulról nekiütközött a forgalmi ok miatt álló személygépkocsinak. Ezután áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol összeütközött egy másik autóval, amelyben a járművezető könnyű, az utas pedig súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
< >