2018. április 23., hétfő,  Béla
 
 
 
 

Címlap

Képünk illusztráció! (Forrás: ANRO - Díszléc)
Vádat emelt a főügyészség a Németországba távozott szarvasi férfi ellen
A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 38 éves szarvasi férfival szemben, aki idős férfit bántalmazott, majd az eljárás során a hatóságok elől Németországba szökött. A szarvasi férfi 2016. április 3-án, késő délután, Szarvas külterületén, szóváltásba keveredett a 74 éves sértettel, aki felrótta neki, hogy az egyik zártkerti ingatlan kerítése mellett vizelt. A vádlott az idős férfit a földre rántotta, majd többször fejbe rúgta. A sértett a bántalmazástól többek között koponyaűri sérüléseket szenvedett, és csak a véletlenen múlott, hogy nem alakult ki nála életveszélyes sérülés.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: marionn tűdolgai)
2018. április 20., péntek
Előzetesben a kétsopronyi gyermekgyilkos anya
A Békés Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 32 éves nőnek, aki szülést követően újszülött gyermekét megölte. A kétsopronyi nő – eltitkolt terhességét követően – idén március végén, otthonában adott életet egészséges fiúgyermekének.
Szerző: SZ. M.
Halálos baleset volt a veszei kanyarnál, Békéscsaba és Gyula között
2018. április 20., péntek
Teherautó ütött el két gyalogos nőt
Békés megyében, a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Gyula között, április 19-én, 10.20 óra körül egy teherautó elütött két gyalogos nőt. A balesetben az egyik nő a helyszínen életét vesztette, a másik nőt életveszélyes állapotban vitték kórházba.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Ünnepek Áruháza)
2018. április 20., péntek
A férfi küldeményekkel ostromolta volt párját
A rendőrség vádemelést javasol egy Borsod megyei férfi ellen, mert visszaélt volt élettársa adataival és zaklatta a Békés megyei, vésztői nőt. A férfi volt élettársa adataival vásárolt internetes áruházakban.
Szerző: SZ. M.
Nagy-Huszein Tibor fontosnak tartotta, hogy segítőivel megbeszélje a történteket, illetve további elképzeléseit
2018. április 20., péntek
A Demokratikus Koalíció (DK) a választások után – Nagy-Huszein Tibor szemszögéből
Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke az országgyűlési választást követően lemondott e tisztségéről. Ennek okáról kérdeztük a minap.
Szerző: Kiss A. János
Dr. Veress Gabriella és dr. Belovics Ervin a Békés megyei értekezleten
2018. április 20., péntek
Évértékelő értekezlet a Békés Megyei Főügyészségen
A Békés Megyei Főügyészség „összügyészi” értekezletén értékelte a főügyészség 2017. évi tevékenységét. Az értekezleten jelen volt dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes is.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Czudar Világ)
2018. április 20., péntek
A rendőrök meglátták a férfit Orosházán
Békés megyében, Orosházán elfogtak a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint több helyről lopott. A rendőrök látták, amint zsákot rejt el egy bokorba. A lopással gyanúsítható férfit a rendőrök április 18-án, Orosházán érték tetten. A 37 éves S. Mátyás 2 óra körül bement egy ház udvarára és zsákba pakolt össze fémtárgyakat.
Szerző: SZ. M.
Személyi sérülés nélkül megúszták a balesetet
2018. április 20., péntek
Jogerős ítélet a Gyulai Törvényszéken – Vádemelés a vonattal ütközővel szemben
A Gyulai Törvényszék előtt M. Z. vádlott és társai ellen pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a bíróság bűnösnek mondta ki az I. rendű vádlottat 28 rendbeli csalás vétségében, ezért őt 1 év 6 hónap fogházra és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett a feltételes szabadság legkorábbi időpontjáról, elrendelte egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az I. rendű vádlottal szemben 66 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. A II. rendű vádlottat pénzmosás bűntette és garázdaság vétsége miatt 150 óra közérdekű munkavégzésre, míg a III. rendű vádlottat pénzmosás bűntette miatt 100 óra közérdekű munkavégzésre ítélte. A bíróság rendelkezett a lefoglalt bűnjelekről, a polgári jogi igényekről, az eljárási illetékről, és kötelezte a vádlottakat összesen 298 ezer 368 forint bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: SZ. M.
Autósok ütköztek össze Békéscsaba külterületén
2018. április 20., péntek
Édesanyját gyanúsítják az emberöléssel – Április 24-e munkaszüneti nap a rendőrségen – Összepakolták a tanyát
Csecsemőholttestet találtak egy lakóház kertjében a Békés megyei Kétsopronyban. A gyermeket a gyanú szerint az édesanyja ölte meg. A kétsopronyi lakóház kertjében, április 16-án, 14.30 óra körül földmunkák közben találták meg a csecsemőholttestet. A gyermek a nyomozás jelenlegi adatai alapján élve született, a gyanú szerint születése után édesanyja ölte meg. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a kétsopronyi nőt emberölés megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette és igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.
Szerző: SZ. M.
A patanyomok Mezőhegyesre vezetnek
2018. április 19., csütörtök
Hét nemzet ötvenhét fogata a startnál
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. április 28. – május 1. között, Mezőhegyesen négycsillagos nemzetközi fogathajtó versenyt rendez. Az eseményről április 19-én Mezőhegyesen Farkas Sándor kormánybiztos és Pap István Tibor vezérigazgató tartott sajtótájékoztatót.
Szerző: M. Szabó Mihály
< >