2020. október 1., csütörtök,  Malvin
 
 
 
 

Címlap

A békéscsabai útkereszteződésben két személygépkocsi ütközött össze. Kép: Police.hu
A bucsai férfi pálinkát vitt magával - A határsértőket átadták a román hatóságnak - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, szeptember 29-én, Békéscsabán, a Bajza utca és a Dr. Becsey Oszkár utca kereszteződésében, 7.45 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A mentők az egyik autóst könnyű sérüléssel vitték kórházba. Szintén Békéscsabán, a Gyöngyösi utcában, 9 óra körül egy tehergépkocsi vezetője lesodródott az útról és villanyoszlopnak ütközött. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Egy órával később Gádoroson, a Nagy utcában álló személyautónak hajtott egy elektromos triciklis nő, aki elesett és könnyebben megsérült. Pusztaföldvár külterületén, 12.15 óra körül teherautó pótkocsijának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben az utóbbi jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Szemere utcában, szeptember 28-án, 13.45 óra körül összeütközött két kerékpáros. A balesetben mindketten könnyebben megsérültek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az anya szexuális zaklatásról szóló levelet íratott kislányával. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos.com
2020. szeptember 30., szerda
Hamis vádra bírta rá kislányát a zsadányi nő - Felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz az ügyészség
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és hamis vád miatt emelt vádat egy 44 éves, büntetlen előéletű zsadányi nővel szemben, aki kiskorú lányát arra vette rá, hogy különélő apját szexuális zaklatással vádolja meg. A nőnek és volt élettársának 2009-ben született, közös leánygyermekét a gyámhatóság 2015 februárjában kiemelte a családból és nevelőszülőknél helyezte el. Az élettársi kapcsolat megszűnése után az apa és az anya is külön-külön kapcsolatot tarthatott a gyermekkel. A nő 2018 végén, karácsonykor, amikor a gyermek nála tartózkodott, arra kérte az akkor 9 éves kislányt, hogy kézzel írjon levelet, amelynek tartalmát ő diktálja. A levél arról szólt, hogy az apa a kapcsolattartás során a kislányt szexuálisan zaklatja, ezért nagyon fél tőle és szeretne anyjához költözni. A nő célja az volt a valótlan tartalmú levéllel, hogy a hatóságok a volt élettársával szemben eljárást indítsanak, börtönbe kerüljön, és ő tudjon beköltözni a kiskorú gyermek nevén lévő, de az apa által használt dévaványai házba.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán kiadványokkal is várták az érdeklődőket. Kép: Police.hu
2020. szeptember 30., szerda
A csalók rendszerint vonalas telefonon hívnak fel időseket - A rendőrség tanácsolja, ne kövessenek utasításokat
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőrei szeptember 24-én, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban a Házhoz megyünk, és egy több megyét érintő program keretében bűnmegelőzési témájú rendezvényre várták az érdeklődőket. Az eseményen hasznos információkkal kiadványokat ajándékoztak a tőlük tanácsot kérőknek. Többféle témájú szórólap közül is lehetett választani, mindegyik számos javaslattal segít azoknak, akik tenni szeretnének saját biztonságukért és családjuk biztonságáért, értékeik megóvásáért. A telefonos csalásokról, az úgynevezett unokázós csalásokról elhangzott, hogy a csalók rendszerint vezetékes telefonon hívnak fel idős embereket. A hívott fél unokájaként, hozzátartozójaként, esetleg közeli ismerősként mutatkoznak be, majd valamilyen okra, például tartozásra, balesetre hivatkozva pénzt, pénzzé tehető értéket kérnek tőlük.
Szerző: Sz. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2020. szeptember 29., kedd
Teljes kiőrlésű „kenyerek” rangadója a Nébih terméktesztjén
A Szupermenta program legújabb tesztje 16 teljes kiőrlésű búzaliszt és 2 Graham-liszt felhasználásával készült péktermék – köztük toast, vekni és cipó – komplex vizsgálatával zajlott. Egy minőségi és számos jelölési hiba miatt 11 termék esetében indítottak hatósági eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
Szerző: K. A. J.
Prof. Dr. Kásler Miklós körömbeli állapota feketén-fehéren kiemeli viselője ama erényét, miszerint mindenkor kész vállalni a gyászos valóságot is (Forrás: b1 blogcsalád - Blog.hu)
2020. szeptember 29., kedd
Régi megfigyelés: amikor egy vezető szakember és/vagy politikus meghatározza, egyben jellemzően kifejezi az általa irányított intézmény, műintézet vagy bármi más milyenségét, szokás egyetlen fogalomba sűríteni annak lényegét. Erre a hagyományra rövid működése alatt is rászolgált Kásler Miklós. (Orbániában nevét az ország első embere következetesen és felcsútiasan Kasler miniszter úrnak ejti.) Nevezetesen EMMI elnevezésű minisztériuma annyi önálló társadalmi szakterületet próbál egybefogni, amennyi még köröm alatti piszokból is sok lenne.
Szerző: Kiss A. János
Békéscsabán súlyosan megsérült az elektromos kerékpáros férfi. Kép: Police.hu
2020. szeptember 29., kedd
Betört a szélvédő Békéscsaba külterületén - Határsértők Battonyánál - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, szeptember 26-án, Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Tulipán utca találkozásánál, 9.45 óra körül egy elektromos kerékpáros férfi a piros jelzés ellenére a kereszteződésbe hajtott, és összeütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. A 74 éves férfi a gyanú szerint ittasan biciklizett, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. Pár perccel később, szintén Békéscsabán, a Gyulai úton két személyautó ütközött össze, az egyik jármű utasa könnyebben megsérült. Battonya külterületén, szeptember 28-án, 22 óra körül lakossági bejelentést követően feltartóztattak a rendőrök négy külföldit. Egy férfi és egy nő szír, két férfi algériai állampolgárnak vallotta magát. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A biciklis férfi ittas lehetett a gyulai kerékpárúton. Kép: Police.hu
2020. szeptember 26., szombat
Gyulán kerékpárosok ütköztek össze a bicikliúton - Kirakatnak hajtott Békéscsabán a férfi
Békés megyében, szeptember 25-én, Mezőberényben, a Békési út és a József Attila utca kereszteződésében, 8.30 óra körül egy személygépkocsi kerékpárost ütött el. A kerékpáros férfi súlyos sérülést szenvedett. Békéscsabán, az Andrássy út járdáján, 12.15 óra körül egy elektromos kerékpáros férfi kirakatnak hajtott. A balesetben a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Gyulán, a Csabai út mellett lévő kerékpárúton 19 óra körül két kerékpáros ütközött össze. Az egyik férfi a gyanú szerint ittasan közlekedett, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: Sz. M.
Ittasan vezetett a nő Szeghalmon, álló autónak ütközött. Kép: Police.hu
2020. szeptember 26., szombat
Az ittasan vezető nő elgyalogolt a helyszínről - A rendőrök megtalálták
Álló autónak ütközött egy személygépkocsi a Békés megyei Szeghalmon. Az autót vezető nőről kiderült, hogy ittas, a baleset után kiszállt az autóból és elgyalogolt a helyszínről. A rendőrök rövid idő alatt megtalálták - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A török sofőr ellen eljárás indult, utasát átadták a román hatóságnak. Kép: Police.hu
2020. szeptember 26., szombat
Embercsempészéssel gyanúsítják a török sofőrt - Kevermesen traktor pótkocsija ment át a nőn
Békés megyében, Dombegyházon, szeptember 25-én, 9.15 óra körül leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit, amelyben két férfi ült. Az autó török állampolgár vezetője rendelkezett okmányokkal és nem sokkal korábban jogszerűen lépte át az államhatárt. Utasa, aki elmondása szerint szintén török állampolgár, a személygépkocsit vezető férfi testvére, nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A gyanú szerint Románia felől illegálisan gyalogolt át a zöldhatáron, és már magyar területen ült az autóba. A rendőrök az embercsempészéssel gyanúsítható férfit és utasát is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. Az utas ellen a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd a rendőrök szeptember 25-én átadták őt a román hatóság képviselőinek. Az autót vezető 37 éves török állampolgár ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.
Szerző: Sz. M.
 Békéscsabai tanya melletti erdőben termesztették a kendert. Kép: Police.hu
2020. szeptember 25., péntek
Békéscsabai tanya közelében termesztettek kábítószergyanús anyagot - Balesetek, ittas vezetők Békés megyében
Békés megyében, szeptember 23-án, Békéscsabán, a Berényi úton, 11.45 óra körül egy kerékpáros nő álló személyautónak ütközött. A balesetben a nő könnyebben megsérült. Gyomaendrőd külterületén, 17.15 óra körül egy személygépkocsi kamionnal ütközött. A mentők az autó vezetőjét nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel vitték kórházba. Két, ittas járművezetéssel gyanúsítható férfival szemben intézkedtek a rendőrök szeptember 23-án, Békés megyében. Békéscsabán, a Penza lakótelepről, 17.15 óra körül egy elektromos kerékpáros férfit, majd 18.45 óra körül Gádorosról, a Bajcsy-Zsilinszky utcából egy személygépkocsi-vezetőt állítottak elő. Mindkét járművezető alkoholt fogyasztott mielőtt elindult, ezt több légalkohol-mérés is igazolta. A rendőrjárőrök a békéscsabai kerékpáros ellen büntető-feljelentést tettek. A gádorosi férfi ellen is büntetőeljárás indult, ellene szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök, mert nem volt nála a jogosítványa.
Szerző: Sz. M.
< >