2019. november 15., péntek,  Albert és Lipót
 
 
 
 

Címlap

Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
Húsz év fegyház lett a nagymamáját meggyilkoló asszony büntetése – döntött a Szegedi Ítélőtábla
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt M. M. K. ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék elsőfokon kimondott ítéletét, így a vádlott jogerős büntetése 20 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás lett. Az ítélet indokolásakor elhangzott: az elsőfokú bíróság a cselekmény összes körülményét figyelembe véve arányos büntetést szabott ki, sem annak lényeges enyhítésére, sem lényeges súlyosítására nem látott indokot az ítélőtábla. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.
Szerző: K. A. J.
Az önkéntes városszépítés, természetvédelem aznapi önkéntesei
2019. november 12., kedd
Fásítási összefogás Tótkomlóson – az új városvezetés tevékeny részvételével
Az újonnan megalakult tótkomlósi képviselő-testületbe független jelöltként bekerült Zsura Zoltán polgármester, valamint az új független testületi tagok választási ígérete volt az is, hogy Tótkomlóson kiemelt hangsúlyt fognak helyezni a környezetvédelemre, ezen belül is a fásítást helyezik előtérbe.
Szerző: K. A. J.
Kép: Police.hu
2019. november 12., kedd
Békés megyében is várják a pálya iránt érdeklődőket - Nyílt napok diákoknak, szakmai tájékoztatók felnőtteknek
Békés megyében is folyamatosan várja a rendőrség a rendőri hivatás iránt érdeklődők jelentkezését. A rendőrök több településen is tartanak tájékoztatót a hivatásos szolgálatról, a rendőrség feladatairól, a rendőrök munkájáról. A Gyomaendrődi Járási Hivatalban november 8-án, 9 és 10 óra között, míg a Mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnáziumban 9 és 12 óra között lehetett információt kérni a rendőrség szakembereitől a jelentkezés feltételeiről. November 12-én, 10 óra és 11 óra között a Szarvasi Járási Hivatalba, november 13-án, 9 óra és 10 óra között a Mezőkovácsházi Járási Hivatalba, majd november 14-én, 9 óra és 12 óra között a Gyulai Járási Hivatalba látogatnak el a rendőrség munkatársai, akik a rendészeti oktatásról tájékoztatókkal, információkkal, a rendőri pálya iránt érdeklődőknek tanácsadással is szolgálnak - tájékoztatott a Békés Megyei rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Második helyezést értek el a békéscsabai általános iskola tanulói a Közlekedik a család országos vetélkedő iskolák közötti versenyében. Kép: Police.hu
2019. november 12., kedd
A békéscsabai iskolából többen versenyeztek családjukkal
Különdíjjal jutalmazta az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Békés megyei, Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjait. Az intézmény tanulói második helyezést értek el a Közlekedik a család című országos vetélkedő iskolák közötti versenyében. A Békés megyei, május 11-i rendezvényen családok mérték össze tudásukat a közlekedési szabályok ismeretében és elsősegély-nyújtási feladatokat is megoldottak. Az összesítés szerint a Békéscsabai Petőfi utcai Általános diákjai nagyon aktívak voltak, az oktatási intézményből többen jelentkeztek családjukkal a vetélkedőre. A különdíjat november 4-én vette át Barta Gábor, az iskola tanára a békéscsabai ©koda autószalonban Hegedűs Sándortól, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetőjétől.
Szerző: Sz. M.
Kép: Police.hu
2019. november 11., hétfő
Három évig szedett pénzt nem létező vagyontárgyaiért - Békés megyében letartóztatták a férfit
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség 91 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és 3 rendbeli csalás bűntette miatt kezdeményezte egy 27 éves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, nagycsécsi illetőségű, de Pest megyei, szigetszentmiklósi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki fiktív hirdetésekkel 94 sértettet ejtett tévedésbe és károsított meg országszerte. A munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező férfi 2016 novembere és 2019 októbere között, internetes hirdetési oldalon rendszeres és jogtalan haszonszerzésre törekedve valótlan hirdetéseket adott fel. A férfi olyan termékeket kínált eladásra – például medencét, mobiltelefont, játékkonzolokat, babakocsit, okosórát, láncfűrészt – amelyekkel a valóságban nem rendelkezett.
Szerző: Sz. M.
Két személygépkocsi vezetője ütközött össze november 8-án, Végegyházán. Kép: Police.hu
2019. november 11., hétfő
Köröstarcsai férfi találta meg a büfében hagyott övtáskát - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, november 8-án, Végegyházán, a Kossuth Lajos úton, 15.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben mindkét jármű vezetője megsérült, egyikük könnyű, a másik férfi súlyos sérülést szenvedett. Orosházán, a Szentesi úton, 16.15 óra körül kerékpáros a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy kisteherautónak és összeütköztek. A kerékpáros férfi a gyanú szerint ittas volt, könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Tulipán utca kereszteződésében, gyalogos-átkelőhelyen, 17.20 órakor személygépkocsi gyalogost ütött el. A gyalogos férfi könnyebben sérült meg. Köröstarcsai büfében, november 8-án este egy férfi ottfelejtette övtáskáját. A pultos nő másnap reggel megtalálta és fogasra akasztotta, hogy a tulajdonosa majd megtalálja. Egy másik vendég levette a fogasról a táskát és kivette belőle a pénzt.
Szerző: Sz. M.
A nagycsécsi férfi mobiltelefont is eladott az interneten. A kép illusztráció - Police.hu
2019. november 07., csütörtök
Közel száz internetező vásárolt az eddigi adatok szerint - A nagycsécsi férfit őrizetbe vette a rendőrség
Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható férfit vett őrizetbe a Békés megyei rendőrség. A 27 éves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, nagycsécsi férfi az elmúlt években különböző tárgyakat hirdetett meg eladásra az interneten. A férfi többek között medencét, mobiltelefont, játékkonzolokat, babakocsit, okosórát, láncfűrészt kínált egy népszerű weboldalon. A hirdetéseire jelentkezőkkel megállapodott a vételárban, majd az kérte, hogy az összeget előre utalják el neki. A pénz megérkezése után azonban semmit nem küldött, elérhetetlenné vált.
Szerző: Sz. M.
Gheorghe Ciuhandu ártatlannak tartja magát a Poli-ügyben Fotó: adevarul.ro
2019. november 06., szerda
Gheorghe Ciuhandu volt temesvári polgármestert és három társát egyenként 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre és 27 millió lejes kár megtérítésére ítélte hétfőn a temesvári Fellebviteli Bíróság, miután alapfokon felmentő ítélet született ellenük. Gheorghe Ciuhandu továbbra is ártatlannak tartja magát és a kártérítési pert hivatali visszaélésnek nevezi.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Faragó Péter RMDSZ Arad megyei elnök, parlamenti képviselő reménykedik a józanész győzelmében
2019. november 06., szerda
Helyzetelemzés Faragó Péter parlamenti képviselővel
Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének az elnökével, parlamenti képviselővel az új kormány megszavazása után kialakult politikai helyzetet értékeljük.
Szerző: Balta János (Nyugati Jelen)
Dr. Joó Attila vízreszállás után
2019. november 06., szerda
Dr. Joó Attila tanácselnök világbajnoki evezős sikerei
Kiválóan szerepelt az ősszel megrendezett Velencei-tavi masters evezős világbajnokságon dr. Joó Attila, a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos tanácselnöke. Nyolcasuk Nagy-Britannia mögött 2. lett, míg négyesben 5. helyezést értek el.
Szerző: K. A. J.
< >