2020. január 27., hétfő,  Angelika
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Hm, hogy hasonlít ez a számítógépes nullához (Forrás: wikipédia)
A MÚOSZ Mészáros Kata közpénzes műsoráról, melyben nemtelen eszközökkel próbálta – sikertelenül – lejáratni Karácsony Gergelyt
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) állást foglalt az M1 – közszolgálatinak mondott – televíziós csatornán Mészáros Kata által Karácsony Gergellyel, a főváros főpolgármesterével készített „interjújáról”. A január 22-én közzétett anyagot változtatás nélkül. teljes terjedelmében elérhetővé tesszük olvasóink számára.
Szerző: K. A. J.
Ő is olyan nyugdíjas (Hunyadvári József), aki nem tud "nyugton maradni" (Forrás: Hunyadvári József promóciója)
2020. január 22., szerda
Hát nem azt, amit a hatalmasok hisznek róluk…
Bizonyára sokan ismerik már/még a gyulai vőfélykirály nyomdászt, Hunyadvári Józsefet. A megboldogult tanácsrendszer korában tanácstagként is – tisztességgel – szolgálta a közösséget. Azért számított unikumnak, mert a városi tanács ülésein – nem ritkán megejtett – hozzászólásait szinte kizárólag verssorokba szedve mondta el. Gyula város tanácselnökét, dr. Takács Lőrincet – akit még holtában is megsüvegelnek a józan gyulaiak – ez sosem zavarta, a társak, a hallgatóság se nagyon bánta. Ahogy közéleti észrevételeit ilyen csomagolásban nyújtotta át, most egy hölgy fogalmazta meg véleményét ilyen módon, rímekbe szedve. (A szerk.)
Szerző: Fekete Edit
Elvitték a hölgy által összehúzott levélkupacokat, sajnos, az út túloldalán lévők bizonyára meghaladták a hatáskörüket ...
2020. január 22., szerda
Félmunkát végeztettek a közmunkásokkal Orosházán
Elfújta a szél? Nem. Érkeztek derék közmunkások ahhoz a többszintes épületegyütteshez, melyről a minap megírtuk, hogy az egyik házban élő, orosházi nyugdíjas hölgy még az ősszel, nagy munkával, egy szál maga jókora kupacokba húzta az ottani óriásfákról lehullott leveleket, ám az erre és a levelek elszállítására hivatott városi cég az említett cikk megírásának napjáig sem vitte el azt. Most hétfőn viszont megoldódott a probléma. Többé-kevésbé.
Szerző: Kiss A. János
A nézők szemébe nézve. Balról jobbra: Berecz Gábor, Tapasztó Ernő, Fekete Réka, Jámbor Gyula, Bognár Levente, Bege Magdolna és Fekete Károly (Fotók: Kurunczi Ferenc)
2020. január 21., kedd
A Magyar Kultúra Napja Aradon
Január 22-e 1989 óta a Magyar Kultúra Napja az egyetemes magyarság számára: egyezményes dátum annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz szövegét, amelyet az Aradhoz közeli Gyula szülötte, Erkel Ferenc zenésített meg 1844-ben, s ha nem is akkortól hivatalosan, de azóta is a magyar nemzet igazi imája. A verset világszerte a legtöbb magyar ismeri és énekli ünnepi alkalmakkor. Az első versszaka hangzik el, amelyben minden lényeges benne van: „Isten, áldd meg a magyart/Jó kedvvel, bőséggel,/Nyújts feléje védő kart,/Ha küzd ellenséggel;/Balsors akit régen tép,/Hozz rá víg esztendőt,/Megbűnhődte már e nép/A múltat s jövendőt!”
Szerző: Nyugati Jelen online
Jégvilág Canberrában, Irházi Julianna kertjében
2020. január 21., kedd
Első kézből az általunk csak tévében látott természeti csapásokról – Az asszonyi türelem és bölcsesség példázata
Közzéteszem egykori balatonfüredi osztálytársam és barátnőm tudósítását Ausztráliából, Canberrából, hogy egy, a híradásokban visszatérően jelentkező katasztrófát átélő tanútól is olvashassanak tudósítást az aggódó, együtt érző olvasók, aki figyelemmel kísérték az eseményeket, amiknek – a hírekből hallva – még nincs vége, de, ahogy a mondás szól, „a remény hal meg utoljára”, mert ha az meghalna, az életnek sem lenne folytatása.
Szerző: Zsidov Magdolna
Krisz Rudolf
2020. január 19., vasárnap
(VIDEÓINTERJÚ)
„Eljött az a pont, hogy én is apuka legyek! Óriási dolog, hogy gyermekünk született! Ilyenkor érzem, hogy milyen szerencsések vagyunk.” vallja Krisz Rudolf, akit a közönség még Krisz Rudiként ismert meg…
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Érdemes felfigyelni a hírre (Forrás: Nyugati Jelen)
2020. január 17., péntek
Egy halálos áldozat Hunyad megyében
Január második hetében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest kevesebb a vírusos légúti megbetegedések száma Hunyad megyében. A DSP jelentése szerint az elmúlt héten 958 személyt diagnosztizáltak légúti fertőzéssel, közülük 314 esetben lépett fel szövődményként a tüdőgyulladás és 151 személy szorult kórházi kezelésre. A beutaltak sorában, négy személynél felmerült az influenza gyanúja.
Szerző: Gáspár-Barra Réka (Nyugati Jelen)
Dr. Szabó Ervin a 2018. március 14-én, Orosházán megtartott ellenzéki megemlékezésen
2020. január 16., csütörtök
Dr. Szabó Ervin lemondásra szólította fel Simonka Györgyöt
Dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő, a Jobbik Békés megye 4. számú országgyűlési választókerületének elnöke tegnap elérkezettnek látta az időt, hogy – a jogi és morális helyzetre tekintettel – lemondásra szólítsa fel a választókerület egyéni országgyűlési képviselőjét, Simonka Györgyöt. Ugyanis súlyos bűncselekmények miatt keddtől bíróság elé állították őt.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2020. január 14., kedd
Európában még nem betegedett meg ember ettől a vírustól
Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei, nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását. A kimutatott H5N8 altípus kapcsán eddig még nem fordult elő emberi megbetegedés Európában, a baromfi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók.
Szerző: K. A. J.
Jámbor Gyula és Fekete Réka
2020. január 10., péntek
Az aradi Kölcsey Egyesület közleménye
Az aradi Kölcsey Egyesület Elnöksége 2020. január 9-i ülésének határozata értelmében Kölcsey-díjban részesíti: Jámbor Gyula újságírót, az aradi Nyugati Jelen című napilap örökös munkatársát, az aradi magyar újságírás szolgálatában eltöltött fél évszázados tevékenységéért és Fekete Rékát, az Aradi Kamaraszínház művészeti és produkciós titkárát az aradi magyar színjátszás újraélesztésében és megtartásában kifejtett tevékenységéért.
Szerző: Nyugati Jelen
< >