2018. február 24., szombat,  Mátyás
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Takács Ferenc a politikai felelősség vállalása ellenében korrekt együttműködést vár el a fideszes városvezetéstől - a tótkomlósi polgárok érdekében
Nincs költségvetése a fideszes testületi többségű önkormányzatnak: a Fidesz helyi elnöke megelégelte, hogy a „Simonka-szárny” levegőnek nézi – őt is
A tótkomlósi képviselő-testület tegnapi ülésén napirendi pont volt a város 2018-as költségvetésének elfogadása is. „Bemelegítésként” hirtelen „előfordult” ott házi fotósával Simonka György fideszes országgyűlési képviselő is, de az említett napirend előtt távozott: csak egy kis „kampánycalendulázásra” kukkantott be. Aztán megtörtént az, amit a fürdősátras testületi botrány óta akár borítékolni is lehetett: Takács Ferenc városi képviselő, tanácsnok, a megyei önkormányzat tagja, a tótkomlósi Fidesz-szervezet elnöke – miután válaszra sem méltatták feltett kérdését – nem szavazta meg a fideszes városvezetés 2018-ra érvényes költségvetését.
Szerző: Kiss A. János
A nemrégen érkezett hallgatók
2018. február 21., szerda
Jogi asszisztens hallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán
Évek óta nyújt lehetőséget a Szegedi Ítélőtábla ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogi asszisztensi képzésén résztvevők elmélyítsék gyakorlati tudásukat a táblabíróságon.
Szerző: K. A. J.
Fetser János a Hír TV számára összefoglalta az eset legfőbb tudnivalóit, e mesgzólalását este már be is játszották a híradóban, majd egy másik témában interjút is adott részükre
2018. február 20., kedd
Simonka Györgyre „hajaz” a közpénzből fenntartott orosházi önkormányzati média – hangzik az ellenzéki vélemény
Közpénzen ne kampányoljanak! címmel tartott ma sajtótájékoztatót Fetser János. az MSZP Városi Szervezetének elnök-frakcióvezetője Orosházán. Hamar kiderült, hogy a felszólítás az orosházi Fidesznek, a városházi vezetésnek, Simonka Györgynek, s az orosházi Petőfi Kulturális Közhasznú Kft. kiadásában megjelenő, az önkormányzat által alapított, 14 ezer 300 példányban kinyomtatott Orosházi Élet című hetilap – így jegyzik – cégvezető-főszerkesztőjének, Nánási Jánosnak címeztetett. Az apropó: a szokásos 8 helyett 12 oldalon, a választási kampány előtti napon megjelentetett lapszám tartalma, melyet erősen kifogásol a helyi MSZP-szervezet.
Szerző: Kiss A. János
Vargáné Szombati Andrea
2018. február 20., kedd
Vargáné Szombati Andreát Dr. Lasz György-díjban részesítették
Szóvivőket és a médiában dolgozókat díjazott a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete (MSZOE) a szóvivők bálján, péntek este, Budapesten. A rendészeti kommunikációban dolgozóknak odaítélhető Dr. Lasz György-díjjal idén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Vargáné Szombati Andreát tüntették ki.
Szerző: Kiss A. János
Véradás a főkapitányságon
2018. február 18., vasárnap
A Békés megyei főkapitányság véradóbarát
Véradást szervezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Békéscsabán, február 13-án, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Szerző: SZ. M.
Iustin Cionca megyei elnök, Gheorghe Falcă aradi polgármester és Gheorghe Seculici kamaraelnök
2018. február 16., péntek
A város és a megye brandjeit sorakoztatják fel májusban
Nagyszabású rendezvényre készül az aradi és az Arad megyei önkormányzat, Az aradi gazdaság és kultúra hete elnevezésű eseményről csütörtökön számoltak be sajtóértekezleten a Városházán. Az idén május 17–20. között az Expóban sorra kerülő rendezvény három szervezője az Arad Municípiumi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Tanács és az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara.
Szerző: (onlinejelen)
Szalagot tűztek a 4/A osztályosok mellére is
2018. február 15., csütörtök
A gyulai román iskolában idén is – hagyományosan – ilyenkor tartották meg a negyedikes gimnazisták szalagavató bálját
Mérföldkövek szegélyezik életutunkat. Ahhoz, hogy észrevegyük legalább a legmeghatározóbbakat, olykor vissza kell révednünk – térben és időben – a magunk mögött hagyott jeles pillanatokra. A mai tizennyolc körüliek talán hegyi beszédnek tekintik az efféle „papolást”, hiszen a rájuk váró évek, kilométerek szinte végtelennek tűnnek, de aki már megette kenyere javát, felelős azért, hogy kellő bölcsességgel a tarsolyában legalább egy vakuvillanásnyira rámutasson az említett vonatkozási pontokra. Úgy tűnik, ez vezérli az iskolákat is évről évre a szalagavató „szertartásának” átörökítésére. A gyulai „Nicolae Bălcescu” Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium a hagyományok ápolása mellett diákok, szülők, tanárok és az iskola minden más dolgozója érdekében is a meg-megújuló iskolai közösség élményszerű összekovácsolására tartotta meg szombaton idei szalagavató bálját.
Szerző: Kiss A. János
Békés megyében fórumokat tart a rendőrség
2018. február 14., szerda
Bűnmegelőzési tanácsokat ad a rendőrség Békés megyében
Alkalmi és trükkös lopások, lakásbetörések megelőzéséről szervez programokat a rendőrség Békés megyében, hogy minél szélesebb körben váljanak ismertté a tulajdonosokat segítő, vagyonvédelmi, bűnmegelőzési információk. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei a helyi körzeti megbízottakkal februárban több településen tartanak tanácsadást, fórumokat. Pusztaföldváron és Kardoskúton február 12-én, Gádoroson és Nagyszénáson február 13-án várták az érdeklődőket hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal.
Szerző: SZ. M.
Középen Növényi Norbert, tőle jobbra Simonka György - 2014-ben (Képünk illusztráció! Forrás: BorsOnline)
2018. február 13., kedd
Bod Tamás (Együtt): Verset írt Simonka György dicsőítésére, és most 250 millió forintos támogatást nyert Növényi Norbert
„Kétszázötvenmillió forintos uniós támogatást nyert el karácsony előtt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó Békés megyei alapítványa, amelynek kuratóriumában ott ül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa – adta hírül hétfői számában a Magyar Nemzet. Növényi és Simonka barátsága régi és közismert: az olimpikon 2014-ben verset is írt a politikus dicsőítésére.
Szerző: Bod Tamás
A fórum résztvevői (Jobb oldalon, az első sorban Dávid Zoltán polgármester
2018. február 13., kedd
Helytelen helyes fejlesztések – melyekért helyben nem lelkesednek
Lakossági fórumra várta Orosháza gyopárosi városrészének lakóit, üdülőtulajdonosait Dávid Zoltán, a város polgármestere, s a háromból egyik alpolgármestere, Fejes Róbertné. Fejlesztésekről számoltak be (főként a hölgy). Emlékeztettek, hogy a Gyopárosi út nem tófelőli oldalát pár hónapja üdülőterületből kisvárosi lakóházas övezetté minősítették át. Az érdeklődők egy része az elképzeléseket tudomásul vette, sőt, volt, aki folyamatosan és kommentező stílusban örömködött is, mások kritikusabban szemlélték a dolgot, s akadt, aki világosan megfogalmazta: a tervezett beruházásoknak nem a fürdő környeztében lenne a helyük. Számon kérték a csatornázás, s egyes helyeken a vezetékes víz hiányát, az utak, járdák katasztrofális állapotát. S felmerült: Gyopárosfürdő mára lemaradt a makói és a gyulai fürdővel kialakult versenyben.
Szerző: Kiss A. János
< >