2018. október 19., péntek,  Nándor
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Takács Ferenc egy korábbi felvételen
Egyet jobbra, egyet balra: Simonka György bírálatával egy időben egy orosházi MSZP-st s célba vett a tótkomlósi Fidesz-elnök
Takács Ferenc, a Fidesz Tótkomlósi Szervezetének elnöke október 17-én késő este, a vitalap.hu című internetes magazint – lapunkat – megjelölve forrásként, egy bejegyzést tett közzé Facabook-oldalán. Ebből idézünk egy mondatot: az előző mondatokban – körülírva – Fetser Jánost, az MSZP Orosházi Szervezetének elnökét említette, majd így írt: „Azt felejti el, hogy családi cége Simonka György támogatásával, az utóbbi néhány évben 2 milliárd támogatást kapott (forrás a Vitalap)”. Minthogy a ránk való utalás valótlan tényállítás, megkerestük telefonon az éppen Törökországban tartózkodó Takács Ferencet.
Szerző: Kiss A. János
Ilyesmik lesznek várhatók
2018. október 18., csütörtök
A Eu aleg România pályázat keretén belül Aradon, illetve Temesváron is bemutatják a Cronici de Lumină (Fénykrónikák) című tematikus fény- és tűzijátékot. Az egyórás tartó előadás tematikus koreográfiával és mutatványokkal bűvöli majd el a közönséget.
Szerző: Ferenczi Arnold (Nyugati Jelen)
A mozgósító embléma
2018. október 18., csütörtök
Békés megye több városában díjmentes világításvizsgálat
Békés megyében Békésen, Gyulán, Mezőberényben és Szarvason lehet díjmentesen átvizsgáltatni a járművek világításait. Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. idén is megszervezte a Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt.
Szerző: SZ. M.
A megnyitás pillanata: (balról jobbra) Molnár Lajos, Urbancsek Márta és Benyovszky Pál
2018. október 14., vasárnap
Urbancsek Márta költő irodalmi estje a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központban
Ritkán átélhető élménynek lehettek részesei azok, akik Urbancsek Márta költőnő irodalmi estjén, október 12-én, pénteken jelen tudtak lenni. Meghitt hangulatú könyvtári teremben gyülekezett a közönség, akiket a költőnő egyenként üdvözölt, mintegy belépőt nyújtva át egy mély lelki rezonanciával dúsított légkörbe, ahogyan az – az est végére – kiderült.
Szerző: Zsidov Magdolna
Mintegy kétezren nézték végig az eljátszott tragédiát
2018. október 14., vasárnap
Élethű bemutató Békéscsabán – A forgalmat látni és hallani kell
Közel 2000 diák nézte végig, ahogyan sérülteket mentettek a mentők és a tűzoltók, helyszíneltek a rendőrök Békés megyében, Békéscsabán, a Széchenyi utcában. A valósághű előadás egy halálos közlekedési baleset okával és következményeivel szembesítette a fiatalokat. A Békéscsabai Jókai Színház művészei bemutatták, hogy egy kerékpáros fiút személygépkocsi ütött el, majd az autó összeütközött egy másik kocsival. A fiú figyelmetlenül hajtott ki az úttestre, ráadásul nem is hallotta, hogy rádudáltak, mert fülhallgatóval, hangosan zenét hallgatott. A fiú közvetlenül a baleset előtt beszélt barátaival, akiknek elmondta, azért hallotta meg nehezen a telefonja csörgését, mert zenét hallgatott. Barátai, miután letették a telefont, vissza akarták hívni, hogy figyelmeztessék, ez nagyon veszélyes, de nem fogadta a hívásukat és másodpercekkel később megtörtént a baleset – tájékoztatott a bemutatóról a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: SZ. M.
A résztvevők egy csoportja
2018. október 11., csütörtök
Továbbképzések a Szegedi Ítélőtáblán – gazdasági bűncselekményekről, polgári eljárásjogi bírói gyakorlatról
Két napon is képzést rendezett a Szegedi Ítélőtábla a hét elején. Ennek során szó volt a gazdasági bűncselekmények minősítésének gyakorlati problémáiról, míg másnap azt vitatták meg a résztvevők, hogy az új Polgári perrendtartás hatálya lépése óta milyen változások tapasztalhatók az ítélkezési gyakorlatban.
Szerző: K. A. J.
Az interjúkötet szerzője Árpási Krisztina, balról Dézsi János, jobbról Árpási Zoltán
2018. október 11., csütörtök
Nagy utazások könyve – Árpási Krisztina interjúkötete édesapjával – Újságírónak lenni a rendszerváltás küszöbén
Nagy érdeklődéssel kísért interjúkötetet mutattak be október 5-én este a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Árpási Krisztina Arcok és harcok című kötete a Népújság rendszerváltás előtti öt évéről szól, azokról az időkről, amikor a megye napilapjának élén édesapja, dr. Árpási Zoltán állt, először kiadóigazgatóként, majd főszerkesztőként is. Dr. Árpási Zoltán nagy idők tanúja, cselekvő részese volt, vele együtt munkatársai és a lap olvasói is. A házigazda, Dézsi János könyvtárigazgató kérdései és a szerzői válaszok nyomán megelevenedtek a közelmúlt történései, nagy pontossággal és saját szemszögből. Mindezek különös varászt adnak az interjú-dokumentumkönyvnek és adtak a jó hangulatú, szókimondó könyvtári estnek.
Szerző: Szőke Margit
Szentpéteri Csilla
2018. október 10., szerda
(VIDEÓINTERJÚ)
Szépségkirálynő volt egykor, azóta is helyén van az esze, a szíve, a tehetsége…
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: www.ifjusagi-lelkisegely.hu)
2018. október 10., szerda
A gyermekközpontú igazságszolgáltatásról a Gyulai Törvényszéken
Békés megyében, a Gyulai Törvényszéken, a napokban a gyermekközpontú igazságszolgáltatás jegyében szakmai napot rendeztek. A rendezvényen elsősorban a törvényszék bírái és bírósági titkárai voltak jelen, előadóként dr. Zolnai Richárd, a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyermekügyi Osztály főosztályvezető-helyettese is részt vett a programon. A szakmai napot dr. Csepregi-Matus Éva nyitotta meg, aki elmondta, hogy a gyermekközpontú igazságszolgáltatás olyan igazságszolgáltatási rendszer, amely az életkornak megfelelő, gyors, gondos, a gyermekek jogaihoz, szükségleteihez igazodó, tiszteletben tartja a gyermekek jogait, beleértve a tisztességes eljáráshoz való jogot, az eljárásban részvétel és az eljárás megértésének a jogát, a magánélet, a családi élet, az integritás és a méltóság tiszteletben tartásához fűződő jogot.
Szerző: SZ. M.
Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke (középen) vette át a ,,Családbarát Munkahely" címet
2018. október 09., kedd
A Gyulai Törvényszék másodjára érdemelte ki a címet
Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke az Óbudai Egyetemen, október 8-án megtartott ünnepségen átvette a „Családbarát Munkahely 2018” pályázaton a törvényszék által elnyert díjat. Az idei év a második alkalom, amikor a Gyulai Törvényszék az elismerésben részesült. Az előző évhez hasonlóan a Gyulai Törvényszék pályázata 2018-ban is kizárólag a „Családbarát Munkahely” cím elnyerésére irányult.
Szerző: SZ. M.
< >