2017. augusztus 22., kedd,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Straub Dezső
(VIDEÓINTERJÚ)
„Ma minden le van csupaszítva, kvázi a sallangot levették róla. Ezt a »sallangot« hívták régen úgy, hogy kultúra... Ettől volt a dolog színesebb és több.”
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: PROAKTIVdirekt)
2017. augusztus 18., péntek
Az állatvédők szerint 10 kilométerre is elmenekülhet a megrémült kutya
Az augusztus 20-i, ünnepi tűzijáték hang- és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata szerint az állatokra a tűzijáték sokk-ként hat, elszökhetnek, de az ijedt kutya, macska félelemből támadhat, harapást is okozhat.
Szerző: SZ. M.
A Déva–Marosillye autópályaszakasz. A tervek szerint az év végére elkészül
2017. augusztus 15., kedd
Haladhat a munka a Lugos – Déva autópálya 4-es szakaszán, Marosillye és Déva között, miután az utolsó akadályok is elgördültek.
Szerző: Chirmiciu András (Nyugati Jelen)
Petruska András
2017. augusztus 14., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
A nagypiacra az elképzelések szerint hamarosan felszámolás vár
2017. augusztus 12., szombat
Most már szinte biztosra vehető, hogy Erdély Romániához kerülésének centenáriuma alkalmából jövő évig felállítandó Nagy Egyesülés emlékművet az aradi egykori Thököly, mai nevén Katedrális téren fogják elhelyezni, azon a területen, ahol a város egyik legnagyobb és leglátogatottabb szabadtéri piaca – a nagypiac, ahogy mindenki ismeri – található. Călin Bibarț aradi alpolgármester pénteken a Városházán tartott sajtóértekezleten számolt be a fejleményekről, pontosabban arról, hogy a Kulturális Minisztérium augusztus 2-án az aradi önkormányzatnak címzett levelében felkérte a hivatalt, hogy minél hamarabb foglalják városi határozatba az emlékmű felállításának helyét. A szaktárca választott: az ortodox templom előtti teret jelölte meg helyszínként.
Szerző: Sólya Emília (Nyugati Jelen)
Képünk illusztráció! (Forrás: Sakkom.hu)
2017. augusztus 12., szombat
Tízből nyolcan elolvassák az összetevőket
Tízből nyolc vásárlónak számít, hogy milyen összetevőket tartalmaznak a kosarába kerülő termékek, igaz ugyan, hogy a végső döntést a személyes tapasztalat és az ár befolyásolják igazán – derült ki a Rendi legfrissebb felméréséből, melyben a magyar háztartások környezettudatosságát vizsgálták. A tisztító- és takarítószerek környezetre és egészségre gyakorolt hatása minden második embert aggasztja, de ennek ellenére az esetek egyharmadában semmilyen óvintézkedést nem teszünk a vegyi anyagok használatakor.
Szerző: K. A. J.
Telekné Furák Mónika nyitotta meg a tábort (Forrás: Gyulai Hírlap)
2017. augusztus 08., kedd
Roma iskolások tábora Doboz-Szanazugban
Roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort a megyei nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség Békés megyében. Bűnmegelőzési és közlekedési ismereteket igyekeznek átadni a rendőrök az ifjúságvédelmi táborban, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan két turnusban, összesen 56 gyermekkel foglalkoznak a szakemberek augusztus 7-e és 17-e között Doboz-Szanazugban.
Szerző: SZ. M.
Jól halad a munka
2017. augusztus 01., kedd
Megszépül a Szegedi Ítélőtábla székháza
Több mint 10 éve adták át a Szegedi Ítélőtábla Sóhordó utcai épületét. Az egykori Füszért székház teljes átépítése után az ország egyik legszebb bírósági épülete nyitotta meg a kapuit 2005 áprilisában.
"A döntéseink tesznek jobb emberré."
2017. július 31., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Erdőhegyi Brigitta énekesnővel a belső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról beszélgettünk.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Mi a helyzet vele most?
2017. július 31., hétfő
(ViIDEÓINTERJÚ)
Az etióp származású, orvos szülők gyermekeként felnőtt énekes, a Picasso Branch nevű fiúcsapatban vált ismertté, amit egyáltalán nem tart cikinek, sőt.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
< >