2019. december 15., vasárnap,  Valér
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Cristian Drăgan
Gheorghe Stoiant nevezték ki szerdán Arad megye új prefektusának. Stoian előzőleg Arad megye adminisztrátori székét foglalta el, amelyet a Ioţcu-ügybe keveredett Cristian Drăgan távozása után vett át. Ennek előtte az aradi önkormányzat hatáskörében működő helyi rendőrség berkeiben dolgozott.
Szerző: Arad, Hunyad, Temes megyei tudósítás (Nyugati Jelen)
Puskel Tünde Emesét sokan ismerik és szeretik Magyarországon is
2019. december 14., szombat
Puskel Tünde Emese feltűnő személyiség, a szó nemes és legjobb értelmében. Színes egyéniségének és változatos ruhatárának köszönhetően könnyedén megragadja az emberek figyelmét, és kedves, meleg mosolyával kellemes beszélgetőpartner. Emese elsősorban pedagógus, amit ma már nem gyakorol, ugyanis 2017-től nyugdíjasként, de nem tétlenül éli az életét.
Szerző: Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
Nagyváradi Erzsébet
2019. december 14., szombat
(VIDEÓINTERJÚ)
„Drámai főhősnőként kicsit nehezebb az élet...” – mondja Nagyváradi Erzsébet.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Csorba Dávid a barátnőjével
2019. december 12., csütörtök
Az állam, az önkormányzatok, a cégek és magánszemélyek figyelmébe ajánljuk
Ha azt mondom, Csorba Dávid? S ha azt: Négy fal között szabadon? Bizonyára akadnak, akik tudják, hogy egy szerzőről, s könyve címéről van szó. Ismerhetik sokan, hiszen csak Facebook-követői legalább tízezren vannak. Amiért most hozzuk szóba mindezt, se több, se kevesebb, mint az, hogy kötetének minden példánya elfogyott, de az érdeklődés nem lanyhul iránta (irántuk), Dávid utánnyomással szeretne segíteni ezen a helyzeten, de ehhez nem elegendő az ő elszántsága: szüksége van ránk, Önökre is.
Szerző: Kiss A. János
Hans Christian Andersen (Képünk illusztráció! Forrás: libri.hu)
2019. december 11., szerda
Andersent emlegetni: rossz ómen – Törvényes a lehallgatási anyag kiadása ez esetben – A védelem várja tanúi meghallgatását
Miután a bíró felsorolta a két állítás közötti ellentmondásokat, a tanú úgy reagált a IV. rendű vádlott által elmondottakra, hogy megerősítette: annak javaslatára adtak 10-10 ezer forintot a rakodónak és a mázsálónak, s azt is, hogy 2018-ban Nyitrai Zoltán kérését tolmácsolta neki, fogadják a telefonhívásait, hogy békésen meg tudjanak egyezni. Akkor már érzékelte, hogy Nyitrai Zoltán „nyomoz” az ügyben. A bíró szembesítést rendelt el, de az nem vezetett eredményre. Az I. rendű vádlott védője pedig észrevételt tett: előre vetítette, hogy védencének később lesznek észrevételei, kérdései, ha Nyitrai Zoltán is jelen lesz. E védő megkérdezte a IV. rendű vádlottól, hogy küldött-e értesítéseket az I. rendű vádlottnak a kitárolt búzamennyiségekről. A válasz: nem. Másik kérdése: mi szabályozza, hogy ez kinek a dolga? A válasz: szokásjogon alapul.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2019. december 10., kedd
ASP-t igazolt a Nébih Békés megyében talált vaddisznóhullában
A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A betegség valószínűleg a vaddisznók természetes vándorlása során, Romániából jutott a térségbe, de pontosabb magyarázatot a folyamatban lévő járványügyi nyomozás adhat majd.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2019. december 10., kedd
Küszöbön az új növényegészségügyi szabályozással összefüggő végrehajtási rendelet megjelenése
A napokban várható a vizsgálatköteles károsítókat és a termékek forgalmazására vonatkozó listákat is tartalmazó EU-s végrehajtási rendelet megjelenése. A jogszabályban megjelenő mellékletek az Európai Unió 2019. december 14-től alkalmazandó növényegészségügyi rendszerének fontos pillérei lesznek, éppen ezért az általuk deklarált változásokról és a témához kapcsolódó egyéb információkról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján folyamatosan tájékoztatják az érintetteket.
Szerző: K. A. J.
Edvin Marton
2019. december 10., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
Edvin Marton: „Egy versenyzőnek nem az ellenfelet kell legyőzni, hanem saját magát!”
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: zf.ro)
2019. december 10., kedd
Minősítheti-e a védő a tanút? – Ügyvéd által meggyanúsított ügyész és tanú – Készpénzben, a napi szállítások után, Tótkomlóson
Dr. Mázor Róbert bíró felolvasta az 1. számú tanú 2012-ben, a rendőrségen tett vallomását. Mostani vallomása gyakorlatilag azonos volt az akkorival. Egy-két gondolata árnyaltabbá tette a mostani tárgyaláson kialakult képet. Például akkori vallomásában azt mondta, hogy a IV. rendű vádlott is ott volt az I. rendű vádlottal történt beszélgetésükkor. De – mint akkor mondta – nem hiszi, hogy ő hozta volna meg a döntéseket, minthogy „ismeri őt”.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: atlatszo.hu)
2019. december 09., hétfő
Egy születésétől mozgás- és látássérült, majd megvakult, alkotó asszonyt segíthetnének adományukkal
„Elfekvő”, működőképes számítógép felajánlását kérik és várják barátai, sorstársai egy látását elvesztett szigetvári asszony érdekében. Kerekes székhez kötve, megbirkózva a „nem látás” kemény próbatételével, férjével együtt nevelik két gyermeküket. Egyetlen laptopjukat a mindennapokban teljesen lefoglalja a férj és a két gyermek tevékenysége. Huszár Péterné Szauer Gertrúd egy önállóan használt számítógép nélkül (speciális programjai miatt is) mégsem tud a kor színvonalán és lehetőségeivel élni és dolgozni. Pedig a teljes életre aktívan törekvő asszony. Ma egy mobiltelefon köti a nagyvilághoz az alkotói tevékenységet is kifejtő Gertrúd. Számára a külvilágot hozzá közelebb vinni képes megoldást egy képernyőolvasóval ellátott PC jelentheti. A köztudottan Gyulán élő és igen aktív, sokoldalú tevékenységet folytató, szeme világát ugyancsak „látó éveket” követően nélkülözni kényszerülő Hollné Ágoston Jolán empatikus alkatával, szervező készségével állt az ügy mögé. Ha valaki érvelni tud a modern technika vakokat szintekkel kedvezőbb helyzetbe hozó fontossága mellett, az éppen ő: e vívmányok propagálása, használatuk elsajátítása szívügye, elterjesztésüknek – ahogy mondani szokás – élharcosa. A bizalom megalapozásaként, a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségeként megadjuk a szigetvári hölgy elérhetőségét: szauergertrud@icloud.com
Szerző: K. A. J.
< >