2019. június 26., szerda,  János és Pál
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Akik ismerik Magyarországon, européernek tartották és tartják Gheorghe Falcă-t
A május 26-ai választásokon nyert európai parlamenti mandátumáért lemondott pénteken tisztségéről Gheorghe Falcă, Arad liberális polgármestere. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) június 10-én bejelentette, hogy ügyvivő jelleggel az ugyancsak liberális Călin Bibarţ alpolgármester veszi át a polgármesteri tisztséget.
Szerző: (onlinejelen)
Eddig három levelet is írtak Orbán Viktornak. Mégsem érti? (Képünk illusztráció! Forrás: TheJournal.ie)
2019. június 24., hétfő
Elkeseredettek, ugyanakkor cselekszenek is a Békés megyei Alföldvíz Szakszervezet tagjai – a Budai Várba indulnak, Orbán Viktorhoz
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. munkavállalóit képviselő ALFÖLDVÍZ Szakszervezet levelet kíván átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek június 28-án, pénteken, a hivatalában. E negyedik levelüket immár nem kívánják a „szélre” bízni, maguk akarják a kezébe adni. Ezt nevezik (majdnem) végső elkeseredésnek. A dolgozók már látják munkájuk és cégük végelgyengülését, a fogyasztók is hamarosan rájöhetnek arra, hogy jobb lenne szolidárisnak lenni a céggel és a dolgozóival. A részletek megvilágítását legcélszerűbb a szakszervezet sajtóhoz intézett levelével bemutatni.
Szerző: K. A. J.
Marossolymosnál megfeszített munka folyik az utolsó kilométeren (Fotó: Pro Infrastructura Egyesület)
2019. június 23., vasárnap
Augusztusra elkészülhet a Lugos–Déva autópálya két szakasza
Sajtóértesülések szerint augusztustól megnyithatják a közúti forgalom előtt a Lugos–Déva autópálya újabb, 43 km hosszú szakaszát. A Pro Infrastructura Egyesület „kémei” drónokkal lefilmezték a munkálatok jelenlegi állását, és szerintük július végére elkészülhet a 3-as, augusztus elejére a 4-es autópálya-szakasz is.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
A Jogásznapon megjelentek
2019. június 22., szombat
A rendezvény az új polgári perrendtartás gyakorlati tapasztalatairól szólt
A Gyulai Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezete harmadik alkalommal rendezett közös Jogásznapot június 14-én, amelynek témája a 2018. január 1-jén hatályba lépett új polgári perrendtartás időközben szerzett tapasztalatainak megosztása volt. A rendezvényen több mint 180-an vettek részt a jogászi hivatásrendek képviseletében, így például polgári ügyekkel foglalkozó ügyészek, ügyvédek, kormányhivatali dolgozók. Az eseményen megjelent dr. Kiss Gabriella, a Szegedi Ítélőtábla elnöke és dr. Legeza László, a Békés Megyei Ügyvédi Kamara elnöke is.
Szerző: K. A. J.
Szarvason beindult a "nagyüzem" (Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM)
2019. június 22., szombat
Évadnyitó a Szarvasi Vízi Színházban
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött el a Szarvasi Vízi Színház kilencedik évadja június 14-én este. A köszöntő beszédek után Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékát láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.
Szerző: Rácz Attila
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2019. június 22., szombat
Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt
Az Agrárminisztérium, az időjárási előrejelzések ismeretében, az extrém hőségre való tekintettel, június 21-től további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását.
Szerző: K. A. J.
A fényesieket érdekli, hogy mi lesz a sorsuk
2019. június 21., péntek
Egyetlen dél-békési unióspénz-lenyúlási pályázat összegéből meggyógyíthatnák a természeten ejtett sebet – Az ott élők egészsége a tét, a kormány mégis tétlenkedik
Valakik még a rendszerváltással lezárult „átkosban” engedélyt adtak arra, hogy a Békéscsaba külterületén található, vonzó természeti környezettel csábító városrészben, Fényesen tárolják a Kner nyomda által felhasznált és elhasznált vegyi anyagokat. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik szocialista/kapitalista képződménye, egy gazdasági munkaközösség (gmk.) kapott megbízást a vegyszerek tárolásra, felújítására, ismételt értékesítésére. „Persze” hordott oda máshonnan is, ki tudja miféle anyagokat. Aztán mentesíteni kellett volna a szennyezetté vált területet, ám a gmk. becsődölt, felszámolták. Az elengedhetetlen és halaszthatatlan védekezés, a szennyeződés megszüntetése, a bajt okozó szerek elszállítása és ártalmatlanítása az állam nyakán maradt. Az meg tojik az egészre… A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) és Békéscsaba önkormányzata ugyan igyekszik tenni a megoldás érdekében, de ha az állami költségvetés elosztását eldöntők (például a Fényesen élők adóforintjait is beszedve) nem hajlandók törvényi kötelezettségeiknek eleget tenni, azaz például pénzt adni a feladatra, akkor mit lehet tenni?! Kaposi László, aki a Demokratikus Koalíciót (DK-t) képviseli a megyeszékhely önkormányzatának képviselő-testületében, megelégelte a dolgot. Hozzálátott a botrányos késlekedés, emberellenes magatartás feltárásához, s igyekszik rábírni képviselőtársait arra, hogy mozdítsák meg az ügyet, s szorítsák rá az államot (például alkotmányos) kötelezettségei teljesítésére.
Szerző: Kiss A. János
Herczeg Tamás, az új elnök
2019. június 20., csütörtök
Simonka Györgyöt „első lépcsős” felsőbb kapcsolata, Kerényi János sem tudta az elnöki székben megtartani
Az első hírek arról tudósítanak, hogy bár a mentorai egyikeként számon tartott régiós pártvezető, Kerényi János – a választmányi elnöksége duplázására a szokásos módon (minden eszközzel) rástartoló – Simonka Györgyöt szerette volna jelölni, a felelősebben gondolkodó fideszesek nyomására az utolsó pillanatban kénytelen volt mást, a békéscsabai országgyűlési képviselő Herczeg Tamást jelölni, Őt meg is választották a Fidesz Békés megyei választmányának elnökévé.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Bacsmegye.hu)
2019. június 20., csütörtök
Simonka György módszerei, erkölcsi és jogi helyzete, tettei elgondolkodtatják a tagság és a szimpatizánsok arra hajlamos részét
Ezekben az órákban tarja tisztújítását a Fidesz Békés megyei választmánya. Vajon igaz-e az a hír, hogy többen is elhagyták a Fidesz Tótkomlósi Szervezetét azóta, hogy eddigi vezetőjük, Takács Ferenc – aki rendszeresen és folyamatosan összeakasztotta a „bajuszát” Simonka Györggyel – kilépett a Fideszből, s azóta a képviselő lekötelezettjei és (mondjuk úgy) „munkatársai” vették át a helyi szervezet irányítását. Egyetlen nyomra bukkantunk ez ügyben.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: OLKT.hu)
2019. június 20., csütörtök
Újabb részletek a Simonka-módszerről – Parancsait(!) a polgármesterek, képviselő-testületek hajtották végre
Immár arról is szónak hiteles beszámolók, hogy Simonka György (valami szerepzavarban vagy másban szenvedve) parancsokat osztogatott a polgármestereknek, s általuk a képviselő-testületeknek. Vannak hírek, melyek szerint Simonka Györgyöt pártja ma újra kívánja választani a Fidesz Békés megyei választmányának elnöki székébe. Et ugyan ellentmond az erkölcs, a politikai logika legalapvetőbb szabályainak, de hívei szerint Orbán Viktor már eldöntötte ezt. De vajon miért érné, éri meg Orbán Viktornak – pláne ilyen mértékben – kiállni egy több, mint levitézlett katonája mellett?
Szerző: Kiss A. János
< >