2019. április 19., péntek,  Emma
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Csondor Kata
(VIDEÓINTERJÚ)
Burokban nőttem fel – vall őszintén szeretetigényéről és szeretethelyzetéről Csondor Kata.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2019. április 16., kedd
Nébih, túlélő tojások – ki kel ki?
Elérkezett a végjáték! A Nébih „Túlélő tojások” című élő streamje (folyama, folytatásosa) a végkifejlethez közeledik, vagyis hamarosan várható a kiscsibék kikelése. A keltetőbe tett nyolc tojásból hét eljutott fejlődésének abba a szakaszába, amikor egy napon belül megkezdi a kikelést. A tojás héjának feltörése, és a tojásból való kijutás folyamata akár 4-5 órán át is eltarthat, és sajnos, nincs garancia, hogy valamennyi csibe sikerrel jár.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Veszprém Kukac)
2019. április 12., péntek
Ha nyomtatja, ha olvassa valaki a Nyomtass te is!-t, itt megnézheti a 90. szám tartalmi előzetesét
A Nyomtass te is! 90. számából kiderül, hogy a magyar kormány 3,9 milliárd (3 ezer 900 millió!) forintból – 260 darab, egyenként 15 millió forintba kerülő családi ház árából – tervez kiállítást rendezni Puskás Ferencről, a róla elnevezett 190 milliárdból épülő stadionban.
Szerző: K. A. J.
Pillanatkép a demonstráció idejéből
2019. április 09., kedd
A békéscsabai székhelyű ALFÖLDVÍZ Szakszervezet demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt – Ha nem lesz megállapodás, tovább demonstrálnak a munkavállalók
Sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt tartott az ALFÖLDVÍZ Szakszervezet Békéscsabán, a Nagy Imre téren, mintegy 100 ember részvételével. Egy céljuk volt ezzel: a nyilvánosság tájékoztatása a gazdasági társaságnál, az ALFÖLDVÍZ Rt.-nél tapasztalható munkavállalói elégedetlenségről, s a szakszervezet törekvéseiről a méltó bérek biztosítása érdekében.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Tábla24)
2019. április 06., szombat
A dolgozókért és a fogyasztókért demonstrál kedden az Alföldvíz Szakszervezet
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. április 9-én, kedden rendkívüli közgyűlését tart Békéscsabán, a Phaedra Rendezvény Központban. A társaság nehéz anyagi helyzetbe került. Az ALFÖLDVÍZ Szakszervezet – a zrt. dolgozóinak érdekvédelmi szervezete – ugyancsak április 9-én, délelőtt 8.30 órától sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt hirdetett meg Békéscsabára, az Irányi utcából nyíló, a közgyűlés helyszíne melletti Nagy Imre térre.
Szerző: Kiss A. János
A "megbuherált" földgáz-ellátórendszer csőcsonkjai, melyhez 6 óriási pébé-gázpalackot csatlakoztattak - de vajon nem veszélyes, egyáltalán szabályos-e ez a megoldás?
2019. április 04., csütörtök
Néma bérlő, hallgatag hatóságok, beszédes történések Orosházán – s mi köze ehhez Salamon Bélának?
Napsugár, komor fellegek – ilyen ez az április. Ne titokzatoskodjunk: úgy tudjuk, tegnap az érintett hatóságok, szakhatóságok képviselői a helyszínen tekintették át az Orosháza-Gyopárosfürdőn található Napsugár szálloda körül kialakult komor helyzetet. Állítólag ezt követően a szálloda bérlője hazaküldte a vendégeket, s bezárt a szállodaegység, a konyha és az étterem is. Miként a személyét is érintő botránysorozat eldurvulásakor, ezúttal ugyancsak megkérdeztük a vendéglátóhely bérlőjét, aki akkor sem kívánt nyilatkozni, miként ezúttal is elzárkózott a tájékoztatástól, véleménye megfogalmazásától. Ma ezzel a mondattal: „Büntetőeljárás van ebben az ügyben, nem kívánok nyilatkozni.”
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: biztonsagpiac.hu)
2019. április 02., kedd
Közügy, vagy valami más az, hogy van-e kinevezett főügyésze Békés megyének?
A Legfőbb Ügyészség Kommunikációs és Sajtóosztályához fordultunk tegnap, mivel sem közleményekből, sem pedig más internetes fórumokból nem bukkantunk nyomára annak, hogy hónapok óta miért nincs kinevezett főügyésze Békés megyének. S ha még nincs is, egyszer bizonyára lesz, így érdekelheti a nyilvánosságot: várhatóan mikor? Arra is kíváncsi a – nem csak szakmai – közönség: mi a magyarázata annak, hogy még ki sem írták e tisztségre a pályázatot? Minden további bevezető gondolatsor mellőzésével, mindenekelőtt inkább olvassák el azt az e-mail-üzenetet, mellyel a Legfőbb Ügyészséghez fordultunk, s erre adott válaszukat!
Szerző: Kiss A. János
A győztes Pikó Boglárka a felkészítő tanárával, Boros Mihállyal
2019. április 02., kedd
Czeizel Endre nevével fémjelzett genetikai feladatmegoldó versenyt rendeztek a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban
Immár harmadik alkalommal tartották meg Békés megyében, Czeizel Endre orvos-genetikus előtt tisztelegve, a középiskolások genetikai feladatmegoldó versenyét. Ezúttal Gyula – egészen pontosan a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium – adott otthont a színvonalas vetélkedésnek. Könnyen lehet, hogy a jövőben minden alkalommal e város e középiskolája lesz a program házigazdája. A rendezvényen – a Czeizel család képviseletében megjelent a névadó unokája, Czeizel Benjámin, aki tavaly végezett az Egyesült Királyságban működő egyetemen, az University of South Wales-ben. Alma nem esik messze a fájától: hazatért Magyarországra, s a – többek között – Magzati Diagnosztikai Központot is működtető, őssejtmegőrzést is szolgáltató budapesti Czeizel Intézet munkatársa lett. Ami a verseny végeredményét illeti: „három a kislány” állt a dobogón…
Szerző: Kiss A. János
Molnár Ferenc Caramel
2019. március 31., vasárnap
Gyógyító színpad, alternatív igazságok
A dalszerző-énekes szinte egyedülálló jelensége az igényes, magyar könnyű(vagy nagyon is nehéz)zenének. Azt is mondhatnánk: a gondolatok embere.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
A megbízási aktuson (balról jobbra): dr. Handó Tünde, dr. Kemenes István és dr. Kiss Gabriella
2019. március 28., csütörtök
Dr. Kiss Gabriella lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke
Dr. Kiss Gabriellát bízta meg egy éves időtartamra a Szegedi Ítélőtábla vezetésével dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke.
Szerző: K. A. J.
< >