2018. augusztus 19., vasárnap,  Huba
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
„Megtanultam hallgatni akkor, amikor hallgatni arany”
(VIDEÓINTERJÚ)
Fenyő Miklós: „Szeretek beszélgetni, megbeszélni, sőt akár rábeszélni is. Szeretném, ha a szavaimat úgy értelmeznék, ahogy én értelmezem, amikor mondom. Olyan helyzetekben, amikor tétje van annak, hogy megértsük egymást, hajlamos vagyok többször elmondani ugyanazt. Hallottam már olyat, hogy valaki azt mondta: Jó-jó, már háromszor mondtad”.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: Mókus csoport a Kiskakasban)
2018. augusztus 12., vasárnap
Amatőr fotósok képeit várják október 5-ig a Gyulai Törvényszéken
Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2018-ban is meghirdette a Fókuszban a bíróság elnevezésű fotópályázatot. A pályázat nyílt, azon a pályázati feltételek elfogadásával bárki részt vehet.
Szerző: SZ. M.
Közös járőrözés a békéscsabai strandon
2018. augusztus 12., vasárnap
Az országos mozgalom a biztonságot szolgálja
A polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programja részeként Békés megyében, Békéscsabán nyáron is rendszeresen látnak el közös szolgálatot önkéntesek – rendőrökkel. Az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban indította el a rendőrséggel közösen a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programját. Békéscsabán a Városi Polgárőrség Egyesület, a Jaminai Polgárőr Egyesület és a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum Egyesület tagjai rendszeresen látnak el közös járőrszolgálatot a rendőrökkel.
Szerző: SZ. M.
Czene Ferenctől családtagjai, barátai búcsúztak házánál. A képen balról Sándor fia
2018. augusztus 09., csütörtök
Családja, barátai búcsúztak Czene Ferenctől – Szeptemberben zenei találkozó
Gyulai tanyájának falában kialakított sírhelyénél búcsúztak el családtagjai, barátai, ismerősei Czene Ferenctől július 29-én, vasárnap délután. Az '56-os menekült, a magyar-amerikai állampolgár, a szabad gondolatok házának megálmodója, a Gyulai Zenei Napok és a Gyulai Zenei Baráti Találkozó alapítója, a Vasárnapi Tea rendezvénysorozat létrehozója 82 évesen hunyt el, 2018. június 28-án, Gyulán. Haza jött meghalni.
Szerző: Szőke Margit
Gyermekeknek a biztonságról beszélnek a rendőrök
2018. augusztus 08., szerda
Az internet és a 112-es segélyhívó a mindennapokban
Békés megyében a rendőrség segíti az iskolás gyermekek nyári szünidejének hasznos eltöltését. A rendőrök megyeszerte részt vesznek gyermekprogramokon, ellátogatnak nyári táborokba a bűncselekmények, a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.
Szerző: SZ. M.
A vízsugarakat hosszú időn át, folyamatosan, tűzcsapokról szerzett vízzel látták el a helyszínre érkezett gépjárműfecskendők
2018. augusztus 07., kedd
Ha a (tisztességtelen) politika katasztrófavédőknek is akarja láttatni őket, a lánglovagok szellemisége a régi
Ritkán láthatnak tájékoztatást tűzesetekről magazinunkban. Most azonban egy fővárosi tűz oltását igyekszünk felvillantani egy fotó és egy videofelvétel segítségével.
Szerző: K. A. J.
Gocz Elvira a könyvbemutatón
2018. augusztus 06., hétfő
Találkozás Gocz Elvirával, a Titokzatos kovásznai asszony című életrajzi regény hősnőjével, a békéscsabai Lencsési könyvtárban
A Békés Megyei Könyvtár Lencsési Könyvtára nem szűkölködik érdekes programokban. Két lelkes könyvtárosát még a nyári hőség sem térítette el attól, hogy különös és izgalmas könyvbemutatót kínáljanak a közönségnek. Augusztus l-jén azok, akik a forróság és a „leszakadó ég” ellenére megjelentek, nem akármilyen személyiséget, a kovásznai, titokzatos életutat bejárt asszonyt ismerhették meg.
Szerző: Zsidov Magdolna
A közös munka július 30-tól augusztus 26-ig tart
2018. augusztus 01., szerda
Arad megyében és a Békés megyei Gyulán közösen járőröznek
A korábbi évekhez hasonlóan idén is járőröznek román rendőrök a Békés megyei fürdővárosban, Gyulán. Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség két-két rendőre július 30-a és augusztus 26-a között dolgozik együtt magyar kollégáikkal, Gyulán elsősorban a turisták által gyakran látogatott belvárosban, a vár környékén és a fürdőben teljesítenek közös szolgálatot a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrjárőreivel.
Szerző: SZ. M.
Nyáron a rendőrök is vízre szállnak
2018. augusztus 01., szerda
Folyamatosan járőröznek a folyók Békés megyei szakaszain
A balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a Békés megyei rendőrök folyamatosan tartanak vízi rendészeti ellenőrzéseket a Körösökön, nyáron. A Gyulai Rendőrkapitányság, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség és a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei folyamatosan ellenőriznek a Körösök Békés megyei szakaszain, leggyakrabban a Kettős-Körösön, és a Hármas-Körösön járőröznek. A folyókon kívül a horgásztavakon, holtágakban is tartanak ellenőrzéseket. A fürdőzőket, a horgászokat, a hajósokat és a különböző vízi sporteszközök használóit is arra kérik, hogy tartsák be az előírásokat.
Szerző: SZ. M.
Kautzky Armand
2018. július 31., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
Kautzky Armand hangja összetéveszthetetlenül fülünkbe cseng, bárhonnan érkezik is oda. Nem emlékszem, hogy valaha is kifogásolta volna öltözetét. Hiába: lehet akár király, miniszterelnök valaki, származhat ruhája a legnagyobb divatdiktátoroktól, viselni azokat is tudni kell. Ilyen problémája aligha lehet a kiváló színésznek.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
< >