2020. április 6., hétfő,  Vilmos és Bíborka
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Juhász Béla
(Karantén-történetek)
A sok rémhír között szeretnénk egyfajta oázist nyújtani olvasóinknak, és közismert embereket kérünk arra, hogy engedjenek betekinteni házi karanténjukba, hétköznapjaikba, osszák meg velünk érzéseiket, gondolataikat, esetleg ötleteiket, jó tanácsaikat, melyekkel talán egymás segítségére lehetünk ebben a nehéz, megterhelő időszakban.
Szerző: Juhász Béla/Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
Kevés védőeszközt kaptak a háziorvosok a járvány elleni küzdelemhez (Forrás: sopronmedia.hu)
2020. április 04., szombat
Levélben hívták fel a háziorvosok az országos tiszti főorvos figyelmét a hiányosságokra
Szakmai szervezeteik által írtak levelet március 31-én a háziorvosok Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, mert többek között a járvány leküzdéséhez, terjedéséhez szükséges eszközök híján kell ellátniuk a gyógyító, megelőző munkát. A levelet ezúttal teljes terjedelmében közöljük.
Szerző: László Erzsébet
Képünk illusztráció! (Forrás: ATV Magyarország / Youtube)
2020. április 03., péntek
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének – immár sokadjára – fel kellett emelnie szavát a sajtószabadság magyarországi érthetetlen korlátozása miatt. Ezúttal a koronavírus elleni küzdelem ürügyén tett állami intézkedések ellen lépett fel. Az állásfoglalás teljes szövegét elolvashatják e cikkben.
Szerző: MÚOSZ
Most talán ünnepebb lesz az ünnep
2020. április 03., péntek
Rendhagyó ünnepi termékteszt: biztonságosak a „húsvéti sonkák”
A Szupermenta legújabb terméktesztjén a húsvét egyik slágertermékét, a sonkák „arzenálját” vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású. Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszer-biztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak. Kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák viszont ezúttal is akadtak.
Szerző: K. A. J.
Kerekes József
2020. március 30., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
„Volt egy 2002 előtti életem, amikor minden kerek volt. Azt hittem, hogy egyenes út vezet a nyugdíjig, szép öregedő színészi életem lesz, és valamelyik vezető színházban fognak majd felravatalozni, de ezután sok minden megváltozott.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
A Nemzeti Agrárkamara logója
2020. március 28., szombat
Az élelmiszer hosszú távon biztosított Békés megyében
Magyarország önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek. A hazai – és ezen belül a Békés megyei – agrárgazdasági szereplők biztosítják a lakosságnak az élelmiszereket – mondta dr. Kulcsár László, a MAGOSZ országos alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke.
Szerző: K. A. J.
Ilyen a Jókai színház védőmaszkja
2020. március 24., kedd
A koronavírus terjedése elleni küzdelem átrendezte a Békéscsabai Jókai Színház repertoárját és a varroda feladatait is. Száz maszkot adott át Seregi Zoltán igazgató március 23-án délelőtt Szarvas Péter polgármesternek, hogy juttassa el a saját gyártású védőeszközöket a leginkább rászorulóknak.
Szerző: Békéscsabai Jókai Színház
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Miniszterelnökségen, a koronavírus elleni állami tevékenység kommunikációs akciócsoportjának vezetője.  Ő az, aki közel egy éve – a filozófusnő halála előtt pár héttel – így vélekedett a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjáról, az évtizedek óta nemzetközileg elismert gondolkodóról, aki már akkor is nyíltszavú bírálója volt a szocialista világrend ideológiájának, amikor az államtitkár még első csecsemőruháit ny
2020. március 24., kedd
Vészhelyzetben a korrekt, gyors, pontos információ életeket ment. A tévinformáció, az elhallgatás és a cenzúra emberéleteket veszélyeztet. A kormánykommunikáció jelenlegi formája nem segítség, hanem veszélyforrás. (A Magyar Újságírók Országos Szövetségének március 22-ei állásfoglalása. Teljes terjedelmében közöljük – a szerk.)
Szerző: K. A. J.
Jelenleg is hiánycikk az üzletekben a maszk, és a háziorvosok számára sem elegendő a készlet (Forrás: CNBC.com)
2020. március 21., szombat
Dr. Árus Tibor: Egyáltalán nem lehetünk büszkék a megelőző lépésekre
Szigorúbb egészségügyi szabályokat kell életbe léptetni a koronavírus terjedésének megakadályozására – figyelmeztetett lapunk megkeresésére dr. Árus Tibor belgyógyász főorvos, háziorvos, aki jó szándékkal mutatott rá fontos területekre, melyeken bőven akad még tennivaló.
Szerző: László Erzsébet
Völgyesi Gabriella
2020. március 16., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
A beszélgetésben: megbocsátás, szerelem, vita és módszerek, amelyek segíthetnek. Az énekesnő egykor jogászként is tevékenykedett, ezt az „én-részt” itt most félre tette.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
< >