2020. augusztus 14., péntek,  Marcell
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
A battonyai Szentháromság plébániatemplom orgonája volt az országos program egyik szimbóluma augusztus 8-án este
Királynői dallamok a battonyai Szentháromság plébániatemplomban
A tavalyi debütálás után már biztosan elmondható, hogy az orgonák éjszakája nevet viselő országos programot befogadta a zenekedvelő közönség. A sok helyszín közül a battonyai Szentháromság plébániatemplomban száz vendégig jutott a számolásban Sipos István hangszerész, orgonarestaurátor (karnagyi végzettsége sem elhanyagolható) augusztus 8-án, amikor az éjszakát a hangszerek királynőjével töltötték.
Szerző: László Erzsébet
Képünk illusztráció! (Forrás: poligraf.blog.hu)
2020. augusztus 12., szerda
Nem Orbán Viktor fegyverténye: az Európai Unió foglalt oltóanyagot Magyarországnak is – Brüsszel fizette a Magyarország déli kerítésénél dolgozó rendőrök túlóráit…
A Nyomtass te is! internetes/printmagazin 160. száma fellebbenti a fátylat a magyar kormány(fő) egyes állításai hátteréről. De más fontos tényekkel, mérvadó véleményekkel is szolgál.
Szerző: K. A. J.
A hosszú sor kiindulópontja
2020. augusztus 04., kedd
Orosházán is osztják a barna színű zöldkukákat – csak hát a „jól bevált” módon
Utcahossznyi sorban, „helytartó” közelségben állva, maszk nélkül, órákon át ácsorgott és várakozott száz-kétszáz – vagy talán annál több – orosházi ember hétfőn a Fürdő utca ama szakaszán, ahol a DAREH Zrt. (teljes nevén: DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.) zöldhulladék tárolására alkalmas, 240 literes gyűjtőedényeinek ingyenes átadását hirdették meg attól a naptól kezdve – nem mellesleg limitált számban. (Amúgy 300 literes komposztáló edényekét is, de ez kevésbé váltott ki érdeklődést.) Vártak az emberek hol angyali türelemmel, hol megjegyzéseket téve. Pár éve már volt kukabotrány Orosházán, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. hasonló „áldásos” szervező tevékenysége miatt, joggal hihette bárki, hogy abból egy életre tanult mindenki. Kérdés: talán szakszerűen, polgárbarátian, közmegelégedésre nem is lehetséges az ilyesféle munkát elvégezni? Ám találtunk egy jó példát is – éppenséggel Békéscsabán –, ahol ugyanezt a feladatot nemrégen példásan oldották meg. Akkor miért nem megy ez Orosházán is?!
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: voxeurop.eu)
2020. augusztus 03., hétfő
A frissen megjelent EU Media Pluralism Monitor (MPM2020) figyelmeztet, hogy Magyarországon az Európai Unió támogatásait folyamatosan a kormánypárti média finanszírozására fordítják és arra, hogy EU-ellenes üzeneteket közvetítsenek.
Szerző: MÚOSZ
Orbán Viktor szemet huny Semjén Zsolt passziója fölött? (Forrás: dkp.hu)
2020. július 28., kedd
A vadászati világkiállításra 50 milliárd (ötvenezerszer egymillió) forintunkat is elkölthetik Semjén Zsolték
Megjelent a Nyomtass te is! immár 158. száma. Akik postaládájába nem kerül belőle, a vitalap.hu felületén megtalálhatják.
Szerző: K. A. J.
Szigorúan ellenőrzött keringtetési rendszer és mikroszűrők gondoskodnak a fertőzés elkerüléséről a repülőgépeken (Forrás: TripSavvy.com)
2020. július 21., kedd
Dr. Árus Tibor: A koronavírus terjedésében a nagy veszélyforrás a magyarok hazautazásában rejlik
Napjaink történései azt igazolják, hogy a koronavírus korántsem adta fel, sőt, Európa egyes országaiban, Szerbiában, Ukrajnában, Romániában számottevően emelkedik a fertőzöttség, az amerikai kontinensen pedig rohamosan terjed a kór. Hazánkban – ha kis mértékben is – ismét magasabb számok jelzik a fertőzés jelenlétét.
Szerző: László Erzsébet
Dr. Gurmai Zita ezúttal is kendőzetlenül fogalmazott
2020. július 18., szombat
Dr. Gurmai Zita fontos és időszerű témákat osztott meg a nyilvánossággal a helyi szervezet új irodájában
Dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezető-helyettese csütörtökön délelőtt újságírókkal találkozott Orosházán. A Balaton „családbarátok” általi megszerzését, a Széchenyi Lánchíd felújítását, a pénzpazarló tűzijáték ötletének kényszerű, kormány általi visszavonását hozta szóba, hogy azután három témáról részletesebben is beszéljen.
Szerző: Kiss A. János
Dr. Szabó Ervin (balról) egy újabb adag kérdőívet nyújtott át dr. Hadházy Ákosnak
2020. július 17., péntek
Orosházán Hadházy Ákos is gyűjtötte a kitöltetlen lapokat – A dél-békési idősotthonok „lenyúlási” kísérletébe belebukhat egy orosházi alpolgármester? – Újabb fogalomzavar a közmédiában
A Fidesz szavazótáborának tegnap üzent a miniszterelnök és a Fidesz peres ügyeiben el-eljáró ügyvéd a „kiskirályi rádió” hullámhosszán. Azt állította, hogy két évig terjedő elzárással fenyegetett bűncselekményt követ el az, aki átvesz, összegyűjt egy vagy több, országszerte aktuálisan szétszórt konzultációs ívet a választópolgároktól, akik pedig szabad akaratukból juttatják el számára a minden személyes adattól mentes lapot. Az ügyvéd alighanem futóbolondnak nézi az ország polgárait: olyan ívről van szó tehát, mely semmilyen személyes adatot nem tartalmaz; olyanok is kapják, aki nem kérték a névvel, lakcímmel ellátott sokadik „Orbán-csomagot; s bizony a főként pártcélokat szolgáló akció árát közpénzből finanszírozzák… Tegnap délután dr. Hadházy Ákos (független státusa mellett) ellenzéki országgyűlési képviselő Orosházán személyesen vette át az egy-két nap alatt – eddig – összegyűjtött íveket. „Demokrata az, aki nem fél” – lehetett az esemény megfogalmazatlan üzenete, Bibó István szellemiségét idézve.
Szerző: Kiss A. János
A képen balról: dr. Hegedűs István kollégiumvezető, Erdeiné Pék Tünde tisztviselő, továbbá dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla megbízott elnöke látható
2020. július 11., szombat
Dr. Hegedűs István bíró és Erdeiné Pék Tünde bírósági tisztviselő munkájának elismrése
A dr. Sélley Sándor-díjat a Szegedi Ítélőtábla vezetése a Szegedi Királyi Ítélőtábla első elnökének tiszteletére alapította az ítélőtábla újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban. Az idén – mint az elmúlt években is – az a bíró és bírósági tisztviselő kapta a díjat, akit a táblabíróság dolgozói, mint közvetlen kollégák, titkos szavazással erre a legméltóbbnak találtak.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Nyugati Jelen)
2020. július 05., vasárnap
Az Arad megyei hatóságok július 2-án, csütörtökön közölték, hogy a megye COVID–19-mentes övezet lett, miután az utolsó betegeket is kiengedték a kórházból, és közel két hete nem jegyeztek új eseteket.
Szerző: Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
< >