2018. december 17., hétfő,  Lázár és Olimpia
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
A nagyszalontai gyerekek otthon érezték magukat a színházban (Fotó: Ignácz Bence, A-TEAM)
Karácsonyi adománygyűjtés a Jókai Színházban
A karácsonyi ajándékozás és adománygyűjtés a Békéscsabai Jókai Színház társulatának szívügye. Advent második hetében nagyszalontai és debreceni gyerekek kapták a meglepetést.
Szerző: N. K.
Jövőre a dévai polgármester magyar karácsonyi dalt is énekel majd?
2018. december 13., csütörtök
Megénekelték a dévai önkormányzati alkalmazottakat
Az ünnepi, karácsonyváró hangulat lassan betölti a hivatalos intézmények tereit is. A dévai polgármesteri hivatalban egymásnak adják a kilincset a kolindáló, kántáló csapatok, helyi iskolák, kulturális egyesületek kórusai. Kedden délben a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusa köszöntötte a hivatal munkatársait, valamint Florin Oancea polgármestert és Pogocsán Ferdinánd alpolgármestert. Az alapítványi gyermekek a szívből énekelt román és magyar karácsonyi dalokkal hamar belopták magukat hallgatóságuk szívébe. A város elöljárói kedves szavakkal köszönték meg a produkciót és valamennyi gyermeknek édességcsomagot nyújtottak át.
Szerző: Gáspár-Barra Réka (Nyugati Jelen)
Oszvald Marika
2018. december 13., csütörtök
(VIDEÓINTERJÚ)
Oszvald Marika: „Édesapám azt mondta nekem: Marikám, te egy Isten áldotta tehetség vagy, de nem tehetsz róla. Ezt azért mondta, hogy maradjak mindig szerény és hálás.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Füvesi Sándor felmutatta azt a levelet is, amit Simonka Györgynek írt
2018. december 12., szerda
Házkutatás, képmutatás, (Simonka Györgynek) „útmutatás”
Az orosházi szocialisták álláspontját ismertette tegnapi sajtótájékoztatóján Füvesi Sándor önkormányzati képviselő – ilyesmire se nagyon emlékszünk – az orosházi Fidesz, egyben Simonka György irodája előtt.
Szerző: Kiss A. János
Czitor Attila, Seregi Zoltán, Tege Antal az olvasópróbán (balról jobbra)
2018. december 11., kedd
Volt egyszer egy osztrák regény, aztán bulvárdarab a Broadwayn
Már egy jövő évi premier előkészületei kezdődtek el a Békéscsabai Jókai Színházban, december 7-én, David Ives: Vénusz nercben című színművének sajtónyilvános olvasópróbájával. A kortárs amerikai szerző darabját Várady Szabolcs fordításában február 15-én mutatja be a teátrum.
Szerző: Niedzielsky Katalin (Békéscsabai Jókai Színház)
Kellemes ünnepi készülődést és boldog karácsonyt kíván a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya!
2018. december 11., kedd
(VIDEÓVAL)
A karácsonyt megelőző hetekben megnövekszik a forgalom a bevásárlóközpontokban, üzletekben, vásárokban, piacokon. A Békés megyei rendőrség kéri, hogy bevásárlás közben mindenki vigyázzon a személyes tárgyaira.
Szerző: SZ. M.
Becsülendő gesztus
2018. december 08., szombat
A polgármesteri hivatal anyanyelven üzen
Kellemes meglepetésként érte a dévai magyar közösséget a Szent Antal-templom, illetve a helyi Magyar Ház előtti zöldövezetbe kihelyezett óriásplakát, melyen a Dévai Polgármesteri Hivatal magyar nyelven kíván szeretetben, békében gazdag, kellemes ünnepeket.
Szerző: Gáspár-Barra Réka
A rendőrök biztosították a helyszínt
2018. december 08., szombat
Rejtélyes gyilkosság tartja lázban az oravicabányaiakat (Krassó-Szörény megye): egy ANL-tömbházban csütörtök reggel holtan találtak egy 37 éves rendőrt és 35 éves élettársát, aki pincérnő volt egy helyi bárban. A kettős tragédiára úgy derült fény, hogy a rendőr édesanyja telefonon hívta a fiatalokat, és miután egyik sem válaszolt, telefonált a 112-es sürgősségi számra.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Gálvölgyi János
2018. december 08., szombat
(VIDEÓINTERJÚ)
Azoknak való, akik nevetés közben (is) hajlandók komolyan gondolkodni. Vagy fordítva.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: Hírözön)
2018. december 08., szombat
Szakszervezeti különszámmal szórja be az országot a Nyomtass te is! – ha elegen segítenek benne
A Nyomtass te is! mozgalom különszám készítésével támogatja a szakszervezetek „rabszolgatörvény” elleni országos tiltakozását. Ezt osztják a december 8-ai szakszervezeti tüntetésen, valamint nagy vidéki üzemeknél. Az akciókhoz várják a csatlakozók jelentkezését. „Nem leszünk rabszolgák!” – hirdeti a Nyomtass te is! szakszervezeti különszámának nyitó cikke, amely azt is leszögezi, hogy csak az összefogás állíthatja meg a kormány munkavállalók kizsákmányolását célzó ámokfutását.
< >