2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Várkonyi Attila – Dj Dominique
(VIDEÓINTERJÚ)
Egy lemezlovas, műsorvezető, producer – aki eredetileg fizikus.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
A szakképzésben résztvevő hallgatók
2019. február 19., kedd
Jogi asszisztensek gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán
A Szegedi Tudományegyetem jogi felsőoktatási szakképzésében résztvevő 12 hallgató kezdte meg szakmai gyakorlatát a Szegedi Ítélőtáblán. A diákok négy héten át ismerkednek a táblabíróságon zajló munkával.
Szerző: K. A. J.
Amikor már semmi sem terelte el a figyelmet a szórakozásról
2019. február 17., vasárnap
Takács Ferenc tótkomlósi jótékonysági bálja sikeres lett – minden ellendrukkolástól függetlenül
Amikor Takács Ferenc, a Fidesz tótkomlósi elnöke, a helyi önkormányzat képviselője (egyben tanácsnoka), a Békés megyei közgyűlés tagja hozzálátott segítőivel annak a jótékonysági bálnak a megszervezéséhez, mellyel a kárpátaljai Rát község magyar árvákat befogadó gyermekotthona lakóinak életét szeretnék szebbé tenni, azt hihettük, ennél támogathatóbb cél aligha létezhet. Aztán egyre több és furcsább dologról beszéltek egymás között a tótkomlósiak: gáncsoskodásokról, (párton belüli) politikai adok-kapokról, meghívásokról, visszamondásokról – szóval, a nemes ügyhöz méltatlan, gyarló emberi magatartásokról. Aztán a szombatunk ráment arra, hogy kiderítsük: mi történt a „célegyenesben”, milyen fogadtatása, eredménye volt a jótékonysági bálnak.
Szerző: Kiss A. János
A könyv első, külső borítója
2019. február 15., péntek
Árpási Krisztina, a Népújság rendszerváltás előtti éveiről írt, Arcok és harcok című beszélgetős könyvének bemutatója a békéscsabai Lencsési könyvtárban
Az Arcok és harcok könyv szerzője Árpási Krisztina, az egykori Békés Megyei Népújság főszerkesztőjének, dr. Árpási Zoltánnak a lánya. Ahogy a könyv előszavában írja, nem szerette volna, ha elveszni hagyja emléktárában az édesapja történeteit. Ezért meg szeretett volna tudni, és örökíteni mindent arról a korról, amelyben kiadóigazgatóként, majd főszerkesztőként dolgozott, s amelyet a maga helyén és módján formált.
Szerző: Zsidov Magdolna
Zsura Zoltán a legutóbbi (soros) testületi ülésen
2019. február 15., péntek
Már meg is hirdette a jegyzői állást a tótkomlósi polgármester, de még nem tájékoztatta a lemondásról a testületet
Új fejlemény tulajdonképpen (legalábbis a „földi halandók” számára, számunkra) az, hogy egy tegnap még új hírnek számító tótkomlósi információ ma már akár „szakállasnak” is mondható lenne. Ugyanis ma az erre hivatott internetes oldalon megjelent a tótkomlósi önkormányzat jegyzői állását meghirdető pályázat. Úgy, hogy a polgármester ma délutánig sem értesítette a képviselő-testület tagjait (legalábbis a függetleneket nem) a jegyző valamikori lemondásáról.
Szerző: Kiss A. János
Az előadás plakátja
2019. február 13., szerda
Lugosi Béla a horror nagymestere, egy műfaj megteremtője. Egy világsztár, akit Drakula gróf, a vámpír szerepében ismert meg a nagyvilág. De milyen ember is volt valójában a Temes megyei Lugoson Blaskó Béla néven született színészlegenda, akinek csillaga van a híres hollywoodi sétányon? Erre a kérdésre keresi a választ az UN_dead című előadás, amelyre – a hónap utolsó meghívott előadásaként – február 22-én 19 órától kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Hárman Bécsben, az előadást követő közönségtalálkozón (balról jobbra Zelei Miklós, Gazsó L. Ferenc és Seregi Zoltán)
2019. február 13., szerda
A Békéscsabai Jókai Színház legfrissebb külföldi vendégszereplései
A Békéscsabai Jókai Színház művészei Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs inversus című művével tisztelegnek a halhatatlan költő emléke előtt. A társulat az Ady Endre életét megidéző, különleges színdarabbal vendégszerepelt február 11-én Bécsben, a Balassi Intézetben, 12-én pedig a Pozsonyi Magyar Intézetben.
Szerző: K. A. J.
A nap eseménye: a szalagok feltűzése
2019. február 12., kedd
A gimnázium 12. osztályosai, akik szalagavatóval vágtak neki a hátralévő néhány hónapnak
A gyulai „Nicolae Bălcescu” Román Gimnázium végzős diákjai szombaton tartották meg szalagavató báljukat. A 12. „A” és „B” osztály ezúttal a Prohászka Zsoltról elnevezett városi sportcsarnokban tartotta meg e rendezvényét. (Megszokott „hazai pályájukon” éppen kényszerű felújításra készülnek.) A bensőséges program íze-zamata az új helyszínen sem halványult meg, sőt, a hatalmas tér lehetőséget adott a szervezőknek az egy légtérből származó előnyök kiaknázására is.
Szerző: Kiss A. János
Dr. Sütő Enikő
2019. február 12., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
Vonzás – szabad akarat – Legyen meg a te akaratod!
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Szívvel, lélekkel, értelemmel döntően a mai gimnáziumhoz kötődnek a hajdani diákok - is
2019. február 08., péntek
Nem kívánja bekebelezni az evangélikus egyház az orosházi Táncsics gimnáziumot – legalábbis egyelőre
Fetser János, az MSZP Orosházi Szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójuk vezetője ma reggel értesült – az egyik illetékes egyházi vezető szíves közlése alapján – arról hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériumának tegnapi ülésén az a döntés született, hogy az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium evangélikus egyházi fenntartásba kerüljön-e. Az említett presbitérium úgy határozott, hogy nem nyújt be az Emberi Erőforrások Minisztériumához az iskola átvételét megfogalmazó szándéknyilatkozatot.
Szerző: Kiss A. János
< >