2017. június 27., kedd,  László
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Életszerű versenyfeladatok a pályán
Békés megyei rendőrök versenye Orosházán
Hetedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság június 23-án a baleset-helyszínelő verseny megyei döntőjét Orosházán. A megyei döntőre hat rendőrkapitányságról érkeztek kétfős csapatok. A rendőröket hat pályán várták elméleti és a gyakorlati feladatok, két állomáson szakmai és KRESZ-kérdésekkel, négy helyen életszerűen kialakított baleseti helyszínekkel mérték fel a helyszínelők tudását.
Szerző: SZ. M.
A képünkön látható Dávid Zoltán (interepllációk érthetetlen testületi ülési "közvetítését" magára vállalva tapasztalhatjuk) nehézkesen olvas, de hiszünk abban, hogy válaszadásának elmaradása nem íráskészségén múlik...
2017. június 25., vasárnap
Az orosházi polgármester és a jólneveltség
Valami provinciális szokás üthette fel a fejét az orosházi önkormányzat berkeiben. Olykor-olykor „tojnak” a választópolgárok megkeresésére. Eleinte csak arról beszéltek az ügyes-bajos dolgaikat rendezni kívánó orosháziak, hogy amikor például közigazgatási eljárási ügyekben felkeresik a polgármesteri hivatalt, ott ne egyszer nem veszik jegyzőkönyvbe a bejelentésüket, majd arról is hallani, hogy egyszerűen nem válaszolnak írásban megküldött beadványaikra. Nemrégen egy rákóczitelepi képviselői beszámolói fórumon már az is elhangzott, hogy az önkormányzat egyes vezető tisztségviselői is megengedik maguknak, hogy egyszerűen nem reagálnak a választópolgárok szóbeli vagy írásos megkeresésére. Ez juttatta eszünkbe, hogy a vitalap.hu is így járt: Dávid Zoltán polgármesternek idén, március 21-én küldtünk egy tértivevényes levelet, melyet a városháza munkatársa másnap át is vett. Azóta sem reagáltak rá, amit elintézhetnénk azzal, hogy az ilyen bizony mucsai magatartás, de annál súlyosabb a dolog: a választópolgárok által sajtó útján felvetett észrevételeket vették semmibe.
Szerző: Kiss A. János
A résztvevők (ABC-sorrendben):  Bod Tamás, Czene Ferenc, Körömi János és Müller Péter
2017. június 21., szerda
Együtt: felülírták a hazug óriásplakátokat – Békéscsaba és Gyula után újabb városok következnek
Az Orbán vezette Fidesz-kormány nem csak korrupt, hanem hazug is. Egy „Nemzeti Konzultációnak” nevezett akción vagyunk túl, amely sem nem volt nemzeti, sem nem volt konzultáció. A kérdések hazugok és hamisak, nem egy esetben a legalantasabb emberi ösztönökre játszanak. Ezt „játssza” a kormány.
Szerző: Bod Tamás
Fejes Róbertné főállású alpolgármester
2017. június 21., szerda
Képviselői beszámoló(k) Orosháza egyik hátrányos helyzetű városrészében
A filozófiai alaptételek egyike: kétszer nem léphetünk ugyanabba a… Itt most nem éppen az általános érvényű folyóra gondolok. Ha ilyesmi mégis megtörténhet, az például a rákóczitelepiek tapasztalatára alapozva állítható. Ők ugyanis beleléptek. Majd meglátják. Fejes Róbertné, a Rákóczitelepet és Gyopárost képviselő testületi tag (aki nem tudná: a szépszámú orosházi alpolgármester-csapat egyik, éppenséggel főállású tagja) előbb május utolsó napján tartott lakossági fórumot a város e mostoha szegletében, majd most, június 15-én egy újabbat. Valahol nyilván meghirdették ez utóbbit is, a helyi Fidesz honlapján mindenesetre. Ennek ellenére nagyjából annyian elmentek most is a rendezvényre, mint az első alkalommal. Ám azóta többen is azt mondják: ezután inkább otthon maradnak.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Halasinfo)
2017. június 21., szerda
A rendőrség minden érdeklődőt vár szombaton
A Készenléti Rendőrség június 24-én, 10 órától rendezi meg Mezőhegyesen a már hagyománnyá vált rendőr lovasversenyt, amelyre minden érdeklődőt várnak. A III. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyre a szervezők a szomszédos országok képviselőit, a lovas szolgálattal rendelkező Szabolcs-Szatmár- Bereg és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságok, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának egy-egy csapatát hívták meg. A hivatalos megnyitó után az indulók délelőtt a szimultán, míg délután az akadályversenyen mérhetik össze saját és lovaik ügyességét.
Szerző: SZ. M.
Az előadók meghajlással köszönték meg a közönség elismerését
2017. június 19., hétfő
A békéscsabai református kórus záróhangversenye
Az előbbi évekhez hasonlóan, 2017-ben ismét gazdag repertoárral gyönyörködtette közönségét a békéscsabai református kórus a június 18-i záróhangversenyén.
Szerző: Zsidov Magdolna
Meghatározó jelenet ezen a napon: tarisznya-, rózsa- és pusziátadás...
2017. június 18., vasárnap
Elballagtak a gyulai román iskola általános iskolásai is
A legfigyelemreméltóbb megállapítás az lehet a gyulai „Nicolae Bălcescu” Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium nyolcadikosainak szombati ballagásával kapcsolatban, hogy ugyanolyan gondoskodással szervezték és valósították meg azt, mint a gimnazistákét. S akkor bizony magasra tett „lécről” beszélhetünk…
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Visit Gyula)
2017. június 18., vasárnap
Gyulán a Tájvízházba és a székházba is várják az érdeklődőket
Gyulán, június 24-én, 18-tól 24 óráig, ingyenes belépéssel, a múzeumok éjszakáján nemcsak a Tájvízház hanem a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság székháza is nyitva áll a látogatók előtt. A Tájvízházban Színterek címmel Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész kiállítása látható.
Szerző: SZ. M.
A rajzpályázat eredményhirdetésén résztvevők
2017. június 18., vasárnap
Ünnepélyes eredményhirdetés a Gyulai Törvényszék rajzpályázatán
A Gyulai Törvényszék dísztermében, június 16-án a Bírósági épületek című rajzpályázatra érkezett művek alkotóit díjazták. A díjátadó ünnepségen a rajzpályázatra érkezett színvonalas rajzok alkotói, hozzátartozóik, felkészítő pedagógusaik és a bíráló bizottság tagjai vettek részt. A Gyulai Törvényszék elnöke az általános iskolák 5-8. évfolyamos és a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjainak hirdetett rajzpályázatot.
Szerző: SZ. M.
Jogosítványt kaptak a diákok a Gyulai Rendőrkapitányságon
2017. június 16., péntek
Gyulán félszáz diák vette át vezetői engedélyét
Ebben a tanévben nyolc gyulai iskola 53 diákja kapott lehetőséget, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíj nélkül szerezzen AM-kategóriás vezetői engedélyt. Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot. Ennek keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. Békés megyében elsőként Battonyán, majd Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson és Békéscsabán volt erre lehetőség. A 2016/2017-es tanévben Gyula városának nyolc oktatási intézményéből 50 diák jelentkezhetett az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatásra. A képzést lebonyolító Gyula TREND Autósiskola további három tanulónak biztosított lehetőséget a tanfolyamon részvételre.
Szerző: SZ. M.
< >