2019. március 26., kedd,  Emánuel
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán
Letartóztatták a békési férfit
A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 48 éves békési férfi letartóztatását, aki a múlt héten úgy megverte az élettársát, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított március hó 17-én a Békés, Borosgyán utcai közös lakhelyükön úgy bántalmazta az élettársát, hogy az elsődleges orvosi adatok alapján bordatörést és légmellet szenvedett el. A sérülés súlyos, életveszélyes sérülésnek minősül - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
Baleset Békésen, szombaton
2019. március 25., hétfő
Egy kínai kábítószerügye - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, március 23-án, Battonyán, a Fő utca és a Klapka utca kereszteződésében, 8.45 óra körül motorkerékpáros kerékpárossal ütközött. A balesetben mindketten megsérültek, egyikük sérülése sem súlyos. Orosházán, a Rákóczi út és a Báthori utca kereszteződésénél 14 óra körül elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy kerékpáros lány. Békésen, az Ady Endre utcában, 17.45 óra körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött. A szombati balesetben a motorkerékpár vezetője könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Békéscsabán 19 terelőtáblát borogattak fel az éjjel
2019. március 24., vasárnap
Egy férfi botban kiabált, mások útjelző táblákat borogattak, többen szórakozóhely előtt verekedtek össze
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság március 23-án őrizetbe vett egy 41 éves békéscsabai férfit, mert 3.30 óra körül, éjjel is nyitva tartó boltban, majd a bolt előtt az utcán kiabált, szitkozódott. A rendőrkapitányság munkatársai garázdaság miatt három napon belül bíróság elé állíthatják. Útszűkületet jelző terelőtáblákat borogattak fel szintén március 23-án, 23 óra körül Békéscsabán, a Magyar utcában.
Szerző: SZ. M.
A Speedmarathon emblémája
2019. március 24., vasárnap
Április 3-án Speedmarathon – Március 25-ig várják a javaslatokat az ellenőrzési helyekre
A rendőrség várja a javaslatokat az idei ellenőrzési helyekre, az Európára kiterjedő kampányhoz kapcsolódva, amikor április 3-tól egy napig mérik Magyarország útjain a közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést, Speedmarathont végez. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség 24 órás Speedmarathonja alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.
Szerző: SZ. M.
Mezőgazdasági vontatónak lökte az autót a kisteherautós
2019. március 23., szombat
A kisteherautó vezetője súlyosan megsérült Körösladánynál
Békés megyében, a 47-es számú főúton, Körösladány külterületén, március 22-én 12 óra után néhány perccel kisteherautó nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló személygépkocsinak és nekilökte az előbb lévő mezőgazdasági vontatónak. A balesetben a kisteherautó vezetője súlyos, a személygépkocsi vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedett. Árokba borult egy személygépkocsi március 22-én 17 óra körül a Csanádapáca és Medgyesegyháza–Gábortelep közötti úton. Az autó vezetője egyedül volt kocsiban, nem sérült meg, de felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett. A rendőrök előállították mintavételre és büntető feljelentést tettek ellene. Orosházán, a Könd utca és a Tass utca kereszteződésében, március 21-én, 14.30 óra körül kerékpáros gyermek nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A 13 éves lány könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Traffipax rögzítette az esetet Békéscsabán
2019. március 23., szombat
Csaknem háromszorosan túllépte az autós a belvárosi korlátot
Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békés megyében, Békéscsaba belvárosában készített felvételt a traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockáztat. A közlekedési balesetek, a közúti tragédiák számának csökkentése érdekében a rendőrség Békés megyében is folyamatosan végez sebesség-ellenőrzést.
Szerző: SZ. M.
Nem vette észre a motorost a balra kanyarodó autós Békéscsabánál
2019. március 23., szombat
Figyelmetlen járművezetők okoztak súlyos baleseteket
Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly, június 18-án, 16.30 óra körül Tótkomlós és Kaszaper között. Balra kanyarodó mezőgazdasági vontató és az előző személygépkocsi ütközött össze. A nyomozás adatai szerint a baleset okozásával a vontató vezetője gyanúsítható, mert a kanyarodás megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy a járművének előzését megkezdték-e.
Szerző: SZ. M.
Békés megyei rendőrség
2019. március 21., csütörtök
Megverte, kirabolta az iskolatárs és párja a fiatal nőt
Békés megyében, Békésen, a Deák Ferenc utca és a Kisvasút utca kereszteződésében, március 19-én, 14 óra körül kerékpáros és segédmotor-kerékpáros fiatalember ütközött össze. A balesetről utólag, 17 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínelés elsődleges adatai szerint a robbanómotoros kerékpáros 18 éves fiú nem adott elsőbbséget a motor vezetőjének, ezért történt a baleset, amelyben a motor vezetője könnyebben megsérült. Kiraboltak egy 21 éves nőt szintén március 19-én, 14 óra körül ugyancsak Békésen, az autóbusz-állomáson. A nőhöz iskolatársnője és élettársa ment oda, hogy az őket sértő szóbeszéd miatt kérdőre vonják. Szóváltás alakult ki közöttük, ami tettlegességig fajult. Az iskolatárs és párja földre rántotta a 21 éves nőt, egyikük megrugdosta, közben pénzt követeltek tőle. A bántalmazott nő felállt, leült egy padra, az iskolatársa mellé ült, élettársa pedig többször arcon ütötte.
Szerző: SZ. M.
A tanácskozás résztvevői a békéscsabai évértékelőn
2019. március 21., csütörtök
Elmúlt évet összegzett a Békés megyei bizottság
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság március 20-án tartotta évértékelő értekezletét Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon. A tanácskozáson Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, a bizottság elnöke ismertette Békés megye baleseti helyzetét. Tavaly 27-el több személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, mint 2017-ben. Emelkedett a súlyos és a könnyű sérüléssel járó balesetek száma is, az utóbbi nagyobb mértékben - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: SZ. M.
A békéscsabai vetélkedés pillanata
2019. március 21., csütörtök
Országos kerékpáros vetélkedők fordulói Békéscsabán
Kerékpárral versenyeztek általános iskolások Békés megyében, Békéscsabán. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság március 19-én rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? országos közlekedésbiztonsági vetélkedő Békés megyei döntőjét. A vetélkedőkön a diákok számot adtak elméleti tudásukról és gyakorlati pályán tették próbára ügyességüket - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: SZ. M.
< >