2020. április 6., hétfő,  Vilmos és Bíborka
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Egészségügyi maszkokat, fertőtlenítőket is árult interneten az orosházi csaló. A kép illusztráció. Forrás: bbc.com
Az orosházi fiatalembert Salgótarjánban fogták el - Interneten üzletelt
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága 2020 januárjában indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Többen feljelentést tettek, miután egy internetes apróhirdetésen keresztül koncertjegyeket vettek egy férfitől, aki a vételár kézhezvételét követően nem küldte meg azokat a vevőknek. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, a 29 éves, Békés megyei, orosházi B. Szabolcsot.
Szerző: Sz. M.
Három autó visszapillantó tükrét rongálta meg a békéscsabai férfi. Kép: police.hu
2020. április 04., szombat
A békéscsabai férfi édesanyja és nagynénje adataival csalt interneten - Kamera rögzítette a lopást a lottózóban - Éjszakai autórongáló
Békés megyében csalás és személyes adattal visszaélés bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert édesanyja és nagynénje nevében, részletre két mobiltelefont vásárolt. A férfi az egyik nagy értékű készüléket az édesanyja, a másikat az édesanyja testvére nevére vette meg. Nem egy összegben fizetett, hozzátartozói adataival részletfizetési szerződést kötött a mobilszolgáltatók internetes felületein. A férfi a részleteket nem fizette, a szolgáltató a két nőtől követelte a két telefon árát, összesen több, mint 500 ezer forintot. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 27 éves békéscsabai férfit csalás és személyes adattal visszaélés vétségek elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, az iratokat továbbította az ügyészségre.
Szerző: Sz. M.
Letért az útról az autós, felborult a jármű. Kép: police.hu
2020. április 04., szombat
Az autóban valamennyien megsérültek - Parfümtolvaj Békéscsabán
Békés megyében, Gyula külterületén, április 3-án, 13.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és felborult. A járműben a vezetővel együtt öten ültek, mindannyian könnyű sérülést szenvedtek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A gyomaendrődi autós könnyű sérülést szenvedett. Kép: police.hu
2020. április 03., péntek
Az autós Dévaványán tilos jelzésnél hajtott a sínekre - Új pszichoaktív anyaggal kereskedett a gyomaendrődi nő
Békés megyében, Dévaványán, a Gyomai utcában, a vasúti átjáróban, március 31-én, 14.15 óra körül a személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget vonatnak és összeütköztek. Az autót vezető férfi a fényjelzőkészülék tilos jelzése ellenére hajtott rá a vasúti sínekre. A gyomaendrődi férfit a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Munkaügyi perben a Gyulai Törvényszék jár el elsőfokú bíróságként április elsejétől. Kép: Szőke Margit - vitalap.hu
2020. április 02., csütörtök
Közigazgatási ügyben a Szegedi Törvényszék az illetékes - Megszűnt Békés megyében a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2020. április elsejétől
A közigazgatási és munkaügyi bíróságok – így Békés megyében a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is - 2020. április elsejétől megszűnnek jogszabályváltozás miatt. Így 2020. április elsejétől - Békés megye esetében - közigazgatási ügyekben a Szegedi Törvényszék, míg munkaügyi perekben a Gyulai Törvényszék jár el elsőfokú bíróságként - tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: Sz. M.
Dr. Hámori Attila
2020. április 01., szerda
Az OBH elnöke, dr. Senyei György 2020. április 1-étól fél évre dr. Hámori Attilát bízta meg a Szegedi Ítélőtábla elnöki feladatainak ellátásával. Az előző elnök, dr. Kiss Gabriella elnöki megbízása 2020. március 31-én járt le, munkáját megköszönve az OBH elnöke tanácselnöki munkakörbe helyezte.
Szerző: K. A. J.
Rókacsapda. A kép illusztráció. Forrás: kwinaustralia.com
2020. április 01., szerda
A megütött férfi bordatörést szenvedett Ecsegfalván - Időstől lopott Tótkomlóson 350 ezret - Ütött az autós, megelőzték Szeghalmon
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség március 27-én, garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 34 éves, kevermesi férfival szemben a Battonyai Járásbíróság előtt. A férfi 2019. május 11-én, kora délután be akart menni egy battonyai lakóházba, mivel nem sikerült neki, az utcára néző ablak üvegét betörte, ezzel 9 ezer forint rongálási kárt okozott. A Battonyai Járási Ügyészség a részben hasonló bűncselekmények miatt büntetett és többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben beismerése esetére is elzárás büntetés kiszabását és az okozott kár megtérítésére kötelezését indítványozta - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség a megyebeli ügyészségek elmúlt heti vádemeléseiről.
Szerző: Sz. M.
A békési nő több tízezer forintot lopott el a dobozi férfitól. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. április 01., szerda
Békési nő lopta meg a dobozi férfit - Ezúttal lakatlan házban találkoztak
Alkalmi partnere lopta el egy férfi megtakarított pénzét a Békés megyei Dobozon. A békési nő rendszeresen járt ismerőséhez, pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott neki. Mindig a férfinál találkoztak, így volt ez 2019. december 12-én is. A férfi testvére sejtette, hogy a nő kihasználja a bátyját, ezért igyekezett rá odafigyelni, többször látogatta őt. A testvér azon az estén is kereste a férfit, amikor a bűncselekmény történt.
Szerző: Sz. M.
Az orosházi férfi bántalmazta italozó társát. A kép illusztráció. Forrás: El Exprés .
2020. április 01., szerda
A két orosházi férfi együtt italozott - Algériaiak Dombegyháznál
Békés megyében, Dombegyház külterületén, március 29-én, 22 óra körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit. A férfiak algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd március 30-án, 8.10 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A két férfi együtt italozott a vádlott otthonában. A kép illusztráció. Forrás: PxHere
2020. március 30., hétfő
Vádat emelt a Békés Megyei Főügyészség a halált okozó testi sértés miatt
A Békés Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az 53 éves gerendási férfival szemben, aki 2018 júliusában olyan durván bántalmazta barátját, hogy belehalt sérüléseibe. A gerendási férfi 2018. július 16-án, este otthonában együtt italozott barátjával. A sértett 22 óra körül a vádlott többszöri felszólítására távozott a lakásból, azonban ittasága folytán a közelben az utcán összeesett. A férfira a vádlott szomszédjai találtak rá egy órával később, akik szóltak neki, hogy barátja kint fekszik az utcán. A vádlott már amiatt is dühös volt, a sértett nem akart elmenni tőle, azonban még ingerültebbé vált attól, hogy kint fekszik az utcán a háza közelében, és ezért neki szóltak. A vádlott kiment az utcára, és acélbetétes bakancsával többször megrúgta a sértettet, hogy keljen fel, majd lábra állította, utána ököllel elkezdte ütlegelni, rugdosni, végül a földre lökte, amitől a sértett a fejét az aszfaltba verte.
Szerző: Sz. M.
< >