2019. január 20., vasárnap,  Fábián és Sebestyén
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Fenesiné Markovics Nóra elismerést vett át dr. Halmosi Zsolttól
Ma délután Orosházán lassítja gyűlés a forgalmat - Gyermek sérült meg Kevermesen
A pedagógusok, a diákok, a szülők egyaránt számíthatnak Fenesiné Markovics Nórára, a gyulai rendőr törzsőrmesterre, akinek szakterülete a baleset-megelőzés. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében indította el az Iskola rendőre-programot. A kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítését segítő, biztonságát veszélyeztető helyzetek felderítését és megszüntetését célzó kezdeményezésben a Békés megyei rendőrök is részt vesznek. A Rendőrségi Igazgatási Központban, január 10-én megrendezett V. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a megelőző tevékenységben kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek adta át az Év iskolarendőre elismeréseket.
Szerző: SZ. M.
A gyulai útkereszteződésben kerékpáros fiút ütött el az autós
2019. január 18., péntek
A gyanú szerint lopta a kerékpárt a gyulai férfi - Gyulai fiút ütött el az autós - Szarvason a tiltás ellenére elindult a teherautós
Békés megyében, január 17-én, Szabadkígyós külterületén, 5.35 órakor egy személygépkocsi megcsúszott, árokba csapódott és felborult. A balesetnek két könnyű sérültje van. Elek külterületén, 6.30 óra körül árokba borult egy személygépkocsi, a jármű utasa súlyosan megsérült. Mezőkovácsházán, az Árpád utcában tolató személygépkocsi elsodort egy gyalogost. A balesetről utólag, 11.20 órakor a sérült gyalogost ellátó orvos tett bejelentést a rendőrségen. A vizsgálat eredménye szerint a nő könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, az Ajtóssy Albert utca és az Eötvös Lóránd utca kereszteződésében, 14.45 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és összeütköztek. A tizenéves fiú könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Hét állat tetemét találták a rendőrök a kisteherautóban
2019. január 18., péntek
Gyűlés miatt egy sávos forgalom Békéscsaba és Kondoros között - Forgalomból kivont autó Újkígyóson - Lopott a vadászmester Füzesgyarmaton
Gyűlés miatt félpályás útlezárás lassítja a forgalmat január 18-án, 12 óra és 16 óra között Békés megyében, a 44-es számú főúton. A Békéscsaba és Kondoros közötti útszakaszon, a 117-es és 118-as kilométerszelvények között egy sávon halad majd a forgalom. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek óvatosan és figyeljék a forgalmat irányító lámpákat.
Szerző: SZ. M.
 Mezőhegyesen pakolt be a gyulai nő
2019. január 17., csütörtök
Gyulai nő lopott Mezőhegyesen - Internetes csalás áldozata a mezőkovácsházi férfi
Békés megyében szobrot és koszorútartó állványt lopott egy nő tavaly, július 21-én 5.30 óra körül, Mezőhegyesen, egy virágbolt elől. A szobor az üzlet előtt álló szökőkút része volt, a nő letörte, betette az autójába, az állványt a kocsija tetejére erősítette és elindult Pitvaros felé. Mezőhegyes határában a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltatták. Kiderült, hogy lopott tárgyak vannak az autóban és a kocsi tetején. A 39 éves gyulai nőt előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene, a szobrot és az állványt lefoglalták tőle. A rendőrkapitányság az ügy iratait most átadta az ügyészségnek.
Szerző: SZ. M.
 Gádoroson elindult az addig álló teherautó
2019. január 16., szerda
Gyulai, gádorosi, vésztői balesetek súlyos sérülésekkel
Három súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset ügyében elrendelt nyomozás iratait továbbította a rendőrség Békés megyében az ügyészségre. Az egyik ütközés tavaly, június 24-én 8.15 óra körül történt Gyulán, a Dob utca és a Szent László utca kereszteződésében. A tehergépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és elütötte. A nő súlyosan megsérült. A jármű vezetője saját bevallása szerint figyelmetlen volt, ez vezetett a szerencsétlenséghez.
Szerző: SZ. M.
Tehergépkocsi és személygépkocsi ütközött össze Kondorosnál
2019. január 15., kedd
A dunaföldvári betörőt őrizetbe vették - Súlyosan megsérült az autós Kondorosnál - Megvan a mezőberényi szoborrongáló
Békés megyében, január 14-én, Kétegyháza külterületén, 7 óra körül egy személygépkocsi megcsúszott az úton és árokba borult. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Fél órával később, Mezőberény külterületén árokba csapódott, majd visszasodródott az útpadkára egy személygépkocsi. A balesetben hárman megsérültek, egyik sérült állapota sem súlyos. Ennél a balesetnél megállt segíteni egy autós és az álló kocsinak nekiütközött a szemből érkező másik személygépkocsi. A balesetben szintén hárman szenvedtek könnyű sérülést. Kondoros külterületén, 10.30 óra körül tehergépkocsi és személygépkocsi ütközött össze. A személygépkocsi utasát súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Idősek klubjából és kollégiumból lopott egy dunaföldvári férfi Gyulán. A két bűncselekmény között a cipőjét is kicserélte, hogy a helyszíneken ne ugyanazok a nyomok legyenek, de a rendőrök így is azonosították.
Szerző: SZ. M.
Gyanús munkagépeket akartak átvinni a határon
2019. január 14., hétfő
Lefoglalták Gyulánál a rakományt - Mezőberénynél út szélén állót sodort el az autós
Békés megyében, január 13-án, Kétegyháza és Medgyesegyháza között, 12.30 óra körül egy személyautó megcsúszott az úton, árokba hajtott és felborult. A balesetben a jármű vezetője könnyebben megsérült. Január 12-én, Mezőberény külterületén, 8.30 óra körül egy személygépkocsi hátulról nekiütközött forgalmi ok miatt álló tehergépkocsi pótkocsijának. Ezután az autós áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol elsodort egy út szélén álló férfit. A balesetben az elütött férfi súlyos sérülést szenvedett. Egy órával később, Csanádapáca külterületén szintén forgalmi ok miatt megálló személygépkocsinak ütközött egy másik autó. A mentők az utóbbi jármű egyik utasát súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsabán, a Kazinczy utca és az Illésházi utca kereszteződésében, 11 óra előtt néhány perccel elesett egy kerékpáros nő, súlyosan, életveszélyesen megsérült. A gyulai közúti határátkelőhelyen, január 11-én, 18.30 óra körül két román állampolgárságú férfi kamionnal jelentkezett kilépésre. A rendőrök a tehergépkocsi rakterében három munkagépet találtak, amelyek eredetét a férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni és a forgalmi engedélyeket sem tudták átadni. Emellett mindhárom jármű azonosításra alkalmas jelzéseit a gyanú szerint meghamisították. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indított büntetőeljárást, a három munkagépet lefoglalta.
Szerző: SZ. M.
Villanyóra leolvasására hivatkozva jutott be a két csaló a házba (Képünk illusztráció! Forrás: Internet)
2019. január 12., szombat
A szolgáltatók a túlfizetést számláikon írják jóvá - Idős nőt csapott be két férfi
Villanyóra leolvasásra hivatkozva csengetett be két férfi egy idős nőhöz a Békés megyei Gyomaendrődön. A férfiak azt mondták, hogy visszatérítést hoztak, de közben elterelték a nő figyelmét és ellopták megtakarított pénzét. A rendőrség keresi a bűncselekmény elkövetőit és ismételten óvatosságra int mindenkit.
Szerző: SZ. M.
Motoros baleset (A felvétel illusztráció! Forrás police.hu)
2019. január 12., szombat
Vádat emelt a gyulai ügyészség a kaszaperi autóssal szemben
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az 57 éves kaszaperi férfival szemben, aki 2017. decemberében, Orosháza külterületén, fékezés nélkül ütött el egy motorost - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
A csanádapácai férfi ezzel a késsel szúrt
2019. január 11., péntek
Letartóztatásban a szurkáló férfi
Békés megyében az Orosházi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 38 éves csanádapácai férfi letartóztatását, aki tavaly év végén csanádapácai söröző vendégeit szidalmazta, egyiküket meg is késelte - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
< >