2017. október 18., szerda,  Lukács
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Éjjel ütközött szalagkorlátnak és borult fel az autós
A 44-es számú főúton, Békésszentandrás külterületén, október 16-án, 6.30 óra körül összeütközött két személyautó. A mentők az egyik jármű vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, ugyancsak e napon, 14.15 óra körül szintén két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben az egyik autó vezetője könnyebben megsérült. Köröstarcsán, október 17-én, 1 óra előtt néhány perccel egy személyautó megcsúszott, lesodródott az útról, szalagkorlátnak ütközött és felborult. Az autó vezetőjénél felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett, az elsődleges orvosi vizsgálatok eredménye szerint könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Vasárnap este fának hajtott Gyulán az autós
2017. október 17., kedd
A hét végén Békés megyében többen ültek így volánhoz
Békés megyében, Gyulán, az Árnyas utca és a Scherer Ferenc utca kereszteződésében, október 15-én, 19.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A jármű vezetője a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Békés megyében ismét kerékpárosokat ütöttek el
2017. október 13., péntek
A termesztőt őrizetbe vette a rendőrség
Békés megyében, október 12-én, Szarvason, a Csabai úton, 8.30 óra körül személygépkocsi vezetője elütött egy elektromos kerékpáros nőt, aki elesett és könnyű sérülést szenvedett. Szintén Szarvason, a Szabadság út és a Vágóhíd utca kereszteződésében, 16.45 óra körül személyautós és kerékpáros férfi ütközött össze. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
Egyik nap ellopott egy akkumulátort az autóból, másnap a helyette vásároltat is
2017. október 13., péntek
Előzetesben a kétegyházi fiatalkorú betörő
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség 6 rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és 7 rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte a 17 éves kétegyházi fiatal férfi előzetes letartóztatását, akinek számlájára több kétegyházi lopás és betörés írható.
Szerző: SZ. M.
A két férfi az ablakon át jutott be a nyaralóba
2017. október 13., péntek
A tettesek felhúzták a redőnyt, befeszítették az ablakot
Felhúzta a redőnyt, befeszítette az ablakot, így jutott be egy nyaralóba két férfi még július 4-én a Békés megyei Doboz–Szanazugban.
Szerző: SZ. M.
A 15 éves kerékpáros lány könnyebben sérült meg
2017. október 13., péntek
A bucsai boltban üvegeket bontott, ivott, de nem fizetett a férfi – a rendőrségről távozóban kerékpárt lopott…
Békés megyében, Békéscsabán, a Szerdahelyi utca és a Szabolcs utca kereszteződésében, október 11-én, 17.15 óra körül kisteherautó ütött el egy kerékpárost. A kisteherautó vezetője a Szerdahelyi utcáról balra, a Szabolcs utcára kanyarodott. A 15 éves kerékpáros lány a gyalogos-átkelőhely mellett, a kerékpárút átvezetésén akart áthajtani a kereszteződésen. A fiatal lány megsérült, állapota az elsődleges információk alapján nem súlyos.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Science Museum of Minnesota)
2017. október 11., szerda
A rendőrség lezárta a nyomozást a mezőhegyesi gyilkosság ügyében
Rendszeresen bántalmazta édesanyját a férfi a Békés megyei Mezőhegyesen. Az idős nő idén május 26-án életét vesztette. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a román állampolgár ellen.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: leadershipwhisper)
2017. október 11., szerda
A hátba szúrt élettárs életveszélyesen megsérült
Szerző: SZ. M.
Kora délutáni baleset Gyomaendrődön
2017. október 11., szerda
Őrizetbe vették az erőszakos fiatalt
Békés megyében, Gyomaendrődön, a Fő út és a Pásztor János utca kereszteződésében, október 10-én, 14.15 óra körül tehergépkocsi és segédmotor-kerékpáros férfi ütközött össze. A balesetben a férfi megsérült, állapota az elsődleges információk alapján nem súlyos.
Szerző: SZ. M.
Néhény lakásszövetkezeti kezelésben lévő ház a rengeteg orosháziból
2017. október 10., kedd
Jogerős ítélet az Orosházi Lakásszövetkezet volt elnöke ellen
A Gyulai Törvényszék október 9-én, nyilvános ülésén helybenhagyta az Orosházi Lakásszövetkezet volt elnöke ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó, hűtlen kezelés bűntette miatt a Gyulai Járásbíróságon indult büntetőügyben, 2016. december 14-én hozott elsőfokú ítéletet. A másodfokú bíróság határozata folytán jogerőre emelkedett elsőfokú ítéletben a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettében és a számvitel rendje megsértésének bűntettében. Ezért őt – halmazati büntetésül – 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A bíróság kötelezte a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követően fizessen meg az Orosházi Lakásszövetkezetnek 10 millió 518 ezer 810 forintot, és kötelezte az eljárás során felmerült több mint kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: SZ. M.
< >