2018. szeptember 20., csütörtök,  Friderika
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Képünk illusztráció! (Forrás: nemzetidohanyshop.hu)
Az eladó megfogta (a kezét) – Több mint egymillió volt a dohányboltban
Békés megyében a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves eleki fiú letartóztatását, aki szombaton délután megkísérelt kirabolni egy nemzeti dohányboltot Eleken. A fiatalkorú gyanúsított szeptember 15-én, kora délután ittasan bement az egyik eleki nemzeti dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy délután visszamegy a dohányboltba és kirabolja. A fiú elment egy barátjához, elkérte tőle a kerékpárját, a barátja lakásából magához vett egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú tompa élű kést és visszament a bolthoz – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: bildagentur.panthermedia.net)
2018. szeptember 19., szerda
Gyors eljárásban kiutasítás, felfüggesztett börtönbüntetés a battonyai Járásbíróságon
A Battonyai Járásbíróság előtt N. N. vádlott ellen embercsempészés miatt indult büntetőügyben, jogerős ítélet született szeptember 17-én. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat embercsempészés bűntettében, két év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, és egy év Magyarország területéről kiutasítás büntetésre ítélte. A bíróság a börtönbüntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság rendelkezett a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetére a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, és az előzetes fogva tartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte a vádlottat 74 ezer 266 forint bűnügyi költség megfizetésére, 33 ezer350 forint bűnügyi költség az államé.
Szerző: SZ. M.
Szalagkorlátnak ütközött az autó
2018. szeptember 19., szerda
Szarvason az ütköző teherautó sofőrje elhajtott – Könnyebb sérülések Békés megye útjain
Személyautónak ütközött egy pótkocsis teherautó Szarvason. A sofőr a baleset után elhajtott a helyszínről, de a városban működő térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök néhány órán belül megtalálták a férfit.
Szerző: SZ. M.
Az előadások a békéscsabai klubokban zajlottak
2018. szeptember 17., hétfő
A két békéscsabai nő összerugdosta a férfit
Békéscsabán két nő bántalmazott egy férfit, megrugdosták és elvették a pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. A két nő – emlékeznek talán –május elsején este bántalmazta a férfit Békéscsabán, a Kossuth téren. A férfi a földön feküdt, amikor a nők odamentek hozzá, többször megrúgták, pénzt követeltek tőle. A gyanú szerint a férfi kabátjának zsebéből kivettek néhány ezer forintot. A súlyosan megsérült férfi felismerte támadóit, félórával később egy arra járőröző rendőrnek mondta el, mi történt vele. A rendőrök rövid időn belül elfogták a 32 éves, békéscsabai B. Irént és a 33 éves, szintén békéscsabai J. Ágnest. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük, az ügyészség indítványára a bíróság mindkettőjüket letartóztatta. A rendőrkapitányság az iratokat most átadta az ügyészségnek.
Szerző: SZ. M.
A rendőrség befejezte a nyomozást
2018. szeptember 17., hétfő
Városnéző kisvonat gázolta el az idős férfit Gyulán
Városnéző kisvonat ütött el – emlékeznek még – nyáron egy férfit a Békés megyei Gyulán, gyalogos-átkelőhelyen. A szerelvény vezetője nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, aki súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
A rendőrök őrizetbe vették az eleki fiatalt
2018. szeptember 17., hétfő
Egy eleki dohányboltban követelte a bevételt a fiú
Megfenyegette és a bevételt követelte a dohánybolti eladótól egy fiatal fiú a Békés megyei Eleken. Törölközővel takarta el az arcát, így ment be egy fiatal fiú szeptember 15-én, 16 óra körül egy eleki dohányboltba. A fiú késsel megfenyegette az eladót és a bevétel átadását követelte. A bolt alkalmazottja ezt megtagadta, ezért a fiú elhagyta az üzletet. Az eladó felismerte a 17 éves eleki fiatalt, akit a rendőrök egy órán belül elfogtak a lakásán. A Gyulai Rendőrkapitányság rablás kísérlete miatt indított büntetőeljárást ellene és őrizetbe vette.
Szerző: SZ. M.
Autóbusznak ütközött a fiatal lány Szarvason
2018. szeptember 17., hétfő
Ittas vezetők – Járműtolvajok Békés megyében
Békés megyében, szeptember 14-én, Békéscsabán,az egyik Szerdahelyi úti telephely udvarán, 14.45 óra körül személygépkocsi és egy motorkerékpáros férfi ütközött össze. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Szarvason, a Jókai Mór utca és a Kazinczy Ferenc utca kereszteződésében, 17.30 óra körül egy kerékpáros fiatal nem adott elsőbbséget és nekiütközött egy autóbusznak. A balesetben a 14 éves lány súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
A rendőrség befejezte a baleset vizsgálatát
2018. szeptember 15., szombat
A sofőr elismerte figyelmetlenségét
Vonattal ütközött egy kisteherautó még július 3-án, 19 óra körül Békés megyében, Gyula külterületén. A jármű vezetője földúton ment, majd egy táblával jelzett vasúti átjáróban úgy hajtott a sínekre, hogy előtte nem győződött meg arról, jön-e vonat.
Szerző: SZ. M.
Csabacsűdnél két autó ütközött össze
2018. szeptember 15., szombat
Geszti férfi lett rosszul a határmenti erdőben
Békés megyében, szeptember 13-án, Orosházán, a Hosszú utca és a Sziget utca kereszteződésében, 6.45 óra körül személygépkocsi elütött egy kerékpáros nőt, aki elesett és könnyebben megsérült. Csabacsűd külterületén, 8 óra után néhány perccel összeütközött két személyautó. A mentők az egyik jármű vezetőjét könnyű, utasát súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
Beszédes kép: halál Kondoros és Kardos között
2018. szeptember 14., péntek
A kisteherautót a szembe jövő jármű ütötte el
Békés megyében, a 44-es számú főút Kondoros és Kardos közötti szakaszán, szeptember 12-én, 11.20 órakor halálos közlekedési baleset történt. Egy kisteherautó vezetője Szarvas felé tartott, előtte ment egy kamion. A kamion előtt jobbra kanyarodott egy tehergépkocsi, ezért a kamion vezetője lassított. Ekkor a kisteherautó vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a neki szemből érkező kamionnal. A kisteherautó vezetője a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A kamion vezetője könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
< >