2017. december 13., szerda,  Luca és Otília
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Az autós és a motoros kedden hajnalban ütközött össze
Súlyosan megsérült a motoros Orosházánál
Békés megyében, december 12-én, Orosháza külterületén, 5.45 óra körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött, a motor vezetője súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Békésen, 15.45 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros könnyebben megsérült. Tarhos külterületén, 16.30 óra körül egy személygépkocsi vezetője mezőgazdasági vontatót akart megelőzni, ezért áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, összeütközött a neki szemből érkező személygépkocsival, majd nekiütközött a vontató pótkocsijának. A balesetnek két könnyű sérültje van.
Szerző: SZ. M.
A rendőrség vádemelést javasol a figyelmetlen autós ellen
2017. december 12., kedd
Maradandó fogyatékosságot szenvedett az utas
Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt július 22-én, 17 óra körül Békés megyében, a Medgyesegyháza és Medgyesbodzás közötti úton. A személygépkocsi vezetője későn vette észre, hogy előtte lassít és megáll egy másik autó. Fékezett, de már nem tudott megállni, ezért balról ki akarta kerülni a kocsit, ekkor azonban összeütközött a neki szemből érkező motorkerékpárral.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2017. december 12., kedd
Internetes csaló ellen javasol vádemelést a rendőrség
Vádemelést javasol a rendőrség egy nagykanizsai nő ellen, mert olyan telefonokat árult az interneten, amelyekkel nem rendelkezett, így a vevőknek nem is tudta elküldeni a készülékeket. Budapestről és nyolc megyéből utaltak pénzt a csalónak.
Szerző: SZ. M.
Előtte megálló autónak ütközött a személygépkocsis
2017. december 12., kedd
Meglógott, de feljegyezték a rendszámát
Békés megyében, az Orosháza és Kaszaper közötti úton, december 12-én, 5.45 óra körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött. Az elsődleges információk szerint a balesetben a motor vezetője súlyos, életveszélyes, az autó utasa könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Ittas lehetett a gyulai kerékpáros
2017. december 11., hétfő
Ittas autósok, kerékpáros Békés megyében
Békés megyében, december 9-én, Bélmegyer külterületén, 10 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik jármű három utasa megsérült, állapotuk nem súlyos. Békéscsabán, az Andrássy út és a Jókai utca kereszteződésében, a gyalogos-átkelőhelyen, 16 óra körül személygépkocsi elütött egy gyalogost. A nő könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, a Temesvári úton, 17.10 órakor kerékpáros nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A kerékpáros férfi a gyanú szerint ittasan közlekedett, könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
A kerékpáros fiú lányt vitt a csomagtartón
2017. december 09., szombat
A kerékpáros nem adott elsőbbséget az autósnak
Békés megyében, Békéscsabán, a Jókai utcában, december 8-án, 20.45 órakor egy kerékpáros fiú úgy hajtott át az úton, hogy nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak, és összeütköztek. A 14 éves fiú egy 14 éves lányt vitt a kerékpár csomagtartóján. A balesetben mindketten megsérültek, állapotuk nem súlyos.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Depositphotos)
2017. december 09., szombat
Lopásból rablás lett Nagykamaráson
A Battonyai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 28 éves és egy 29 éves büntetett előéletű kevermesi férfi előzetes letartóztatását, akik még áprilisban lopni akartak egy nagykamarási házból, de végül rablás lett belőle. A gyanúsítottak április 6-án, a kora esti órákban póniló vontatta lovas kocsival - jogtalan eltulajdonítás szándékával - jelentek meg egy nagykamarási családi háznál. A nyitott házból a lovaskocsira pakoltak egy gáztűzhelyet, egy puffot, és két zsák kukoricát 23 ezer forint értékben.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: gardrobcsere.hu)
2017. december 09., szombat
Egy ház előszobájából lopott a férfi, az udvarig jutott el
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei december 7-én elfogtak egy újkígyósi férfit, aki ellen a Békéscsabai Járásbíróság kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmény miatt elfogatóparancsot adott ki. A 26 éves K. Zoltánt előállították a Békéscsabai Járásbíróságra, az ügyében eljáró bíró meghallgatta a fiatalt.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2017. december 09., szombat
A fiatal pénzt követelt ismerősétől az utcán
A rendőrség önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol a 19 éves férfi ellen, aki bántalmazta ismerősét a Békés megyei Békésszentandráson. A férfi pénzt követelt ismerősétől április 13-án, Békésszentandráson.
Szerző: SZ. M.
A tréning diákjaknak védőeszközöket ajándékoztak
2017. december 09., szombat
Vezetéstechnikai tréning a ,,SuliMoped” diákjainak
Vezetéstechnikai tudásukat fejleszthették a „SuliMoped” programban segédmotor-kerékpár vezetői engedélyt szerzett diákok Gyulán. A tréningen résztvevők az Országos Baleset-megelőzési Bizottságtól a biztonságukat erősítő védőeszközöket kaptak. Békés megyében, a 2016/2017-es tanévben, a „SuliMoped” programban 53 diák szerzett segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.
Szerző: SZ. M.
< >