2019. július 17., szerda,  Endre és Elek
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Vadveszélyre figyelmeztető jelzőtábla az utakon
Hasznos lehet a járműbe szerelt riasztó - A párzási időszak július közepétől augusztus közepéig tart
Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni az utakon. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból a járművek elé. Gyakran elkerülhetetlen az ütközés, ezért szükséges, hogy a járművezetők betartsák a sebességhatárokat, és vadveszély esetén lassítsanak - ajánlja a közlekedők figyelmébe a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Békés megyében az elmúlt hétvégén több olyan közlekedési baleset is történt, amikor személygépkocsik vadat ütöttek el. A hét első napján, július 15-én, Csabaszabadi külterületén, majd a Csanádapáca - Pusztaföldvár közötti úton, és Mezőhegyes - Végegyháza között ugrott egy-egy őz személygépkocsik elé. Személyi sérülés nem történt, mígnem július 15-én este súlyosan megsérült egy motorkerékpáros férfi, amikor Békés külterületén őzzel ütközött.
Szerző: Sz. M.
 Békésnél három személygépkocsi ütközött hétfőn (Forrás: www.police.hu)
2019. július 16., kedd
Sérülések sokasága Békés megye útjain
Békés megyében, július 15-én, Békéscsabán, az Andrássy úton, 7.40 órakor személygépkocsi elsodort egy gyalogost. A nő könnyű sérülést szenvedett. Lőkösházán, az Alapítók útja és a Kossuth utca kereszteződésében, 9.15 óra körül kistehergépkocsi kerékpárossal ütközött. A kerékpáros nő gyermeket vitt, a balesetben mindketten megsérültek, állapotuk nem súlyos. Békéscsaba külterületén, a 47-es számú főút melletti kerékpárúton, 13.30 órakor elesett és könnyebben megsérült egy segédmotoros-kerékpáros férfi. Két órával később, Békés külterületén összeütközött három személygépkocsi, ketten könnyebben megsérültek. Békéscsabán, a Bessenyei utcában, 17 óra körül tehergépkocsi és segédmotor-kerékpáros ütközött. A motor vezetője könnyű sérülést szenvedett, a tehergépkocsi vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja. Dobozon, a Petőfi utca és a Balassa utca kereszteződésében, 18.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi, a balesetben öten könnyebben megsérültek. Békéscsabán, az Orosházi úton, 18.50 órakor elesett és súlyos sérülést szenvedett egy kerékpáros. Békés külterületén, 20 óra előtt néhány perccel motorkerékpáros férfi őzet ütött el. A férfi súlyosan megsérült, csonttöréssel vitték kórházba a mentők.
Szerző: Sz. M.
A Békés megyei rendőrség őrizetbe vett a szarvasi szurkálót, most letartóztatták (Forrás: www.police.hu)
2019. július 16., kedd
A szarvasi férfi a pultost megfenyegette, párját megkéselte
A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte egy 35 éves büntetett előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki pénteken éjszaka egy szarvasi kocsma előtt késelt meg egy másik férfit. A gyanúsított július 12-én este egy szarvasi sörözőben italozott, de időközben elfogyott a pénze, így azt kérte a söröző pultosától, hogy az egyik – az este folyamán már neki hitelező – vendég számlájára írja fel fogyasztását. Mivel ez a vendég már távozott, és arról, hogy a gyanúsított a számlájára ihat, nem szólt a pultosnak. A gyanúsított kérését megtagadta a felszolgáló, és nem szolgálta ki. A férfi ezen feldühödve a pultost szidalmazni kezdte, majd távozott a szórakozóhelyről, miközben azt kiabálta, hogy felrobbantja a sörözőt.
Szerző: Sz. M.
A 17 éves békéscsabai fiú a Berényi úton adott el kábítószert (Forrás: www.police.hu)
2019. július 16., kedd
Mindkét letartóztatott fiatal fogyasztotta és árulta a kábítószert
A Békés Megyei Főügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt kezdeményezte egy 24 éves gombai férfi és fiatalkorú társa, egy 17 éves békéscsabai férfi letartóztatását. Árulták és fogyasztották is a kábítószert. A gombai illetőségű, de Budapesten élő idősebb gyanúsított 2019-ben több alakalommal találkozott Békéscsabán, egy jaminai autómosónál a fiatalkorú békéscsabai férfival, ahol alkalmanként 150-220 darab extasy tablettát, és különböző mennyiségű marihuánát adott el neki, hogy továbbértékesítse a drogot. A fiatalkorú férfi békéscsabai, Berényi úti lakóhelyén értékesítette ismerőseinek a kábítószert. Emellett mindketten fogyasztották is a kábítószert, a gyorsteszt a szervezetükben kábítószer fogyasztásából származó vegyületet mutatott ki - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Figyelmesen közlekedjenek aratás idején az utakon (Képünk illusztráció! Forrás: www.police.hu)
2019. július 16., kedd
A mezőgazdasági járművek vezetői és az autósok is figyeljenek egymásra
Békés megyében is zajlik az aratás. A csapadékos hétvége után előfordul, hogy a mezőgazdasági gépek, a nem aszfaltozott utakon is közlekedő szállító járművek sarat hordanak fel az úttestre. A lassú járművek előzése is fokozott figyelmet igényel. Ha nem takarítják le az utat, többféle veszélyhelyzet is létrejöhet. Amikor egy jármű vezetője hirtelen ki akarja kerülni a sarat, esetleg ráhajt, lesodródhat az útról. Amennyiben újra elkezd esni az eső, a sáros aszfalt csúszóssá válhat, ami ugyancsak balesetveszélyes. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a mezőgazdasági járművek vezetőit, a terményszállítást végzőket, hogy tartsák be a KRESZ előírásait.
Szerző: Sz. M.
Gyula és Elek között személygépkocsi teherautóval ütközött
2019. július 13., szombat
Budapesti fiatalembert gyanúsítanak a békéscsabai kábítószer-eladással - Balesetek Gyulán és környékén
Békés megyében, július 12-én, a Gyula és Elek közötti úton, 10.45 óra körül személygépkocsi tehergépkocsival ütközött. A személygépkocsi vezetője és utasa könnyebben megsérült. Gyulán, a Dobozi út és a Lenkei utca kereszteződésében, 11.40 órakor összeütközött két kerékpáros. Egyikük elesett és könnyebben megsérült. Szintén Gyulán, a Sarkadi úton, 14 óra körül személygépkocsi hátulról nekiütközött egy másik személygépkocsinak. Az egyik autó vezetője könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: Sz. M.
Kábítószergyanús tablettákat találtak a nyomozók
2019. július 13., szombat
Tabletták és növényi törmelékek a békéscsabai fiú házában
Békés megyében, Békéscsabán a rendőrség őrizetbe vett egy 17 éves fiút, aki a gyanú szerint kábítószert terjesztett. A házkutatás során összesen 176 darab kábítószer gyanúját keltő tablettát és növényi törmeléket foglaltak le a nyomozók.
Szerző: Sz. M.
Őrizetben a szarvasi késelő
2019. július 13., szombat
Őrizetbe vették a helybeli támadót - Földön lévő pénztárcát lopott a mezőtúri nő egy békéscsabai autómosóból - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, az Elek és Gyula közötti úton, július 12-én, 10.45 óra körül összeütközött egy tehergépkocsi és egy személygépkocsi. A balesetnek az elsődleges információk szerint két sérültje van. A helyszínelés miatt az utat a rendőrség teljes szélességében lezárta, a forgalomkorlátozást 13.45 órától oldották fel. Eleken, a Lőkösházi út melletti kerékpárúton, július 11-én, 11 óra körül kistehergépkocsi kerékpárúton közlekedő kerékpáros gyermeket ütött el. A lány súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Békéscsaba külterületén, a Békési úti körforgalomban, július 9-én, 15.45 óra körül egy segédmotor-kerékpáros férfi személygépkocsival ütközött. A férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 12-én, 21.21 órakor érkezett bejelentés, hogy Szarvason, a Deák Ferenc utcában, egy söröző előtt összeszólalkozott két férfi. A vita közben egyikük késsel hasba szúrta a másikat.
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán (Fotó: Szőke Margit)
2019. július 10., szerda
Az előtte sorban álló ismeretlent ütlegelte a mezőkovácsházi férfi - A gyulai férfi jogosítványát elvették, a volánnál őt váltó nőismerőséét is elvették
A Békés megyei ügyészségek utóbbi tevékenységéről tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség. A járásbíróságokon, előkészítő üléseken nagyrészt ittas, bódult vezetések miatt születtek ítéletek. Néhány példa álljon itt! A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján a Békéscsabai Járásbíróság ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt ítélt el egy 40 éves, büntetett előéletű, gyulai férfit. A férfi 2018. október 20-án, napközben gyulai otthonában szeszes italt fogyasztott, majd az este gépkocsival Békéscsabára ment. A vasútállomáson felvette nőismerősét, majd betértek egy szórakozóhelyre, ahol a nő egy konyakot fogyasztott. Ezután Békéscsabáról Gyulára indultak úgy, hogy a férfi vezetett.
Szerző: Sz. M.
A mezőkövesdi férfi építkezésen dolgozott Szarvason, a rendőrség őrizetbe vette, vasárnap letartóztatásba került
2019. július 09., kedd
A megtámadott nő színházból gyalogolt haza - Büntetett előéletű a mezőkövesdi férfi
A Békés Megyei Főügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 43 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőkövesdi férfi letartóztatását. A férfi Szarvason, július elsején, éjszaka az utcán rabolt ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
< >