2019. augusztus 22., csütörtök,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A kép illusztráció. Forrás: ibtimes.com
Békés megyében az ügyészség börtönbüntetést kér a dobozi rablókra
Békés megyében, a Békéscsabai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat két büntetett előéletű férfival szemben, akik 2018 decemberében egy dobozi férfit raboltak ki otthonában. A 25 és 40 éves férfi 2018. december 21-én elhatározta, hogy betörnek a sértett dobozi házába, tőle erőszakkal marihuánát szereznek, ugyanis tudomásuk szerint a férfi mindig tartott kábítószert magánál. A tettesek hajnali 2 órakor elmentek a sértett házához, udvarára bemásztak, az őket tetten érő sértettet durván bántalmazták, ököllel ütötték, miután földre került, rugdosták, miközben kábítószert, majd pénzt követeltek tőle. A sértett először tagadta, hogy lenne nála kábítószer, de a folytatódó bántalmazás hatására átadta a vádlottaknak a nála lévő két maréknyi marihuánát - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
A kép illusztráció - www.zoo earth.com
2019. augusztus 20., kedd
Békéscsabán leesett a bakról a hajtó - Indiai, pakisztáni, líbiai határsértők Békés megyében
Békés megyében, augusztus 19-én, Gyomaendrődön, a 46-os számú főút mellett kiépített kerékpárúton 17.30 óra körül összeütközött két kerékpáros. Az ütközés miatt az egyik biciklis nekiment az út melletti fémkorlátnak és elesett. A férfit a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba. Dombegyházon, augusztus 19-én, 14.40 óra körül a rendőrök lakossági bejelentés alapján elfogtak két külföldit. Az egyik férfi indiainak, a másik férfi pakisztáni állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatásuk után, augusztus 20-án, 7 órakor átadták mindkét férfit a román hatóság képviselőinek.
Szerző: Sz. M.
Fának ütközött és felborult autójával Gyulánál a jármű vezetője. Kép: Békés megyei rendőrség
2019. augusztus 18., vasárnap
Még aznap átadták a három iránit a román hatóságnak - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, augusztus 17-én, Bucsán, a Kossuth Lajos utca és a Hunyadi utca kereszteződésében, 20 óra körül személygépkocsi segédmotoros-kerékpárral ütközött. A motorkerékpár vezetője könnyű sérülést szenvedett. Gyula külterületén, 23 óra előtt néhány perccel letért az útról, fának ütközött és felborult egy Sarkad irányából Gyula felé tartó személygépkocsi. A jármű vezetőjénél felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett, könnyű sérülést szenvedett - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Nagyszénáson autós ütközött össze segédmotorossal. Kép: Békés megyei rendőrség
2019. augusztus 17., szombat
Határsértőket igazoltattak Gyulaváriban - Súlyos sérülés Nagyszénáson
Békés megyében, Nagyszénáson, a Hősök útja és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében, augusztus 16-án, 18.15 óra körül személygépkocsi és segédmotoros kerékpáros nő ütközött össze. A kerékpáros súlyos sérülést szenvedett. Külföldieket igazoltattak Gyulán, augusztus 17-én reggel. A külföldiek iráni állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat, és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre.
Szerző: Sz. M.
Tűzijáték - a kép illusztráció - Police.hu
2019. augusztus 17., szombat
Az augusztus 20-i ünnepségek miatt hat városban korlátozzák a forgalmat
Békés megyében ünnepségek, tűzijátékok miatt augusztus 19-én és 20-án, hat városban, Csorváson, Eleken, Orosházán, Sarkadon, Békéscsabán és Szarvason számíthatnak útlezárásra a közlekedők - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Tizenhárom tő kendert találtak a rendőrök a gyulai tanyán. Kép: Békés megyei rendőrség
2019. augusztus 17., szombat
Kábítószergyanús növényeket és törmelékeket foglalt le a rendőrség
Békés megyében, Gyula külterületén, egy tanyán 13 tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendernövényt és szárított növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök. A férfi a nyomozás eddigi adatai szerint termesztette, gondozta a növényeket, a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála.
Szerző: Sz. M.
A kép illusztráció - Police.hu
2019. augusztus 16., péntek
Ismét baleset volt gyulai zebrán – Pénztárca-tolvajok Battonyán és Gyulán
Békés megyében, Gyulán, a Vértanúk útja és a Bajza utca kereszteződésében, a gyalogos-átkelőhelyen, augusztus 15-én, 12 óra körül egy személygépkocsi három gyalogost ütött el. A gyalogosok könnyű sérülést szenvedtek. Battonyán egy nő, Gyulán egy férfi pénztárcáját lopták el. A bűncselekmények gyanúsítottjait mindkét esetben a rendőrök elfogták.
Szerző: Sz. M.
A Szeghalomnál ellenőrzött autósnál ittasságot mutatott a szonda. A kép illusztráció - Police.hu
2019. augusztus 16., péntek
Elvették a sofőr vezetői engedélyét Szeghalmon - Zebrán hajtott át biciklijével a lány Gyulán - Baromfilopással gyanúsítják a mezőkovácsházi férfit
Békés megyében, Gyulán, a Kossuth téren, augusztus 14-én, 10.15 órakor személygépkocsi kerékpárost ütött el. A 16 éves lány gyalogos-átkelőhelyen hajtott át kerékpárral, könnyű sérülést szenvedett. A 47-es számú főúton, Szeghalom közelében, augusztus 14-én a rendőrök személygépkocsit vezető férfit igazoltattak, akit megszondáztattak, és a légalkoholmérés eredménye pozitív lett. Az autóban utazott a férfi két és fél éves kislánya, a rendőrök biztonságba helyezték, majd az apát előállították a Szeghalmi Rendőrkapitányságra. Az ott végzett két mérés eredménye is pozitív lett, ezért elvették az apa vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán
2019. augusztus 15., csütörtök
A körösladányi nő a békéscsabai piacon vásárolta üzletébe a zárjegy nélküli dobozokat - Drága mobilt emelt el a sarkadi születésnapi ünnepelt fia
Békés megyében, az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt, előkészítő ülésen, augusztus 7-én egy év próbára bocsátásra ítélt az Orosházi Járásbíróság egy 36 éves orosházi férfit. Az Orosházi Járásbíróság 2018-ban kötelezte arra a férfit, hogy élettársi kapcsolatából született gyermeke tartására havi 30 ezer forintot fizessen a gyermeket gondozó sértettnek. A férfi folyamatosan vitatta a gyermek elhelyezését anyjánál, ezért gyermektartásdíj fizetési kötelezettségének - önhibájából - nem tett eleget. A férfinak 2018 augusztusa és 2019 júliusa között 360 ezer forint gyermektartásdíj-hátraléka keletkezett. A Békéscsabai Járási Ügyészség augusztus 6-án és 7-én három személy ellen, ittas járművezetés vétsége miatt, tárgyalás megtartása nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást kezdeményezett a Békéscsabai Járásbíróságon - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán a személygépkocsi vezetője motorossal ütközött
2019. augusztus 15., csütörtök
Dévaványán ütötte el az autós - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, augusztus 13-án, Dévaványán, az Árpád utca és a Sport utca kereszteződésében, 6.30 óra körül személygépkocsi gyalogost ütött el. A gyalogos férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett és a kórházban életét vesztette. Vésztőn, a Kossuth Lajos utcán, 10 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros férfi könnyebben megsérült. Békéscsabán, a Szarvasi úton, a Pataky László utcai kereszteződésnél, 12 óra körül személygépkocsi és motorkerékpáros ütközött össze. A motorkerékpár vezetője az elsődleges információk szerint 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Szerző: Sz. M.
< >