2020. július 10., péntek,  Amália
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A fiúk a hátsó ajtó megrongálásával jutottak be a házba. A kép Illusztráció. Forrás: police.hu
Két tizenéves a hátsó ajtón jutott be a házba szerdán délelőtt
Betörtek egy lakóházba július 8-án, a Békés megyei Szeghalmon. A tulajdonos 6 óra körül ment el otthonról, háromnegyed 12 körül ért haza, és látta, hogy az épület hátsó bejárati ajtaját megrongálták. A házból egy hangszóró, három karóra és három mobiltelefon tűnt el. A férfi hívta a rendőrséget, a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított három órán belül előállították a lopások elkövetésével gyanúsítható két, tizenéves fiatalt.
Szerző: Sz. M.
A 20 éves sarkadi férfit és édesanyját őrizetbe vették. Kép: police.hu
2020. július 09., csütörtök
A sarkadi férfi Gyulán bérelt apartmanokat a prostitúcióhoz - Anyját is őrizetbe vették
Szobákat bérelt és élettársának közvetített szexpartnereket egy Békés megyei, sarkadi férfi, akinek a gyanú szerint édesanyja is segített a prostitúciós tevékenység megszervezésében. Élettársával tartatta ki magát a gyanú szerint a sarkadi férfi, akit július 8-án fogtak el a Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei Sarkadon. A 20 éves fiatalember a 22 éves nőnek a nyomozás eddigi adatai szerint interneten feladott hirdetések segítségével szerzett szexpartnereket. A hívásokat a nő fogadta, de az üzenetet küldőknek a férfi válaszolt és a nő nevében leegyeztette a találkozók időpontját, helyszíneit. A férfi Gyulán, apartman házakban bérelt szobákat, majd miután az élettársa pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott a hozzá érkezőknek, magához vette a bevételt.
Szerző: Sz. M.
A moldáv határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult. Kép: police.hu
2020. július 09., csütörtök
Moldáv férfit fogtak el Battonyánál - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, július 7-én, Békéscsabán, a Batsányi utcában, 7 óra után néhány perccel elesett és könnyű sérülést szenvedett egy kerékpáros. Mezőberényben, a Luther utca és a Rákóczi sugárút kereszteződésében, 16.45 óra körül a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. A két jármű összeütközött, az egyik gépkocsi vezetője könnyebben megsérült. Békés megyében, Battonya külterületén, július 8-án, 12.30 óra körül lakossági bejelentést követően elfogtak a rendőrök egy külföldit. A férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.
Szerző: Sz. M.
A gyógyszerfüggő, békési nő a lopott recepten magának váltotta ki a gyógyszert. A kép illusztráció. Forrás: liget.ro
2020. július 08., szerda
A békési nő az arany nyakláncot leengedte a vécén - Letartóztatták az ukrán embercsempészeket és a mezőgyáni rablókat
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte két ukrán állampolgár – egy 33 éves és egy 21 éves férfi – letartóztatásának elrendelését, akik két tadzsik állampolgárnak kíséreltek meg segítséget nyújtani, hogy a román-magyar államhatárt a „zöldhatáron” átlépve, Magyarország mélysége felé, majd Európa országaiba jussanak. A két férfi 2020. június 25-én, személygépkocsival Romániába, Bukarestbe utazott. Hat tadzsik állampolgárt vettek fel autójukba, hogy őket – fejenként 300 euro összegért – Magyarországon keresztül Németországba juttassák. Először a Nagylaki Határátkelőhelyen kísérelték meg a határátlépést, de a román hatóságok visszafordították őket. Ekkor a két férfi román területen kiszállította a kocsiból a migráns személyeket, és így léptek be Magyarország területére. A kiszállítottak közül ketten a román-magyar államhatárt Dombegyháza térségében a „zöldhatáron” lépték át, majd a két személyt a gyanúsítottak Dombegyházán, a Béke utcában megkísérelték a járműbe felvenni. Ekkor értéktetten őket - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
 A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. július 08., szerda
Gyalogosan és kerékpárral Békés megye nyolc településén várják az érdeklődőket
Békés megyében, az év első öt hónapjában 36-tal kevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, mint az előző év azonos időszakában. A kedvező tendenciát azonban beárnyékolja, hogy az ittasan okozott balesetek száma nem változott, tavaly és idén is, május végéig 17 balesetet okoztak ittas közlekedők. Így az ittasan okozott balesetek összes személyi sérüléses közúti, közlekedési balesethez viszonyított aránya 9,4 százalékról közel 12 százalékra emelkedett. A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet a szabálytalan közlekedés, így az ittas vezetés veszélyeire is.
Szerző: Sz. M.
Súlyosan megsérült a kerékpáros Békéscsabán. Kép: police.hu
2020. július 08., szerda
Lépcsőházban fogdosott, utcán mutogatta magát a férfi - Baleset a megyeszékhelyen
Békés megyében, a megyeszékhelyen, Békéscsabán, a Pataky László utca kerékpárútján, július 6-án, 14.15 óra körül egy kerékpáros férfi jelzőtáblának ütközött. A férfinél felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök július 6-án, 13 óra körül, Gyomaendrőd külterületén. Egy elektromos kerékpáros férfinél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A kerékpáros férfit a rendőrök előállították, a Gyomaendrődi Rendőrőrsön végzett további légalkohol-mérések eredménye is pozitív lett nála, ezért büntetőfeljelentést tettek ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az otthon lévő is zárja a bejárati ajtót. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. július 07., kedd
Betörők, tolvajok ideje - Rendőrségi tanácsok nyárra
A rendőrség nyáron jellemző bűncselekményre hívja fel a figyelmet. Igaz, alkalom szüli a tolvajt, de, hogy ezt az alkalmat megteremtjük-e, már a mi döntésünk. Körültekintéssel, odafigyeléssel elkerülhető a sértetté válás. A besurranó tolvajok többnyire a nyitva hagyott ajtón mennek be az ingatlanba, így a nyílászárók védelme a legfontosabb. Kellő odafigyelés mellett alkalmazzunk Magyar Biztosítók Szövetsége által minősített mechanikai (így lánc, rács), elektronikai biztonságtechnikai eszközöket, de egy házőrző kutya is hasznos lehet - tanácsolja az Országos Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Csorvás és Orosháza között készült a felvétel a gyorshajtóról. Kép. police.hu
2020. július 07., kedd
Közel kétszáz kilométer/óra sebességgel hajtott az autós
Békés megyében, a mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel szembe ment egy autós, aki a megengedett 90 helyett 194 km/óra sebességgel hajtott. A gyorshajtás a vezető baleseti okok egyike, ennek ellenére Békés megye útjain rendszeresen találkoznak a rendőrök olyan járművezetőkkel, akik jelentősen túllépik a sebességhatárt. Az elmúlt hétvégén, július 5-én, a 47-es számú főút Csorvás és Orosháza közötti szakaszán készítettek felvételt egy 194 km/óra sebességgel haladó gépkocsiról. Az autó szembe ment a mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel, akik leállították.
Szerző: Sz. M.
A szeghalmi balesetben az utas sérült meg könnyebben. Kép: police.hu
2020. július 07., kedd
Baleset Szeghalmon - Átadták a határsértőket a román hatóságnak
Békés megyében, Szeghalmon, a Kinizsi utcában, július 5-én, 13 óra körül fának ütközött egy kisteherautó. A balesetben a jármű utasa könnyű sérülést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányságra július 5-én, 15 óra után néhány perccel érkezett bejelentés, hogy egy idős nő eltűnt az intézményből, ahol él. A rendőrök a 77 éves nőt 20 perc alatt megtalálták. A nő elesett, ezért mentőt hívtak hozzá. Két helyszínen, három határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében.
Szerző: Sz. M.
Evőcimboránk... lehetett volna (Forrás: Nébih)
2020. július 06., hétfő
Csaknem 236 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból egy szabolcsi élelmiszer-vállalkozásnál
Mintegy 236 tonna, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-vállalkozás fagyasztó tárolóiban. (Ha egy család csak egy kilogrammot vesz ilyen termékből, akkor 236 ezer család „vásárol be” vele, s mintegy egymillió személy kénytelen lenyelni a lelkiismeretlen kufárok mocskát... Ám a Nébih közbeszólt.) A bértárolást végző cégnél az élelmiszerek tételes átvizsgálása több napot vett igénybe, a problémás termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból és megsemmisítésre utalták. A termékekért felelős, bértároltató vállalkozás milliós bírságra számíthat.
Szerző: K. A. J.
< >