2020. január 27., hétfő,  Angelika
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Szarvasnál letért az útról és felborult az autós. Kép: police.hu
Kisdombegyháznál fogták el a határsértőket - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, január 25-én, Szarvas külterületén, 13.45 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és felborult. A mentők a jármű vezetőjét és utasát könnyű sérüléssel vitték kórházba. Csanádapáca külterületén, 21.15 óra körül szintén egy személyautó lehajtott az úttestről, fának ütközött és felborult. A jármű vezetője a gyanú szerint ittas volt, könnyebben sérült meg. Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök négy külföldi férfit január 25-én, 13.30 óra körül, Kisdombegyház külterületén. A határsértők tunéziai állampolgárnak vallották magukat, személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
Szerző: Sz. M.
A 112-es segélyhívó éjjel-nappal rendelkezésre áll - tanácsolja a rendőrség. Kép: police.hu
2020. január 26., vasárnap
Bejelentés nélkül érkező ismeretleneknek ne nyissanak ajtót - A 112-őt éjjel-nappal hívhatják
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát a nő, aki közel 60 ezer forint készpénzt csalt ki egy idős férfitól a Békés megyei Vésztőn. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei január 23-án csalás miatt előállítottak egy vésztői nőt. A gyanú szerint a 33 éves N. Eszter bement egy idős férfi házába január 14-én, 8.30 óra körül, Vésztőn. A tulajdonosnak azt mondta, hogy önkormányzati dolgozó és az intézmény szolgáltatásaiért járó díjakat jött beszedni. A férfi közel 60 ezer forintot adott át neki. A rendőrség csalás vétség miatt indított büntetőeljárást ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán két személygépkocsi ütközött össze, egyikük busznak csapódott. Kép: police.hu
2020. január 26., vasárnap
Autós hajtott rá Csabaszabadinál - Romániának adták át a lőkösházi határsértőket
Békés megyében, Békéscsabán, a Szarvasi úton, január 24-én, 7.45 óra körül összeütközött két személygépkocsi, majd az egyik autó álló autóbusznak csapódott. A balesetben az egyik személygépkocsi vezetője könnyebben megsérült. Január 22-én, Szarvason, a Jókai Mór utca és a Rákóczi utca kereszteződésében, 18.45 óra körül gyalogost ütött el egy személygépkocsi. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Csabaszabadi és Újkígyós között, január 21-én traktorról ekevas esett le, amelyre ráhajtott egy személygépkocsi. A balesetben senki nem sérült meg, de az autó megrongálódott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei másnap előállították a mezőgazdasági vontató vezetőjét, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt hallgattak ki.
Egyiptomi, szír migránsokat és három szerb embercsempészt fogtak el Kisdombegyháznál. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. január 23., csütörtök
A két szerb férfi és a nő Magyarországon keresztül szállította volna Ausztriába a határsértőket
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte egy 34 éves, egy 21 éves szerb férfi, és egy 30 éves szerb nő letartóztatását. A szerb állampolgárok szombaton este tíz olyan külföldinek nyújtottak segítséget, akik az államhatárt illegálisan, a „zöldhatáron” lépték át. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Tehervonaton megbújt migránsokat keresnek a lőkösházi vasútállomáson. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. január 23., csütörtök
A lőkösházi vasútállomáson is határsértőket fogtak el - Dühöngő geszti szidta az intézmény dolgozóit - Baleset Békés megyében
Békés megyében, január 21-én, Sarkadon, az Árpád fejedelem tér és a Kossuth utca kereszteződésében, 21 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy másik autó vezetőjének és összeütköztek. A balesetben az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült. Határsértőt fogtak el a rendőrök január 22-én, 15.30 óra körül, Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A magát marokkóinak valló külföldi személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzködött, nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a férfit a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. További két határsértőt fogtak el a rendőrök január 22-én, 16 óra után néhány perccel, szintén a lőkösházi vasútállomáson. Ők is, mint a marokkói férfi a személygépkocsikat szállító tehervonaton bújtak el. A két férfi közül az egyik marokkói, a másik tunéziai állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A két határsértőt a rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. Lőkösháza külterületén, január 21-én, 23 óra körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit. A magukat marokkói állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, január 22-én, 11.10 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2020. január 21., kedd
Bezárt egy házhozszállítást végző pizzériát a Nébih, azóta kinyithattak
Egy budapesti, pizzakészítést és házhozszállítást végző egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei január közepén. Az intézkedésre a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok, így különösen a csótányok és egér jelenléte miatt került sor.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: informed.hu)
2020. január 21., kedd
Ítélet a Szegedi Ítélőtáblán: hat év börtön lett a dél-alföldi kábítószer-kereskedő büntetése
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt F. I. ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék első fokon ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év börtön és 6 év közügyektől eltiltás lett. Az ítélet indokolásában elhangzott: az első fokon eljáró törvényszék az elkövetett cselekményhez képest arányos büntetést szabott ki, így az ítélőtábla nem látott lehetőséget a büntetés jelentős enyhítésére. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.
Szerző: K. A. J.
Mezőkovácsházán hétfőn délután kerékpárost ütött el az autós. Kép: police.hu
2020. január 21., kedd
Mindhármukat Békéscsabán tartóztatták fel - Baleset Mezőkovácsházán
Békés megyében, január 20-án, Mezőkovácsházán, a Szabadság utca és a Vásárhelyi Sándor utca kereszteződésében, 15.30 óra körül személyautó összeütközött egy kerékpáros férfival, aki könnyebben megsérült. Békéscsabán, a vasútállomást ellenőrző rendőrök január 21-én, 7.30 óra körül igazoltattak két külföldit. Néhány perccel később, az autóbusz-állomáson tartóztattak fel a rendőrjárőrök még egy férfit. Mindhárman algériai állampolgárnak vallják magukat, de nem tudják hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre.
Szerző: Sz. M.
Határsértőket ellenőriznek a rendőrök. A kép illusztráció: Forrás: police.hu
2020. január 21., kedd
Szerbek segítették a határsértőket - Folyamatosan érkeznek Békés megyébe - Kábítószergyanús anyag a kétegyházi autósnál
Békés megyébe folyamatosan érkeznek határsértők. Magyarbánhegyes külterületén, egy polgárőr jelzése alapján január 20-án, 12.30 óra körül elfogtak a rendőrök négy határsértőt. Mindannyian algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították a négy férfit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták őket, majd január 20-án, 19.10 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek. Békéscsabán, a vasútállomáson, január 20-án, 15.30 óra körül a vasúttársaság munkatársainak jelzésére ellenőriztek a rendőrök egy külföldit. A férfi algériainak mondta magát, de személyazonosságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Babakocsit sodort el az autós Szarvason. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. január 18., szombat
Babakocsit sodort el az autós Szarvason - Szomszédjuktól lopott a medgyesbodzási férfi és nő
Békés megyében, január 16-án, Szarvason, a Vasút utcában, 16.30 óra körül személyautó babakocsit sodort el, melyet egy nő tolt. A balesetben két kisgyermek könnyebben megsérült. Tótkomlós külterületén, január 18-án, 4.45 óra körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit, akik marokkói állampolgárnak vallották magukat. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították a három férfit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök két külföldit január 18-án, 8 óra körül Tótkomlóson, a vasútállomáson. Néhány perccel később Dombegyház és Kisdombegyház között tartóztattak fel a rendőrök egy hat tagú csoportot. A külföldiek egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.
Szerző: Sz. M.
< >