2018. augusztus 19., vasárnap,  Huba
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A békéscsabai baleset kerékpárosa csonttörést szenvedett
Több kerékpáros baleset volt Békés megyében
Békés megyében, augusztus 16-án, Békésen, a Rákóczi utcában, 8.45 órakor személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Kétegyházi úton, 9.30 óra körül tehergépkocsi ütött el egy kerékpáros férfit, aki 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Szarvason, a Szabadság úti kerékpárúton, 20 óra után néhány perccel összeütközött két kerékpáros. Mindketten megsérültek, az egyik férfi állapota nem súlyos, a másik kerékpárosnak azonban eltört az orrcsontja.
Szerző: SZ. M.
A kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett Békéscsabán
2018. augusztus 17., péntek
Fülbevalóját, arany gyűrűit vette el a békéscsabai kórházban
Békés megyében, augusztus 15-én, Békéscsabán, a Lencsési úton, 8 óra után néhány perccel kerékpáros férfi elektromos kerékpáros nővel ütközött össze. A nő 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Szarvason, az Arany János utcában, 15.45 óra körül egy segédmotor-kerékpáros férfi hátulról nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító személygépkocsinak. A balesetben a motor vezetője megsérült, állapota nem súlyos.
Szerző: SZ. M.
Az osztrák férfi pénzén vásárolt holmit a rendőrség lefoglalta
2018. augusztus 17., péntek
Több, mint százezer(!) euróval – átszámítva 37 millió forinttal – rövidítette meg az osztrák férfit
A Békés megyei nő több mint százezer eurót csalt ki egy osztrák férfitól, aki a közös életkezdés reményében adta oda neki megtakarítását. A nő azonban nem akart szorosabb kapcsolatot vele, elérhetetlenné vált a férfi számára, a pénz nagy részét élettársával elköltötte. Csalás gyanúja miatt vette őrizetbe a Sarkadi Rendőrkapitányság augusztus 14-én a geszti nőt. A 26 éves nő az elmúlt években rendszeresen, évente több hetet töltött külföldön, klubokban, bárokban szexuális szolgáltatást nyújtott a vendégeknek.
Szerző: SZ. M.
Az öntöző üzemanyagtartályából 127 liter gázolajat loptak
2018. augusztus 17., péntek
A mezőkovácsházi cég színezte az üzemanyagot
Több mint száz liter gázolajat lopott el három férfi egy öntözőberendezés üzemanyagtartályából Békés megyében. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 14-én, 0.15 óra körül ellenőrizték őket Mezőkovácsházán, a Battonyai úton. A férfiak kocsijának csomagtartójában egy műanyag kanna, az utastérben egy műanyag hordó volt.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Internet)
2018. augusztus 15., szerda
Békéscsabai fiatalkorú fiúk raboltak Tarhoson
Békés megyében a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte két 16 éves békéscsabai fiú letartóztatását, akik szombaton este raboltak ki egy férfit Tarhoson – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.
Élő és szárított növényeket is találtak a rendőrök
2018. augusztus 15., szerda
Házkutatás kábítószergyanú miatt Nagybánhegyesen – Visszakapta az igazolványát
Házkutatást tartottak a rendőrök egy férfinál augusztus 13-án, a Békés megyei Nagybánhegyesen. A házhoz tartozó, fóliából kialakított tárolóban és a kertben, a kukoricák között is voltak élő kendernövények, amelyek a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak.
Szerző: SZ. M.
Szörnyű baleset történt kedden délben Békés előtt
2018. augusztus 15., szerda
A baleset okozója könnyű sérüléssel megúszta
Békés megyében, a 4238-as úton, Békés és Tarhos között, augusztus 14-én, 12.15 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik autó vezetője Tarhos irányából Békés felé tartott, amikor kanyar után áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a neki szemből érkező járművel. A balesetben a szemközti sávba áttért autó vezetője a jelenlegi információk szerint könnyű sérülést szenvedett. A másik kocsi vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Mindketten egyedül ültek az autóikban, utasaik nem voltak. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek, tragédiák elkerülése érdekében közlekedjenek szabályosan és figyelmesen.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Internet)
2018. augusztus 15., szerda
A megfáradt vándort rendőrök vitték el Bucsára – Gyorshajtók Békés megyében: a TISPOL-ellenőrzésen 143 vezető bukott meg
A TISPOL közlekedésbiztonsági akciójában ellenőrzött járművek közül Békés megyében 143 jármű vezetője lépte túl a megengedett sebességet. Magyarországon a rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján, a 2018-as év 32. hetében tartotta meg a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzést. Az európai szintű akció célja ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépők forgalomból kiszűrése volt. Békés megyében az ellenőrzött járművek közül 143 jármű vezetője hajtott gyorsabban az adott útszakaszon megengedettnél. Közülük a leállításos mérések során 91 járművezetőt köteleztek a rendőrök helyszíni vagy közigazgatási bírság megfizetésére. Egy esetben szabálysértési feljelentéssel, egy alkalommal pedig közigazgatási eljárás megindításával zárult az intézkedés. A leállítás nélküli ellenőrzések során további 50 jogsértést rögzített a rendőrség.
Szerző: SZ. M.
Esti baleset Kardosnál
2018. augusztus 13., hétfő
Két fiú pénzéért támadt meg egy fiatal férfit
Békés megyében, a Békési Rendőrkapitányság augusztus 11-én őrizetbe vett két tarhosi fiatalt. A gyanú szerint két 16 éves fiú pénzt követelt egy fiatal férfitól augusztus 11-én, 20 óra körül, Tarhoson. Mivel a férfitól nem kaptak pénzt a fiúk, egyikük bántalmazta. Ekkor a férfi átadott nekik néhány száz forintot. A két tarhosi fiatalt a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol rablás gyanúja miatt hallgatták ki őket. A rendőrség az elvett pénzt lefoglalta és visszaadta a tulajdonosnak. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Villanyoszlopnak hajtott egy motoros férfi Sarkadon
2018. augusztus 12., vasárnap
Újabb határsértőt fogtak el Kétegyházánál
Békés megyében, augusztus 10-én, Sarkadon, a Kossuth utcában, 14 óra körül egy segédmotoros kerékpáros férfi letért az útról és oszlopnak ütközött. A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, súlyosan megsérült. Orosházán, a Vásárhelyi úti kerékpárúton, 16.15 óra körül egy kerékpáros fiú lehajtott az útról és elesett. A mentők a fiatalt súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
< >