2019. december 15., vasárnap,  Valér
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A rendőrök visszatérően ellenőriznek a békéscsabai főtéren is. Kép: police.hu
Mindenki vigyázzon a közlekedésre, értékeire Békés megyében is
Az ország más megyéihez hasonlóan Békés megyében is az adventi időszakban megélénkül a forgalom a bevásárlóközpontok környékén. A piacokon, karácsonyi vásárokban is egyre többen vannak. A rendőrség a következő napokban kiemelt figyelmet fordít azokra a helyekre, ahol ilyenkor nagyobb eséllyel fordulnak elő lopások. A visszatérő ellenőrzések, a gyakori rendőri jelenlét mellett kell, hogy mindenki ügyeljen személyes tárgyaira. A pénztárcákat, mobiltelefonokat jól záródó táskában, cipzáras zsebben hordják - tanácsolja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabánál két autós ütközött össze. Kép: police.hu
2019. december 15., vasárnap
Az algír és szír férfiakat a vasútállomásokon ellenőrizték - Ittas vezetők Békés megyében
Békés megyében, Békéscsaba külterületén, december 13-án, 14 óra körül összeütközött két személyautó. Az egyik jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Mezőhegyesen három, Mezőkovácsházán két külföldit ellenőriztek a rendőrök. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A traktor halálra gázolta medgyesegyházi gazdáját. Kép: police.hu
2019. december 14., szombat
Vádat emelt a gyulai ügyészség a medgyesbodzási férfi ellen
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 58 éves büntetlen előéletű medgyesbodzási férfi ellen, aki 2019 április végén, Medgyesegyházán okozott halálos kimenetelű balesetet. A férfi 2019 áprilisában alkalmi munkákat végzett egy 68 éves, medgyesegyházi nő mezőgazdasági vállalkozásában, rendszeresen vezette a sértett tulajdonában lévő traktort. A traktor műszaki hibás volt, a gyújtáskapcsoló meghibásodása miatt a vezetőfülkéből nem lehetett beindítani. Csak kívülről, az önindító két csatlakozójának rövidre zárásával lehetett a járművet indítani, és erről a tulajdonosnak is tudomása volt.
Szerző: Sz. M.
A gépkocsi vezetője december 12-én jóval gyorsabban hajtott a megengedettnél. Kép: police.hu
2019. december 14., szombat
Békéscsaba és Gyula között hárman, három óra alatt lépték át a sebességhatárt
Békés megyében, a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán 3 óra alatt három autós hajtott el a sebességmérő műszer előtt 150-nél gyorsabban. A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás balesethez vezethet, télen különösen veszélyes gyorsan hajtani - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az elgázolt idős férfi a helyszínen meghalt Doboz külterületén. Kép: police.hu
2019. december 14., szombat
Garázda békéscsabai - Líbiai, algériai férfiak jöttek illegálisan - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, december 12-én, Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen, 7.15 óra körül kerékpáros hátulról nekiütközött egy gyalogos nőnek. A nő elesett és könnyű sérülést szenvedett. A biciklis elhajtott a helyszínről anélkül, hogy megnézte volna, megsérült-e a gyalogos és segítséget hívott volna hozzá. A rendőrök egy óra alatt azonosították a fiatalembert, aki ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult. Mint írtuk, halálos közlekedési baleset történt december 11-én, 16.30 óra körül, Doboz külterületén. Személyautó gyalogost ütött el, az idős férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Képünk a dobozi baleset helyszínéről készült.
Szerző: Sz. M.
A battonyai férfi az italába kevert gyógyszertől hamar elaludt. A kép illusztráció. Forrás: uncrate.com
2019. december 13., péntek
Két battonyai nő ellen emelt vádat az ügyészség
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves és egy 24 éves battonyai nő ellen, akik májusban, a saját otthonában gyógyszereztek be egy férfit Battonyán, hogy elvegyék értékeit. A két nő 2019 májusában egy háztartásban élt. Ekkor, 2019. május 7-én, a 24 éves nő közölte idősebb társával, hogy elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön. Az idősebb nő nem sokkal később arra kérte a fiatalabbat, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon, és a férfi lakóházában található értékeket eltulajdoníthassák. Ebbe a fiatalabbik nő bele is egyezett és idősebb társától átvett 2 szem összezúzott gyógyszert, amit este a sértett italába kevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került.
Szerző: Sz. M.
Békési ismerőse házába az ablak betörésével jutott be a békéscsabai férfi. A kép illusztráció. Forrás. police.hu
2019. december 12., csütörtök
Az eset a valóságban nem történt meg Medgyesegyházán - Értelmi fogyatékos nőt fosztogatott Orosházán
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló, hatóság félrevezetésének vétsége miatt, mértékes indítvánnyal emelt vádat egy 39 éves román állampolgárságú férfival szemben. A férfi 2019. május 21-én, reggel, ittasan megjelent a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Medgyesegyházi Rendőrőrsén és ott valótlanul azt állította, hogy aznap reggel medgyesegyházi lakóházába - ahol feleségével aludt -, bement hat álarcos ember. Őt leütötték és lefogták, feleségét pedig fehér furgonnal elvitték. A bejelentés alapján a rendőrök kivonultak a helyszínre, ahol megállapították, hogy a vádlott által előadott események a valóságban nem történtek meg. A járási ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 50 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő békési illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben. A férfi 2018. december 2-án, Békésen egy Lorántffy utcai családi házba tört be, ahol régi ismerőse lakott.
Szerző: Sz. M.
Mezőberénynél december 11-én, este az autós tehergépkocsival is összeütközött. Kép: police.hu
2019. december 12., csütörtök
Az elütött férfi a helyszínen életét vesztette - Palesztin határsértők - Balesetek Békés megyében
Halálos közlekedési baleset történt Doboz külterületén, december 11-én, 16.30 óra körül. Személygépkocsi elütött egy gyalogos férfit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az érintett útszakaszt. A baleset okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja. Szintén december 11-én, Békéscsabán, a Szarvasi út és a Pataky László utca kereszteződésében, 6.30 óra körül egy menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője forgalmi ok miatt hirtelen fékezett. A járművön az egyik utas elesett és könnyebben megsérült. Békéscsabán, a Berényi út és a Vigasz utca kereszteződésében, 7.45 óra körül egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget kerékpárosnak és elütötte. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba. Vésztőn, a Békési úton, 18 óra körül egy személygépkocsi hátulról másik autónak ütközött. Az utóbbi jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Negyed órával később, Mezőberény külterületén egy személygépkocsi vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol másik autóval és tehergépkocsival ütközött össze. A balesetben ketten könnyebben megsérültek. Békés megyében az államhatárt újabb határsértők lépték át.
Szerző: Sz. M.
A rendőrök a képzésen gyakorolják az újraélesztést is. Kép: police.hu
2019. december 11., szerda
Hatvan Békés megyei rendőr elsősegélynyújtó képzése
Hatvan Békés megyei rendőr vesz részt elsősegélynyújtó tanfolyamon. Közterületen szolgálatot teljesítő rendőröknek tartanak elsősegélynyújtó tanfolyamot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére az Országos Mentőszolgálat munkatársai Orosházán és Gyulán.
Szerző: Sz. M.
Kép: police.hu
2019. december 11., szerda
Telekné Furák Mónika r. alezredes és Kincses István Gábor r. főtörzsőrmester országos díja
Két Békés megyei rendőr, egy bűnmegelőzési szakember és egy iskolarendőrként is szolgálatot teljesítő körzeti megbízott részesült országos elismerésben december 9-én. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Iránytű című, Budapesten tartott évzáró rendezvényén Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője vehetett át jutalmat. Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor a bűnmegelőzés terén végzett kiemelkedő tevékenysége, együttműködése elismeréséül tüntette ki.
Szerző: Sz. M.
< >