2017. augusztus 22., kedd,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Nagyszénás külterületén, a szántóföldön felborulva állt meg az autós
Körözött külföldiek akadtak fenn a magyar-román határon - Ittas vezetők, balesetek Békés megyében
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 20-án szabálysértési őrizetbe vett egy eleki férfit, akit a rendőrök Csabaszabadiban, az Apácai úton igazoltattak. A férfi személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Gyulai Rendőrkapitányság 2018. június 4-éig eltiltotta a járművezetéstől. A férfit a rendőrség három napon belül bíróság elé állíthatja.
Szerző: SZ. M.
A lány más autójában tett kárt Békéscsabán
2017. augusztus 18., péntek
A barátnő más kocsiját karcolta össze…
Egy békéscsabai lány a barátnőjével vitatkozó férfi autójában akart kárt tenni, de más autóját karcolta össze.
Szerző: SZ. M.
A kétsopronyi férfi kertjében 14 tő kendert találtak a nyomozók
2017. augusztus 18., péntek
A kétsopronyi házban kábítószergyanús fehér port is lefoglaltak
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság augusztus 17-én őrizetbe vett egy kétsopronyi férfit. A 38 éves férfi a kertjében 14 tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kender növényt nevelt.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2017. augusztus 18., péntek
A rendőrség bevonta a vezetői engedélyeket
Ittas járművezetés gyanúja miatt két férfi ellen javasol vádemelést a rendőrség Békés megyében. Az egyik férfi segédmotoros-kerékpárral közlekedett, őt 2017. július 20-án, 11 óra körül ellenőrizték a rendőrök Békésszentandrás külterületén. A szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, és további két légalkohol-mérés is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját.
Szerző: SZ. M.
A Tótkomlóson elütött biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők
2017. augusztus 18., péntek
Az egyik gyulai középiskolában rongált az eleki férfi
Békés megyében, augusztus 16-án, Tótkomlóson, a Széchenyi utca és a Luther Márton utca kereszteződésében, 10.45 óra körül összeütközött egy személygépkocsi és egy kerékpáros. A mentők a biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, 13.30 óra körül egy személyautó hátulról nekiütközött a forgalmi ok miatt álló személygépkocsinak. Ezután áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol összeütközött egy másik autóval, amelyben a járművezető könnyű, az utas pedig súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Ezzel a késsel fenyegette meg támadója a kocsijában várakozó fiatalt
2017. augusztus 16., szerda
Gyulai fiatal próbált rabolni Békéscsabán
Kocsijában támadott meg valaki egy szintén fiatal férfit Békéscsabán. Támadója késsel a kezében a nyakláncát és a pénzét követelte, de a fiatal férfi ellenállt, majd elfutott. A rendőrség egy napon belül elfogta a rablás gyanúsítottját.
Szerző: SZ. M.
Dévaványán a biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba
2017. augusztus 16., szerda
Három baleset Békés megyében
Békés megyében, augusztus 15-én, Mezőberényben, a Szénáskert utcában, 2.45 óra körül egy személygépkocsi árokba hajtott és bokornak ütközött. A jármű vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja, utasa könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: NLCafé)
2017. augusztus 16., szerda
Telefonon kérnek személyes és banki adatokat
Ismét megjelentek a telefonos csalók Békés megyében. Az elmúlt időszakban újra megszaporodtak Békés megyében az úgynevezett telefonos csalások. Az általában ismeretlen számról barátságos, meggyőző hangon bejelentkező telefonálók valamely mobilszolgáltató, vagy szerencsejáték szervező cég nevében hívják a későbbi áldozatokat és arról értesítik őket, hogy nagyobb összeget nyertek. A nyereményéhez azonban csak akkor juthat hozzá a hívott fél, ha a megjelölt telefonszámokra feltölt egy kódot. Ez a számsor azonban egy telefonkártya feltöltését szolgálja. Előfordul, hogy a nyereményhez jutás feltételeként elkérik a bankkártya számát, ellenőrző kódját azzal az indokkal, hogy ezek az adatok a nyeremény átutalásához szükségesek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: www.yantrakristaly.hu)
2017. augusztus 15., kedd
A gyulai nő a szülei házában rejtette el az aranygyűrűket
Békés megyében, augusztus 14-én, Mezőberényben, a Belentai út és az Ady Endre utca kereszteződésében, 8 óra körül összeütközött egy személyautó és egy kerékpáros nő. A balesetben a biciklis könnyű sérülést szenvedett. Szeghalmon, a Bocskai utcában, 12.25 órakor elesett és súlyosan megsérült egy segédmotoros kerékpáros férfi.
Szerző: SZ. M.
Fának ütközött Szarvasnál a segédmotoros
2017. augusztus 14., hétfő
Fának, autónak, kerékpárnak hajtottak
Békés megyében, Szarvas külterületén, augusztus 13-án, 9.45 óra körül letért az útról és fának ütközött egy segédmotoros kerékpáros férfi, akit a mentők könnyű sérüléssel vittek kórházba. A szarvasi férfinak jogosítványa nem volt és korábban a járművezetéstől is eltiltották, ezért a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek ellene.
Szerző: SZ. M.
< >