2019. október 24., csütörtök,  Salamon
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A kép illusztráció: Forrás WikiHow
Szeghalmon ittasan verekedett a fiatal férfi - Ingyen ettek-ittak a békéscsabai hotelben - Futó nőnek mutogatott a gyulai autós
Békés megyében, az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján, kisebb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt ítélt el egy 41 éves, pusztaföldvári nőt az Orosházi Járásbíróság, előkészítő ülésen, október 16-án. A hasonló jellegű bűncselekmények miatt büntetett előéletű nő törekszik férfiakkal ismerkedni, velük szexuális kapcsolatot kialakítani, hogy tőlük kölcsönként vagy más jogcímeken pénzhez jusson. Haszonszerzési célzattal alakított ki kapcsolatot az ügyben szereplő orosházi férfival is, akitől két részletben 110 ezer forintot kért és kapott kölcsön, de nem fizette vissza. A nő azt állította, hogy édesanyja halála után jelentős örökség illeti majd meg, amiből majd vissza tudja fizetni a kölcsönöket. Valójában tudta, hogy számottevő hagyatékhoz nem jut hozzá. A járásbíróság 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a nőt, és kötelezte arra, hogy 15 napon belül fizesse meg a sértettnek az okozott kárt. A közel 140 ezer forint bűnügyi költséget is neki kell állnia - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképe lett a lyukas zászló. Kép: Wikipédia
2019. október 23., szerda
Forgalomkorlátozások október 23-án, Békés megyében
Ünnepi megemlékezések miatt Békés megyében, október 23-án, az alábbi helyszíneken és időszakokban kell forgalomkorlátozásra számítani - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Békéscsabán várhatóan 11.30 óra és 12 óra között zárják le az Irányi utca Nagy Imre tér melletti - Luther utca és Andrássy út közötti - szakaszát. Békésen, 9.45 órakor a 470-es út város belterületén átvezető szakaszát a Széchenyi tér - Rákóczi utca kereszteződésétől a Petőfi utca – Malom utca találkozásáig teljes szélességében lezárják. A korlátozás 11.45 óráig lesz érvényben.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán a gyanú szerint ittas kerékpáros nem adott elsőbbséget a kisteherautónak. Kép: Police.hu
2019. október 23., szerda
Marokkói, libanoni állampolgárokat tartóztattak fel a határrendészek - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, Békéscsabán, a Bánát utca és a Kölcsey utca kereszteződésében, október 21-én, 13 óra után néhány perccel egy kerékpáros férfi nem adott elsőbbséget és kisteherautóval ütközött össze. A biciklisnél felmerült az ittasság gyanúja, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. Vésztőn, a Kóti úton, október 20-án, 12 óra előtt néhány perccel, az úttesttel párhuzamos kerékpárúton elesett egy elektromos kerékpáros férfi. A mentők súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. Felmerült a gyanú, hogy a férfi ittas volt. A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei október 21-én, 14.50 órakor, Kétegyháza külterületén, lakossági bejelentés alapján igazoltattak két külföldit. A magukat marokkói állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
Szerző: Sz. M.
Az orosházi nő pornográf üzeneteket küldött a férfi családjának. A kép illusztráció. Forrás: www.lifewire.com
2019. október 22., kedd
A zaklató orosházi nő újabb négy hónapos távoltartását rendelte el a bíró
Békés megyében, az Orosházi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és két rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt kezdeményezte egy 36 éves orosházi nő távoltartásának elrendelését, aki korábbi szeretőjét és családját zaklatta. A zaklató nő – aki prostitúciós tevékenységet folytat – tavaly hónapokig szexuális kapcsolatban állt a sértett férfival. A viszony után a nő a sértett magánéletébe törekedett beavatkozni, személyesen és kommunikációs eszközökön keresztül háborgatta, azzal fenyegette, hogy viszonyukat a sértett hozzátartozói előtt feltárja, vagyoni követeléssel is fellépett.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán, a Gyulai úton található a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórháza is. A kép illusztráció. Kép:
2019. október 20., vasárnap
Békéscsabán október 21-től 29-ig lesz érvényben korlátozás rendezvény miatt
Békés megyében, Békéscsabán, rendezvény miatt változik a forgalmi rend a Gyulai út Thurzó utca és Bajza utca közötti szakaszán. A közlekedőket táblák és forgalmasabb időszakokban rendőrök segítik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága október 21-én, 10 órától rendezvény miatt forgalmirend-változást léptet életbe, a megváltozott forgalmi rend október 29-én, éjfélig lesz érvényben. A Gyulai úton, a Dobozi út és a Thurzó utca kereszteződésétől 30 kilométer óránkénti sebességkorlátozásra kell számítani. Az Alkotmány utcától Gyula irányába egy forgalmi sáv lesz járható, ezen a szakaszon 20 kilométer óránkénti sebességkorlátozás lesz érvényben - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Mezőkovácsházánál vonattal ütközött az autós október 17-én, délelőtt. Kép: Police.hu
2019. október 20., vasárnap
Mezőkovácsházánál vonattal ütközött az autós - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, Gyulán, a Kossuth Lajos téren, október 18-án, 13 óra körül személygépkocsi elütött egy kerékpáros lányt, aki a kerékpárján fent ülve hajtott át a gyalogos-átkelőhelyen. A mentők a biciklis lányt könnyű sérüléssel vitték kórházba. Orosházán, a Vásárhelyi úton 15 óra előtt, a kerékpárúton egy biciklis nő az előtte haladó kerékpáros előzésébe kezdett, de eközben letért az útról, elveszítette az egyensúlyát és fának ütközött. A balesetben a nő súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett. Békéscsabán, 16.10 órakor egy személygépkocsi vezetője későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító autót és hátulról nekiütközött. Az első kocsiban utazó 8 éves kisfiú és a hátsó kocsiban utazó 8 éves kislány könnyebben megsérült. Október 17-én, Gyomaendrőd külterületén, 5.45 óra körül letért az útról, oszlopnak ütközött és könnyebben megsérült egy segédmotoros kerékpáros férfi. Mezőkovácsháza külterületén, vasúti átjáróban, 10 óra után néhány perccel személygépkocsi vonattal ütközött. Az autó vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az autós késve látta meg a gyalogost. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu
2019. október 17., csütörtök
Halálos baleset gondatlanságból - Vádat emelt az ügyészség
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 20 éves büntetlen előéletű, tótkomlósi férfi ellen. A férfi 2018 november végén, Tótkomlóson okozott halálos kimenetelű balesetet. A férfi 2018. november 30-án, 16 óra körül személygépkocsit vezetett Tótkomlóson, a Széchenyi utcában, a Dózsa utca felől a Kölcsey utca irányában, 46 kilométer óránkénti sebességgel. A Tompa Mihály utca kereszteződésében, az úttesten a vádlott gépjárműve előtt balról jobbra haladt át egy 75 éves idős nő. A vádlott a sértettet csak jelentős késedelemmel észlelte, megpróbálta a veszélyhelyzetet balra kormányzással elhárítani, de a gépkocsi jobb első részével elütötte a nőt.
Szerző: Sz. M.
Szarvas külterületén, október 15-én az autós mezőgazdasági vontatóval ütközött össze. Kép: police.hu
2019. október 17., csütörtök
A volt feleség kért rendőri segítséget ex-férjének - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, október 15-én, Békéscsaba külterületén, 9.15 óra körül személygépkocsi mezőgazdasági vontatóval ütközött. A balesetben a személygépkocsi utasa könnyű sérülést szenvedett. Orosházán, a Csorvási úton, 13.15 óra körül egy kerékpáros nő álló személygépkocsi kinyíló ajtajának ütközött és könnyebben megsérült. Szarvas külterületén, 13.35 órakor személygépkocsi mezőgazdasági vontatóval ütközött, majd a személygépkocsi lement az útról, árokba hajtott és fának ütközött. Az autó vezetője súlyosan megsérült. Megismerkedésükkor munkát kínált a szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele. Előbb fel kell újítani azt a házat, amiben laknak majd. Így vette rá a nő a férfit arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki. A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.
Szerző: Sz. M.
A mezőberényi férfi családi ház udvarára zuhant segédmotoros siklóernyőjével. Kép: police.hu
2019. október 16., szerda
Vádat emelt az ügyészség a mezőberényi férfi ellen
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittasan elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 57 éves, büntetett előéletű, mezőberényi férfi ellen. A férfi ittasan vezette motoros siklóernyőjét és egy családi ház udvarára zuhant. A vádlott 2019. április 25-én, a délelőtti-déli órákban szeszes italt fogyasztott, majd kora délután közepesen ittasan siklóernyőzni indult. Mezőberény lakott területén kívül, az úgynevezett Boldisháton, szántóföldről szállt fel a tulajdonában lévő segédmotoros siklóernyővel és Mezőberény lakott területe fölött, alacsony magasságon – 300 méter alatt – repült. A férfi nem sokkal 14 óra után a Mezőberény, Táncsics Mihály u. 8. számú ingatlan feletti légtérben fordulót hajtott végre, amelynek során magasságot vesztett, elérte az ott lévő fák lombkoronáját, majd a ház udvarára zuhant.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabánál október 14-én borult árokba a személygépkocsi. Kép: police.hu
2019. október 16., szerda
TISPOL-ellenőrzés Magyarországon - Két óra alatt 19 gyorshajtó Békés megyében
Békés megyében, október 14-én, a 47-es számú főút Békéscsaba és Telekgerendás közötti szakaszán, Békéscsaba külterületén, 5.45 óra körül egy személygépkocsi lesodródott az útról, árokba csapódott és felborult. A jármű vezetője súlyosan megsérült. Szintén Békéscsaba külterületén, 8.20 órakor munkagép és személygépkocsi ütközött össze. A balesetben a személygépkocsi vezetője könnyebben sérült meg. Békésen, a Rákóczi utcában, 8.30 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. Kondoros külterületén, 8.45 óra körül tehergépkocsi személygépkocsival ütközött, a balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van. Október 13-án, Gyula külterületén, 4 óra körül egy személygépkocsi jobbra ívelő kanyarban letért az útról és árokba borult. A balesetnek egy súlyos és három könnyű sérültje van. Kétsoprony külterületén, 17.30 óra körül egy személygépkocsi vezetője meg akarta előzni az előtte haladó járművet, de a manőver közben összeütközött az őt már előző autóval. Az ütközés után az előbbi jármű lesodródott az útról és felborult, a vezetője könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén, október 14. és 20. között nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi. A TISPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják.
Szerző: Sz. M.
< >