2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A 24 éves férfi a földre került, védtelen sértetteken is folytatta a bántalmazást. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
A brutális, fiatal férfi szintén a gyulai hajléktalanszálló lakója - A bűncselekményt térfigyelő kamera rögzítette - Az ügyészség másodjára is indítványozta a férfi letartóztatását
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt kezdeményezte egy 24 éves, büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását, aki 2020. november 27-én több, időskorú sértettet bántalmazott a gyulai hajléktalanszálló előtt. A szemérem elleni erőszak és rablás miatt börtönviselt helyi férfi a gyulai hajléktalanszálló lakója, az ügy szintén hajléktalan sértettjeit korábbról ismerte. A férfi november 27-én, kora este a hajléktalanszálló előtt minden előzmény nélkül belekötött a sértettekbe, szidalmazta, megöléssel fenyegette őket, majd válogatás nélkül bántalmazásukba kezdett. A férfi az eddig azonosított 62 és 73 év közötti, gyenge fizikumú két nőt és három férfit testszerte ütlegelte, rugdosta, és a földre került, védtelen sértetteken tovább folytatta a bántalmazást. Két férfi súlyos, 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, a többiek könnyű testi sérüléseket, így zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedtek el. A brutális férfi további három áldozatának azonosítása jelenleg folyik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Gyulán, a Bartók Béla utca és a dr. Adler Ignác utca kereszteződésben kerékpárost ütött el az autós. Kép: police.hu
2020. december 03., csütörtök
Hátulról másik autó ütközött az álló járműnek és a gyalogosnak tolta - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, december 2-án, Mezőberényben, a Békési úti körforgalomnál, 9.30 óra körül egy nő a kerékpárját tolta át a gyalogos-átkelőhelyen. Egy személygépkocsi megállt, elengedte a nőt, eközben egy másik autó hátulról nekiütközött az álló járműnek, és nekitolta az idős nőnek, aki elesett, de nem sérült meg. A mentők az egyik gépkocsi vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. Gyulán, a Bartók Béla utca és a dr. Adler Ignác utca kereszteződésében, 15 óra körül személyautót vezető nő nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és elütötte. A biciklis könnyebben megsérült. Doboz külterületén, 19.30 óra körül egy tehergépkocsi megcsúszott, lesodródott az útról és felborult. A balesetben a jármű vezetője és utasa is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Szerző: Sz. M.
A békéscsabai nő és férfi gazdasági társaságot hozott létre, hogy a gépkocsikat vásárlókat hozzásegítsék a vagyonszerzési illetékfizetési kötelezettség kijátszásához. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. december 03., csütörtök
A vevők nem fizettek illetéket - 315 rendbeli közokirat-hamisítás - Vádemelés Békéscsabán
Békés megyében, a Békéscsabai Járási Ügyészség 315 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy 48 éves, büntetett előéletű békéscsabai nő, a társa, egy 65 éves, szintén büntetett előéletű békéscsabai férfi, és további 8 bűntársuk ellen, akik gépkocsik átírásával trükköztek. A 48 éves nő és a 65 éves férfi legutóbb 2019-ben, ugyanabban az ügyben éppen közokirat-hamisítás miatt álltak bíróság előtt. A férfi – a nő kérésére és közreműködésével – 2015 áprilisában egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságot alapított, a céggel azonban valós gazdasági tevékenységet nem kívántak folytatni, így a cégjegyzékbe, mint közhiteles nyilvántartásba, valótlan adatokat jegyeztek be. A társaság létrehozásának célja az volt, hogy hozzásegítsék a gépkocsit vásárlókat az őket terhelő vagyonszerzési illetékfizetési kötelezettség kijátszásához.
Szerző: Sz. M.
Medgyesbodzásnál, december elsején, este fának ütközött az ittassággal gyanúsított autós. Kép: police.hu
2020. december 03., csütörtök
A tótkomlósi férfi munka és jó fizetés ígéretével vette rá utasát - Kábítószergyanús fehér por Sarkadon - Sarkadi házakból lopott a férfi
Békés megyében, Medgyesbodzás külterületén, december elsején, 19.45 óra körül egy személygépkocsit vezető férfi letért az útról, árokba hajtott és fának ütközött. A férfinál felmerült az ittasság gyanúja, súlyosan megsérült. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el december elsején a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei. A nyomozás eddigi adatai szerint a 31 éves, sarkadi férfi többeknek adott el tiltott bódító hatású szert. A nála tartott házkutatás során a nyomozók kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket és fehér port találtak. A rendőrkapitányságon a férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrség a lefoglalt őrlemény és por kábítószer-hatóanyag tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Gyomaendrődön a segédmotoros kerékpáros fiút ütött el. Kép: police.hu
2020. december 02., szerda
A gyulai férfi a Zrínyi téren verekedett, őrizetbe vették - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, november 30-án, Gyomaendrődön, a Fő úton, 6.45 óra körül egy segédmotoros kerékpáros férfi kerékpáros gyermeket ütött el. A 7 éves fiú a gyalogos-átkelőhelyen hajtott át a biciklijével, könnyű sérülést szenvedett. Orosházán, a Lehel utcában, 10.30 óra körül egy személygépkocsit vezető férfi másik autónak ütközött. A mentők az utóbbi jármű vezetőjét és utasát könnyű sérüléssel vitték kórházba. Végegyházán, a Kossuth Lajos úton, 16.15 óra körül egy személygépkocsi traktorral ütközött. A balesetben az autós könnyebben megsérült - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Orosházán az autós a gyanú szerint ittas kerékpárossal ütközött. Kép: police.hu
2020. december 01., kedd
Ponyvás pótkocsiban bújtak el a határsértők - Kábítószergyanús anyag hatása alatt vezetett a gádorosi autós
Békés megyében, november 29-én, Sarkadon, a Bihar utca és a Veress utca kereszteződésében, 12.15 óra körül egy motorkerékpárral közlekedő férfi, hogy elkerülje az ütközést, fékezett és elesett. A mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. Orosházán, a Rákóczi út és a Thököly utca kereszteződésében, 17.15 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A kerékpáros férfi a gyanú szerint ittasan közlekedett, könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Kolozsvári utca és a Batsányi utca kereszteződésében, november 28-án, 18.30 óra körül egy kerékpáros nem adott elsőbbséget személygépkocsinak és összeütköztek. A kerékpáros férfi könnyű sérülést szenvedett. Öt határsértőt fogtak el a rendőrök november 30-án, 8.45 óra körül Békés megyében, a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen. A külföldiek ponyvás pótkocsikat szállító tehervonaton, az egyik pótkocsiban rejtőzködtek.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabánál árokba borult az autós. Kép: police.hu
2020. november 28., szombat
A békéscsabai férfi a fővárosban bujkált - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, Gyulán, a Temesvári út és a Schweidel József utca kereszteződésében, november 27-én, 9.45 óra körül a személyautó vezetője nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és elütötte. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, november 26-án, 16 óra után néhány perccel egy személygépkocsi letért az útról és árokba borult. A mentők a jármű vezetőjét és utasát is könnyű sérüléssel vitték kórházba. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőrei elfogtak Budapesten egy férfit, akinek a Békéscsabai Járásbíróság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság is körözését rendelte el. Emellett a Gyulai Törvényszék is elfogatóparancsot adott ki ellene, mert a 41 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök a férfit budapesti büntetés-végrehajtási intézetbe vitték - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A kerékpáros gyalogos-átkelőhelyen akart áthajtani Békéscsabán. Kép: police.hu
2020. november 27., péntek
Balesetek Békés megyében - Az afgán határsértőket átadták a román hatóságnak
Békés megyében, november 25-én, Orosháza külterületén, 8.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és oszlopnak ütközött. A balesetben a jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, az Orosházi úton, 10.30 óra körül egy segédmotoros-kerékpáros férfi autónak ütközött. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Fél órával később, szintén Békéscsabán, a Mednyánszky utca és a Luther utca kereszteződésében tehergépkocsi kerékpárost ütött el. A kerékpáros nő gyalogos-átkelőhelyen akart áthajtani, elesett és súlyosan megsérült - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az idősebb férfi megütötte elvette a nő táskáját is az éjjeli utcán. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. november 26., csütörtök
Két férfi támadta meg a színházból hazafelé tartó nőt - Vádat emelt az ügyészség
Békés megyében, a Szarvasi Járási Ügyészség rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 43 éves, büntetett előéletű, mezőkövesdi illetőségű, de miskolci tartózkodási helyű férfi és társa, egy 24 éves, szintén büntetett előéletű, mezőkövesdi férfi ellen, akik 2019. június 30-án, éjszaka az utcán raboltak ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt. A két férfi építőipari brigád tagjaként, munkavégzés miatt tartózkodott a vádbeli időben Szarvason. A városban 2019. június 30-án, éjfél előtt nem sokkal az utcákon sétáltak, amikor a Szabadság úton felfigyeltek egy akkor 67 éves nőre, aki a színházból gyalogosan hazafelé tartott. Már ekkor elhatározták, hogy megszerzik a nő értékeit. Követni kezdték az idős nőt, majd a Dózsa György utcában a fiatalabb férfi előre sietett és útba igazítást kért a sértettől, hogy merre kell hazafelé indulniuk.
Szerző: Sz. M.
Az orosházi férfi lakatlan tanyába is betört. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. november 26., csütörtök
Az eleki férfi gyulai zálogházban adta le - Betörő Orosházán - Illegális szemétlerakás a pusztaföldvári út mellett - Befejezett rendőrségi vizsgálatok
Békés megyében, Békéscsabán, zálogházból 2020. február 25-én egy férfi arany pecsétgyűrűt lopott el. A férfi három társával ment be a zálogházba, azt mondták, hogy több ékszert szeretnének vásárolni. A nők gyűrűket, fülbevalókat, a férfiak gyűrűket próbálgattak, majd egy női gyűrűt kifizettek és távoztak. Az eladók a nap végén, záráskor vették észre, hogy hiányzik egy pecsétgyűrű, amit az egyik férfi próbált. Az eladók megnézték az üzlet biztonsági kamerájának felvételét és azon látható volt, hogy a próba után a férfi nem tette vissza a pultra a gyűrűt. A férfi kihallgatásán elismerte, hogy ellopta a több mint százezer forintot érő ékszert, majd Gyulára vitte, ahol egy másik zálogházban leadta, hogy pénzhez jusson. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az 55 éves, eleki férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.
Szerző: Sz. M.
< >