2021. február 27., szombat,  Ákos és Bátor
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Csabaszabadi külterületén három jármű ütközött össze. Kép: police.hu
Csabaszabadinál két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött - KRESZ-táblát dobott árokba Zsadányban - Orvhalász Gyomaendrődnél
Békés megyében, Szeghalom külterületén, február 26-án, 13.15 óra körül tehergépkocsi és motorkerékpárral közlekedő férfi ütközött össze. A mentők a férfit könnyű sérüléssel vitték kórházba. Csabaszabadi külterületén, február 25-én, 13 óra előtt néhány perccel összeütközött két személygépkocsi és egy kisteherautó. Az egyik személygépkocsi először lement az út jobb oldali padkájára, majd onnan úgy tért vissza az útra, hogy átment a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Így összeütközött egy neki szemből érkező autóval, majd a szemből érkező autó mögött haladó kisteherautóval. A balesetben mindkét személygépkocsi vezetője súlyosan megsérült, az egyik autó utasa könnyű sérülést szenvedett - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A mezőhegyesi férfi két, gyermekkorú lányával folytatott szexuális kapcsolatot. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
2021. február 26., péntek
Letartóztatásban maradhat - Gyermekei sérelmére szexuális erőszakot követett el a mezőhegyesi férfi
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Gyulai Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta, amellyel a bíróság továbbra is fenntartotta a Békés megyei, mezőhegyesi férfi letartóztatását, akit első fokon szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítéltek.
Szerző: Sz. M.
Hat határsértőt fogtak el Kevermes és Dombegyház között. Kép: police.hu
2021. február 26., péntek
Kevermes és Dombegyház között fogták el őket - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, Békéscsaba és Csabaszabadi között, február 25-én, 13 óra előtt néhány perccel összeütközött két személygépkocsi és egy kisteherautó. A balesetben hárman sérültek meg. Február 24-én, Mezőkovácsházán, az Orosházi úton, 5.15 óra körül egy tehergépkocsi vezetője kerékpárral közlekedő nőt sodort el, aki elesett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Vécsey utca és a Tulipán utca kereszteződésében, február 24-én, 13.15 óra körül autós nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárosnak és összeütköztek. A mentők az utóbbi jármű vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: Sz. M.
A 20 éves dobozi férfit körözték. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
2021. február 25., csütörtök
A dobozi fiatal rokonánál rejtőzködött - Induló buszra szálltak Gyulán a szír határsértők - Leverte az utas szemüvegét és fejhallgatóját a vonaton a hódmezővásárhelyi férfi
Falban kialakított rejtekhelyre bújt az őt kereső rendőrök elől egy férfi a Békés megyei Kunágotán. A 20 éves elítéltet február 24-én fogták el a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei. A Békés megyei, dobozi fiatalembert korábban a bíróság lopás miatt szabadságvesztésre ítélte, de büntetése letöltését a kijelölt időpontban nem kezdte meg. Szintén lopás miatt pénzbüntetést is kapott, amit nem fizetett be, ezért a bíróság átváltoztatta elzárásra. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetése miatt is körözte. Az egyik rokonánál rejtőzködő férfit a rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség épülete. Fotó: Szőke Margit – vitalap.hu
2021. február 24., szerda
A Békés Megyei Főügyészség közleménye téves tájékoztatóról
A vitalap.hu 2021. február 17-i számában tettük közzé a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményének sorában az alábbi tájékoztatást. A Szarvasi Járási Ügyészség 32 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalás vétsége miatt nyújtott be letartóztatásra irányuló indítványt a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírójához egy 30 éves, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű, kiskunhalasi nő és társa, egy büntetlen előéletű, 32 éves, kiskunhalasi férfi ellen. Ők is letartóztatásba kerültek.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán elektromos kerékpárost ütött el az autós. Kép: police.hu
2021. február 24., szerda
Afgán és pakisztáni határsértők - Kerékpárosokat ütöttek el - Lezárt ügy: sarkadi, lakatlan házból lopott
Békés megyében, február 22-én, Szarvason, a Tessedik Sámuel utca és a Madách Imre utca kereszteződésében, 7.45 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és elütötte. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsabán, a Corvin utcában, 16 óra körül szintén autós nem biztosított elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő férfinak és összeütköztek. A balesetben a férfi könnyebben megsérült. A Békés megyei rendőrök február 23-án, 23 óra körül, Lőkösházán, a vasútállomáson elfogtak nyolc külföldi férfit, akik egy tehervonaton rejtőzködtek. A határsértők közül egy pakisztáni, heten afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A szarvasi telephelyen a tartály túlfolyását észlelte a karbantartó, munkatársa emelővillás targoncára emelte, védősisak nélkül, hogy kijavítsa a hibát. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
2021. február 23., kedd
Súlyos sérüléseket szenvedett a szarvasi telephely karbantartója - Az orosházi konyhavezető valótlan adatokkal juttatta előnyhöz kolléganőjét - A Békés megyei ügyészségek vádemelései
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján, 6 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 276 rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt a Battonyai Járásbíróság egy 28 éves, büntetlen előéletű borsodi, nagycsécsi férfit, aki internetes csalásokkal rendszeres haszonszerzésre törekedve károsított meg országszerte 282 sértettet. A bíróság a vádlottal szemben közel 1,2 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el, kötelezte a polgári jogi igényt érvényesítő sértettek kárának megtérítésére is - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség a megyebeli ügyészség vádiratairól.
Szerző: Sz. M.
Az Okányban talált pénztárcában közel 300 ezer forint volt. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
2021. február 23., kedd
Befejezett vizsgálat: büntetőeljárás - Újkígyósi férfi bántalmazta nagymamáját
Békés megyében, a Békéscsabai Rendőrkapitányság február 21-én, szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. A 20 éves, újkígyósi férfi bántalmazta a szintén Újkígyóson élő nagymamáját, ezért a rendőrség ideiglenes megelőző távoltartó határozatban megtiltotta neki, hogy felkeresse őt. Ennek ellenére a férfi újra elment hozzá. A rendőrkapitányság munkatársai a férfit a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A férfi a bicikli mindkét kerekét leszerelte. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com
2021. február 22., hétfő
A kunágotai férfi békési ház portájáról lopott - Törökök bújtak meg román kamionban
A Békés megyei rendőrök 14, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel. A gyulai közúti határátkelőhelyen, február 21-én, 17.45 óra körül belépésre jelentkezett egy román rendszámú kamion, amelynek rakterében 14 migráns rejtőzködött. A határsértők török állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, így nem léphettek be Magyarország területére. A román hatóság eljárást indított ellenük – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Tetemes kárt okoztak a fiatalok Békéscsabán. Kép: police.hu
2021. február 21., vasárnap
Békéscsabán fogták el a három fiatalt - A rendőrség köszöni - Afgán határsértő Battonyán
Békés megyében, Békéscsabán, február 16-a és 18-a között betörték több buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegeit. A térfigyelő kamerák felvételein látható volt három fiatal férfi, a gyanú szerint ők okozták a tetemes kárt úgy, hogy csúzlival járták a várost és az üvegekre céloztak. A rendőrök február 20-án, kora délután mindhármukat előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket. A nyomozók vizsgálják, hogy hány helyen rongáltak. A rendőrség köszöni a fiatalok azonosításához nyújtott lakossági segítséget - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
< >