2020. augusztus 14., péntek,  Marcell
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
A rendőrök a kábítószergyanús anyagot és a pénzt lefoglalták. Kép: police.hu
Három férfit vett őrizetbe a rendőrség - Balesetek Békés megyében - Összeverte barátnőjét a vésztői férfi
Békés megyében, Gyula külterületén, a Fekete-Körös hídon, augusztus 10-én, 7.45 óra körül egy Sarkad felől Gyula irányába tartó személygépkocsi nekiütközött a híd beton szegélyének és felborult, majd a szemből érkező személygépkocsinak csapódott. A balesetben a felborult jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Damjanich utcán, augusztus 10-én, 12 óra körül a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotor-kerékpáros férfinak és összeütköztek. A motor vezetője könnyebben megsérült. Augusztus 9-én, Gyomaendrődön, a Selyem úton, 13 óra előtt néhány perccel elesett és súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi. Tótkomlóson, a Fő úton, 13 óra körül egy személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd lement az útról és fának ütközött. A járműben család ült. Az autót vezető apa és a felesége súlyosan megsérült, két gyermeküket könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők. Vésztőn, a Kinizsi utcában, 15.20 órakor egy motorkerékpáros férfi elé két kutya szaladt ki. A férfi az egyik kutyát elütötte és emiatt elesett. A férfi az elsődleges orvosi vizsgálatok eredménye alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Szerző: Sz. M.
Két személygépkocsi ütközött össze Gyomaendrődön, augusztus 7-én. Kép. police.hu
2020. augusztus 10., hétfő
A férfi korábban is lopott a békéscsabai áruházból - Átadták a Dobozon elfogott határsértőket - Balesetek Békés megyében
Békés megyében, Medgyesegyháza külterületén, augusztus 8-án, 14.15 óra körül villanyoszlopnak ütközött és árokba borult egy személygépkocsi. A jármű vezetője a gyanú szerint ittas volt, könnyű sérülést szenvedett. Gyomaendrődön, a Tompa Mihály utca és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében, augusztus 7-én, 13.15 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Mindkét jármű vezetője megsérült, egyikük súlyos, a másik személygépkocsi-vezető könnyű sérülést szenvedett. Ittas járművezetés miatt intézkedtek a rendőrök augusztus 9-én, 4 óra körül Gyomaendrődön, a Fő út és a Csokonai Vitéz Mihály utca kereszteződésében. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda, majd a városi rendőrőrsön további két légalkohol-mérés eredménye lett pozitív. A rendőrök elvették a 21 éves, szeghalmi férfi vezetői engedélyét és büntető-feljelentést tettek ellene.
Szerző: Sz. M.
A lefűrészelt faág a segítő fejére zuhant. Kép. police.hu
2020. augusztus 08., szombat
Életveszélyesen megsérült a segítő - Szabálytalanul vágta az ágat kertészszigeti erdejében a tulajdonos
Békés megyében, Kertészszigeten a férfi saját erdejében úgy vágott le egy vastagabb faágat, hogy az ág rázuhant segítőjére. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a 44 éves férfit, mert Kertészszigeten, idén, január elsején úgy vágott le a fáról egy ágat, hogy az a segítője fejére esett. A füzesgyarmati férfi létrát támasztott a fához, felmászott rá és láncfűrésszel vágta az ágat. Eközben a segítője alatta állt és a létrát fogta. A lefűrészelt faág úgy zuhant rá a segítő fejére, hogy nekilökte őt egy másik fának. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.
Szerző: Sz. M.
Szeghalmi ház udvarából és sarkadi temető ravatalozójából is fűkaszát loptak. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. augusztus 08., szombat
Sarkadnál az ütközés elkerüléséért kormányozta oda járművét - Afgánok Dobozon - Sarkadi ravatalozóból lopott fűkaszát
Békés megyében, augusztus 6-án, Doboz külterületén, 10.30 óra körül elesett és könnyű sérülést szenvedett egy kerékpáros. Sarkad külterületén, 11.45 óra körül egy személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és érintőlegesen összeütközött a szemből érkező gépkocsival. A vétlen autó mögött közlekedő személygépkocsi vezetője, hogy vele ne ütközzön össze a bal oldalra áttért jármű, árokba kormányozta kocsiját. A balesetnek egy sérültje van, az árokba hajtó autó utasa szenvedett könnyű sérülést. A balesetet okozó személygépkocsi vezetője elhajtott a helyszínről, de a rendőrök azonosították és előállították. A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult. Tizenegy határsértőt fogtak el a rendőrök augusztus 8-án, 4.20 órakor Dobozon. A külföldiek afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.
Szerző: Sz. M.
Betöréshez használt szerszámok az autóban. Kép: police.hu
2020. augusztus 07., péntek
Orosházán elvitték a széfet - Berettyóújfaluban kinyitották a páncélszekrényt - Négytagú csoportot fogtak el a Békés megyei rendőrök
Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható négytagú csoportot fogtak el a Békés megyei rendőrök a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban. Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet július 6-áról 7-ére virradó éjjel Békés megyében, Orosházán, egy cég irodaházából. A telephelyen működő biztonsági kamera rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket. Nem sokkal később a létrán felmászó férfi az erkély ajtajának ablakát betörte, bement az irodába, és a széffel a kezében távozott. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei alapos helyszíni szemlét tartottak, információkat gyűjtöttek. Felmerült a gyanú, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves, mezőtúri, a másik egy 17 éves, túrkevei férfi. Az orosházi nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei augusztus 6-án hajnalban fogták el őket a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban.
Szerző: Sz. M.
Békéscsabán kerékpáros és autós is elhajtott a baleset helyszínéről. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. augusztus 07., péntek
A kerékpáros és az autós is megállás nélkül elhajtott a helyszínről - Gyorsan megtalálták őket
Békés megyében, a napokban Békéscsabán egy kerékpáros és egy személygépkocsi-vezető hajtott el úgy közlekedési baleset helyszínéről, hogy nem álltak meg, nem győződtek meg arról, hogy akivel összeütköztek, megsérült-e. A rendőrök mindkettőjüket azonosították. Segítségnyújtás elmulasztása és cserbenhagyás bűncselekmények ügyében intézkedtek a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei augusztus 3-án, 11 óra körül történt Békéscsabán, a Trefort utcában. Egy kerékpáros gyermek szabálytalanul, jobbról megelőzött egy kerékpáros férfit. A férfi viszont eközben szintén szabálytalanul, irányjelzés nélkül jobbra kanyarodott és nekiütközött a lány biciklije hátsó kerekének. A férfi elesett, a 12 éves lány hátranézett, látta ezt, de nem állt meg, hanem elhajtott. A férfi súlyos sérülést szenvedett. A másik esetben augusztus 5-én, 14.20 órakor, szintén Békéscsabán, a Kazinczy utcában, egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és az autóval nekiütközött a kerékpár első kerekének. A fiatal nő elvesztette az egyensúlyát, de gyorsan le tudott szállni a kerékpárról úgy, hogy nem esett el. Az autós megállás nélkül elhajtott a helyszínről.
Szerző: Sz. M.
Sarkadnál 19 határsértőt fogtak el a rendőrök. Kép: police.hu
2020. augusztus 07., péntek
Battonyánál, Nagygyantén és Sarkadnál fogták el őket - Három román állampolgárt őrizetbe vettek - Baleset és ittas vezető Békés megyében
Békés megyében, Békéscsabán, a Gyulai út és a Berzsenyi utca kereszteződésében, augusztus 5-én, 8.15 óra körül a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy elektromos rollerral közlekedő férfinak és összeütköztek. A rolleres férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök augusztus 5-én, 22.15 óra körül Mezőberényben, a Belencéresi út és a Vésztői út kereszteződésében. Segédmotor-kerékpár vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda, a mezőberényi férfit a rendőrök előállították, majd miután a Békési Rendőrkapitányságon végzett további légalkohol-mérések eredménye is pozitív lett, büntető-feljelentést tettek ellene. Battonya külterületén állítottak le a rendőrök augusztus 6-án, délelőtt egy kisbuszt, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazó külföldiek nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre Tótkomlósnál az autós apa. Kép. police.hu
2020. augusztus 06., csütörtök
A kaszaperi férfi felesége és három gyermeke is a kocsiban ült - Ittasan esett a mezőhegyesi férfi
A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy személygépkocsi vezetője Békés megyében, Tótkomlós külterületén. Az autó vonatnak ütközött, személyi sérülés - szerencsére - nem történt. A személygépkocsi június 26-án, 19 óra körül ütközött vonatnak Tótkomlóson, a Békéssámsoni úti vasúti átjáróban. A gépkocsiban háromgyermekes család ült. Az autót az apa vezette, mellette ült ötéves lánya, mögötte a felesége, mellette hat, és kilenc éves fia. A férfi elmondása szerint fehérnek látta a fénysorompó jelzését, ezért hajtott az átjáróba. A jelző azonban piros volt és jött is a vonat.
Szerző: Sz. M.
A mezőberényi férfi ígérte ismerőseinek, hogy fizeti a mobiltelefon-részleteket. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2020. augusztus 06., csütörtök
Ismerőseit vette rá csalásra a mezőberényi férfi - Defektet kapott a kisteherautó - Bangladesi határsértők
Defektes lett egy kisteherautó egyik kereke Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi út jobb pályatestének 65-ös kilométerszelvényében. Az úttestre gázolaj folyt, a jobb és a bal pályatestet elválasztó szalagkorlát is megrongálódott, ezért a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta. A kisteherautó Békéscsaba felé tartott, amikor augusztus 5-én, 14 óra körül defektet kapott. A műszaki mentés után a forgalomkorlátozást a rendőrség 16.50 órakor foldotta fel, mindkét pályatest teljes szélességében járhatóvá vált. Két határsértőt fogtak el a rendőrök augusztus 5-én, 16.45 órakor Békés megyében, a Mezőgyánhoz tartozó Nagygyantén. A férfiak bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Biharugra Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Az összetört tükörhátlap alapján találták meg a gyalogos gázolóját. Kép: police.hu
2020. augusztus 05., szerda
Cserbenhagyó gázolót azonosított a rendőrség - Ittas vezetők ellen is befejeztek büntetőeljárásokat
Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Békés megyében, Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és vezetőjét. Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy kunágotai férfit. A 25 éves gépkocsivezető idén, február 15-én, 20 óra körül autójával Battonya felől Mezőkovácsháza felé tartott. Mezőkovácsháza határában, sötét ruhában az autós előtt, az út szélén egy gyalogos ment, akit nem vett időben észre. Így amikor elment mellette, az autó visszapillantó tükrével nekiütközött a gyalogos bal karjának. A férfi észlelte az ütközést, de nem állt meg, elhajtott. Az autó visszapillantó tükre eltört, a hátlapja leesett. A férfi másnap kicserélte az autó összetört tükrét. Az elütött fiatalember könnyű sérülést szenvedett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei alaposan átvizsgálták a baleset helyszínét, majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szakembereivel együtt elemezték, értékelték a nyomozás során beszerzett információkat, adatokat.
Szerző: Sz. M.
< >