2018. június 25., hétfő,  Vilmos
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Két személyautó ütközött össze Békéscsabán
Egy fa állította meg a kétsopronyi tolvajt a déli órán
Békés megyében, Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca kereszteződésében, június 22-én, 10 óra körül összeütközött két személyautó. A balesetben az egyik jármű vezetője és a másik autó három utasa könnyebben megsérült. Kétsopronyban, az egyik vendéglátóhely elől – szintén június 22-én – 12.30 óra körül egy férfi traktort vitt el a hozzá kapcsolt pótkocsival együtt. A férfi több utcán áthajtott, megrongált egy parkoló személyautót, majd úgy állt meg, hogy fának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a 25 éves kondorosi férfit, felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást ellene.
Szerző: SZ. M.
Az első három motoros már nem tudta elkerülni az ütközést
2018. június 24., vasárnap
Nem adott elsőbbséget a motorosoknak az autós
Békés megyében több motoros is súlyosan megsérült abban a balesetben, amit egy szabálytalanul balra kanyaró személyautó vezetője okozott a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán, szeptember 30-án, 14.15 óra körül.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék)
2018. június 22., péntek
Dombegyházig jutottak el a gyulai lányok
Békés megyében a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei június 21-én, 19 óra körül Dombegyházon megtaláltak két gyulai lányt, akik engedély nélkül jöttek el egy gyulai lakásotthonból. A Gyulai Rendőrkapitányság eltűnés miatt elrendelte a körözésüket. A 15 éves és a 17 éves lányt a rendőrjárőrök visszavitték az intézménybe és átadták a nevelőiknek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Térkép-atlasz webáruház)
2018. június 21., csütörtök
Ellopott kutya miatt támadtak egymásra Vésztőn
Garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt intézkedtek a rendőrök a Békés megyei Vésztőn, egy italozó előtt. Egy férfi és egy házaspár között támadt vita, mert a feleség szerint a férfi ellopta a kutyájukat. Számon akarta kérni ismerősét június 19-én ez a 38 éves vésztői nő, mert úgy hallotta, hogy néhány nappal korábban ő lopta el lánya kutyáját. A nő autóval a férfi házához indult, de útközben egy italozó előtt összetalálkoztak. A nő és a férfi kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a nő hazament, és szólt a férjének, aki motorral azonnal a kocsmához indult.
Szerző: SZ. M.
Játékos tanácsadás a békéscsabai iskolában
2018. június 21., csütörtök
Hasznos információk gyerekeknek, szüleiknek, tanáraiknak
Békés megyében bűnmegelőzési és közlekedési ismeretekkel várták a tanulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a napokban, a megyeszékhelyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola táborában.
Szerző: SZ. M.
Kardosnál áttért a menetiránya szerinti bal oldalra az autós
2018. június 20., szerda
Orosházi fiatal ellen indítottak büntetőeljárást
Békés megyében, június 19-én, Békésen, a Széchenyi téren, 14.15 óra körül összeütközött két kerékpáros, egyikük könnyebben megsérült. Néhány perccel később, Füzesgyarmat külterületén egy kerékpáros férfi elesett és súlyos sérülést szenvedett. Mezőberényben, 15.45 óra körül a Békési úton egy elektromos-triciklis nő oszlopnak ütközött. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Erdő-Mező)
2018. június 18., hétfő
Orvvadászattal gyanúsítják a három mezőberényi férfit – Betörőket értek tetten Körösladányban
Négy agár és egy elhullott őz volt annál a két férfinál, akiket március 6-án, 23 óra körül a Békés megyei Mezőberény külterületén igazoltattak a Békési Rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrsének rendőrei. A férfiak harmadik társukkal a gyanú szerint Mezőberényben, a Körgát utca mögötti füves területen elengedték a kutyákat. Az ebek fogták meg az őzet, amit a férfiak haza akartak vinni. A rendőrök értesítették az illetékes vadásztársaságot és átadták az elhullott vadat a társaság hivatásos vadászának. A Békési Rendőrkapitányság mindhárom mezőberényi férfit orvvadászattal és lopással gyanúsítja. A nyomozást a rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrse befejezte és az eljárás iratait vádemelési javaslattal továbbítja a Békési Járási Ügyészségre.
Szerző: SZ. M.
Motoros rendőr és személygépkocsi vezetője ütközött Gyulán
2018. június 18., hétfő
Kóros szenvedélykeltés
Békés megyében, Békéscsabán, a Magyar utcában, június 16-án, 22.20 óra körül elesett és könnyű sérülést szenvedett egy segédmotor-kerékpáros férfi, aki a gyanú szerint ittasan vezetett. Gyulán, a Béke sugárúton, június 15-én, 15.30 óra körül motoros rendőr és személygépkocsi ütközött össze. A balesetben a rendőr súlyosan megsérült. Két közlekedési balesetben kilencen sérültek meg június 14-én, Békés megyében. Békéscsabán, a Lencsési úton, 8.35 órakor személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros férfi könnyebben megsérült. Két személygépkocsi és egy betegszállító ütközött össze a Gyula és Sarkad közötti úton 15.45 óra körül. A balesetben nyolcan sérültek meg, az egyik sérült a kórházban életét vesztette.
Szerző: SZ. M.
A békéscsabai fiatalembernek a szülei vették a motort
2018. június 14., csütörtök
Az osztrák hatóság körözte a segédmotor-kerékpárt – Békés megyében a balesetek tíz százalékát ittas vezetők okozzák
Békés megyében, Békéscsabán, közúti ellenőrzésen találtak meg a rendőrök egy segédmotor-kerékpárt, amelynek az osztrák hatóság rendelte el a körözését. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei június 12-én, 20.20 órakor közúti ellenőrzés miatt megállítottak egy segédmotor-kerékpáros fiatalt Békéscsabán, a Vilim utcában.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2018. június 14., csütörtök
Egy medgyesegyházi fiatalt vettek őrizetbe a rendőrök
Sírokról tört le fémvázákat, díszeket egy 21 éves férfi a Békés megyei Medgyesegyházán. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság június 12-én bűnügyi őrizetbe vette a medgyesegyházi férfit, mert a gyanú szerint helybeli temetőkben lévő síremlékekről vett le réz, bronz díszeket, vázákat.
Szerző: SZ. M.
< >