2021. december 2., csütörtök,  Melinda és Vivien
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2021. október 05., kedd
Virtuózoknak szólt a vastaps
Fiatal tehetségek is felléptek a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar hangversenyén
Szerző: László Erzsébet
Igazi komolyzenei csemegét nyújtott október 3-án, vasárnap este, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenye a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral, és nem utolsó sorban a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel. A karmester Gál Tamás Liszt-díjas, Érdemes Művész volt.

Gulyás Réka Tímea a zongora tanszak 4. B osztályos növendéke a legfiatalabb fellépő volt a vasárnapi hangversenyen. (Fotó: Csabagyöngye KK-archívum)

 

Népes törzsközönség kíséri figyelemmel mindig a megyei szimfonikusok fellépését, és természetesen most is csatlakoztak új érdeklődők a komolyzene kedvelőihez, különösen azért, mert a nagy múltú zenekar mellett helyet kaptak fiatal tehetségek is.

 

Gulyás Réka Tímea a Szlovák Gimnázium és Általános iskola 6. osztályos diákja, és máris több, kiváló eredményt ért el zenei versenyeken; többek között 2019-ben a megyei zongoraversenyen 1. díjjal jutalmazták, az elmúlt héten pedig a budapesti I. Kárpát-medencei Nemzetközi Zongoraversenyen második helyezést ért el (Fotó: Csabagyöngye KK-archívum)

 

Nem túl sokan, ezért érdemes név szerint említeni őket: Borbola Boglárka hegedűn, Gál Bertalan zongorán, Gedei Márk trombitán, a legfiatalabb, 11 esztendős Gulyás Réka Tímea zongorán, Gurzó Bálint hegedűn, Lakatos Béla klarinéton, Pocsaji László trombitán, Puskás Balázs zongorán, Szegedi Réka Panna furulyán, Vastag Vilmos klarinéton játszott, s kápráztatta el a közönséget.

 

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekart Gál Tamás vezényelte (Fotó: Csabagyöngye KK-archívum)

 

A növendékek ismét bizonyították, hogy a Bartók az a ,,műhely”, ahol a legmagasabb szinten sajátíthatják el, s mutathatják meg a zenei tudást a fiatalok. Megérdemelték a vastapsot, akár a nagy zenekar.

 

 Magas szintű zenei és hangszeres tudásukról nyújtottak ízelítőt a Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei (Fotó: Csabagyöngye KK-archívum)

 

 <
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.