2021. december 2., csütörtök,  Melinda és Vivien
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2021. október 04., hétfő
A Hasadék a Gyulai Várszínházban
Krasznahorkai Balázs játékfilmjét október 15-én mutatja be a teátrum – Kamaratermi programok októberben
Szerző: Sz. M.
Grassai Bálint, erdélyi származású magyar orvos (Molnár Levente) húsvétkor az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, Simonnal (Babai Dénes), és rövidre tervezett látogatása végzetes fordulatot vesz. Bálint azzal szembesül, hogy fia önpusztító életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru (Orbán Levente) zsarnoksága alatt – írja a Nemzeti Filmintézet a gyulai származású Krasznahorkai Balázs filmrendező első nagyjátékfilmjéről, melyet 2021-ben mutattak be. A filmet most bemutatja a Gyulai Várszínház is. A főszereplő, Magyar Levente, a Săo Paulo Cinefantasy - 2021-es, legjobb színésznek járó díját hozta el. A film a Magyar Mozgókép Fesztiválon a legjobb játékfilm díját nyerte el.

A Hasadék című filmet október 15-én mutatja be a Gyulai Várszínház. Kép: Nemzeti Filmintézet

 

Jazzkoncert, abszurd komédia, kiállítás-megnyitó, filmvetítés, katartikus monodrámák – ezekkel várja nézőit az őszi kamaratermi évad első hónapjában a Gyulai Várszínház. Október 7-én, nagyszabású jazz koncerttel indul az őszi évad. A jazz de lune című előadáson a világhírű zongoraművész, Bogányi Gergely, a Nagy János Trió és a Free Style Chamber Orchestra közösen tiszteleg Debussy munkássága előtt. A zeneszerző máig folyamatos inspirációt jelent a dzsesszzenészeknek.  A művelődési házban megrendezett nagykoncertet a diákok szervezett csoportokban, ingyenesen nézhetik meg.

 

Október 14-én, Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című, abszurd vígjátékát a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum művészei adják elő, Kolcsár József rendezésében. Az előadás előtt nyílik Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítása, melyet  a kamaraterem előterében rendeznek.

 

Jazzkoncerttel kezdődik a Várszínház kamaratermi programja októberben. Kép: Gyulai Várszínház

 

Másnap, október 15-én, vetítik a gyulai születésű Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét, utána közönségtalálkozó lesz a rendezővel és a szintén gyulai Kovács Lajossal, a film egyik szereplőjével.

 

Október 21-én, Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című regényének monodráma változatát mutatják be Árkosi Árpád rendezésében. Az orosz katonák által meggyalázott kárpátaljai hősnő szerepét Fekete Réka Thália alakítja.

 

A kassai polgárokban nyújtott, kiváló színművészi teljesítményéért, a tavaly, Havasi István-díjban részesített Tóth Auguszta Hoztam valamit a hegyekből címmel, Mezei Mária életéről készített monodrámáját október 25-én mutatja be a Gyulai Várszínház.

 

 

Kép: A Hasadék című filmet október 15-én mutatja be a Gyulai Várszínház. Kép: Nemzeti Filmintézet

 

Kép: Jazzkoncerttel kezdődik a Várszínház kamaratermi programja októberben. Kép: Gyulai Várszínház

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.