2021. december 2., csütörtök,  Melinda és Vivien
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2021. augusztus 20., péntek
Agilitysek ünnepe Gyulán
Magyarország leghosszabb ideje tartó kupasorozata – A szervező Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub folytatja
Szerző: Sz. M.
A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub augusztus 14-15-én rendezte meg évenkénti versenyét, a XXV. Medivid Agility Kupát, Magyarország leghosszabb ideje tartó kupasorozatát és a XVI ParAgility Kupát a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A rendezvényt az eredeti áprilisi időpontról el kellett halasztani a Covid19 világjárvány miatt. A versenyre előzetesen 107 nevezés érkezett be négy országból (Magyarország, Ausztria, Csehország, Románia). Az egészséges versenyzők mellett idén öt ParAgility sportoló is starthoz állt nyolc kutyával – tájékoztatott Alt Sándor, a rendező gyulai klub elnöke.

Az elmúlt hétvégén négy ország agilitysei álltak rajthoz Gyulán. Kép: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala

 

Az esemény megnyitóján dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszöntötte a versenyzőket, a szervezőket. A megnyitón a Békéscsabai Torna Club csapata tartott szórakoztató, profi bemutatót. A verseny bírói Szilágyi Anita és Bíró Zsófi voltak. Mindketten a hazai és nemzetközi kutyás élet meghatározó alakjai, nemzetközi agility bírók. Szintén megtisztelte az eseményt (bár idén versenyzőként) Szabó István, a Magyar Agility Szövetség elnöke is.

 

A megnyitón a Békéscsabai Torna Club tartott bemutatót. Kép: dr. Görgényi Ernő közösségi oldala

 

 A megnyitó ünnepség végén házasságkötésre is sor került a gyulai klub két tagja között.

 

 A verseny két napja alatt kezdő, A1, veterán, A2, A3, Open és ParAgility teljesítményosztályokban, négy méretosztályban mérték össze tudásukat a Gyulára látogató versenyzők. A gyulai klub minden indulót meleg ebéddel várt, amelyet a közeli, ideiglenes sátorban fogyaszthattak el mindkét napon. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy minden versenyző pozitívan nyilatkozott a gyulai eseményről és már beírták naptárjukba a 2022-es dátumot is. (A versenyről olvashatnak a https://medivid.hu internetes oldalon.)

 

A verseny fő támogatója Gyula Város Önkormányzata volt. Kép: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala

 

A verseny eredményhirdetésén nem csak a két nap legsikeresebb sportolóit díjazták, hanem megemlékeztek néhány olyan személyről is, akik nagyon sokat tettek hozzá a Medivid Kupákhoz. Voltak közülük olyanok, akik szakmailag segítettek, voltak, akik minden évben nagy csapatot hoztak magukkal, és voltak, akik már a kezdetek óta minden évben eljönnek. Az esemény végén - mindenki meglepetésére – az osztrák agility csapat vezetője, Eduard Meisel is szót kért, és ajándékcsomag átadásával gratulált a klub vezetőinek, tagjainak a 25. évfordulóhoz.

 

A verseny egy pillanata. Kép: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala

 

Az egyesület vezetősége folyamatosan figyelemmel kísérte az aktuális járványügyi helyzetet, a szabályozásokat. A versenyzőket előre tájékoztatták és kérték, ha bármilyen megbetegedésre utaló tünetük van, a versenyre idén ne látogassanak el. A verseny területét a szokásoktól eltérő módon körbekerítették, a területre mind két napon csak előzetes szűrés után lehetett belépni, amelyet a klub egészségügyi végzettségű önkéntesei végeztek. A szűrésen a versenyzőkön kívül minden látogatónak át kellett esnie. A helyszínen kézfertőtlenítő pontokat hoztak létre, a gyakran használt területeket naponta többször fertőtlenítették, a látogatókat és a versenyzőket általános távolságtartásra kérték.

 

A szervezők 2022-ben is folytatják az immár negyedszázados Medivid Agility Kupát, Magyarország leghosszabb ideje tartó agility kupasorozatát – foglalta össze Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke.

 

A gyulai versenyzők eredményei:

 

Ale Patrícia – Neela

ParAgility 1, 4, 5 csoport Agility 3. hely

ParAgility 1, 4, 5 csoport Jumping 3. hely

Összetett: 3. hely

 

Baráth Orsolya – Hefner

A1 Medium+ Agility 1. hely

Open Medium+ Agility 5. hely

Baráth Orsolya – Remy

Kezdő Medium+ Jumping 4. hely

Kezdő Medium+ Agility 2. 2. hely

 

Barna Zoltán – Jill

Kezdő Medium+ Agility 2. 6. hely

 

Gózné Szabó Orsolya – Maya

Open Mini Agility 6. hely

Gózné Szabó Orsolya – Lujza

A1 Maxi Agility 4. hely

A1 Maxi Jumping 6. hely

Open Maxi Agility 6. hely

Összetett: 4. hely

 

Juhász Beáta – Bingó

Kezdő Medium+ Agility 1. 7. hely

Kezdő Medium+ Agility 2. 1. hely

 

Kecskés – Molnár Nikolett – Zoey

A1 Mini Jumping 2. hely

Kolozsi István – Elza

Kezdő Medium+ Jumping 7. hely

Papp Róbertné – Bandi

Kezdő Maxi Agility 1. 4. hely

Papp Róbertné – Mike

Kezdő Medium+ Agility 1. 4. hely

 

Kezdő Medium+ Agility 2. 5. hely

Kezdő Medium+ Jumping 2. hely

Öszetett: 1. hely

 

Papp Róbertné – Elizabeth

A1 Medium Jumping 2. hely

Papp Róbert – Olaf

Kezdő Maxi Agility 1. 2. hely

Kezdő Maxi Agility 2. 5. hely

Kezdő Maxi Jumping 2. hely

Öszetett: 1. hely

 

Papp Róbert – Charles

Kezdő Medium+ Agility 1. 2. hely

Kezdő Medium+ Agility 2. 3. hely

Kezdő Medium+ Jumping 8. hely

Összetett 3. hely

 

Papp Róbert – Olívia

A1 Medium Agility 1. hely

Open Medium Agility 6. hely

 

Peres István – Coco

Open Maxi Agility 2. hely

 

Simon Csaba – Pepe

ParAgility 6 csoport Agility 1. hely

ParAgility 6 csoport Jumping 3. hely

Összetett: 2. hely

 

Simon Matild – Pajti

A2 Mini Jumping 1. hely

Open Mini Agility 4. hely

 

Szabó Márton – Zippo

A1 Maxi Agility 3. hely

A1 Maxi Jumping 1. hely

Open Maxi Agility 9. hely

Összetett: 3. hely

 

 

A 25. Medivid Kupa – az írás szerzője Bíró Zsófia versenybíró

 

A gyulai Medivid Kupákra egészen kezdő agilitys koromból is emlékszem – pedig már több, mint 20 éve űzöm ezt a sportot. Csapatunk sosem hagyta volna ki az itteni kirándulást, tudtuk, hogy remek szervezésben és vendégszeretetben lesz részünk. Akkor még a Vár alatt futottunk, az elmúlt bő tíz évben pedig már, a legújabb trendeknek megfelelően, zárt térben, az időjárási körülményektől függetlenül tudunk a légkondicionált Prohászka Sportcsarnokban két napot eltölteni.

 

Az évek során, nem csak versenyzőként, hanem a külföldi csapatok tolmácsaként is részt vettem Alt Sándor szervezése alatt, az IMCA és Junior versenyeken – melyek szintén emelkedett hangulatban teltek. Az itteni élmények és itt kötött barátságok a mai napig életünk meghatározó pontjai. Két kis példa az életből: egy olasz ismerős véletlenül épp rám írt a verseny alatt, és mikor megtudta, hol vagyok, feléledtek a régi emlékek. Egy másik holland barát pedig, FB állapotomra azonnal reagált, hogy itt találkoztunk életünkben először. Megtiszteltetés volt, hogy ezúttal bíróként kaphattam meghívást a 25. Medivid Kupára. Az agility sport rengeteget változott 25 év alatt, de Alt Sándor, Alt Éva és Vigyikán György mindenkori csapatának lelkesedése töretlen!

 

Idén 25 éves lett a Medivid Kupa. Kép: Medivid.hu

Bírói munkámat teljes odaadással támogatták a mindent átölelő előkészületek, a verseny folyamán minket körülvevő csapattagok. Pályaépítéskor mindenki tudta, mi a dolga, készen állt, hogy hozza az elemeket, rögzítsen-alakítgasson, majd a futamok során is szép számmal jelen voltak és biztosították a program folyamatosságát – pedig jó néhányan közülük versenyeztek is.

 

Azt hiszem, az ide látogató versenyzők nem véletlen, hogy évről-évre visszatérnek. Magyarországon talán egyedülálló, hogy a megnyitón még show-műsorral is találkozzunk – idén pedig egy esküvőt is köszönthettünk. Versenyzőként szeretjük azt is, hogy aki ilyen messze utazik Magyarországon belül, két napon át is futhat a kutyájával, sőt, a nevezéséhez mindenki háromfogásos ebédet is kapott.

 

Külön megható, hogy a ParAgility szekciót milyen odaadással fogja össze évről évre a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub. Az év további részében pillanatnyilag külön kategóriaként nem kap helyet versenyeken, így igazi ünnep ez a hétvége, mely ráadásul nemzetközi szinten fogadja a ParAgility versenyzőket.

 

Bízunk abban, hogy ennyi sikeres év után a szponzoroknak-pályázatoknak köszönhetően lesz lehetőség az felszerelések megújítására is, hiszen a sport fejlődése erősen diktál, és a fejlesztés minden területen töretlen, így egy-egy korábbi műfű-technológia, akadálytípus akár szezonról- szezonra is módosulhat. Azt hiszem, az egész magyar agilitys társadalom számára példaértékű az a háttérmunka, és városvezetési és szponzori-pályázati támogatás, ami ezt a rendezvényt körülveszi.

 

Bíróként lenyűgöz, hogy a versenyre készülés mellett szervezőként az is hangsúlyt kapott, hogy Gyula városát megismerhessem. Igazán házias panzióban kaptam helyet, meglátogathattam a kastélyt, a várat, a fürdőt.

 

Gyula rendkívül aktív város, mégis egy békesziget, ahol léleknyugalommal tölthetünk időt kutyáinkkal, gyermekeinkkel – és mindenki megtalálja a számára szórakoztató elfoglaltságokat. Ajánlom a Medivid Kupát mindenkinek, és bízom benne, hogy minden egyes Medivid-hétvége a szervezőknek is lendületet ad egy újabb rendezvény megvalósításához.

 <
+++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.