2021. április 23., péntek,  Béla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. február 07., vasárnap
Román embercsempészek őrizetben
Huszonegy határsértő Dombegyháznál - Baleset Eleknél - Befejezett rendőrségi vizsgálatok: szemétlerakás, ittas vezetés, hamis jogosítvány
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Elek külterületén, február 6-án, 15.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és árokba csúszott. A mentők a jármű vezetőjét és az egyik utasát könnyű, a másikat súlyos sérüléssel vitték kórházba. Embercsempészéssel gyanúsítható két román állampolgárt vettek őrizetbe és huszonegy határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében, a csoportot február 6-án, 23.15 óra körül, Dombegyház külterületén tartóztatták fel. A külföldiek közül tizennyolcan szír, hárman afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Szombaton délután árokba csúszott az autós Elek külterületén. Kép: police.hu

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett két román állampolgárt, akik a nyomozás eddigi adatai szerint a huszonegy határsértőt segítették, hogy eljussanak Nyugat-Európába - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei megállítottak egy autóst február 6-án, 21.45 óra körül Gyulán, a Kárpát utcában. Az ellenőrzéskor megállapították, hogy másik járműre kiadott rendszám volt a személygépkocsin. Az 53 éves, gyulai férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt büntető-feljelentést tettek ellene.

 

Három hűtőgépet és háztartási szemetet találtak 2020. szeptember 18-án, délután, Sarkad külterületén, szántóföld közelében. Másnapra a rendőrök kiderítették, hogy egy sarkadi férfi pakolta le oda a nagyobb mennyiségű hulladékot. A 38 éves férfit a nyomozók előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra, ahol a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy az autójához kapcsolt utánfutóval ő vitte ki a város határába és rakta le a szemetet. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

Kevermes külterületén 2020. szeptember 15-én, 16.30 óra körül letért a földútról és fának ütközött egy személygépkocsi. A kevermesi autóst - akinek nincs jogosítványa - súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a 39 éves férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ittas járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

 

A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2020. szeptember 11-én, 18 óra körül, a Dombegyház és Medgyesegyháza közötti útszakaszon igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő román férfit. A 21 éves férfi olyan román vezetői engedélyt adott át az őt ellenőrzőknek, amelyről kiderült, hogy hamisítvány. A férfi kihallgatásán elmondta, hogy többször megbukott a vizsgákon Romániában, ezért Németországban szerzett jogosítványt 1800 euróért. A rendőrség a közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.