2021. február 27., szombat,  Ákos és Bátor
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. január 15., péntek
A legártatlanabb áldozat
Mindent megtettünk… a szerencse volt az, ami elkerült minket – A hárommillió forint nyomravezetői díj máig érvényben van
Szerző: Szőke Margit
A 7 éves Szathmáry Nikolett 1998. január 14-én, 16 óra körüli időben a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Házból indult el haza, ahová nem érkezett meg. Feltehetően még azon a napon bűncselekmény áldozata lett. Zsákba csomagolt holttestét 2001. február 20-án találták meg Gyula belterületén, a 44-es főút melletti nádas részen. A rendőrség a bűncselekmény elkövetőjének felderítése érdekében továbbra is várja a lakosság segítségét. A rendőrség nettó 3 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2003. február 3-i felhívásában.

Huszonhárom éve tűnt el Gyulán Szathmáry Niki. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com

 

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a kitűző fenntartja - közölte a rendőrség 2003. február 3-i felhívásában.

 

 

Az utolsó szemtanú Gyulán, a Törökzugi ABC-nél látta Nikit. Idén is fellobbantak az emlékezés lángjai. Kép: Iszály-Szilágyi Edit

Kedves Ismerős és Ismeretlen emberek! Ti, akik olvassátok ezt a levelet, már biztosan találkoztatok Nikikém történetével. Huszonhárom éve, 1998 január 14-én kezdődött ez a történet, ami rémségesen ért véget. Számomra és a családomnak a mai napig tart. Nekünk, csak akkor lesz egy kicsit enyhébb a fájdalom, ha végre kiderülne, hogy ki tette ezt egy 7 éves kislánnyal, Nikikével. Tudom, már rengetegszer kértem és kérni is fogom a segítségeteket, hogy együtt megoldjuk ezt a rejtélyes esetet. Mi 2021 január 14-én, 16 órára ismét ott leszünk a művelődési háznál. Elsétálunk a Törökzugi ABC-ig. Így emlékezve arra, hogy Nikike már 23 éve nincs velünk. Kérlek benneteket, hogy 1-2 percig gondoljatok Nikikére és azokra a gyerekekre, akik hasonló okok miatt soha nem térhetnek haza - írta Niki édesanyja, Iszály-Szilágyi Edit a Szathmáry Nikolett Ki Bántotta című közösségi oldalán.

 

 

 

Niki édesanyja minden évben sétát szervez megölt kislánya emlékére a művelődési háztól a Törökzugi ABC-ig. Niki a művelődési központból, néptánc-órájáról tartott hazafelé, 1998. január 14-én. Utoljára a Törökzugi ABC-nél látták Nikit, néhány perccel később, 16 óra tájban. Innentől nyomtalanul eltűnt. A hét és féléves kislány forgalmas utcán ment hazafelé, lakásuk az ABC-től szinte karnyújtásnyira volt. Máig hihetetlen, hogy a forgalmas belvárosi utcákon, a délutáni csúcsforgalomban nem látta senki az ABC után. Mintha a föld nyelte volna el Nikit. Gyilkosa máig nem lett meg.

 

 

Niki a néptánc-órájáról indult haza a művelődési központból, 1998. január 14-én. A megemlékezés lángjai az épület falánál. Kép: Iszály-Szilágyi Edit  Szathmáry Nikolett halálának ügyében elrendelt nyomozást a rendőrség felfüggesztette, de a 3 millió forintos díjkitűzés változatlanul érvényben van. A nyomozók minden, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bejelentést, információt, értesülést, amelyet még nem vizsgáltak, ma is soron kívül ellenőriznek és indokolt esetben a nyomozás folytatásáról döntenek - tájékoztatott megkeresésünkre dr. Vargáné dr. Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

 

 

Életem legnagyobb kudarca, beleégett a napjaimba. Amíg élek, emlékezem. A legártatlanabb áldozat – fűzte hozzá közösségi oldalon Hajdú Antal, aki Niki eltűnésekor a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója volt.

 

 

Más úgy látja: Pedig mindent megtettünk, az akarattal, kitartással nem volt gond, a szerencse volt az, ami elkerült minket....

 

Igen, így volt. És így van.<
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.