2021. június 15., kedd,  Jolán és Vid
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. augusztus 20., csütörtök
Seprűvel ütötte a fürdőszoba ablakát
A csorvási nő 30 éve haragban áll szomszédjával - Kiutasították a szír embecsempészt - Nemlétező traktort adott el interneten - Eldőlt a rángatástól a ház kapuszárnya Szarvason
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség augusztus 4-én, embercsempészés bűntette miatt állított bíróság elé egy 23 éves, szír állampolgárságú férfit. A férfi augusztus elsején, németországi lakóhelyéről testvére hívására Temesvárra ment, hogy onnan a szükséges okmányok hiányában, szívességből Németországba szállítsa. A férfi a testvérét Temesvárról a határhoz szállította, majd ő gépkocsival a határátkelőn, míg testvére a zöldhatáron Magyarországra jött. Battonya külterületén találkoztak. A határrendészeti kirendeltség munkatársai Battonya és Mezőhegyes között ellenőrzés alá vonták és elfogták őket. A férfi segítséget nyújtott testvérének Magyarország államhatárának a jogszabályi rendelkezéseket megszegő átlépéséhez. A Battonyai Járásbíróság augusztus 4-én a férfit embercsempészés bűntette miatt 2 év szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, és Magyarország területéről 3 évre kiutasította - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A csorvási nő seprűvel ütlegelte szomszédja fürdőszobájának ablakát. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat augusztus 10-én, a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 65 éves, csorvási nő ellen, akivel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedést indítványoztak. A nő és szomszédja közel 30 éve haragos viszonyban állnak egymással, a csorvási önkormányzat többször is intézkedett a vádlottal szemben. A nő napi rendszerességgel háborgatta a sértettet azzal, hogy találkozásaik alkalmával megjegyzéseket tett, haragosával szemben obszcén szavakat használt, sértegette. A vádlott a konfliktus egyik forrását jelentő fürdőszoba ablakát seprűvel ütlegelte, amikor a sértett takarítani akarta. A nő az évek óta tartó zaklató magatartásával a sértett mindennapi életébe önkényesen beavatkozott, tartósan háborgatta.

 

 

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat augusztus 12-én,  a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 45 éves, békéscsabai nő ellen, akivel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedést indítványoztak. Az ügy sértettje hosszú ideig állt szerelmi kapcsolatban a vádlott férjével. A vádlott 2018. november 10-én délután, Békéscsabán találkozott a sértettel. Kiabálva szidalmazta őt az utcán, majd egyik kezével megragadta a haját és rángatni kezdte, ellökte a sértettet, aki ettől térdre esett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A két nő 2019. december 13-án késő délután is találkozott egymással az utcán, a vádlott megragadta és megrántotta a sértett kabátjának kapucniját, miközben szidalmazta. A nő erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsenek.

 

 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 36 éves, komádi férfi ellen, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozták. A férfi 2019. december 31-én, Békésen ismerősei és rokonai körében nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, ittas állapotba került és agresszívvá vált. A terheltet viselkedése miatt a rendőrség 23 óra körül a mentőszolgálat közreműködésével és testi kényszer alkalmazásával a békéscsabai kórházba szállította. A férfi ellátása során váratlanul meg akarta rúgni az egészségügyi ellátását végző ápolót, aki a támadás elől kitért. Ezután a férfi a sértettet megöléssel fenyegette, majd meg akarta ütni, azonban az ápoló ismét kitért a támadás elől, a férfit a földre vitte, lefogta, amíg a kiabálást észlelő rendőrök megérkeztek és ismét megbilincselték az erőszakos vádlottat.

 

 

A Battonyai Járási Ügyészség augusztus 6-án, büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 28 éves, nagykamarási férfival szemben a Battonyai Járásbíróság előtt. A férfival szemben egy másik eljárást folytattak zsarolás kísérlete miatt, amelyben az egyik tanú terhelő vallomást tett rá, és részben e vallomás alapján gyanúsítottként hallgatták ki 2019. június 27-én, Békéscsabán. A férfi ezután a tanút meglátta Nagykamaráson, utána futott, házának udvarába is követte őt, ahol mellkason ütötte, majd azzal fenyegette, hogy ha bármit is mond a rendőrségen, őt és családját „ki fogja csinálni”. A férfi ezzel a tanút korábbi vallomásának megváltoztatására, valótlan tartalmú vallomásra próbálta rábírni. A Battonyai Járási Ügyészség az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmény miatt büntetett előéletű férfival szemben beismerése esetére is végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

A Szarvasi Járási Ügyészség augusztus 11-én, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves, mezőszemerei férfi ellen a Szarvasi Járásbíróság előtt. A férfi internetes oldalon, álnéven, valótlan tartalmú hirdetést adott fel, amelyben eladásra kínált egy traktort nettó 1 millió 700 ezer forint áron. A megtévesztés érdekében fényképeket is tartalmazó hirdetésre jelentkezett egy gyomaendrődi férfi, akinek kérésére a menye – a vádlottal megegyezést követően – a bruttó 2 millió 159 ezer  forint vételárat átutalta. A vádlott ezután a pénz nagy részét a számlájáról felvette, azonban a traktort nem szállította le, az eredetileg sem állt a szándékában. A gyomaendrődi férfi a menyének a pénzt visszafizette, azonban a terhelt cselekményével okozott kár továbbra is fennáll. A Szarvasi Járási Ügyészség az elkövetéskor büntetlen férfival szemben beismerése esetére végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés és az okozott kár erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

 

 

A Szarvasi Járási Ügyészség augusztus 5-én, garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 24 éves, szarvasi férfi ellen a Szarvasi Járásbíróság előtt. A férfi május 26-án délelőtt meglátta a vele haragos viszonyban lévő rokonát, aki szarvasi házának udvarán tartózkodott. A férfi szóváltásba keveredett rokonával, majd a vita hevében a ház udvari nagykapuját rángatni kezdte olyan erővel, hogy egyik szárnya félig eldőlt. A férfi erőszakos cselekménye alkalmas volt megbotránkozás és riadalom keltésére. A Szarvasi Járási Ügyészség a büntetett férfival szemben beismerése esetére pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

A Szeghalmi Járási Ügyészség testi sértéssel, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves, vésztői férfival szemben. A rendszeresen alkoholizáló férfi indokolatlan féltékenysége és indulatkezelési problémái miatt több éve bánt megalázó módon házastársával vésztői otthonukban. Ezek során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket is okozva bántalmazta a nőt, durva hangnemben beszélt vele. A nő emiatt többször elköltözött a férfitől, majd kibékült vele és visszatért hozzá. A férfi március 12-én, a feleségével közös italozás után a nővel veszekedni kezdett, majd hajánál, nyakánál fogva megragadta őt. A nő gyermekeivel elmenekült otthonról, erőszakos férje poharakat, tányérokat tört össze. Az eljárás során a Szeghalmi Járásbíróság megelőző távoltartást rendelt el, majd a férfi Ózdra, a szüleihez költözött. A Szeghalmi Járási Ügyészség a férfival szemben beismerése esetére próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, pártfogó felügyletének elrendelését és azt indítványozta, hogy vegyen részt agresszió-, konfliktus-, stresszkezelő tréningen.

 

 

A Szeghalmi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 23 éves, szeghalmi nővel szemben. A nő július 20-án, délelőtt bement egy szeghalmi ingatlan melléképületébe, onnan nyúlhúst, marhahúst, tárgyakat és 2500 forint aprópénzt vitt el. A nő a húst értékesíteni próbálta, de nem járt sikerrel. Cselekményével 18 ezer 175 forint kárt okozott. A Szeghalmi Járási Ügyészség a nővel szemben beismerése esetére közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta, ugyanis lopás és a hatóság félrevezetése miatt próbára bocsátás hatálya alatt állt.

 

 

A Békéscsabai Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 55 éves, békéscsabai férfival szemben. A férfi 2019. június 6-án, Békéscsabán, a Szent István téren, nyilvános rendezvényen vett részt. Alkoholos befolyásoltsága miatt előzetes szóváltás nélkül ellökte a rendezvény egyik résztvevőjét, majd a földről felálló férfi arcát ököllel megütötte, aki a támadástól ismét elesett és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A kiérkező három rendőrjárőr a férfit igazoltatta, aki az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel szidalmazta őket. A Békéscsabai Járási Ügyészség a korábbi büntetése miatt visszaesőnek minősülő férfival szemben beismerése esetére is végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott.

 

 


Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt egy év próbára bocsátásra ítélt az Orosházi Járásbíróság augusztus 4-én egy 32 éves, orosházi nőt. A szenvedélybetegségektől személyiségzavarban szenvedő nő rendszeres haszonszerzésre törekedve 2019. május 12-én, május 22-én és július 28-án táskájába rejtve tömény italt lopott egy orosházi kiskereskedelmi áruházlánc üzletéből. A nő a cselekményével  6 ezer 848 forint kárt okozott az üzletláncnak.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.