2020. október 1., csütörtök,  Malvin
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. július 17., péntek
Devalválódott konzultációs kérdőívek kivonása a forgalomból
Orosházán Hadházy Ákos is gyűjtötte a kitöltetlen lapokat – A dél-békési idősotthonok „lenyúlási” kísérletébe belebukhat egy orosházi alpolgármester? – Újabb fogalomzavar a közmédiában
Szerző: Kiss A. János
A Fidesz szavazótáborának tegnap üzent a miniszterelnök és a Fidesz peres ügyeiben el-eljáró ügyvéd a „kiskirályi rádió” hullámhosszán. Azt állította, hogy két évig terjedő elzárással fenyegetett bűncselekményt követ el az, aki átvesz, összegyűjt egy vagy több, országszerte aktuálisan szétszórt konzultációs ívet a választópolgároktól, akik pedig szabad akaratukból juttatják el számára a minden személyes adattól mentes lapot. Az ügyvéd alighanem futóbolondnak nézi az ország polgárait: olyan ívről van szó tehát, mely semmilyen személyes adatot nem tartalmaz; olyanok is kapják, aki nem kérték a névvel, lakcímmel ellátott sokadik „Orbán-csomagot; s bizony a főként pártcélokat szolgáló akció árát közpénzből finanszírozzák… Tegnap délután dr. Hadházy Ákos (független státusa mellett) ellenzéki országgyűlési képviselő Orosházán személyesen vette át az egy-két nap alatt – eddig – összegyűjtött íveket. „Demokrata az, aki nem fél” – lehetett az esemény megfogalmazatlan üzenete, Bibó István szellemiségét idézve.

Dr. Szabó Ervin (balról) egy újabb adag kérdőívet nyújtott át dr. Hadházy Ákosnak

 

Az orosházi találkozásra dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő (Jobbik) invitálta az orosháziakat, méghozzá az erősödő helyi ellenzéki koalíció nevében. (Az íveket a külön úton járó MSZP is gyűjti, a Momentum pedig saját országos akciója során veszi át azokat. Ez utóbbi részéről Sebők Éva, a párt önkormányzati képviselője is adott át íveket Hadházy Ákosnak.

 

Sebők Éva a Momentum "ajándékával" lepte meg Hadházy Ákost

 

Hadházy Ákos röviden szólt az úgynevezett nemzeti konzultációról, rámutatott annak ellentmondásosságára, önös pártpolitikai, hatalmi céljaira, figyelemelterelő szándékára, közpénzt pazarló voltára. Ezt követően élénk és egységes szemléletű párbeszéd alakult ki a megjelentekkel, s egyre-másra újabb íveket adtak a kezébe. Hadházy Ákos elmondta például, hogy a konzultációnak csúfolt akció előállítási és postázási költsége kétmilliárd (kétezerszer egymillió) forintnyi közpénzt emésztett fel. Elmesélte, hogy három éve egy hasonló ál-véleménykérő pártállami akció során megtapasztalhatta: elzártak előle minden olyan valós ellenőrzési lehetőséget, mely során meg akart volna győződni a konzultációs kormányadatok valódiságáról. Kis közjátéknak tekinthető, hogy Hadházy Ákos megkérdezte a körülötte állóktól: ott van-e Simonka György? (Persze, hogy híre-hamva sem volt.) Ugyanis legutóbbi orosházi programja során a súlyos bűncselekmények elkövetésével megvádolt dél-békési fideszes országgyűlési képviselő arcpirító bunkóskodással próbálta belefojtani a szót Hadházy Ákosba. Tény, hogy Simonka György egyre kisebb számú nyilvános megjelenéséről hallani manapság. Olyat viszont beszélnek, hogy a „leáldozó Napnak is van ereje” elv alapján Simonka György érdekszférájában megpróbálják egységes egyházi kezelésbe vonzani a választókerület idősotthonait. Ha igaz, ez Orosházán Fidesz-körökben is „kiverte a biztosítékot”, s a „simonkás pénzkezelés” menedzselése az egyik orosházi alpolgármester menesztését is kiválthatja.

 

Hadházy Ákos útja Orosházáról Tótkomlósra és Mezőhegyesre vezetett.

 

Nyelvi alámerülés. Nemrégen füstölögtünk amiatt, hogy a fél-, vagy annál is felebb műveltségű – főként kormányzati indíttatású – politikai „elit” megnyilvánulásai révén, egyre többen, immár élőt és élettelent, embert, állatot, tárgyat csak „aki”-ként említenek a nyilvánosságban is.  Most azonnal jelezzük: a köztévékben, közrádiókban egy-két hete folyamatosan arra biztatják a nagyérdeműjüket, hogy „még ma töltsék ki a konzultációt”. Tehát nem a konzultációs ívet, hanem magát a konzultációt. Félő, ez a bugyuta szóhasználat is hasonló következményekkel járhat, mint az, hogy sok év óta a magyar lakásokban, irodákban, járművekben például a légkondicionáló, a klímaberendezés helyett a „klímát” kapcsolják be. Sokszor mondjuk manapság, hogy „pártunk és kormányunk” a múlt század hatvanas (lassan ötvenes) éveit idéző (csak annál költségesebb) gyakorlatát idéző módon ténykedik. Akkoriban – a munkásság hamis heroizálása idején – például az orosházi üveggyár esztergályos, forgácsoló és marós műhelyeinek munkásai – ha nem is a Szilágyi György írása szerinti – „félszavakból” értették meg egymást, azért kettő elegendő volt egész napra. Ami pozitív volt, azt „lácsónak” nevezték, ami negativ – lett légyen az bármi – „nem lácsónak” mondták. Lehet, hogy ami manapság ebben az országban folyik, az nem lácsó?

 

Távozóban a vendég. Elképzelés szerint az összegyűjtött papír árából valamilyen módon a gyermeket segíthetik majd

 

 

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.