2020. október 1., csütörtök,  Malvin
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. június 15., hétfő
Sündörgők
Elfajulhatnak a dolgok, ha egy cica nem bír a kíváncsiságával (Életkép fotókkal és videóval)
Szerző: László Erzsébet
Terülj-terülj asztalkám - cicáknak vagy a süninek? Bizony, most kellene gyorsan válaszolni valakinek a varázslatos állatvilágból a klasszikus mesebeli kérdésekre: ki evett a tányérkámból, ki ivott a tálkámból, ki aludt a fenyő födte ágyacskámban? Ki volt itt először?

Ezek kinyalják előlem a tálkát!

 

Nem vitás, hogy az öt kiscica, feketék, tarkák, vörös-sárga utóbb szemelte ki a sündisznó lakhelyét. Ősünsége mellesleg igencsak közel vert sátrat az emberhez, annak sziklakertjében. Csakhogy nemrég világra jött az öt kis jószág, és a mamájuk a sündisznó felségterületére vezette kölykeit, mert hát semmi kétség, a kis otthon minden kényelemmel megáldott. Csöndes, biztonságos, az eső sem csurog a nyakukba, vadregényes, ami a cicanépnek egyenlő a Kánaánnal, és jól elfér mindenki.

 

Nem engednek enni...

 

Az utóbbi nézőpont kérdése. A süni, enyhén szólva, nem volt feldobva a népes család érkezésekor. Osztozzon hat macskával a jól belakott kis apartmanjában? Szorongatják, nyomkodják, ijesztgetik, és mi tagadás, megszűnt a csend, a nyugalom, örökös a lárma, a karmolós-harapós csatározás, a kúszás, mászás. Valami azért mégis csurran-cseppen.

 

Ez meg miféle szerzet?!

 

Soha nem látott traktálásra figyelt fel a süni. Kistányérban, nagy tálkában száraz és szószos eledel, a fehér tálkában tej, a zöldben víz, azt sem tudta, mit kóstoljon. Szerinte neki rakták ki gondos kezek, éppen a szája íze szerint. A baj, hogy a cicák szerint nem. A kis négylábúak sok mindent nem láttak még az életben, egészen eddig sündisznót sem, ezért aztán disznóságnak tartották, hogy a betolakodó dézsmálja a vacsorájukat. ,,Fellökjem? Ne lökjem?" – ilyesmi járt az egyik cica fejében, s haragosan nézett farkasszemet a tüskékkel. ,,Nem mehet le a Nap, amíg nem ijesztek rá" – gondolhatta az egyik kismacska, és hatalmas elszántsággal meglökte a sünit. Dőltek-borultak a tálkák, kőre loccsant a tej meg a víz a nagy felbolydulástól.  

 

Nyugodtabban ihatnék, ha nem lenne itt ez a macskafarok

 

Sündörögve szétszéledett a társaság, ki erre, ki arra. Barátságról aznap szó sem eshetett. De valami mégis csak történt, mert azóta is megfér egymás mellett a süni és a cicák. Tisztes távolságból.

 

Na végre!

 

 <
+++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.