2020. szeptember 30., szerda,  Jeromos
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. június 03., szerda
Újra nyitottak a bíróságok június 1-től
– tudtuk meg a Szegedi Ítélőtáblától
Szerző: K. A. J.
A 229/2020. (V.25.) számú kormányrendelet 2020. június 1-jétől módosította a veszélyhelyzet ideje alatt a bíróságokon érvényben lévő szabályokat. Legfontosabb változás, hogy a Szegedi Ítélőtáblán is az ügyfelek – a felsorolt részletezett szabályok betartása mellett – újra személyesen intézhetik ügyeiket a kezelőirodákban.

Képünk illusztráció! (Forrás: merkapt.hu)A továbbra is fennálló veszélyhelyzetre tekintettel azonban a bíróság épületébe kizárólag saját tulajdonú egyéni védőeszköz (orrot és szájat eltakaró eszköz – szájmaszk, kendő, sál) viselésével lehet belépni. A belépéskor – a bíróság által biztosított – kézfertőtlenítő eszköz használata is kötelező. Védőkesztyű viselése ajánlott.

 

Az idézésre/értesítésre megjelenő ügyfeleinknek – előzetesen írásban, telefonon vagy elektronikus úton –, illetve az egyéb ügyintézés miatt megjelenő személyekhez hasonlóan a bírósági épületbe beléptetésük során - nyilatkozniuk kell, hogy elrendeltek-e el velük vagy családtagjaikkal szemben hatósági karantént, illetőleg a megelőző 14 napban találkoztak-e fertőzött vagy vele érintkező személlyel. Az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztató (felhívás) az Ítélőtábla honlapján olvasható.

 

A bíróság épületében kizárólag az ügyintézéshez/eljárási cselekményhez szükséges ideig lehet tartózkodni. A bíróság helyiségeit a lehető legrövidebb útvonalon és idő alatt kell megközelíteni, illetve azokat elhagyni.

Az épületben tartózkodás alatt a személyek között a 2 méteres védőtávolság betartása kötelező.

 

Idézésre/értesítésre megjelenő ügyfél leghamarabb az abban megjelölt időpont előtt 10 perccel léphet be a bíróság épületébe; ezt megelőzően a bíróság épületén kívül szükséges várakoznia.

 

A járványügyi intézkedések megtartásának érdekében az eljáró tanács elnöke a tárgyalásról/előkészítő és nyilvános ülésről a nyilvánosságot indokolt végzésével kizárhatja.

 

A bíróságok 2020. június 1-től újra tarthatnak tárgyalást, előkészítő és nyilvános ülést a polgári és büntető ügyszakban egyaránt, de a járványhelyzettel összefüggő rendelkezésekre tekintettel azokat ezután is elsősorban távmeghallgatás útján kell lefolytatni.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.