2020. augusztus 14., péntek,  Marcell
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. március 05., csütörtök
Internetes csalók őrizetben
Öt gyanúsítottat fogtak el a békéscsabai rendőrök - Török határsértők - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, március 3-án, Békéscsabán, az Egység utca és a Batsányi utca kereszteződésében, 8 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik járművezető könnyebben megsérült. Gyulán, az Ajtóssy Albert utca és a Nürnbergi utca kereszteződésében, 15.45 óra körül személyautó vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotor-kerékpáros férfinek és összeütköztek. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Orosházán, a Kórház utca és a Könd utca kereszteződésében, 18.15 óra körül személygépkocsi gyalogost ütött el. A nő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Fél órával később Békéscsabán, a Bajza utcán egy autós szintén zebrán ütött el gyalogost. A nőt a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba. Országszerte vannak sértettjei a csalás-sorozatnak, amelynek öt gyanúsítottját március 4-én fogták el a békéscsabai rendőrök. Egy Budapesten élő, hernádi nő hirdetéseket adott fel népszerű internetes portálon. Áron alul nagy értékű tárgyakat, mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort kínált. A nála jelentkezőkkel telefonon egyeztette a feltételeket. Több százezer, esetenként egymillió forintnál is magasabb összeget kért előlegként, amit előre kellett utalni.

Budapesten fogták el az internetes csalással gyanúsított nőt. Kép: police.hu

 

 

 

A telefonálóknak a nő rendszerint azt mondta, hogy az adott holmi iránt sokan érdeklődnek, gyorsan kell dönteniük és fizetniük, ha azt szeretnék, hogy ne más vegye meg. Társa, egy 45 éves vilmányi férfi szervezett be olyan embereket, akik különböző pénzintézetekben számlákat nyitottak, és a nő ezekre a számlákra kérte az utalásokat. Ahogyan érkeztek a különböző összegek, a férfi a számlatulajdonosokkal felvetette a pénzt. Valamennyit adtak belőle a számlák tulajdonosainak, a nagy részét maguk között osztották el.

 

A 45 éves vilmányi férfit februárjában elfogták. Őt a bíróság korábban elkövetett bűncselekményekért szabadságvesztésre ítélte, de a büntetése letöltését nem kezdte meg, ezért büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 48 éves hernádi, de Budapesten élő nőt a békéscsabai rendőrök március 4-én, Budapesten fogták el és őrizetbe vették. Rajta kívül még egy férfit, és három nőt állítottak elő. A Békéscsabai Rendőrkapitányság valamennyi gyanúsított ellen csalás bűntett miatt folytat büntetőeljárást - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Bűnmegelőzési tanácsok: aranyszabályok – online vásárlás biztonságosan!

 

A Békés megyei Okányban, március 4-én,  8 óra előtt néhány perccel lakossági bejelentést követően ellenőriztek a rendőrök két férfit. Mindkét férfi török állampolgárnak mondta magát, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították a két külföldit a Biharugra Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, március 4-én, 19 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ragályon, március 3-án, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei elfogtak egy férfit, aki ellen korábban a bíróság elfogatóparancsot adott ki. A 28 éves ragályi G. Csaba a kijelölt időpontban nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

Az autós segédmotorost ütöttél a gyulai kereszteződésben. Kép: police.hu

 

 

 

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei március 3-án előállítottak egy nagyszénási férfit. A 30 éves T. Tamás a gyanú szerint korábban Nagyszénáson, italozó előtt szóváltásba keveredett egy férfival és ellökte őt. A férfi elesett és súlyosan megsérült. A rendőrök T. Tamást gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.