2020. április 5., vasárnap,  Vince
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. január 16., csütörtök
Simonka György és a kétharmad viszonya
Dr. Szabó Ervin lemondásra szólította fel Simonka Györgyöt
Szerző: Kiss A. János
Dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő, a Jobbik Békés megye 4. számú országgyűlési választókerületének elnöke tegnap elérkezettnek látta az időt, hogy – a jogi és morális helyzetre tekintettel – lemondásra szólítsa fel a választókerület egyéni országgyűlési képviselőjét, Simonka Györgyöt. Ugyanis súlyos bűncselekmények miatt keddtől bíróság elé állították őt.

Dr. Szabó Ervin a 2018. március 14-én, Orosházán megtartott ellenzéki megemlékezésen

 

„A Fővárosi Törvényszéken Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét, azt, hogy részt vettek a Simonka által irányított bűnszervezetben, és elfogadták az ügyészség által indítványozott büntetést is.

 

A Fideszes képviselő eddig is méltatlan volt a Békés megyei választópolgárok képviseletére, de a mai naptól minden jogosultságát elvesztette az országgyűlési képviselői tisztség betöltésére.

 

Felszólítom a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka Györgyöt, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról!

 

Dr. Szabó Ervin, a Jobbik Békés megye 4. számú választókerületének  elnöke” – olvasható a felszólító nyilatkozatban.

 

 

Egy csipetnyi kommentár. Akadnak talán olyanok is – még mindig –, akik minden ismert körülmény ellenére hinni akarnak a bíróság előtt tetteiről, mulasztásairól számot adni kényszerülő Simonka György vádlottnak. Lelkük rajta. Az sem tiltott, ha valaki ma született báránynak  tekintse a viaduktrobbantó Matuska Szilvesztert, vagy például a kiflicsenő fideszes képviselőt. Kétségtelen, amíg a független magyar bíróság jogerősen ki nem mondja a bűnösségét, a jog nem kényszeríti sem Simonka Györgyöt, sem az őt kitermelő pártot, hogy széttépjék a babaruhát. Ám… Egy normális országban – mit ne mondjunk, egy jogállamban, parlamenti demokráciában – egy magára valamit is adó, kormányzó és ellenzéki párt egy simonkányi méretű vádat cipelő tagjától, országgyűlési képviselőjétől igyekszik olyan gyorsan megszabadulni, mintha leprás lenne. A Fidesz – és ne szégyenlősködjünk: Orbán Viktor – még egy közös fotón is pózolási lehetőséget ad a vádlottnak, szinte azt sugallva, hogy a bíróság tudja a dolgát… Egy hete még kétkedve hallgattam volna egy ilyen mondatot, de az Orbán nevű azóta direkt módon is – tetszik, nem tetszik, tagadja vagy sem – nyomást gyakorolt a bírókra. A most olvasható – lemondásra felszólító – felhívás nem tesz mást, mint helyükre teszi az évek során eldeformálódottakat: több mint elegendőnek ítéli meg Simonka György erkölcsi és politikai felelősségét a lemondáshoz, ha már a sajátjai (valamiért) nem kényszerítik rá. Az is baj, hogy tegnap is, ma is a választókerület voksolásra jogosultjainak és másoknak egyként kell szégyenkezniük ország-világ színe előtt; akkor is, ha Simonka ellenében szavaztak, s akkor is, ha a gyanúsítás szinte teljes körének ismeretében segítették őt ismét a Parlamentbe – szégyenszemre.  

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.