2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. december 17., kedd
Megbukni látszik Simonka György optimista maga mentegetése
A Fővárosi Törvényszéken folyó „monstre” per kezdőnapja: január 13. (nem péntek)
Szerző: Kiss A. János
Simonka György (Békés megye orosházi székhelyű, 4. számú országgyűlési választókerületének fideszes képviselője), akinek az országgyűlés 2018. október 29-én felfüggesztette a mentelmi jogát, hamarosan bíróság elé áll. A (tudomásuk szerint) 34 vádlott „előkelő helyen jegyzett” egyikeként kell számot adnia a neki felrótt cselekedetekért. (Úgy tudjuk, hogy Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádolják.) A büntetőügy első tárgyalási napját 2019. január 13-án tartják.

Egy ötéves ciklus első perceiben Simonka György (jobbról a harmadik) sem maradt örömtelen (Forrás: Simonka György Facebook-oldala)

 

Az említett tárgyalásra a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületében kerül sor. (A hely kiválasztásában alighanem szerepet játszott az, hogy a vádlottakkal hasonló létszámú „ügyvédsereg” tart majd, s alighanem számítani lehet a sajtó fokozott érdeklődésére is. Persze gyanítható, hogy a Simonka-üggyel gyakorlatilag nem foglalkozó (közmegítélés szerint az úgynevezett „lakájmédia” termékei közé sorolt) megyei napilap ezúttal sem mutat érdeklődést az ügy iránt. S ez nem újságíróik hibája.)

 

A Fővárosi Törvényszék ügyet tárgyaló tanácsa tehát négy előkészítő tárgyalási nappal lát munkához: január 13-14- 15-16-án tart előkészítő ülést. Többek között – várhatóan – elhangzik az ügyészség vádbeszéde, melyből például kiderülhet, hogy a vádlottak milyen „kedvezményes” elmarasztalásra számíthatnak, amennyiben elismerik a vád szerinti bűnösségüket, s nem kérik a tárgyalás „lefolytatását”. Majd a vádlottak nyilatkozhatnak ez utóbbiakról is. De a vádlottak és védőik előterjeszthetik különféle indítványaikat is.

 

A többi vádlott személyéről (hiteles forrásból) nem szereztünk tudomást, de természetesen közszájon forognak nevek. Az ügy Simonka György vádlotthoz, politikai közszereplőhöz legszorosabban kötődő szereplői vélhetően Dél-Békésből kerülnek ki.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.