2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. november 12., kedd
Hogy ne csak a szomszéd fűje legyen zöldebb…
Fásítási összefogás Tótkomlóson – az új városvezetés tevékeny részvételével
Szerző: K. A. J.
Az újonnan megalakult tótkomlósi képviselő-testületbe független jelöltként bekerült Zsura Zoltán polgármester, valamint az új független testületi tagok választási ígérete volt az is, hogy Tótkomlóson kiemelt hangsúlyt fognak helyezni a környezetvédelemre, ezen belül is a fásítást helyezik előtérbe.

Az önkéntes városszépítés, természetvédelem aznapi önkéntesei

  

Tegnap a „10 millió fa” Facebook-csoport felhívásához csatlakozva mintegy 25-en ültettek fát Tótkomlóson, a Száraz-ér partján, valamint az Ó-temetőhöz közeli részen. Ez alkalommal 10 nagyméretű, konténeres fűzfát, valamint hozzávetőleg 180-200 kisebb gyümölcsfát (sajmeggy, vadszilva és vadbarack) ültettek el. A nagyobb fákat vásárolták, a kisebbek viszont az orosházi Rágyánszki kertészet felajánlásai voltak. A munkából kivették részüket a képviselők és a polgármester, ültettek a  Száraz-ér Társaság és a Kossuth Kör tagjai is, valamint jó pár más, természetszerető tótkomlósi lakos.

 

Az ilyen munka a lelket is simogatja

 

A megmozdulás szervezője Halászné Dani Edit képviselő volt, aki elmondta, hogy ezt csak a kezdetnek szánják. A későbbiekben – felmérve az esetlegesen beültethető önkormányzati területeket is – még nagyobb lendülettel szeretnének a fásításra koncentrálni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Tótkomlós zöld, klímabarát település legyen. Egyúttal kérik a város lakóit, hogy lehetőségük szerint a saját kertjükben, házuk előtt is ültessenek el néhány fát, mert így a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez ők is hozzá tudnak járulni.

 

A fák megóvása nem csak az ő feladatuk: minden tótkomlósié

 

(További képek a galériában)

 

 

 <
++++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.