2020. július 11., szombat,  Nóra és Lili
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. október 04., péntek
Az arról érkezőknek ez a gödrök városa…
A Közösen Orosháza Városáért! ellenzéki választási szövetség programnyitó akciója a város Szikhát Kutyamenhelyénél
Szerző: Kiss A. János
A Közösen Orosháza Városáért! nevet viselő orosházi ellenzéki választási pártközösség tegnap a város Szikhát Kutyamenhelyen tartott környezet- és természetvédelmet érintő programot. Úgy hallottuk: miután előzetesen egyes sajtóköröknek elmondták, hogy faültetést is terveznek ott, előző nap a Fidesz-KDNP, mely kapott az ötleten, maga is elültette kampányfáját. Ám a másik ellenzéki elképzelést már nem sikerült követniük: nem vettek részt a menhely előtt húzódó névtelen út világrekordot közelítő kátyútömege egyikének-másikának feltöltésében. Az ellenzékiek nagyvonalúak voltak: bólogattak arra, hogy az utat Dávid Zoltánról kellene elnevezni, demonstrálva ezzel ötéves polgármestersége eredményességét.

Dr. Szabó Ervin (balra) megoldást mutatott fel az útprobléma megoldására. A másik megszólaló a mellette álló Papp Róbert volt Dr. Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért! polgármesterjelöltje és Papp Róbert, a választási pártegyüttes egyik képviselőjelöltje egy kisteherautó platójáról lelapátolt törmelékkel betemette a menhely előtti egyik kátyút. Benn a választási közösség helyi szervezeteinek – Jobbik, Demokratikus Koalíció, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom – tagjai, szimpatizánsai fákat ültettek, melyek a kutyamenhely lakóinak idővel hűsítő árnyékot vetnek majd.

 

Az akcióval kapcsolatban dr. Szabó Ervin elmondta, hogy a választás közeledtével szerették volna megmutatni, hogy az ellenzéki összefogás egyik programeleme, a természet- ás állatvédelem mennyire fontos számukra.

 

– De volt ezzel egy másik célunk is – folytatta dr. Szabó Ervin. – Az, hogy rámutassunk arra, amiről öt éven át folyamatosan beszéltünk: a városfejlesztésre, amit a városvezetés csak ígérgetni tudott, de megvalósítani nem. Például itt van ez az út, mely a menhely előtt húzódik. Ide kijutni autóval rendkívül nehéz, szinte lehetetlen. Ennek az egy gödörnek a betemetésével azt akartuk megmutatni, hogy az út gödreit be kell temetni mihamarébb, s nem hihetünk tovább a városvezetés ígérgetéseinek. Öt éven át kértem, hogy önerőből legalább egy nyomvonalon tegyük járhatóvá az idevezető utat. Nem történt meg, sőt Dávid Zoltán polgármester és a városvezetés – Lövei Ferenc képviselővel együtt – gyakorlatilag becsapta az itt élőket, hiszen mindvégig azt mondták, hogy ez az út létre fog jönni, sőt „nettó hazugságként” még azt is kijelentették, hogy erre az útra már pályázati pénzt is nyertek. Másfél-két évvel ezelőtt Lövei Ferenc fényképezkedett itt, az út elején, egy tervrajzzal a kezében, s azt nyilatkozta, hogy kiharcolta, így meg fog valósulni ez az útépítés. Hol van az út?! Sehol… s még realistása sincs, amíg ilyen városvezetés van Orosházán, mint ez a mostani. Mi természetesen meg fogjuk valósítani. Öt éven át kértem, hogy ne várjunk pályázatokra, hiszen egyet sem tudtak megnyerni… Inkább valósítsuk meg, Orosháza költségvetése kibírná, mégha ütemezetten készülne is el az út.

 

Ahogy Finnország az "ezer tó országa", Orosháza pályázhatna az "ezer gödör városa" címre. A "szimbólumból"egyet most betemettek

 

Papp Róbert a Közösen Orosháza Városáért! programjának egyik eleméről szólt.                                                                                                                                                          

– A demokratikus ellenzéki összefogás elkészült programja a 2024-ig tartó időszakot öleli fel – mondta  Papp Róbert. – Ennek első eleme a környezetvédelmi lépések akcióterve. A kutyamenhelyi program ennek nyitóállomása. Azt szeretnénk, ha a város középiskoláinak végzős diákjai hasonlóan elültetnének egy-egy fát ott, ahová a főkertész meghatározza. Ide tíz fával érkeztünk, s el is ültettük azokat.

 

A megjelentek ezután megnézték a telepen éppen tartózkodó kutyákat, majd hazaindultak ugyanazon az úton, melyen jöttek – az autózás változatlanul „kutya nehéz” feladatnak bizonyult.  

 

Ezek az első fák a tervezett rengetegből

 
                <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.