2020. július 11., szombat,  Nóra és Lili
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. szeptember 26., csütörtök
A DK kemény kommentje
Simonka György utalása arra, hogy saját állampártja üldözi őt – Az orosházi polgármester lenne az ország első fideszes migránspárti polgármestere?
Szerző: Kiss A. János
A Demokratikus Koalíció (DK) Békés megye 4. számú választókerületi szervezete sajtótájékoztatót tartott szeptember 24-én, Orosházán. Ketten, Szabó János, a DK Békés megyei listavezetője az önkormányzati választásokon és Papp Róbert, a Békés megye 4. számú választókerületi szervezetének ügyvezető alelnöke, orosházi önkormányzati képviselőjelöltje szólt a sajtómunkatársaihoz.

Jobbról az első: Szabó János, mellette Papp Róbert

 

Egyikük témájának címe ez volt: „Simonka után, Simonka földjén (avagy Szabadítsuk ki, mint Táncsicsot)”, másikuk mondandójának címe pedig így szólt: „Orosháza, a migránscélpont”. A rendezvényen megjelentek a DK orosházi önkormányzati képviselőjelöltjei, s ott volt a sajtótájékoztató szervezője, Kasuba István, a DK Békés megye 4. számú választókerületi szervezetének elnöke is.

 

Szabó János a következőket mondta:

 

– Az a hír, hogy Simonka Györgyre a vádiratban nyolc és fél évet kérnek, megnyugvással tölti el tagjainkat. Viszont továbbra is aggodalmat okoz az a tény, hogy Simonka György létrehozott több olyan szervezetet, amelyekről a jövőben még hallani fogunk. Az évek során kiépített egy rendszert, amelynek egyetlen feladata volt, az unós pénzek „lenyúlása”. Ha megnézzük a Calendula 2, és a Calendula 3 vezető stábját, szakértőit, akkor egy olyan szövetség képe rajzolódik ki, amely káros a megye, sőt az ország számára is. Részünkre az a legaggasztóbb, hogy Simonka György vezetésével létrejött a Dél-Békési Klaszter. Az, hogy ebben a Simonkát támogató, általa létrehozott szervezetek vannak túlsúlyban, az tény. Azonban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen gyanús hátterű alakulatban ugyan mit keresnek egyes kormányszervek. Nem értjük, hogyan kerülhetett oda két járási kormányhivatal, vagy a Békéscsabai Tankerületi Központ, nem beszélve a pünkösdista egyház szeretetszolgálatáról. Nem vagyunk tisztában azzal a helyzettel, hogy megfelel-e a törvényeknek, ha két kormányszervezet is – bizonyos ügyek mentén  Simonka Györgynek – mintegy – irányítása alá kerül? Abban az időben, amikor Simonka György országgíyűlési mentelmi jogát felfüggesztették. Több, Simonka Györgyhöz és családjához köthető pályázat került nyilvánosságra a Hadházy Ákos országgyűlési képviselő által létrehozott Korrupció Infón. Ő és az RTL televízió is állítja, hogy hamis telekkönyvi adatokkal nyújtottak be pályázatokat. Nyilván a pályázatok kezelése, azok véleményezése, monitoringózása a járási és megyei kormányszervek feladata. Sajnos, ezeknek a szerveknek nem tűnt fel az, hogy egy pályázatot nem a pályázatban meg adott városban, hanem máshol – Tótkomlós helyett Orosházán – valósítottak meg. Mindezekért kérjük a Békés Megyei Kormányhivatal vezetőjét, dr. Takács Árpád urat, hogy nyugtasson meg bennünket: a két járási kormányhivatalnak a pályázati, hatósági, törvényességi felügyeleti ügyekben való eme, a választókerület országgyűlési képviselő részére történő informális vagy formális „alárendelése” nem törvénytelen.

 

Mint kiderült, Simonka Györgynek a Táncsicséhoz hasonló, tervezett kiszabadításának vizionálása utalás volt arra, hogy Simonka György mintegy saját állampártjának őt ért üldöztetésével magyarázta megvádolását. (Emlékeztetünk Békés megye egykori rendőrfőkapitányának ama nyilatkozatára, melyet azt követően tett, hogy az akkori gyulai polgármester saját, illetve alpolgármestere, s a város jegyzője kifogásolta gyanúsítotti kihallgatásuk felmerülését. A polgármester azt találta mondani, hogy a rendőrség üldözi őket A főkapitány azt találta mondani: szokás üldözni a hatalmon lévőket?! – a szerk.) A hitelesség kedvéért idemásoljuk a Simonka György oldalán olvashatókat: „Az ellenem folyó eljárásról szóló hírekkel kapcsolatban továbbra is következetesen állítom, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtem el. A hatóságokkal eddig is együttműködtem, és a jövőben is így fogok tenni. Most értünk el az eljárás azon szakaszához, hogy végre elfogulatlanul vegyék figyelembe a mi igazunkat alátámasztó indítványainkat és bizonyítékainkat, amitől joggal remélem, hogy a hatóság felment vádak alól.”

 

Papp Róbert egy érdekes mondatot idézett az orosházi polgármester, Dávid Zoltán beszédéből, melyet Pogácsás Tibor államtitkár jelenlétében, a sajtó elől dugdosott orosházi  lakossági fórumon mondott el a minap. Ez alapján Papp Róbert az ország első migránspárti fideszes polgármesterének nevezte őt. Mint mondta, Dávid Zoltán Pogácsás államtitkárral megtartott fórumán pozitív dolognak tartotta, hogy esetleg ukrán vendégmunkások százai érkezhetnek a városba. Dávid Zoltán a letelepítésükben gondolkodik. „Ezek itt fognak lakást venni, itt fognak elhelyezkedni, itt fognak férjhez menni, megnősülni, családot alapítani, és itt gondolják a jövőjüket”. (A történet hátterét az adja, hogy az egyik nagy orosházi cég számára Gyopárosfürdő idegenforgalmi célú szállodaépítési területére építettek munkásszállót. A város polgárai furcsállják, hogy egy ideje nem adják át a szállót, pedig ilyenkor, választás előtt ez szinte „kötelező” lenne a regnáló városvezetés számára. Az orosháziak úgy tudják, hogy azért halasztják azt a választás utánra, mert az adott cég százával kíván ukrán vendégeket a városba telepíteni – a szerk.)

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.