2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2019. szeptember 23., hétfő
Vétkesek közt…
Szerző: Kiss A. János
Amikor Simonka Györgyöt meggyanúsította az ügyészség súlyos bűncselekmények elkövetésével, az MSZP felhívott egy csomó helyi és megyei politikust, vagy éppen a húsosfazék mellett lebzselő figurát, hogy vállalják a nyilvánosság előtt, ha ők is gyanúsítottjai az ügynek. Köztük szerepelt dr. Garay Rita tótkomlósi polgármester is. Ezek a bárányok persze hallgatnak, de közülük nem egy „dalolni” kényszerülhetett, hiszen olyan ballasztjai lettek a Simonka-ügynek, melyektől alámerülőben érdemes megszabadulni.

Nem vitás: Simonka Görgy megbízott dr. Garay Ritában és a tótkomlósi fideszes képviselőkben

 

Dr. Garay Rita kitartott Simonka György mellett – legalábbis e jegyzet megírásáig. S ez nagy szó, hiszen a többi „alattvaló” jó része az elmúlt egy évben – szinte – úgy menekült mellőle, mint patkányok a süllyedő hajóról. S Isten megtért bárányaiként talán még meg is nyíltak a nyomozó hatóságok előtt. De a dr. Garay Rita – s a bónuszként megajánlott nyolc és fél év szabadságvesztéssel fenyegetett Simonka György – körül betokosodott haszonelvű testületi tagok (kivételesen ide számítva a képviselőnek meg nem választott, a polgármester asszony bizalmát viszont valamely okból töretlenül élvező társadalmi megbízatású alpolgármestert is) egyike sem határolódott el a tótkomlósi választópolgároknak, a nagy dumán kívül, gyakorlatilag semmi érdemlegest sem nyújtó Simonka Györgytől. A kérdés az, hogy tótkomlós akarja-e, hogy ez a hatalmaskodó, ezt-azt a szőnyeg alá söprögető társaság a következő években ott folytassa, ahol Simonkával abbahagyatta a törvény. Persze nem tudjuk, van-e a bűnszervezetnek tótkomlósi gyanúsítottja, s ha igen, hányan lehetnek, továbbá kik ők.

 

Természetesen Békés megye 4. számú választókerületének valamennyi településén el kell jönnie az igazság pillanatának. Ezért tartanak időnként választásokat. Előtte a választóknak kell értékelniük, mérlegelniük például az utóbbi öt évüket. Utána pedig a települések képviselő-testületeinek, kitüntetetten a polgármestereinek tisztázniuk szükséges a Simonka Györgyhöz fűződő viszonyukat. Hacsak nem kívánnak cinkosbőrbe bújni.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.