2020. július 15., szerda,  Henrik és Roland
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. szeptember 07., szombat
Garay Rita nem tudja?!
Folyik a nyomozás a tótkomlósi kamu-aláírásgyűjtés ügyében – Egy félmilliárdos pályázat, valamint ugyanennyit kóstáló „ikertestvére és unokatestvére” Dél-Békés árnyövezetében – Hová tűntek Simonkáék?
Na, ez igazán érdekes! A történet közepébe vágva: Lopusni Norbert, a Fidesz Tótkomlósi Szervezetének közelmúltig alelnöke, aki Takács Ferenc – Simonka György és tótkomlósi … hogy is mondjuk… elvbarátai általi – eltávolítását követően – hátat fordított a pártnak, de úgy tűnik, elveinek nem, most Facebook-oldalán „helyre tette” dr. Garay Ritát, a város polgármesterét, aki (Fidesz-színekben) ismét a város első embere szeretne lenni. Természetesen nem tisztünk egy vita eldöntése, de a tényeket módunkban áll napvilágra hozni.

Talán a vizuális emlékeztetés segíti dr. Garay Ritát: ezen a (idén február 28-án tartott) testületi ülésen tárta elé, eléjük a bűncselekménygyanús esetet Zsura Zoltán, s ezen vett részt Hadházy Ákos

 

„Kedves Polgármetesrasszony! Kedves Garay Rita!

 

Csak pislogok, mennyit változtál az évek alatt, és mennyire gondoljátok azt, hogy lehet a helyieket hülyének nézni.

Szeretnék válaszolni kérdésedre: IGEN, VAN NYOMOZÁS! IGEN, VALAKI JÓL JÁRT!

Az ügy egy EFOP-os pályázat kapcsán bukott ki, ahol az aláírásokat az igazoláshoz egy teljesen más rendezvényen szedték össze. (Erről valamiért nem sokan tudnak, vagy csak elfeledkeztünk erről.) (…) Talán nem is ezzel lenne a legnagyobb bajom, inkább azzal, hogy itt is közel 500.000.000 Ft összeget költöttek a semmire.

IGEN, LOPTAK! Ha nem is a szó szoros értelmében lesz bizonyítható, hogy ki mennyi pénzt tett zsebre, de 500.000.000 Ft-ot ismét valami értelmesre lehetett volna elkölteni. Mivel profi csapat áll mögöttük, várható, hogy a papírozásban, a szerződéskötésben és a teljesítési igazolásban nem lesz hiba.  (…)” – áll Lopusni Norbert bejegyzésében.

 

Ha jól értjük, dr. Garay Rita nem akar emlékezni olyan történésekre (például testületi ülés, a probléma eljelentéktelenítésére tett kísérlet, feljelentési kötelezettség elmulasztása), melyek bűncselekmény(ek) elkövetésének gyanúját vetették fel már a kezdet kezdetén. Ugyanakkor azt is állítja a polgármester/ polgármesterjelölt, hogy ebben az ügyben nem folyik nyomozás.

 

A magunk részéről azt tudjuk mondani, hogy dr. Garay Rita valótlan tényt állít. Ugyanis az ügyben – bizony – már eljárnak a NAV-nyomozók, s immár tótkomlósi polgárokat is meghallgatnak. A napokban járt tanúmeghallgatáson Zsura Zoltán, akit annak idején tisztes tótkomlósi polgárok megkerestek, s egy bűncselekménygyanús esetet hoztak tudomására, illetve egyértelmű bizonyítékokat is bíztak rá. Ő állampolgári kötelezettségeinek, önkormányzati képviselői esküjének megfelelően a tótkomlósi képviselő-testület ülésén feltárta mindezt. (Dokumentumostul.)  A polgármester asszony és a fideszes testületi többség ezt igyekezett elmismásolni, s bűnüldöző szervezetekhez küldött feljelentés megtétele helyett „komédiázásba” kezdtek. (Erről szóló írásaink itt olvashatók: az egyik és a másik. Végül a tótkomlósi testületi többség által mucsai módom megalázni igyekezett dr. Hadházy Ákos – érzékelve az eltussolási szándékot – feljelentést tett az ügyben.)

 

Zsura Zoltán megerősítette lapunknak: a NAV Dél-Alföldi Igazgatóságának nyomozói a minap, Békéscsabán  meghallgatták őt is ebben az ügyben. Az is helytálló, hogy a nyomozás pénzeszközök jóváhagyott céltól eltérő felhasználásával, különösen nagy vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes(ek) ellen folyik.

 

Mindez arra enged következtetni – hogy az egyik volt Békés megyei rendőrfőkapitány kedvenc nyomozási fordulatával éljünk – : itt nem babra megy a játék.

 

Zsura Zoltán csak annyit árt elénk e témában, hogy korábban az ügyben már adott át információkat, adatokat, dokumentumokat. Abból, hogy Hadházy Ákosék a feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz nyújtották be, ahonnan a rendőrök átették azt a NAV-nyomozók hatáskörébe, sejthető: a gyanú köre és a cselekmények súlya megnagyobbodhatott.  

 

Ami azt illeti, a valótlan részvétel-igazolás gyanújára okot adó pályázatnak van egy gyakorlatilag azonos tartalmú másik változata is: a különbség annyi, hogy az egyik vezető szervezete Orosháza önkormányzata, a másiké Tótkomlós, s egymás pályázataiban mindkettő a második helyen szerepel. Ha igaz, egy harmadik ilyen (ugyancsak ötezer millió forintos, EU-s pénzből kihasított) pályázat is „kaszálni” volt hivatott Dél-Békésben.

 

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a szóban forgó nyomozással a bűnüldöző szervek átlépték a „hangfalat”: elérték a dél-békési önkormányzatok által benyújtott és elnyert uniós pályázatok körét. A sokezermilliós összegekből vajmi kevés maradandó látható e tájon. Igazán kíváncsiak lennénk arra, hogy a következő években hány dél-békési településen kell majd – önkormányzati képviselői és polgármesteri – időszaki választásokat tartani.

 

De vajon miért nem látja senki mostanában Simonka Györgyöt, s immár a családját sem?<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.