2020. július 10., péntek,  Amália
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. augusztus 25., vasárnap
Tótkomlós önkormányzativezetés-leváltó hangulatban?
A Simonka György vádlott és csatlósai miatt „Fidesz-vesztővé” lettek – másokkal együtt – dr. Garay Rita jelenlegi polgármester és bizalmasai hatalomból való kibillentését követelik
Szerző: Kiss A. János
Mi már évekkel ezelőtt leírtuk. A napokban az ügyészség is leírta. Már csak a Fidesznek kell leírnia. Mármint Simonka György vádlottat, aki – pironkodva tegyük hozzá – az Orosháza központú országgyűlési választókerület egyéni képviselője – még. Lufibirodalmának egyik vazallus önkormányzati vezetése a tótkomlósi (volt). E vezetőfélék, s az éra más haszonélvezői szinte „utolsó töltényig” kitartani látszanak a letöltendő szabadságvesztéssel fenyegetett Simonka György mellett. Azt a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja/akarja senki, hogy állítólag nyomozás folyt, folyik a városházán, annak szokásos „programja” szerint. Hogy mi folyik a városban? Annak érzékeltetésére apró szemelvényeket adunk közre tótkomlósi facebookozók bejegyzéseiből.

Az ötéves önkormányzati ciklus során mindössze ennyi hely jutott a tótkomlósi önkormányzati lapban Zsura Zoltán független képviselőnek... (Forrás: Takács Ferenc Facebook-oldala)

 

Takács Ferenc, rebellis Fideszes önkormányzati képviselő, „kiutált” Fidesz-tag, mi több, májusig a városi Fidesz-szervezet elnöke:  

„A tegnapi napon Nagylakon képviseltem a várost, de ennyi telefonhívást sohasem kaptam komlósiaktól, és ezek a telefonok mind a tegnap lezajlott eseményekről szóltak. Összefoglalom a tartalmukat, komlósi emberek százainak nem tetszik, és lépéseket sürgetnek tőlem a tegnapi kampányrendezvénynek gondolt fürdőbeli eseményekről. Az emberek nem értik, hogyan lehet az, hogy egy 60 körüli dolgozói létszámmal rendelkező vállalkozás pont az ajánlóívek kiadásának a napján 650 fős céges bulit rendez. A hatalmas vendégszám egészen másra utal. Vannak olyan vélemények, hogy elképzelhető, a résztvevők közül sokan egy év múlva hűvösebb helyről ünneplik augusztus 24-ét. Többen jelezték, hogy ezen a rendezvényen a polgármesterasszony és sleppje aláíróíveit írogatták alá. Nyilván ezt nem láthattam, feltételezem, hogy nem így volt, mert a polgármesterasszony jogot tanult ember, és tanult az EFOP pályázat aláírás botrányából. Nem tudom megítélni, kampánybulit rendezetek a polgármesternek, de ha ezen nem vettek részt az ellenzék jelöltjei, nem fértek bele az első 650 emberbe aki a városban él, akkor ez gyanús. Most kaptam értesítést, hogy egy fő ott volt, azt viszont a kopasz fejű „zsebatyaIsten” azonnal megtámadta: »Mi van, Kuvik küldött leselkedni?« Kedves Buddha reinkarnáció, nem az én módszerem ez, hanem ez kommunista módszer, ilyet lehetett Vietnámban tanulni? Egyet megígérhetek, mivel a résztvevők ellen már a jövő héten eljárások indulnak, számolni fogom a magyar bíróság által kiosztott éveket. Ezeknek a buliszervezőknek a nevétől hangos a magyar sajtó, legyen az búzalopás, hamis telekkönyvvel meg nem épített kocsimosó, bölcsőde-mutyi, pályázati mutyi és seggnyalás. Gond van, lassan megváltozik a segg. Nyilván holnap bejelentik, a polgármesterasszony leadott ezer aláírást. Úgy gondolom kevés lesz. Nyilván a kampányköltségekkel el kell számolni. Ez a »céges buli« úgy három millióba került. Egy gondjuk lehet, nagyon sokan vagyunk, akik egy ideje meg merjük kérdezni: ki fizeti a révészt? Polgármesterasszony, egyre inkább biztos vagyok abban, hogy 2000 db aláírás is kevés lesz. Varga Andrással megbeszéltem az általam leírtakat, s úgy döntöttem, hogy törlöm a személyét érintő írásom!”

 

*

 

A másik bejegyzés alatt ez a név áll: Norbert Olivér Lopusni. Olvassuk el a tótkomlósi Fidesz-szervezet pár hónapja lemondott, Simonka-bíráló alelnökének írását is:

 

 

Kampánykezdés és búcsú buli egy napon.

Hivatalosan is elkezdődött a kampányidőszak az októberi önkormányzati választásokra. Nehéz dolog lehet most fideszes színekben indulni, mondom én, aki 2001 óta voltam Fideszes. Nézzük az elmúlt hetek és évek történéseit! Simonka György országgyűlési képviselő bármennyire is szerette volna híveit abban a tudatban hagyni, hogy nincs baj, és majd ő kimagyarázza magát – az ügyészség vádat emelt.

(Cikk: https://pestisracok.hu/vadat-emeltek-simonka-gyorgy-es-tar…/ )

Kicsit olyan érzésem van, mint a végtelen búzaügyben, ami évek óta húzódik, és ha sokan még nem tudják, a tárgyalás augusztus 27-én kezdődik, és furcsa időzítés alapján pont ma tartanak céges bulit a Rózsa Fürdőben. Érdekesség, hogy talán először figyelnek különösen arra, hogy a költségek kimutathatók legyenek, és ne kelljen magyarázkodni.

(Cikk: https://demokrata.hu/magyarorszag/forro-buza-86620/)

Eközben a jelenlegi Simonka-vonalas csapat már összeállt és elindult a kampány. Sokan nem tudják, de nehezen állt össze a 8 fő képviselő, mivel a legtöbben nem szeretnek bukott csapathoz tartozni. Több személyt is megkerestek és a legtöbb nemet mondott vagy utolsó pillanatban lépett vissza. Elnézve a csapatot, kb. 3 bejutót tippelek, mivel kivételesen erős a felhozatal. Ebbe még nem számoltuk bele a jelenlegi botrányok szelét. A polgármesterjelölt a Dél-Békés Mentőcsoport kuratóriumi elnöke most se válaszolt az ellenzék kérdéseire a tűzoltóság autója kapcsán. Kedves Rita, mint csak azt tudom mondani ebben az esetben is, hogy jobb az egyenes válasz, mint a »falu»«  pletykája.

 

(Cikk az alapításról: https://www.beol.hu/…/letrejott-a-del-bekes-mentocsoport-5…/ )

Nézzük a realitást: mi épült Tótkomlóson az elmúlt években és mennyiért. Sajnos nem sok pozitívumot tudok elmondani, és bármennyire hangzik rosszul, valószínűsíthető, hogy innen is ment vissza a 45%, ahogy azt az ügyészség is megerősítette, hogy történtek ilyenek.

Nem csoda, hogy a királyi beszállító vállalkozás csődbement.

Nem csoda, hogy az elkészült bölcsőde jelentősen többe került, és így se hajlandó senki foglalkozni a garanciális problémákkal.

Nem csoda, hogy elegendő úgy nyílászárót tenni az Önkormányzat épületébe, hogy a felső ablakok nem nyílnak.

Nem csoda, hogy áll az új piac beruházása (bár érdekes, hogy az értékesebb építési anyagot már elvitték).

Senkit nem szeretnék befolyásolni, csak a tisztánlátás érdekében picit elgondolkoznék, milyen beállítottságú vonalat és kit támogassanak. Jelen esetben nem pártra, hanem személyekre kell szavazni, akik a városért akarnak tenni.

 

Tótkomlósra nem látványberuházás kell, hanem munkahely és a fiatalokat kell itt tartani. Ilyen jellegű kezdeményezések azért se volt, mivel a fent említett Pertich Attilának nem volt érdeke, hogy emelkedjenek a bérek. Sokan arra számítottak, hogy polgármesterjelölt, de minimum képviselőjelölt leszek… Elkeserítem a sok pletykálót, maradok kisvállalkozó, aki egyben kritikát fog és mer megírni, ha a város érdeke úgy kívánja.

 

*

 

Az idézett, néhány órája feltette bejegyzéseket egy augusztus 23-ai írással folytatjuk, melyt ugynacsak Takács Ferenc jegyzett:

 

„Olvasom Zsura Zoltán (Független önkormányzati képviselő, az ellenzék polgármesterjelöltje – a szerk.) füstölgését, és egyből Bendegúz jutott az eszembe, amikor a bakterját irigyli, „Micsoda piszok szerencséje van, mert Neki a levesébe szarvas bogár jutott.” Mondhatnám, nekem a hátam sem látszott, pedig még jelenleg megyei képviselő vagyok. Ilyenje sem lesz mostanában (30 év óta először) Tótkomlósnak a jelek szerint. Na, de fordítsuk komolyra a szót. Egyet értek Zsura úrral, ha közpénzből finanszírozzuk a médiát, akkor abban nyilván a város politikusainak a megjelenésének is arányosnak kell lennie. Mindezekért több javaslatom is van. Tudomásom szerint három polgármesterjelölt van, ezért szívesen vennék egy, a TV által is közvetített vitát. A városban él erre alkalmas újságíró, Ő nyugodtan levezethetné a vitát. Tudnia kell a város lakosságának, ki mit szeretne megvalósítani, mi a programja. Ha ez nem megy, akkor a három jelölt kapjon 10 perc műsoridőt, a bemutatkozásra. Ugyanezt javaslom az ajánlást megszerző képviselőjelöltek esetében, 3-5 perc időtartamban. Amennyiben én képviselőjelölt lehetek, a programomban – a nyilvánosság fejezetben –javasolni fogom, hogy a média, ha valamelyik napirend esetében nincs egység, adjon lehetőséget a testületi ülés után az álláspontok kifejtésére. Ne azzal legyen vége egy vitának, hogy az aktuális többség leszavazta a kisebbségi véleményt. Még egyszer hangsúlyozom, ha a helyi médiát mi komlósiak finanszírozzuk, akkor a kiegyensúlyozottság ne azt jelentse, hogy a jobboldali képviselőnek mutatják a baloldali barátnőjét is. (Ez utóbbit magunk sem értjük pontosan – a szerk.)”

 

Vélhetően hamarosan világossá válik, hogy a tótkomlósi „Simonka-hívők” térben és időben meddig követik mesterüket. Könnyen lehet, politikai okokból már csak magánemberként hajolhatnak meg „nagysága” előtt.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.