2020. január 27., hétfő,  Angelika
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. július 27., szombat
Képzett, elismert, tisztességes tótkomlósiak lehetnek Garay Ritáék leváltói
Megmutatták magukat a „Simonka-hívő” tótkomlósi fideszjelölteket leváltani akaró ellenzéki összefogás jelöltjei
Szerző: Kiss A. János
Tótkomlóson kihívói vannak a Simonka-közeli fideszes, eddigi önkormányzati városvezetésnek. „Népfrontos” – vagy ahogy ma mindent ebben mérnek bizonyos körökben: „nemzeti frontos” – függetlenek, ellenzéki pártokhoz kötődő, a polgárok körében elfogadott, köztiszteletnek örvendő személyiségekről van szó. (S „mellesleg” legtöbbjük egy vagy több diplomával rendelkezik, ami különösen a jelenlegi fideszes önkormányzati képviselők többségével, az alpolgármesterekkel, testületbeli más tisztségviselőkkel összevetve lényeges különbséget jelent.) Vajon kik a Kossuth Kör égisze alatt verbuválódott jelöltközösség tagjai, s milyen közös cél és akarat kovácsolja össze őket? Erről kérdeztük Zsura Zoltánt. (A „kötelező” feladatuk a külső szemlélő számára nyilvánvalónak látszik: jogi, erkölcsi, pénzügyi, emberi vonatkozásban rendet csinálni a Simonka György szellemiségét (nem is olyan) aprópénzre váltó eddigi fideszes képviselő-testületi (rém)uralom után.

Képünk illusztráció! (Forrás: Ceglédi Hírmondó)– Az alapvető cél: a jelenlegi fideszes hatalom leváltása Tótkomlóson is – mondta elöljárójában a szlovák felmenőket magáénak tudó Zsura Zoltán, a még megbízatását töltő helyi önkormányzat képviselő-testületének független tagja. – Független, valamint a Fidesz és kormánya politikájával szembehelyezkedő tótkomlósiakkal vettünk részt azon a bemutatkozáson, melyet részben a helyi Kossuth Körrel együtt szerveztünk, még július 10-én. A fideszes városvezetés eltávolítását azért tartjuk elsődlegesnek, mert tisztességesebb, együttműködőbb, hozzáértőbb képviselő-testületre van szükség a város normális működéséhez, fejlődéséhez. E csapat, a „Függetlenek Tótkomlósért” tagjai egyetértéssel jutottak közös platformra. Nyolc képviselőjelölt és egy polgármester indítását határoztuk el. Vannak köztünk függetlenek, baloldaliak és jobbikosok is – a közös program, s a tótkomlósiak szolgálatába állva. S amire építünk: az összefogás.

 

– Mit lehet elmondani jelölti körükről,elképzeléseikről?

 

– Jól ismerhetik őket és munkájukat a tótkomlósi választópolgárok. Szinte mindenki rendelkezik diplomával, egy részük már dolgozott, vagy dolgozik ma is a közszférában. A szlovák „kisebbség” is kiemelkedően képviselteti magát. Gyakorlatilag elkészült a választási programunk, az utolsó finomító simításokat végezzük rajta. Meghatározó eleme az, hogy Tótkomlós lakosságmegtartó erejét növeljük. Ezzel szorosan összefügg a fiatalok helyben tartása, illetve a már eltávozottak hazajövetelének segítése. A nyugdíjasoknak – ahogy ők igénylik – békésebb, nyugodtabb és élhetőbb Tótkomlóst szeretnénk biztosítani: velük együtt mi is ezt akarjuk. Egy önkormányzat képviselő-testülete, annak vezetése sokat tehet azért, hogy újabb munkahelyek teremtődjenek Tótkomlóson. Ezt célunknak és kötelességünknek tartjuk. S ha a vezetés figyelme nem másra irányul, mint a városlakók érdekeire, akkor a rendelkezésre álló forrásokból javítani kívánjuk a gyalázatos állapotú járdákat, utakat, méghozzá a jelenlegivel ellentétben szakszerű munkavégzéssel. 

 

– Ezek a problémák nyilván az elmúlt kilenc, tíz évben is fennállak.

 

– De nem oldották meg azokat. Ez igaz a temetők állapotára is, azok ugyan egyházi fenntartásúak, de kötelességünknek érezzük támogatásukat. Nem is beszélve az egyre rosszabb állapotba zuhanni engedett művelődési házról. Sem Simonka György, se dr. Garay Rita közel egy évtized alatt sem tudta elintézni, hogy e célra Tótkomlós is állami támogatást kapjon – pedig mindig arra hivatkoztak, hogy a Fidesz-kormány előnyös számunkra. Mi az épület felújítását, a működés megújítását tervezzük. Közben a könyvtár is alkalmatlan helyre került, amelyet ma legfeljebb könyvraktárnak nevezhetünk. Pályázati pénzekből, téglajegyekkel vissza akarjuk adni a tótkomlósi polgároknak a kultúra házát. A helyi intézményeknek is erőteljesebben kell szolgálniuk e közösséget. Mi építeni szeretnénk a civil szervezetek mással nem nagyon pótolható tevékenységére. Ugyancsak kiemelten kívánunk foglakozni a helyi szlovákság helyzetével, törekvéseivel – szemben a mai városvezetéssel, mely szinte tudomást sem akar venni e történelmi népességről.

 

–Személy szerint kik a jelöltek?

 

– A választók figyelmébe ajánljuk a választáson induló képviselőjelöltjeinket. A nők: dr. Libor Zsuzsanna, Laukó Zsuzsanna, Halászné Dani Edit és Bajczer Jánosné Meleg Mariann. A férfiak: Krcsméri Gábor, Széles Tamás, Ibrányi Lajos és Lopusni János. S végül: polgármesternek engem, Zsura Zoltánt jelöl a „Függetlenek Tótkomlósért” csapata.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.