2020. január 27., hétfő,  Angelika
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. július 24., szerda
Simonka keze betette a lábát a tótkomlósi városházára
(Jó kis diktatúrás és paranoiás képzavarral érzékeltetve, hogy mi történik)
Szerző: Kiss A. János
Meglehet, Simonka György talán Orbán Viktor legjobb tanítványainak egyike. De ebbe most ne menjünk bele, mert ami az egyiknek elismerésként hangzik, az a másikat alaposan leértékelheti, és fordítva. Mindenesetre, amilyen trükkhöz igyekszik folyamodni az országgyűlési képviselő Tótkomlóson, az nagyban hasonlít a miniszterelnök 19-re még egy lapot húzásaihoz, s benne rejlik az a hit, hogy a huncutságot senki sem veszi észre, büntetőügye árnyékét átlépni próbálja, előre menekül – igaz, ez utóbbi egyelőre még nem meghatározó része Orbán Viktor taktikázgatásának. Ezúttal Zsura Zoltán tótkomlósi független önkormányzati képviselővel beszélgettünk annak kapcsán, hogy Simonka György újabb Calendula fedőnevű, átlátszó és kalandos akcióba vitte tótkomlósi vazallusait.

Zsura Zoltán egy pár hónappal korábban készült felvételenZsura Zoltánt először a legutóbbi testületi ülésen – fideszes képviselőtársai által – városházi ingyenhellyel „megajándékozott” Simonka György újabb calendulás ötletéről kérdeztük.

 

– A július 10-ei testületi ülésen pontosan megfogalmaztam a kifogásaimat, azt ott történtek az interneten látható videón is megtekinthetők –mondta Zsura Zoltán. – Ismét arra irányítom mindenki figyelmét, hogy a 2016 eleje óta működőként kommunikált Calendula Terv irányítói bármikor megoldhatták volna például Tótkomlóson is saját elhelyezésüket. Azóta már egy Calendula 2-ről is regélnek, de csak most jutott eszükbe, hogy helyet kérjenek a tótkomlósi városházán. Nincs kétségem, hogy a Simonka György és a polgármester asszony, dr. Garay Rita közötti, érintőleges hivatalos levelezés mellett a testületi ülésig már „lezsírozott” volt, hogy többségi szavazatukkal a fideszes képviselők a választási kampány időszakában beengedik az önkormányzat épületébe Simonka György körét, nem utolsósorban azért, hogy onnan vezényeljék le a kampányukat. A lehetőségeiben egyre jobban korlátozottá váló Simonka György itt remél még némi bázist magának, a botrányok, magatartásuk, fennhéjázó stílusuk, a gyanús ügyek miatt egyre népszerűtlenebbé váló polgármester és képviselőtársai pedig abban bíznak, hogy Simonka György háttérkampányolása megmenti őket az akár veszélyekkel is járó bukásuktól. Amúgy pedig a hangzatos calendulázás azt mutatja, hogy annak állítólagos eredményeiből a város vajmi keveset profitálhatott. Tudnánk róla valamennyien, ha lennének ilyen sikerek. A mostani akciójuk két okra vezethető vissza: vagy Simonka György nem bízik a Fidesz tótkomlósi jelöltjeinek képességében vagy pedig a jelöltek nem bíznak magukban, félnek egyedül nekivágni a hosszú kampányidőszaknak.

 

– Valamit azért csak láttak a Calandula Terből a három év alatt.

 

– Hogyne, azt az erősen gazos területet a Száraz-ér partján, melyben – jobban megfigyelve – imitt-amott megpillanthattunk néhány szál körömvirágot – latinul calendulát. De beszélnek holmi gépbeszerzésekről is, ám az egy másik dudvás területen jelentkezhetett…

 

– Elzárkózik attól, hogy ingyenesen kapjon irodát a városban akár a komoly bűncselekményekkel gyanúsított Simonka György is?

 

– Amit az ülésen mondtam, most is tartom: a választás után találjunk megoldást a terv körüli munkálkodásukra, de persze nem a városházán, hanem valamely más önkormányzati ingatlanban. Most előjönni az említett igénnyel: átlátszó dolog. Ráadásul csak az etikai követelményekkel kellene ütköztetniük a mostani előhozakodásukat, s máris elkerülnék a hibát.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.