2020. január 25., szombat,  Pál
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. január 17., csütörtök
Áll a bál Tótkomlóson, de akkor is megtartják
A szervezők rossznéven veszik, hogy a városvezetés egyes tagjainak nem tetszik a Kövér László díszvendégsége mellett megvalósuló jótékonysági rendezvény
Szerző: Kiss A. János
A közelmúltig Simonka György – súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított –fideszes országgyűlési képviselőhöz közelállónak tekintett Tótkomlóson nem egyszerűen a civil kurázsi emelkedett eddig nem látott magasságokba, hanem a nagyobbik kormányzó párt nem „simonkás” tagjai, választói közül is immár egyre többen hallatni merik hangjukat. Takács Ferencnek, a városka önkormányzati képviselője, tanácsnoka, megyei önkormányzati képviselő, a Fidesz tótkomlósi szervezete vezetőjének Facebook-oldalán két bejegyzésre bukkantunk. (Ő történetesen korábban sem nagyon rejtette véka alá a véleményét.) Az egyik „dolgozat” szerzője ő maga, a másikat pártszervezetbeli helyettese, Lopusni Norbert Olivér jegyzi. A könnyebb elérhetőség kedvéért mindkét írást megjelentetjük cikkünkben.

Egy vérből valók vagyunk?

 

A bál plakátjaIgen, állíthatom, ha az alábbi képen levő gyerekekre gondolok, sokkal közelebb állnak hozzám, mint azok, akiknek ugyan van sárga tagkönyvük, de pillanatnyi magánérdekük felülírja a Fidesz magyarságpolitikáját. A képen lévő gyerekek árvák, vagy betegek, és joggal mondhatom, ellenséges környezetben élnek. Nem könnyű manapság a Kárpátalján magyar felnőttnek lenni, nem, hogy árvagyereknek. Van egy család, amely úgy döntött, megmenti ezeket a gyerekeket, sőt többet vállal, megmenti Őket magyarnak. Ezekről a gyerekekről, ha nincs a Szent Mihály gyermekotthon, akkor az ukrán állam fog gondoskodni, ahol lássuk be, nem annyira fontos a magyarság megmaradása, a Keleti-Kárpátok alatt. Én csak egy hentes vagyok, de azonnal megértettem, itt többről van szó, itt magyarságunkról, összetartozásunkról van szó, mert egy vérből valók vagyunk. Sokan nem értik ezt, itt van mindjárt Gyurcsány Ferenc és pártja, utána, úgy látom, a helyi városvezetés következik. Rám szólnak, hogy Tótkomlós néhány vezetőjének nem tetszik ez a rendezvény, nem tetszik a cél. Javasolom, hogy gyorsan jelentkezzenek DK-tagnak, ha meg nem sértem a DK-át ezzel az ötlettel, mert azért mindenki oda sem kell. Nem tetszik a hölgyeknek, uraknak, hogy nem a városban költjük el a bevételt, amihez ők egy fillérrel sem járulnak hozzá, hanem több mint 100 ezer forintot kérnek a teremért? Kifizetjük, persze tudjuk, hogy itt is vannak gondok, de ezeknek a gondoknak a megoldásáért a kritikusok nem tesznek semmit. Ha itt kell a pénz, akkor nem kell palacsintát sütni 600 ezerért, hanem oda kell adni, ahol gond van. Úgy gondoltuk néhányan ebben az országban, hogy segítünk a kárpátaljai gyerekeknek. Én, Lopusni Norbert, Kövér László, Kiss- Rigó László, Erdős Norbert és mások, akik emberek mindig, minden körülményben. Mi vállaljuk a költségeket, nem kérünk támogatást, inkább mi fizetünk, csak hagyjanak békén dolgozni bennünket. Azok, akik a Fidesz keresztény, nemzetben gondolkodó politikáját nem akarják támogatni, csak a markukat tartják, azokat sajnáljuk, lesajnáljuk. Egyet megígérhetek, jövőre is bált szervezünk, amelynek bevételét felajánljuk a börtönben ülő egykori vezetők, településvezetők gyermekei számára. Bízunk benne, hogy jövőre akkora bevétel lesz, hogy nagyon sok gyereket tudunk támogatni, ráférne ez is erre a környékre. Ennek a városnak a lakói biztosan megértik tiszta szándékunkat, akiknek meg nem tetszik, hogy itt nincs 45% „alkotmányossági költség”, az építsenek kerékpárutat.” – írta tegnap Takács Ferenc.

 

Lopusni Norbert Olivér sorai erre reagálnak, ennek folyományát jelentik:

 

Tisztelt Tótkomlósi Lakosok, Kedves Barátaim, Kedves Ismerőseim!

 

Többen jelezték, hogy a városvezetésből néhányan a rendezvény kapcsán arra kérik Őket, hogy bojkottálják a rendezvényt és hangsúlyozzák azt, hogy van Tótkomlóson mire költeni, nem kell nekünk a határon túli magyarokat támogatni. Kicsit elmélkedtem, és értetlenül állok a dolog előtt, mivel van nekünk arra pénzünk, hogy társadalmi alpolgármestert fizessünk.... van arra pénzünk, hogy közel 1 méter vastag falat szigeteljünk le energiatakarékosság címén, vagy van pénz arra, hogy vidékieket etessünk naranccsal és kolbásszal karácsony előtt...... de úgy hallom, közel 1.000.000 Ft nincs arra, hogy támogassuk a helyi rászorulókat. Sajnos, el kell mondanom, hogy a rendezvényt Takács Feri barátommal közösen szervezzük, bármilyen önkormányzati hozzájárulás nélkül. A termet és a bérelt eszközöket kifizetjük, és azt gondolom, hogy ezután nem is szeretnék segítséget kérni senkitől a jelenlegi városvezetésből. Egy dolog viszont letisztult: TÓTKOMLÓS JOBB VEZETÉST ÉRDEMEL!!!! Továbbra is várunk minden kedves jelentkezőt, és csak biztatok mindenkit, hogy minél többen legyünk. Üdvözlettel: Lopusni Norbert Olivér”

 

A tótkomlósiak számára a kialakult helyzet jó alkalom lehet arra is, hogy a bálon való részvételükkel, támogatásukkal is kifejezzék a városvezetésről alkotott véleményüket. Persze az ügynek messzemenőbb tanulságai, következményei is akadhatnak, párton belül, párton kívül egyaránt…

 

Értük mozdultak meg a tótkomlósiak ("tisztelet" a kivételnek) A fotó forrása: FELVIDÉK ma

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.