2019. május 19., vasárnap,  Ivó és Milán
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. szeptember 20., csütörtök
A 13. pont: Csatlakozás az Európai Ügyészséghez(?)
Aláírásgyűjtés indult a korrupció ellen – Különszámmal támogatja a Nyomtass te is! mozgalom az akciót
Szerző: K. A. J.
Csütörtökön indult el a Hadházy Ákos független képviselő által kezdeményezett aláírásgyűjtési akció, amelynek célja, hogy egymillió magyar polgár támogassa a független Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

Képünk illusztráció! (Forrás: OLKT)

 

A képviselő Budapesten, a Blaha Lujza téren indította meg az aláírásgyűjtési kampányt, amely a napokban vidéken folytatódik. A jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy csak a független Európai Ügyészség állíthatja meg azt a féktelen hazai korrupciót, amely már az uniós forrásokhoz való hozzáférést is veszélyezteti. Hadházy Ákos emlékeztetett rá, hogy ebben az évben alig érkezett még uniós pénz Magyarországra, mert a kormánynak elszámolási vitái támadtak Brüsszellel. Ha elapadnak ezek a pénzek, akkor komoly bajba kerül az egész ország – közölte a képviselő, aki nehéznek, de teljesíthetőnek tartja ennyi aláírás összegyűjtését. Szerinte a külföldi nyomás mellett a magyaroknak is ki kell fejezniük, hogy nem asszisztálnak a korrupcióhoz. Ha nem hallatjuk a hangunkat, akkor Orbán arra fog hivatkozni, hogy a magyar nép nem szeretné, ha független európai ügyészség vizsgálná Magyarországon a gyanús ügyeket, amelyek némelyike a miniszterelnök családjáig ér. 

 

A Nyomtass te is! mozgalom egy különszámmal támogatja az aláírásgyűjtési akciót. A különszámban többek között szó esik arról, hogy miért lenne fontos Magyarország csatlakozása a független Európai Ügyészséghez. Interjú olvasható benne Hadházy Ákossal, és példákat is sorolnak, milyen, a Fideszhez köthető ügyeket próbál eltusolni a Polt Péter vezette magyar ügyészség.  

 

A kezdeményezés honlapján – www.europaiugyeszseget.hu – lehet jelentkezni aláírásgyűjtőnek, és innen  tölthetők le aláírásgyűjtő ívek is, amelyeket beszkennelve kell majd visszaküldeni. 

 

A Nyomtass te is! különszáma innen tölthető le 

http://nyomtassteis.hu/.../nyomtassteis-61szam-kulonszam.pdf    

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.