2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. április 20., péntek
Munkavégzés felsőfokon
Évértékelő értekezlet a Békés Megyei Főügyészségen
Szerző: SZ. M.
A Békés Megyei Főügyészség „összügyészi” értekezletén értékelte a főügyészség 2017. évi tevékenységét. Az értekezleten jelen volt dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes is.

Dr. Veress Gabriella és dr. Belovics Ervin a Békés megyei értekezletenDr. Veress Gabriella megyei főügyész a büntetőeljárások statisztikai adatainak elemzése és az egyes bűncselekménytípusok számának alakulása mellett kiemelte, hogy a Békés megyei ügyészi szervezetek „időszerű” munkavégzést folytattak, 30 napon belül az ügyek 98,7 százalékát feldolgozták. Békés megye főügyésze hangsúlyozta, hogy a munkájuk szakszerű és törvényes volt, amit az országos átlagot meghaladó, 98,9 százalékos váderedményesség is alátámaszt. A főügyész elmondta, hogy a munkavégzés személyi és tárgyi feltételei tavaly is biztosítottak voltak.

 

A főügyészség 2017. évi büntetőjogi szakági tevékenységét értékelve dr. Berg Márta főügyészhelyettes beszámolójában hangsúlyozta, hogy az eljárást gyorsító jogintézmények alkalmazásával a megyei ügyészi szervezetek a korábbi években elért javulást tavaly is meg tudták tartani. Továbbra is jelentős a kiszabott büntetések súlyosítására az ügyészi fellebbezések száma is. A közérdekvédelmi szakterület értékelése során Rajnainé dr. Hugyecz Ilona közjogi főügyész-helyettes arról tájékoztatott, hogy törvényi változás miatt az ügyésznek az egyesületek kapcsán a törvényességi ellenőrzési jogköre lényegében megszűnt. A főügyészhelyettes a büntetés-végrehajtási törvényességi és jogvédelmi szakterületen ezzel szemben a vizsgálatok, ellenőrzések számának növekedéséről, az intézkedésekről számolt be, kitért a mind szélesebb körű elektronikus kapcsolattartás kihívásaira, a büntetőjogi szakággal való együttműködés eredményeire. Dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészhelyettes a megye ügyészi szervezeteinek tevékenységét értékelve kifejtette, hogy a beszámoló adatai kiváló munkavégzésről tanúskodnak, amiért köszönetét fejezte ki. Az idén hatályba lépő, büntetőeljárásról szóló új törvénnyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy megfelelő szemléletváltással a gyors és szakszerű munkavégzés alapja lehet a jogszabály.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.