2018. december 13., csütörtök,  Luca és Otília
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. február 23., péntek
Választás: Simonka Györgyék vagy a tótkomlósi polgárok?
Nincs költségvetése a fideszes testületi többségű önkormányzatnak: a Fidesz helyi elnöke megelégelte, hogy a „Simonka-szárny” levegőnek nézi – őt is
Szerző: Kiss A. János
A tótkomlósi képviselő-testület tegnapi ülésén napirendi pont volt a város 2018-as költségvetésének elfogadása is. „Bemelegítésként” hirtelen „előfordult” ott házi fotósával Simonka György fideszes országgyűlési képviselő is, de az említett napirend előtt távozott: csak egy kis „kampánycalendulázásra” kukkantott be. Aztán megtörtént az, amit a fürdősátras testületi botrány óta akár borítékolni is lehetett: Takács Ferenc városi képviselő, tanácsnok, a megyei önkormányzat tagja, a tótkomlósi Fidesz-szervezet elnöke – miután válaszra sem méltatták feltett kérdését – nem szavazta meg a fideszes városvezetés 2018-ra érvényes költségvetését.

Takács Ferenc a politikai felelősség vállalása ellenében korrekt együttműködést vár el a fideszes városvezetéstől - a tótkomlósi polgárok érdekébenA hír hallatán telefonon megkerestük Takács Ferencet, aki ma reggel Törökországba utazott. (De erről majd később.) Megerősítette a hírt, majd kérdéseinkre válaszolva világossá tette a történteket. Elöljáróban: az ülésen a Fidesz 5 képviselője volt jelen, s a 3 ellenzéki. Az ugyancsak Fideszes Malya György – „mint rendesen” – nem vett részt az ülésen.

 

Takács Ferenc elmondta, hogy egy egyszerű kérdésére sem a polgármester asszony, sem a pénzügyi bizottság elnöke, de még a jegyző vagy az illetékes osztályvezető sem adott választ, holott ő előre kijelentette: ha nem kap magyarázatot a civil szervezetek támogatásával kapcsolatban, akkor nem hajlandó megszavazni a költségvetést. Az „verte ki nála a biztosítékot”, hogy a fürdősátor máig (gazdasági és jogi vonatkozásban egyaránt) tisztázatlan ügye árnyékában a Tótkomlósi Úszúegyesület (TÚE) évről évre növelt támogatását a költségvetés összeállítói idén már 2, 6 millió forintra javasolták emelni. Az indokolásra azért is kíváncsi volt, mert az említett egyesület részéről belépők nem fizetnek jegyárat sem. Mint mondta: ha ezt akármelyik ellenzéki képviselő kérdezi meg, a város vezetésének akkor is „kutya kötelessége” lenne korrekt módon megválaszolni, de érthetetlen, hogy a Fidesz-színekben hatalmi helyzetbe került városvezetés még a helyi Fidesz-szervezet elnökét is semmibe veszi. Ez így rendkívül megalázó volt számára, s a pártja részére is. Még valami: a költségvetés elfogadása mellett 4 fideszes képviselő szavazott, ellene Takács Ferenc, a 3 ellenzéki képviselő pedig tartózkodott a szavazástól – így az előterjesztés nem kapta meg az elfogadásához szükséges minimális többséget sem.

 

Takács Ferenc azért is tekint érzékenyen a TÚE körüli történésekre, mert a jegyző által a sátorügyre adott válasz(levél) csak azt mondta ki, hogy a jegyzői hatáskörben számításba vehető mozzanatokban nem található törvénysértés. Ám ez nem zárja ki, hogy az ügy mások hatáskörébe tartozó tevékenységében nem lehet ilyen.

 

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a szavazás óta sem dr. Garay Rita polgármester, sem más illetékes nem kereste meg őt. Úgy tudja, az elfogadás (az önkormányzat működése) érdekében a polgármester asszony február 28-ára soron kívüli testületi ülést hívott össze. Takács Ferenc azon nem tud részt venni, mert ma török üzletemberek meghívására – tótkomlósi és Békés megyei önkormányzati pénzek igénybevétele nélkül – Törökországba utazott, ahol Tótkomlós, Békés megye számára munkahelyteremtő beruházások lehetőségéről tárgyal, s csak március 5-én érkezik vissza. (Ezek az üzletemberek pár éve a csorvási székhelyű fejlesztési klaszter meghívására látogattak Magyarországra, Tótkomlóst is felkeresték – s mint annak idején írtunk is róla – nem találkozott velük dr. Garay Rita, noha ott tartózkodott a rendezvény színhelyén. A magyarok is cserelátogatást tettek Törökországban, s most a török fél kezdeményezte a megbeszélést a beruházások lehetőségeinek felmérése érdekében.)<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.