2018. november 21., szerda,  Olivér
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2017. december 14., csütörtök
Összefognak-e a közös célért?
Kovácsné dr. Faltin Erzsébet személyében újabb kihívója lehet Simonka Györgynek
Szerző: Kiss A. János
Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet állítja a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőjelölt-jelötnek Békés megye 4. számú országgyűlési választókerületében – annak leszögezésével, hogy a demokratikus ellenzék összefogásra hajlandó pártjai számára ő az ajánlata, végleges döntést pedig akkor hoznak, amikor kiderül, hogy az ország 106 választókerületének mindegyikében ki az együttműködő szervezetek legesélyesebb egyéni jelöltje. Ez azon a sajtótájékoztatón derült ki, melyet Nagy-Huszein Tibor, a DK egyik alelnöke tartott ma, Orosházán.

Kovácsné dr. Faltin Erzsébet politikából, (állam- és önkormányzati) igazgatásból, sőt Simonka Györgyből is felkészült jelöltje lehet a DK-nak, a demokratikus ellenzéknek

 

A vendéglátó orosházi DK-szervezet elnökének, Szabó Jánosnak bevezetőjét követően Nagy-Huszein Tibor azzal indította tájékoztatóját, hogy üzenettel fordult Borboly Csabához, a romániai Hargita megye önkormányzatának elnökéhez, aki élesen támadta a DK-t, illetve annak elnökét, Gyurcsány Ferencet. Az alelnök azt mondta el a Borboly Csabának szánt mondatokban, hogy a DK nem a nemzet, illetve a határon túli magyarok ellen van: a magyarországi parlamenti képviselői választások ugyanis nem nemzeti ügyet képeznek, hanem az anyaországban élők következő négy évét határozzák meg, eldöntik azt, hogy a határainkon belül élő magyaroknak milyen legyen a sorsa. Márpedig ezt nem azoknak a nem Magyarországon élőknek kell meghatározniuk, akiknek nem szükséges abban osztozniuk.

 

Nagy-Huszein Tibor szót ejtett a Jobbik tervezett pénteki demonstrációjáról is. Azt mondta, hogy a DK elítéli azt, hogy a kormány a pártjai érdekében ellehetetleníteni igyekszik az ellenzéket, mégpedig az állam eszközeivel. De akkor sem feledik el azt, hogy álláspontjuk szerint a Jobbik rasszista párt, mely a héten megszavazta a Fidesz gyűlöletkeltő akcióját. Az Állami Számvevőszék akcióját pedig úgy ítélik meg, hogy az nem más, mint egy Orbán Viktor által rendezett cirkusz, mely alkalmas eszköz lehet a Jobbik „felhozatalára”. Az ÁSZ által megjelölt szankcionáló összeget kiszabandó büntetést pedig az idő múlásával eltörlik majd – vélelmezte.

 

A közelgő választásokkal kapcsolatban pedig kifejtette, annak tétje az, hogy az ország viszonyait a 21., sőt a 19. századba visszavivő orbáni politika kap, vagy nem kap lehetőséget Orbán Viktor valódi diktátorrá válásához. A demokratikus ellenzék feladatának pedig azt nevezte, hogy mind a 106 egyéni választókerületben meg kell találni a legesélyesebb személyt a fideszes jelölt legyőzéséhez. Ehhez elegendő a relatív többség elérése – országosan is. Kijelentette, hogy folynak a demokratikus pártok közötti tárgyalások. S addig miért nem mutatják be mind a 106 jelöltjüket? Azért – tette hozzá magyarázatként –, hogy normális körülmények között lehessen tárgyalni a közös jelöltek személyéről. Békés megye 4. számú – orosházi központú – választókerületében viszont megnevezik azt a személyt, akinek közös képviselő-jelölti indítását tárgyaló partnereiknek ajánlják. Nagy-Huszein Tibor úgy vélekedett, a mai hatalom mindent megtesz azért, hogy ne legyenek szabad és tisztességes választások. A szabad véleménynyilvánítást lehetetlenné tették, ám a demokratikus erők számára az internet, a Facebook lehetőség, s ajtótól ajtóig, embertől emberig el fognak jutni. Felvillantotta, emberek sokasága él úgy, hogy nem tudják: ugyanazt gondolják, méghozzá milliók.

 

S bemutatta Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet, akit a DK Békés megye 4. számú választókerülete képviselőjelöltjének szán. Első ajánló mondatában úgy jellemezte őt, mint azt az embert, aki legyőzte már a fideszes Simonka Györgyöt, amikor sikerrel ellenállt ez utóbbi ama törekvéseinek, melyek a mezőhegyesi Ménesbirtok sima „lenyúlását” célozták, bagatell összegekért. (Az elnök itt indulatosan a sz…ért-h…ért kifejezést használta.)

 

Kovácsné dr. Faltin Erzsébet sem hagyott kétséget a felől, hogy le akarja győzni az általa „soha ki nem mondott nevű” személyt. Elébe menve kérdéseknek, azt mondta, hogy bár lábai már nem a régiek, de a feje – legjobb tudomása szerint – kiválóan működik. Bemutatkozott: 64 éves, férje négy éve elhunyt, fia családjával Mezőhegyesen él. Ugyan sikeres polgármesteri ciklusa után, nyugdíjasként visszaköltözött szülővárosába, Szegedre, de nem szakadt el Mezőhegyestől, Békés megyétől. Mezőhegyesen jó szívvel elbeszélgetnek vele az emberek, biztatják is. Ráadásul Szegeden is belevetette magát a közéletbe. Kifejtette, hogy polgármestersége idején nem ellenségnek tekintette a fideszes országgyűlési képviselőt, hanem ellenfélnek. Ugyanakkor nem zavarta az, ha a regnáló párt választókerületi vezetőjével szemben kellett tennie valamit. Tulajdonképpen vállalását indokolta, amikor jelezte, hogy egyéni körzetekben aratott sikerekkel le lehet majd győzni a Fideszt. S mi lesz, ha a demokratikus pártok vezetői nem „kapcsolnak” időben? Mint mondta, megteszik helyettük a választópolgárok. Kifejezte azt a véleményét, hogy tisztességtelenség az, amikor az állam adminisztratív eszközökkel igyekszik ellehetetleníteni más pártokat, fölmorzsolva mindet, amire már volt példa a történelemben.

 

A program egyik résztvevője megkérdezte Kovácsné dr. Faltin Erzsébettől, hogy Szegeden lakva hajlandó lenne-e visszaköltözni Mezőhegyesre, ahonnan elérhető lenne a választókerület.  A válaszból kiderült, hogy még nem adták el ottani házukat, de valakik lakják, ám van hol meglennie, ha bármikor visszatér Mezőhegyesre, amit ma is megtesz időnként.  Választókerületi bázisául is a kisvárost használná, parlamenti elfoglaltságaira pedig Szegedről indulhatna.

 

Kérdésünkre – hány tagja van a DK-nak a 4. számú választókerületben? – Szabó János válaszolt: 274 tagjuk van, továbbá szimpatizánsaik száma is több száz. A fiatal, tettre kész DK-tagok száma eléri a 25-30 főt, ami lendületet jelent majd a kampányban. Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet arról faggattuk, hogy amikor az általa néven nevezni nem akart (várható) vetélytársa ugyanaz-e, akivel kapcsolatban az egyik mezőhegyesi testületi ülésen azt mondta, többé nem hajlandó kezet fogni vele. Megerősítette ezt. Indoklásszámba ment az a mondata, miszerint ő ért egy település, egy térség irányításához, de olyan aljasságot nem tudott volna kitalálni, amit a részéről meg nem nevezett, de nyilvánvalóvá tett Simonka György megcsinált.

 

*

 

A program egyik érdekessége az volt, hogy a Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet bemutató Nagy-Huszein Tibor maga is Békés megyében, a békéscsabai központú 1. számú országgyűlési választókerületben indul majd a tavaszi választáson – természetesen, amennyiben a tárgyalások után sem változik a helyzet. A DK alelnökének személye Békés megyében nem ismeretlen, hiszen az elmúlt években sokszor találkozott a megyebeliekkel szakmai, politikai fórumokon, köznapi beszélgetések során.  

 

Kovácsné dr. Faltin Erzsébettől jobbra Nagy-Huszein Tibor, balra pedig, félig takarásban Szabó János

 

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.