2018. július 15., vasárnap,  Henrik és Roland
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2017. július 21., péntek
„Negyedik típusú” találkozás
Ismét együtt a Mezőhegyesről elszármazottak
Szerző: M. Szabó Mihály
Mintegy nyolcvanan érkeztek mezőhegyesi elszármazottak, helyi lakosok, meghívottak a negyedik Retro Mezőhegyes találkozóra. A csoport szerveződése öt évvel ezelőtt indult virtuálisan a facebookon, Kovács István ötletgazda elképzelése nyomán, aki a mai napig vezetője és szervezője a közösségnek. Mára már a negyedik találkozón vannak túl.

Csoportkep_az_emlekfanal.jpg

  

A szervezők gazdag programmal várták a vendégeket. Kovács István megnyitója után Lipták Fruzsina, a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Középiskola egykori iparművészeti szakos tanulója mutatkozott be portréival az ÁMK előcsarnokában, aki egyébként a dr. Bánki Mihályról készített alkotás készítője is, melyet a nap folyamán a mezőhegyesi kórház Bánki Mihályról elnevezett szárnyának falán helyeztek el. A kiállító képei többnyire szürreális portrék. Példaképként olyan klasszikus és kortárs művészekre tekint, mint például John Galliano, Federico Garcia Lorca, Fritz Schwarz-Waldegg, Kanye West vagy Tommy Cash.

  

Liptak_Fruzsina__a_portrek_alkotoja.jpg

 

A nap egyik meglepetése Kovács István és felesége házasságának huszonötödik évfordulója volt, melyet a házaspár az ÁMK színháztermében pecsételt meg újra Molnárné Bozó Ildikó anyakönyvezető előtt, Barbi Zsolt vőfély „celebrálását” követően. A csoport tagjai az ezüst „lakodalom” után megtekintették a Béke parkban 2014-ben ültetett emlékfát.

  

Huszonot_ev_utan_ismet_egybekeltek.jpg

 

A Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Mezőhegyesi Részlegének falán a Retro Mezőhegyes csoport vezetőjének kezdeményezésére dr. Bánki Mihály emléktáblát avattak, melyen részt vett Bánki Ildikó, a kórház egykori főorvosának leánya és Csenki Laura a főorvos unokája is. Beszédet mondott: Mitykó Zsolt polgármester, dr. Becsei László főigazgató főorvos és Csenki Laura. Az emléktáblán koszorúkat helyeztek el: Mitykó Zsolt, dr. Becsei Zsolt, Bánki Ildikó, Csenki Laura, dr. Páll Viktor főorvos és Kovács István. Mint Kovács Istvántól megtudtuk, az emléktáblát a szintén mezőhegyesi Szilágyi Zsolt kőfaragó mester készítette el.

  

Dr._Banki_Mihaly_portreja.jpg

 

A csoportot, az avató ünnepség után, Mészáros József, a mezőhegyesi Ifjúsági Tábor tulajdonosa látta vendégül a 6-os majorban, majd meglátogatták a III. Nemzetközi Fogathajtó Versenyt, és a lóversenypálya mellett fölállított sátorban egy ízletes gulyással vendégelték meg a résztvevőket.

 

Az_ebedet_hangulatos_falvedok_tettek.JPG<
+++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.