2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Címlap

[Sport]
2023. augusztus 20., vasárnap
Csúcsokat úszott Argentínában
Zsilinszki Orsi: hatalmas egyéni és siketnéma rekordok hat döntős helyezéssel fűszerezve
Szerző: Jávor Péter
Véget ért Argentínában a 6. Hallássérült Úszó Világbajnokság, amely hat napon át tartott. Mint emlékezetes, a magyar hallássérült válogatott tagjaként rajtkőre lépett az eseményen a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője, Zsilinszki Orsolya is.

A magyar hallássérült válogatott tagjaként rajtkőre lépett a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője, Zsilinszki Orsolya is

 

Nem is akárhogyan, hiszen minden napra jutott számára egy versenyszám, és a délelőtti előfutamokat követően, hat alkalommal bejutott a délutáni döntőkbe is. Ahol valamennyi alkalommal, remek időket úszva eredményesen helyt állt, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy éremmel térjen haza. Ehhez legközelebb a 200 méteres mellúszásban állt, ahol végül a negyedik helyen csapott célba. De a százas távon, valamint a 200 méteres pillangóúszásban is dobogó közeli eredményt ért el.

 

 Zsilinszki Orsi hatalmas egyéni és siketnéma rekordokat úszott

Edzője, Petróczki Zsombor itthonról követte tanítványa teljesítményét, és így foglalta össze tapasztalatait: – Orsi összességében hét versenyszámban állt rajthoz, előzetes elvárásaimnak megfelelően minden versenyszám döntőjében egyéni csúcsot úszott, volt, amelyik esetben ez már az előfutamban is sikerült.

 

- A legkedvesebbek számomra a kétszáz méteres pillangóúszás, illetve a hosszabb gyorsúszó számok időeredményei, mivel ezekben a számokban jelentős előrelépést ért el. A mellúszó távokon 50, 100, 200 méteren három új siket országos csúcsot úszott. Úgy érzem, kifejezetten jól sikerült a felkészülés és a formába hozás.

 

- Hasznosak voltak klubunk vezetőedzőjének, Szarvas Jánosnak szakmai iránymutatásai, a verseny alatt pedig jó döntéseket hozott Orsi és kísérője, Király Róbert Belián szakágvezető, valamint szeretném megemlíteni Szabados Edit személyi edző kiváló szárazföldi munkáját is - összegezte Petróczki Zsombor.

 

 

Orsi a mellúszó távokon 50, 100, 200 méteren három új siket országos csúcsot úszott

Zsilinszki Orsi helyezései és eredményei. 800 méteres gyorsúszás: 6. hely (egyéni csúcs). 1500 méteres gyorsúszás: 6. hely (egyéni csúcs). 100 méteres pillangóúszás: 7. hely (egyéni csúcs). 200 méteres pillangóúszás: 5. hely (egyéni csúcs). 50 méteres mellúszás: 6. hely (egyéni csúcs és új siket országos csúcs). 100 méteres mellúszás: 5. hely (egyéni és új siket országos csúcs). 200 méteres mellúszás: 4. hely (egyéni csúcs és új siket országos csúcs).

 

 

Kép1: A magyar hallássérült válogatott tagjaként rajtkőre lépett a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője, Zsilinszki Orsolya is

 

Kép2: Zsilinszki Orsi hatalmas egyéni és siket rekordokat úszott

 

Kép3: Orsi a mellúszó távokon 50, 100, 200 méteren három új siket országos csúcsot úszott

 

 

 

 

 

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.