2018. május 21., hétfő,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

Árokba borult az autós Kardosnál
Több baleset Békés megyében
Három személyautó ütközött össze Békés megyében, a 44-es számú főúton, Békésszentandrás közelében, május 16-án, 13.15 óra körül. A balesetben hárman sérültek meg. A háromból két autó vezetője könnyebben megsérült, egy utast pedig súlyos sérüléssel vittek kórházba a mentők. Mezőkovácsházán, az Árpád utcában, május 16-án, 11.30 óra körül összeütközött egy tolató tehergépkocsi és egy szintén tolató személygépkocsi. A balesetben a személygépkocsi vezetője könnyű sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Ha tisztán szeretnénk látni, hogy ki is valójában a vádlott, akkor nem ártana, ha a hatóságok megadnák a nevét, vagy - miként egy biciklitolvajlással gyanúsítottnak - legalább a monogramját. Az FBI által egykor legkörözöttebb 10 személy listáján, bakarikázva Szeva bácsi látható. (Képünk illusztráció! Forrás: Zöldek Pártja - Blog.hu)
2018. május 17., csütörtök
Kilencszáz milliót akart az államfővel és a belügyminiszterrel tartott álkapcsolataira hivatkozva a budapesti férfi – Közben e büntetőeljárás alatt – nyolc éve… – „zavartalanul folyik” a tótkomlósi búzaügy nyomozása
Békés megyében, az Orosházi Járási Ügyészség befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat a 40 éves, többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi ellen, aki nem létező kapcsolataira hivatkozva akart több, mint 900 millió forintot kicsalni egy büntetőügy gyanúsítottjától. A vádlott törekedett környezetében azt a látszatot kelteni, hogy a politikai élet befolyásos szereplőivel, magas beosztású állami tisztségviselőkkel, nagyhatalmú bűnözői körökkel áll szoros kapcsolatban, így a problémás ügyek elintézésére jelentős befolyása van, például követelések behajtásában hatékony segítséget tud nyújtani. A vádlott e látszat megerősítésére ismeretségi körében, környezetében, és internetes oldalakon azt híresztelte, hogy orosz-ukrán bűnözői körökkel is jó kapcsolatot ápol, mivel ő „Szimjon Mogiljevics-nek”, a hírhedt kelet-európai bűnszervezet vezetőjének a fia. Ez azonban nem volt igaz és a vádlottnak befolyásos kapcsolatai sem voltak – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: SZ. M.–K. A. J.
E napokban Magyarországon, Fóton is hasonló helyzet alakult ki. Fót megbírságolásáról nincsenek információink... (Fotó: debanat.ro)
2018. május 16., szerda
Május 13-án hivatalosan véget ért a tavaszi lomtalanítási akció Temesváron. A hulladékok begyűjtése után is mintegy 200 szeméthegy maradt a város területén, ezért a Környezetvédelmi Őrség (Garda de Mediu) 10 ezer lejre bírságolta meg a polgármesteri hivatalt.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Forgács Gábor
2018. május 16., szerda
(VIDEÓINTERJÚ)
Hogyan vált sikeres szerzővé a jódliénekesként megismert fiatalember?
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Találkozás az iskola főbejárata előtt
2018. május 16., szerda
Az orosházi „táncsicsos” diákok egyik osztályának ötvenéves találkozója
A legendás Keller József igazgatósága idején egyértelmű volt az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tanárai, más dolgozói, a diákok és szüleik, s egyáltalán, az iskolát közvetlenül vagy hírből ismerők számára, hogy ott tanulni amolyan kiváltságféle. A gimnázium IV. A osztályának tagjai szombaton találkoztak abból az alkalomból, hogy 1968-ben érettségiztek. Más kérdés (Nagy Pálné osztályfőnök hívta fel rá a figyelmet), hogy igazából az együtt töltött 54 esztendő érdemli meg az ünneplést.)
Szerző: Kiss A. János
Megcsúszott a kanyarban a vezető a havas úton
2018. május 16., szerda
Négyen sérültek meg az ütközésben
Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset okozója ellen javasol vádemelést Békés megyében a Szarvasi Rendőrkapitányság. Egy személygépkocsi vezetője március 2-án, 17 óra körül, a 46-os számú főúton Mezőtúr felől Gyomaendrőd irányába tartott, amikor Gyomaendrőd külterületén, egy kanyarban járművével megcsúszott, nekiütközött a szalagkorlátnak, majd a havas, jeges úton a kocsi átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy másik személygépkocsival.
Szerző: SZ. M.
A tizenéves az ajtóüveget téglával és seprűvel törte be
2018. május 16., szerda
A tizenéves megtalálását nyomkövető kutya is segítette
Tizenéves fiatal tört be egy dohányboltba Békés megyében, Körösnagyharsányban. Hat óra alatt elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki betört egy vegyesboltba március 18-án, 1 és 2 óra között Körösnagyharsányban. Az üzlet tulajdonosa reggel 6 órakor észlelte a lopást és azonnal értesítette a rendőrséget. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei az épület biztonsági kamerájának felvétele alapján és nyomkövető kutya segítségével a bejelentéstől számított hat órán belül, a délelőtti órákban azonosították, majd előállították a gyanúsítottat.
Szerző: SZ. M.
A balesetek legfőbb okozója a gyorshajtás
2018. május 16., szerda
Több, mint 11 ezer gépjárművet ellenőriztek Békés megyében
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva, május 14-én 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott Magyarország közútjain a rendőrség. Az ellenőrzés helyszíneire a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is várta a lakosság javaslatait, majd a helyi adottságok és a közlekedésrendészeti elemzések eredményeinek figyelembe vételével jelölték ki a mérési helyszíneket. Békés megyében a rendőrök 11 ezer 596 járművet ellenőriztek és 76 sebességtúllépést dokumentáltak. A legnagyobb mértékű sebességtúllépést a javaslatban megjelölt helyszínen, Nagygyanté és Mezőgyán között mérték. Egy személygépkocsi vezetője a megengedett sebességhatárt több mint felével lépte túl.
Szerző: Kiss A. János
Kerékpárost ütött el kereszteződésben az autós Gyulán, hétfőn reggel
2018. május 16., szerda
A raktárból hozta ki és a ruhája alá rejtette a békéscsabai férfi
Békés megyében, május 14-én, Békéscsabán, a Tábor utca és a Kazinczy utca kereszteződésében, 7.45 óra körül egy személyautó vezetője nem adott elsőbbséget a neki balról érkező, segédmotoros férfinak. A motor vezetője az ütközést elkerülte, de elesett és könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, a Dobay utca és a Bartók Béla utca kereszteződésében, 8.30 óra körül személygépkocsi elütött egy kerékpáros nőt, akit a mentők súlyos sérüléssel vittek kórházba. Békéscsabán, a Tulipán utca és a Vécsey utca kereszteződésében, 11.15 óra körül egy kerékpáros nő autónak ment neki, elesett és könnyebben megsérült. Szintén Békéscsabán, a Tulipán utcában, 16.30 óra körül elesett és könnyű sérülést szenvedett egy kerékpáros nő.
Szerző: SZ. M.
Banner Zoltán az előadását tartja
2018. május 14., hétfő
Banner Zoltán előadása A Békés Megyei Könyvtár Lencsési Könyvtárában
A művészetek, a szép szó iránt vonzódó emberek tudják, ha valami megmozdul bennük, feltámad a kíváncsiságuk, és olyasmit vágynak látni, hallani, amitől többet kapnak, mint a hétköznapi, akkor ott kell keresniük az alkalmat, ahol erre a legimpozánsabb lehetőség kínálkozik, példának okáért, a könyvtárakban. A Békés Megyei Könyvtár Lencsési Könyvtára nem szűkölködik a lehetőségek kínálatában. A legutóbbi, május 10-i programjára Banner Zoltán művészettörténészt, költőt, előadóművészt, publicistát, ha lehet mondani – és miért ne? – polihisztort hívta meg. Az előadó műsorának, a Gondolatok a könyvtárban címet adta, ahogy megindokolta, legfőképp azért, mert inkább beszélgetésnek szánta, magával, másokkal.
Szerző: Zsidov Magdolna
< >