2018. július 18., szerda,  Frigyes
 
 
 
 

Címlap

Fetser János környezetvédelmi témákban szólalt meg
Külön fizetniük kell a társasházi lakóknak Orosházán a kommunális hulladékot tároló edények tisztításáért, fertőtlenítéséért (már ha újra lesz ilyen)?!
Környezetvédelmi anomáliák címmel tartott sajtótájékoztatót tegnap Fetser János, az MSZP orosházi szervezetének elnök-frakcióvezetője. Az általa ismertetett két téma egyike helyileg is, országosan, sőt világra szólóan is botrányosnak minősíthető. A szemétnél is szemetebb ügy…
Szerző: Kiss A. János
Baleset Nagyszénáson
2018. július 18., szerda
A szarvasi fiút nyomkövető kutyával is keresték
Békés megyében, július 16-án, Békéscsabán, a Szarvasi úton, 10 óra körül tehergépkocsi hátulról nekiütközött egy személygépkocsinak. A személygépkocsit vezető nő könnyű sérülést szenvedett. Nagyszénás külterületén, 10.50 órakor egy személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a neki szemből érkező tehergépkocsival. A balesetben a személygépkocsi utasa megsérült, állapota nem súlyos.
Szerző: SZ. M.
A ház Fő utcai fontján ide lehet belépni a járdáról (Képeink a minapi ottjártunkkor készültek)
2018. július 17., kedd
Tótkomlós – ahogy még nem láthatták
Talán az iránytű is égtájat vált, amikor elmegy az ember ama a tótkomlósi ház mellett, mely kőhajításnyira fekszik a szlovák iskolától, kettőre meg a szlovák óvodától. Udvara vetekszik egy tisztes fémhulladéktelep látképével, de vitathatatlan: annál gazdagabb, hiszen a tárolt anyagok választékának színes palettája itt fát, üveget, aranyat, műanyagot, papírt, gumit és sok egyéb mást is kínál a fürkész tekinteteknek. Úgy hírlik, a környéken lakóknak nem csupán esztétikai kifogásai vannak a magángyűjtőpont ilyetén fenntartása ellen, hanem rettegnek a rágcsálók lehetséges tenyészetétől. Ám igaz: egyedül egy közvetlen szomszéd, Sztrunga Diána vállalkozott a kifogásolt körülmények, az azokról alkotott véleménye nyilvános kifejtésére.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Design Pumpa - Blog.hu)
2018. július 16., hétfő
A nyári szabadságolások miatt július 16-a és augusztus 17-e között ítélkezési szünet lesz a Szegedi Ítélőtáblán. Ez nem jelenti azt, hogy bezár a bíróság, ezen időszakban is folyamatos lesz az ügyfélfogadás. A táblabíróságon az ügyfelek hétfőn 9 és 14 óra, keddtől péntekig 10 és 12 óra között nyújthatják be a beadványaikat a büntető és polgári irodákon, és betekinthetnek az iratokba.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: internet)
2018. július 16., hétfő
Nyáron könnyebb hozzáférni az értékekhez – a mienkhez is…
Fesztiválokon, sokakat vonzó rendezvényeken, piacokon, utazás közben különösen ügyeljünk a pénztárcákra, mobiltelefonokra – kéri a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Az iratokat, pénzüket, bankkártyáikat ne könnyen hozzáférhető zsebekben tartsák. Inkább tegyék jól zárható, cipzáras táskába, amit tömegben maguk elé tudnak fogni. Gyakori, hogy a piacokon vásárlók addig, amíg egyik árustól a másikig elmennek, a bevásárlókosárba, a már megvett áru tetejére teszik a pénztárcájukat, ahonnan pillanatok alatt, észrevétlenül el lehet venni. Ugyanígy egy bővebb ruha külső zsebéből is könnyen ki lehet venni a pénztárcát, a telefont anélkül, hogy a tulajdonos érezné, valaki belenyúlt a zsebébe.
Szerző: SZ. M.
A képen (balról jobbra): dr. Harangozó Attila, Gyurisné dr. Komlóssy Éva, Éberhardt Gáborné  és Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet
2018. július 16., hétfő
Ünnepség és kitüntetések a Szegedi Ítélőtábla a Bíróságok napja alkalmából
Ünnepséggel emlékeztek meg a Szegedi Ítélőtáblán a Bíróságok Napjáról. A táblabíróság bíráit és igazságügyi alkalmazottait dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke köszöntötte, aki felvázolta, milyen feladatokat kellett megoldani az elmúlt időszakban a szegedi táblabíróságon, és megköszönte az ítélőtáblán dolgozók kiváló munkáját. Szólt arról, hogy a Megtartó Program részeként az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, dr. Handó Tünde a bíróságokon eltöltött idő arányában minden bírát és igazságügyi alkalmazottat pénzjutalomban részesített.
Szerző: K. A. J.
Ütközés Mezőberényben
2018. július 16., hétfő
Sarkad külterületén fogták el a keresett férfit
Békés megyében, július 14-én, Mezőberényben, a Rákóczi sugárút és a Luther utca kereszteződésében, 8.45 óra körül egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező személyautónak, és összeütköztek. A balesetben az egyik jármű vezetője és utasa megsérült, sérülésük nem súlyos. Ecsegfalván, a Kossuth utcában, 19.10 órakor, menet közben kitört egy munkagép jobb első kereke. A munkagép emiatt letért az útról és felborult, a vezetője könnyebben megsérült. Néhány perccel később Szeghalmon, a Berettyó folyó bal oldali töltésén elesett és súlyosan megsérült egy kerékpáros nő.
Szerző: SZ. M.
Érdemes megfogadni...
2018. július 16., hétfő
Nem elég törölközővel letakarni a táskát a strandon
Nyáron is nagy gondot fordít a rendőrség a bűnmegelőzésre Békés megyében. A napokban Békésszentandráson, Orosházán és Szarvason jártak a bűnmegelőzési szakemberek. Békésszentandráson, egy gondozási központban a „BIKESAFE” alkalmazást népszerűsítették a rendőrök. A szolgáltatás része a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetők, elérhetők. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Ha olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget. A www.bikesafe.hu oldalon a regisztráció után bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. Az alkalmazáshoz nyújtottak segítséget a rendőrök a gondozási központban dolgozóknak és a lakóknak.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: PROAKTIVdirekt)
2018. július 15., vasárnap
Birkanép vagyunk, na! – hogy az egyik idegenbe szakadt hazánklánya magvas véleményét idézzem új keletű (lásd még: keleti nyitás) gyógyszerbotrányunk kapcsán. Mert amit ez ügyben tesznek velünk, az se nem több, se nem kevesebb, mint ennek a magvas gondolatnak az egyik beteljesülése. Hiszen, ha egy (fél) népet bele lehet hülyíteni egy árnyékbokszolós migránsozásba, akkor miért hinnénk, hogy tömegek zúdulnának fel, ha csak szimplán átverik őket?!
Szerző: Kiss A. János
A képen: Tapasztó Ernő
2018. július 15., vasárnap
Arad és Gyula közös előadása a Várszínházban!
A Gyulai Várszínpadon tegnap mutatták be az Aradi Kamaraszínház, a Gyulai Várszínház és az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház közös produkciója. Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című, Tapasztó Ernő (Aradi Kamaraszínház) rendezésében színre vitt darabját Arad és Gyula testvérvárosok idei kulturális együttműködési programjának a keretében mutatják be, a két város önkormányzatának a támogatásával.
Szerző: Cs. E. (onlinejelen)
< >