2018. szeptember 19., szerda,  Vilhelmina
 
 
 
 

Címlap

Éles István
(VIDEÓINTERJÚ)
Mennyire éles Éles István parodizálása? Ez és sok minden más is kiderül róla a beszélgetés során.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Oltás közben
2018. szeptember 18., kedd
A tűzoltók munkáját egy videofelvétel segítségével láthatják
Egy hozzávetőleg ezerötszáz négyzetméternyi alapterületű, használaton kívüli épületben keletkezett tűz, majd égett teljes terjedelmében hétfőn éjszaka Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a budapesti hivatásos- és önkéntes tűzoltók, összesen tizenkét gépjárművel érkeztek ki a helyszínre. A lángokat több oldalról kezdték támadni a műveleti szolgálat irányításával, tíz vízsugarat kellett bevetni.
Szerző: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A biztonság jegyében
2018. szeptember 18., kedd
Békés megyei rendezvény Békéscsabán
A „Biztonság hete” címmel rendez országos programsorozatot szeptember 17-e és 22-e között az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége. Békés megyében szeptember 17-én, Békéscsabán, több szervezet várta bemutatókkal, programokkal, tanácsadással az érdeklődőket. A megyeszékhelyen, a Bartók Béla úton, a rendőrség előtti kereszteződésben, közlekedési ismereteket tanult általános iskolások, a „Zebra Zsaruk” kísérték át a gyalogos-átkelőhelyeken óvodásokat. Eközben rendőr irányította a forgalmat és a rendőrség baleset-megelőzési előadói ismertették a gyermekekkel a legfontosabb szabályokat.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Behir.hu)
2018. szeptember 18., kedd
Kerékpárosoknak nyújtanak segítséget Békés megyében
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára.
Szerző: SZ. M.
A színház előtti pódiumon (Fotók: Lipták Szabolcs, A-TEAM)
2018. szeptember 17., hétfő
Zenés, beszélgetős ízelítő az új repertoárból
A hagyományoknak megfelelően, a Békéscsabai Jókai Színház most is a közönséggel együtt tartotta meg nyilvános évadnyitó ünnepségét szeptember 15-én, szombaton délután, a teátrum előtti téren. Seregi Zoltán igazgató beszédében először a publikumot köszöntötte, a társulat nyári szerepléseit értékelte, majd a 2018-19-es évad bemutatóit, bérletrendszerét ismertette. Az új produkciókból a szerzők, rendezők, színészek adtak zenés-táncos ízelítőt.
Szerző: Molnár Enikő
Az előadások a békéscsabai klubokban zajlottak
2018. szeptember 17., hétfő
A két békéscsabai nő összerugdosta a férfit
Békéscsabán két nő bántalmazott egy férfit, megrugdosták és elvették a pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. A két nő – emlékeznek talán –május elsején este bántalmazta a férfit Békéscsabán, a Kossuth téren. A férfi a földön feküdt, amikor a nők odamentek hozzá, többször megrúgták, pénzt követeltek tőle. A gyanú szerint a férfi kabátjának zsebéből kivettek néhány ezer forintot. A súlyosan megsérült férfi felismerte támadóit, félórával később egy arra járőröző rendőrnek mondta el, mi történt vele. A rendőrök rövid időn belül elfogták a 32 éves, békéscsabai B. Irént és a 33 éves, szintén békéscsabai J. Ágnest. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük, az ügyészség indítványára a bíróság mindkettőjüket letartóztatta. A rendőrkapitányság az iratokat most átadta az ügyészségnek.
Szerző: SZ. M.
A rendőrség befejezte a nyomozást
2018. szeptember 17., hétfő
Városnéző kisvonat gázolta el az idős férfit Gyulán
Városnéző kisvonat ütött el – emlékeznek még – nyáron egy férfit a Békés megyei Gyulán, gyalogos-átkelőhelyen. A szerelvény vezetője nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, aki súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
A rendőrök őrizetbe vették az eleki fiatalt
2018. szeptember 17., hétfő
Egy eleki dohányboltban követelte a bevételt a fiú
Megfenyegette és a bevételt követelte a dohánybolti eladótól egy fiatal fiú a Békés megyei Eleken. Törölközővel takarta el az arcát, így ment be egy fiatal fiú szeptember 15-én, 16 óra körül egy eleki dohányboltba. A fiú késsel megfenyegette az eladót és a bevétel átadását követelte. A bolt alkalmazottja ezt megtagadta, ezért a fiú elhagyta az üzletet. Az eladó felismerte a 17 éves eleki fiatalt, akit a rendőrök egy órán belül elfogtak a lakásán. A Gyulai Rendőrkapitányság rablás kísérlete miatt indított büntetőeljárást ellene és őrizetbe vette.
Szerző: SZ. M.
Autóbusznak ütközött a fiatal lány Szarvason
2018. szeptember 17., hétfő
Ittas vezetők – Járműtolvajok Békés megyében
Békés megyében, szeptember 14-én, Békéscsabán,az egyik Szerdahelyi úti telephely udvarán, 14.45 óra körül személygépkocsi és egy motorkerékpáros férfi ütközött össze. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Szarvason, a Jókai Mór utca és a Kazinczy Ferenc utca kereszteződésében, 17.30 óra körül egy kerékpáros fiatal nem adott elsőbbséget és nekiütközött egy autóbusznak. A balesetben a 14 éves lány súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
A rendőrség befejezte a baleset vizsgálatát
2018. szeptember 15., szombat
A sofőr elismerte figyelmetlenségét
Vonattal ütközött egy kisteherautó még július 3-án, 19 óra körül Békés megyében, Gyula külterületén. A jármű vezetője földúton ment, majd egy táblával jelzett vasúti átjáróban úgy hajtott a sínekre, hogy előtte nem győződött meg arról, jön-e vonat.
Szerző: SZ. M.
< >