2018. november 21., szerda,  Olivér
 
 
 
 

Címlap

A sarkadkeresztúri baleset
A vonat vészfékezett, a sofőr még ki tudott jönni az átjáróból – Autósok, kerékpárosok ütköztek a ködös novemberben
Nem állt meg a tilos jelzésnél,az egyik vasúti átjáróban egy tehergépkocsi vezetője a Békés megyei Sarkadon. A rendőrök rövid időn belül azonosították a közlekedés biztonságát veszélyeztető férfit. A tilos jelzés ellenére a sínekre a tehergépkocsi vezetője október 31-én, 7.29 órakor hajtott Sarkadon, a fénysorompóval biztosított Anti úti vasúti átjáróban. A közeledő vonat vezetője azonnal vészfékezett, a szerelvény azonban már olyan közel volt az átjáróhoz, hogy az intenzív fékezés ellenére is csak az átjáró után állt meg. A két jármű nem ütközött össze. A tehergépkocsi vezetője mikor meglátta a vonatot, gázt adott és még ki tudott hajtani az átjáróból.
Szerző: SZ. M.
Dr. Veres Gabriella és dr. Lajtár István a 2015. évi, Békés megyei  ,,összügyészi" értekezleten
2018. november 21., szerda
A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatója
„Megrendüléssel tudatjuk, hogy 2018. november 18. napján, életének 64. évében türelemmel és méltósággal viselt, hosszantartó betegség után elhunyt dr. Veress Gabriella címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, megyei főügyész” – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség november 21-én reggel.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: www.korosladany.hu)
2018. november 21., szerda
Letartóztatásban a körösladányi gyanúsítottak
Békés megyében a Szeghalmi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 45 éves nő és élettársa, egy 23 éves férfi letartóztatását. A gyanúsítottak egy 88 éves idős nőt raboltak ki Körösladányban a múlt héten.
Szerző: SZ. M.
A szenior táncosok elköszönése
2018. november 20., kedd
Volt Mersz-ük felmutatni tudásukat: Békéscsabán a város társastáncosai és elismert megyebeli előadók mutattak rá a tánc és az egészségmegőrzés összefüggéseire
Négyállomásos programsorozatot szervezett a MERSZ Közhasznú Alapítvány „A társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Békéscsabán” címmel. (A „vájtfülűek kedvéért: az EFOP-1.3.5-16-2016-oo135 számmal jelzett pályázatban elnyert uniós támogatás révén.) Az október 26-át követő négyhetes időszak végén a projekt a békéscsabai Vasutas Művelődési Házban zárult. A szűk egy hónap során minden a szeniorok (szépkorúak) társastánca, a mozgáskultúra és egészség megőrzésének fejlesztése, a kettő közötti nyilvánvaló kapcsolat feltárása körül forgott.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Trópusi Akvárium)
2018. november 20., kedd
(Találkozásom Mariska nénivel)
Régen írtam Mariska néniről, a kedves, az előző éveihez képest már idősebb ismerősömről. Bár nyolcvan fölött jár, mégsem azért nem írtam róla, mert már eltávozott volna az élők sorából, egyetlen oka csakis az, hogy sziporkázó jelensége mostanában kimaradt az életemből. De mit ad az Úristen, a minap valamelyik üzletben – abban, amelyikben semmi szemetet nem árulnak –, összefutottam vele.
Szerző: Zsidov Magdolna
Péter Szabó Szilvia
2018. november 19., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Manapság sem hagyja hidegen hallgatóit a „Noxos” lány.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Kép a tanácskozásról
2018. november 19., hétfő
Gondnoksági perekben eljáró bírák és bírósági titkárok felkészítése a Szegedi Ítélőtáblán
„Értelmi fogyatékosság, kommunikáció, támogatott döntéshozatal” címmel rendeztek tanácskozást a Szegedi Ítélőtáblán az elmúlt pénteken. A résztvevők az értelmi fogyatékkal élők gondjairól, társadalmi megítéléséről hallgattak meg előadásokat. A megbeszélések központi témája az volt, miként lehetne az értelmi fogyatékosokat segíteni abban, hogy minél önállóbban tudják képviselni magukat a jogaik érvényesítése során.
Szerző: K. A. J.
A körösladányi baleset
2018. november 19., hétfő
Körösladányban a kisteherautós súlyosan megsérült – Ismeretfrissítési előadások Békés megyében
Békés megyében, Körösladányban, a Dózsa György utcában, november 18-án 13 óra körül kisteherautó nekiütközött egy parkoló autónak. Az álló kocsiban senki nem ült, a másik gépkocsit vezető nő súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
Békésen autós ütött el kerékpárost a kereszteződésben
2018. november 18., vasárnap
Békéscsabán őrizetbe vették a garázda mezőkovácsházit – Kerékpárosok balesetei Békés megyében
Békés megyében, Kaszaperen, az Árpád utcában, november 17-én, 7.15 óra körül személyautó nem biztosított elsőbbséget és elütött egy öt éves gyermeket, aki a gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni. A mentők a fiút súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
Felkészülten érkezett a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium csapata
2018. november 18., vasárnap
Az országos versenyen második lett a mezőberényi gimnázium csapata
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya november 15-én nyolcadik alkalommal rendezte meg a „Krimit tud?” című bűnmegelőzési vetélkedőt. A cél, hogy a középiskolás fiatalok a bűnmegelőzésben maguk találjanak olyan lehetőségeket, módszereket, amelyekkel elkerülhetik, hogy bűnelkövetővé, vagy áldozattá váljanak. Az országos megmérettetésen a hat regionális elődöntő első két helyezettje vehetett részt, összesen tizenkét csapat mérte össze tudását a rendezvénynek helyet adó Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.
Szerző: SZ. M.
< >