2019. május 24., péntek,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Címlap

Békéscsaba, Kazinczy lakótelep - részlet. A felvétel illusztráció. Felvétel: ingatlantajolo.hu
Az élettárs, az anya és fia gátlástalanul fosztogatta az idős házaspárt
Békés megyében a Békéscsabai Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves pécsi nő, egy 68 éves békéscsabai nő és 39 éves fia ellen, akik éveken keresztül több millió forintot csaltak ki különböző hivatkozásokkal egy idős békéscsabai házaspártól. A 68 éves nő és 39 éves fia 2013-ban öröklési szerződést kötött egy békéscsabai, idős férfival. A nő és fia emiatt járni kezdett az idős férfi békéscsabai, Kazinczy lakótelepi lakásához. Ennek során összeismerkedtek a lépcsőházban lakó idős házaspárral, és az idős sértettek bizalmát elnyerve 2013 júniusától 2014 januárjáig több részletben, összesen 2 millió forintot csaltak ki tőlük különböző hivatkozásokkal, így lakásuk tehermentesítésére, az eltartásukban álló személy ellátására, adósságainak kiegyenlítésére, majd temetési költségekre. Azt ígérték, hogy visszafizetik a kölcsönöket, ez azonban nem állt szándékukban. Ezután, 2015 nyarán ismét felvették a kapcsolatot a sértettekkel és további kölcsönöket – több, mint 500 ezer forintot– kértek tőlük arra hivatkozva, hogy korábbi tartozásukat így rendezik, erre azonban most sem került sor - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
A gyulai férfi termesztette és fogyasztotta a kábítószert. Felderítéskori kép: police.hu
2019. május 24., péntek
Hét évre ítélték a marihuána-termesztőt - Tettestársával enyhítésért fellebbeztek
Békés megyében a Gyulai Törvényszék kedden, előkészítő ülésen ítélt 7 év, és 3 év 6 hónap börtönbüntetésre kábítószer-kereskedelem miatt két gyulai férfit. Egyikük 4 hónap alatt 108 tő magas kábítószer hatóanyag-tartalmú kendernövényt termesztett, míg társa a megtermelt marihuánát értékesítette. A Békés Megyei Főügyészség vádiratával egyező ítélet szerint az ügy 41 éves vádlottja maga is marihuána fogyasztó volt, 2010 környékén kezdett el Gyula külterületi tanyáján, szakirodalom tanulmányozása alapján magas kábítószer hatóanyag-tartalmú kendernövényeket termeszteni.
Szerző: Sz. M.
Orosházán autós ütközött össze kerékpárossal
2019. május 24., péntek
Román autós vette fel a három férfit - Kerékpárosok balesetei Békés megyében
Békés megyében, május 22-én, Orosházán, a Rákóczi út és a Deák Ferenc utca kereszteződésében, 13 óra után néhány perccel személygépkocsi és kerékpáros nő ütközött össze. A balesetben a kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. Szabadkígyós külterületén, 19.30 óra körül egy kerékpáros férfi árokba hajtott, a gyanú szerint ittas volt. A mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba a biciklis férfit. Szarvason, a Szent László utcában, 23.30 óra körül egy kerékpáros férfi útjavítási munkálatok miatt kiásott gödörbe hajtott és súlyosan megsérült. Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket fogtak el a rendőrök május 23-án, Dombegyházon. A három határsértőt és a román rendszámú személygépkocsi vezetőjét a rendőrök előállították.
Szerző: Sz. M.
A három férfi jelentős károkat okozott a kábellopással
2019. május 23., csütörtök
Békés megyei rendőrök vették őrizetbe a három férfit - Kerékpárosokat ütöttek el autósok
Békés megyében, május 21-én, Szarvason, a Csabai úton, 11 óra körül egy kisteherautó nem adott elsőbbséget és kerékpáros nőt ütött el a kerékpárúton. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba. Szeghalmon, a Széchenyi utca és a Jókai utca kereszteződésében, 12.15 óra körül egy személygépkocsi kerékpáros nőnek ütközött. A kerékpáros elesett és könnyű sérülést szenvedett. A Békés megyei rendőrök három férfit fogtak el május 22-én, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászkiséren. A három férfi a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt lopott el a Békés megyei Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.
Szerző: Sz. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Demokratikus Koalíció Tótkomlós )
2019. május 22., szerda
Nemrégen átvettünk egy hírt a Simonka György Facebook-oldaláról, miszerint Takács Ferenc, a tótkomlósi Fidesz-szervezet elnöke – eddigi magvas véleményét váratlanul „felülírva” –személyesen vitte el átadni Simonka György gyanúsítottnak, a térség országgyűlési képviselőjének. Annak a politikába belekeveredett személynek, akinek mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára a Parlament az ősszel felfüggesztette. Így jogilag képviselőként, a Fidesz Békés megyei választmányának elnökeként ott állhat a feledhetetlen emlékű II. János Pál pápa, illetve a magyarok egyik legnagyobb történelmi személyisége, II. Rákóczi Ferenc Tótkomlóson most felállítandó szobrának avatásán. Hogy erkölcsileg teheti-, tehetné-e, az attól függ, milyen vastag az a bizonyos bőr, azon a bizonyos helyen… Tegnap a Demokratikus Koalíció Tótkomlós nevű Facebook-oldalon megjelent egy véleménynyilvánító írás a szoboravatással kapcsolatban.
Szerző: Kiss A. János
Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán
2019. május 22., szerda
Zsaroló házaspár fosztotta meg házától - Ügyvéd is segítette őket - Vádat emelt a Békés Megyei Főügyészség
A Békés Megyei Főügyészség sarkadi házaspár ellen emelt vádat a napokban, akik helyi ügyvéd közreműködésével egy befolyásolható férfi ingatlanát szerezték meg zsarolással, majd az ingatlanból értéktárgyakat jogtalanul tulajdonítottak el. A házaspár 2013 végén jelzálogszerződésük miatt nehéz anyagi helyzetbe került, családi házuk elvesztése fenyegette őket. A házaspár nő tagja ekkor ismerkedett meg a könnyen befolyásolható sértettel, akinek a bizalmába férkőzött, hogy anyagilag kihasználja. Erre a férje is az áldását adta. Rövid ismeretség után a nő valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy elválik férjétől és hozzámegy feleségül, amiben a sértett vakon hitt. A majd a nő és a fia hozzá is költözött.
Szerző: Sz. M.
A fiatalok megnézhették a nagy érdeklődést kiváltó  rendőrségi autókat is
2019. május 22., szerda
Fogyatékkal élő fiatalok a békéscsabai kapitányságon
Országos program keretében fogyatékkal élő fiatalok látogattak el a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol megismerkedhettek a közlekedésrendészet, a bűnügyi szakterület munkájával és megnézhették a rendőrségi autókat és motorokat is. A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program keretében a fogyatékkal élő fiatalok május 20-án látogattak a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a munkakörrel, amely iránt különösen érdeklődnek.
Szerző: Sz. M.
Békésen árokba csúszott és kerítésnek ütközött az autós
2019. május 22., szerda
Balesetek Békés megyében
Békés megyében, május 20-án, Békésen, a Lorántffy utca és a Bánát utca kereszteződésében, 18 óra körül egy személygépkocsi letért az útról, árokba csúszott, majd fának és kerítésnek ütközött. A jármű vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja, a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: Sz. M.
Kocsis-Cake Oliviot céltáblává te(te)tték (Képünk illusztráció! Forrás: Párbeszéd Magyarországért)
2019. május 20., hétfő
Sikerült a rasszizmust (nagyjából és a FIFA jóvoltából) száműzni a magyar futballpályákról… hogy most a hazai „trágyapolitizálás” azon kívül szórhassa azt a jóhiszemű, egyben hiszékeny emberek arcába. Plakátokon szégyenítik meg (nagyjából) ismeretlenek Kocsis-Cake Oliviót, a Párbeszéd Magyarországért Párt egyik országgyűlési képviselőjét – olvashattuk a 24.hu felületén. Származása, bőrszíne miatt gyalázzák gyáva és jellemtelen magyarok („igaz magyar gyerekek”). Valódi „bűnéről” nem tesznek említést sunyi (vélhetően) honfitársaink: az országot irányító pártok akár kormánytag egyedeinél tisztábban gondolkodik, képen nyelvileg helyesen, kifejezően, logikusan és alapos tárgyismerettel (s hogy a miniszterelnök se higgye, hogy megfeledkezünk róla – mások által papírra vettet gondolatok felolvasása helyett) „fejből” megszólalni, nyilatkozni, s nem átall váratlan újságírói kérdésekre is korrekt módon válaszolni. Sőt, tárgyszerűen és kulturáltan képes bírálni a meglátása szerint visszás módon politizálók tetteit, tétlenkedését is. Ráadásul rátermettebb, mint az ellenzék „megélhetési” kategóriájába tartozó szerencsétlenkedői. Akkor most mit tegyenek ellene a tőle tartó alattomosak? A recept: egy kis biztatás a gyűlölködővé átnevelt tömegeknek: utálják őt. Jobb híján bőrszíne és származása miatt. De ne feledjük: magyar az, aki annak vallja magát.
Szerző: Kiss A. János
A szakemberek hasznos tanácsokat adtak a résztvevőknek
2019. május 20., hétfő
Mezőhegyesen közel 400 gyermek vett részt az eseményen
Közbiztonsági nyílt napot tartott a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány május 17-én a Békés megyei Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központnál. A rendezvényen az alapítvány képviseletében Juracsik Zoltán nyugalmazott rendőr ezredes, Mitykó Zsolt, Mezőhegyes polgármestere és Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte a közel 400 gyermeket, kísérőiket. A nyílt napon az óvodások, általános iskolások és középiskolások számos bemutatót láthattak, különböző, biztonsághoz kapcsolódó játékokban vehettek részt.
Szerző: Sz. M.
< >