2021. január 26., kedd,  Vanda és Paula
 
 
 
 

Címlap

Kép: police.hu
Embercsempészettel gyanúsíthatók - Lengyel és magyar autóban tíz határsértő Szarvasnál
A Békés megyei rendőrök január 24-én, 17.30 óra és január 25-én, 5.30 óra között tíz határsértőt és két embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el. Szarvas külterületén, az M44-es gyorsforgalmi úton, január 24-én, 21.30 óra körül leállítottak a rendőrök egy lengyel és egy magyar rendszámú személyautót. Mindkét járművet ukrán állampolgárok vezették, a magyar honosságú autóban tíz migráns is utazott. Az utasok közül ketten tunéziai, hárman egyiptomi, öten iraki állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
Szerző: Sz. M.
Rendszeres az ittas vezetők kiszűrése. A kép illusztráció: Forrás: police.hu
2021. január 24., vasárnap
A sofőr Gyomaendrődön autózott - Rolleres fiút ütött el az autós Békéscsabán: befejezett vizsgálat
Békés megyében, ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök január 23-án, 23.15 óra körül Gyomaendrődön, a Pásztor János úton. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A 23 éves férfit a rendőrök előállították, majd miután a Gyomaendrődi Rendőrőrsön végzett további légalkohol-mérések eredménye is pozitív lett nála, elvették vezetői engedélyét és büntető-feljelentést tettek ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A Pfizer-BioNTech belgiumi gyárát most bővítik, a termelésben ez okozott kiesést, de a hiányt márciusban pótolják (Forrás: ipon.hu)
2021. január 23., szombat
Dr. Árus Tibor: ,,Bizonyos esetekben érthető az emberek bizalmatlansága a védőoltásokkal szemben”
Napjaink egyik legtöbbször feltett kérdése, ha a koronavírus elleni vakcinákról esik szó, az, hogy vajon melyikben bízhatunk. Ebben az átpolitizált, valótlanságokkal, álhírekkel terhelt információs világban valóban nehéz eligazodni. A www.vitalap.hu-nak rendszeresen nyilatkozó békéscsabai háziorvost, belgyógyászt, főorvost, dr. Árus Tibort is elöljáróban ezzel a kérdéssel kerestük meg. Meg kell jegyeznünk, hogy a beszélgetés január 22-én történt, az aznapi legfrissebb információk birtokában, és ahogy távolodunk ettől az időponttól, úgy változnak, bővülnek, frissülnek az adatok és a hírek.
Szerző: László Erzsébet
Simonyi Imre költő. Fotó: Martin Gábor: Forrás: Wikipédia
2021. január 23., szombat
Visszatekintés 1992 nyarára - Simonyi Imre találkozása ügyészével, dr. Sajti Imrével – Száz éve született 2020-ban a költő
Az alábbi beszélgetés 1992 nyarán hangzott el Gyulán, Simonyi Imre Százéves cukrászda udvarában lévő lakásán. A találkozót a költő kérte azzal, hogy egy nyugodt, tisztázó megbeszélésre szeretne találkozni – immár a sír szélén – 1956-os ügyészével, aki ismerete és informátora szerint a szabadon engedését kijárta. A Békéscsabán élő egykori ügyész, dr. Sajti Imre nyugdíjas rendőr ezredes vállalta a beszélgetést, amelyen az érintettek mellett a költőhöz kirendelt gondozónő, Vaszkán Erzsébet és e sorok írója vett részt. (A könnyebb áttekinthetőség kedvéért Simonyi Imre szövegét normál, dr. Sajti Imréét dőlt betűvel szedtük.)
Szerző: Árpási Zoltán
Baltával ütött vitapartnere autójára kétszer is Orosházán a férfi. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2021. január 23., szombat
Vitapartnere járművére sújtott a férfi Orosházán - Határsértők Gyulánál bolgár és cseh kamionban
Békés megyében, Békéscsaba külterületén, január 22-én, 17.45 óra körül fékezett, megcsúszott és elesett egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi. A mentők a jármű vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. A gyulai közúti határátkelőhelyen, január 22-én, 9.15 órakor belépésre jelentkezett egy bolgár rendszámú kamion, amelynek rakterében hat migráns rejtőzködött. Több mint egy órával később, 10.30 óra körül a járműveket közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök egy cseh honosságú teherautóban megbújva találtak két külföldit. A határsértők mindkét esetben afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, így nem léphettek be Magyarország területére. A román hatóság eljárást indított ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A magát mentősnek kiadó férfi a vendégházakból fizetés nélkül távozott. Kép: police.hu
2021. január 22., péntek
A férfi vendégházakban foglalt szállást interneten - A gyulai rendőrök fogták el Nagykátán
Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi. Vendégházakban szállt meg, majd fizetés nélkül távozott. A gyanú szerint öt magyarországi megyében követett el bűncselekményeket. A gyulai rendőrök Pest megyében elfogták és Békéscsabán, a Békés megyei rendőrség fogdájában adtak neki szállást - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Csabacsűdön két személygépkocsi ütközött össze. Kép: police.hu
2021. január 22., péntek
Két férfi lakatlan ház ajtaját feszítette be - Afgánok cseh kamionban - Határsértők Nagykamaráson - Baleset Csabacsűdön
Békés megyében, Csabacsűdön, a Zrínyi utca és a 44-es számú főút kereszteződésében, január 20-án, 18.15 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik autós súlyosan, a másik jármű vezetője és utasa könnyebben sérült meg. Békés megyében, január 21-én, 5.30 óra és 17.30 óra között két határsértőt fogtak el és hat, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel a rendőrök. A hatfős csoport 6.10 órakor, a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, autóalkatrészeket szállító cseh kamion rakterében rejtőzködött. Miután a járművet közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök megtalálták őket, a magukat afgán állampolgárnak valló férfiak nem léphették át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellenük.
Szerző: Sz. M.
A tárcából két békéscsabai nő kivette a pénzt a sörözőben. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2021. január 21., csütörtök
Békéscsabai sörözőben hagyta őrizetlenül tulajdonosa - Határsértők román kamionokban
A Békés megyei rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek. Január 20-án, 10.30 órakor, belépésre jelentkezett egy román rendszámú kamion, amelynek rakterében két külföldi rejtőzködött. Fél órával később, szintén egy román honosságú teherautóban három külföldit találtak a közös vizsgálatot végző magyar és román rendőrök. A határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal. Így nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Kép: police.hu
2021. január 20., szerda
A román teherautóban hatan rejtőzködtek - Megütötte édesanyját a fiatal a békéscsabai lakásban
A Békés megyei határszakaszon, január 19-én, 17.30 óra és január 20-án, 5.30 óra között hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Mindannyian egy január 19-én, 22 órakor, a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú tehergépkocsiban rejtőzködtek. A magyar és a román rendőrök együtt átvizsgálták a járművet és a rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Valótlan szerződéssel a férfi több tízmilliós kárt okozott gyermekeinek és volt feleségének. A kép illusztráció. Forrás: police.hu
2021. január 19., kedd
A gyomaendrődi közokirat-hamisításban társa budapesti ügyvéd volt - Hét méter magasságból esett le a munkás Békéscsabán - Békés megyei ügyészségek vádiratai
Békés megyében, garázdaság vétsége miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján, a Szeghalmi Járásbíróság egy 29 éves, okányi férfit, akit alig egy évvel korábban, szintén garázdaság vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélt. A férfi 2020. május 16-án, délután, Vésztőn, a Kossuth utcán veszekedést kezdeményezett a barátnőjével, trágár módon szidalmazta a nőt, belerúgott a kerékpárjába, megrongálta a kosarát. A kerékpár kormánya kisebb sérülést is okozott a nőnek. Amikor a nő távozni akart, a férfi ráült a kerékpár csomagtartójára, majd erőszakosan megragadta barátnője állát. A férfi kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat váltson ki - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség a megyebeli ügyészségek munkájáról.
Szerző: Sz. M.
< >