2020. április 6., hétfő,  Vilmos és Bíborka
 
 
 
 

Címlap

Egészségügyi maszkokat, fertőtlenítőket is árult interneten az orosházi csaló. A kép illusztráció. Forrás: bbc.com
Az orosházi fiatalembert Salgótarjánban fogták el - Interneten üzletelt
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága 2020 januárjában indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Többen feljelentést tettek, miután egy internetes apróhirdetésen keresztül koncertjegyeket vettek egy férfitől, aki a vételár kézhezvételét követően nem küldte meg azokat a vevőknek. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, a 29 éves, Békés megyei, orosházi B. Szabolcsot.
Szerző: Sz. M.
Juhász Béla
2020. április 05., vasárnap
(Karantén-történetek)
A sok rémhír között szeretnénk egyfajta oázist nyújtani olvasóinknak, és közismert embereket kérünk arra, hogy engedjenek betekinteni házi karanténjukba, hétköznapjaikba, osszák meg velünk érzéseiket, gondolataikat, esetleg ötleteiket, jó tanácsaikat, melyekkel talán egymás segítségére lehetünk ebben a nehéz, megterhelő időszakban.
Szerző: Juhász Béla/Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
Kevés védőeszközt kaptak a háziorvosok a járvány elleni küzdelemhez (Forrás: sopronmedia.hu)
2020. április 04., szombat
Levélben hívták fel a háziorvosok az országos tiszti főorvos figyelmét a hiányosságokra
Szakmai szervezeteik által írtak levelet március 31-én a háziorvosok Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, mert többek között a járvány leküzdéséhez, terjedéséhez szükséges eszközök híján kell ellátniuk a gyógyító, megelőző munkát. A levelet ezúttal teljes terjedelmében közöljük.
Szerző: László Erzsébet
Három autó visszapillantó tükrét rongálta meg a békéscsabai férfi. Kép: police.hu
2020. április 04., szombat
A békéscsabai férfi édesanyja és nagynénje adataival csalt interneten - Kamera rögzítette a lopást a lottózóban - Éjszakai autórongáló
Békés megyében csalás és személyes adattal visszaélés bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert édesanyja és nagynénje nevében, részletre két mobiltelefont vásárolt. A férfi az egyik nagy értékű készüléket az édesanyja, a másikat az édesanyja testvére nevére vette meg. Nem egy összegben fizetett, hozzátartozói adataival részletfizetési szerződést kötött a mobilszolgáltatók internetes felületein. A férfi a részleteket nem fizette, a szolgáltató a két nőtől követelte a két telefon árát, összesen több, mint 500 ezer forintot. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 27 éves békéscsabai férfit csalás és személyes adattal visszaélés vétségek elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, az iratokat továbbította az ügyészségre.
Szerző: Sz. M.
Letért az útról az autós, felborult a jármű. Kép: police.hu
2020. április 04., szombat
Az autóban valamennyien megsérültek - Parfümtolvaj Békéscsabán
Békés megyében, Gyula külterületén, április 3-án, 13.30 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és felborult. A járműben a vezetővel együtt öten ültek, mindannyian könnyű sérülést szenvedtek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: ATV Magyarország / Youtube)
2020. április 03., péntek
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének – immár sokadjára – fel kellett emelnie szavát a sajtószabadság magyarországi érthetetlen korlátozása miatt. Ezúttal a koronavírus elleni küzdelem ürügyén tett állami intézkedések ellen lépett fel. Az állásfoglalás teljes szövegét elolvashatják e cikkben.
Szerző: MÚOSZ
Most talán ünnepebb lesz az ünnep
2020. április 03., péntek
Rendhagyó ünnepi termékteszt: biztonságosak a „húsvéti sonkák”
A Szupermenta legújabb terméktesztjén a húsvét egyik slágertermékét, a sonkák „arzenálját” vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású. Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszer-biztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak. Kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák viszont ezúttal is akadtak.
Szerző: K. A. J.
Pályázati gyermekrajz a közlekedésről. Kép: police.hu
2020. április 03., péntek
Békés megyéből 430 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra
Az Így közlekedtek Ti című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán. A gyermekek feladata volt, hogy alkotásaikkal felhívják a figyelmet a különböző közlekedési szabályok betartására. Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2020-ban hirdette meg rajzpályázatot. A gyermekeknek 2-3 fős csoportokban kellett a közlekedési szabályok betartását bemutató, nagy méretű rajzokat készíteniük. Békés megyében 40 általános iskolából és 23 óvodából 430 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.
Szerző: Sz. M.
A gyomaendrődi autós könnyű sérülést szenvedett. Kép: police.hu
2020. április 03., péntek
Az autós Dévaványán tilos jelzésnél hajtott a sínekre - Új pszichoaktív anyaggal kereskedett a gyomaendrődi nő
Békés megyében, Dévaványán, a Gyomai utcában, a vasúti átjáróban, március 31-én, 14.15 óra körül a személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget vonatnak és összeütköztek. Az autót vezető férfi a fényjelzőkészülék tilos jelzése ellenére hajtott rá a vasúti sínekre. A gyomaendrődi férfit a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Munkaügyi perben a Gyulai Törvényszék jár el elsőfokú bíróságként április elsejétől. Kép: Szőke Margit - vitalap.hu
2020. április 02., csütörtök
Közigazgatási ügyben a Szegedi Törvényszék az illetékes - Megszűnt Békés megyében a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2020. április elsejétől
A közigazgatási és munkaügyi bíróságok – így Békés megyében a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is - 2020. április elsejétől megszűnnek jogszabályváltozás miatt. Így 2020. április elsejétől - Békés megye esetében - közigazgatási ügyekben a Szegedi Törvényszék, míg munkaügyi perekben a Gyulai Törvényszék jár el elsőfokú bíróságként - tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: Sz. M.
< >