2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2022. május 10., kedd
Békési betyárok Gyulán
Május 10-én, ma, 19 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központban - Belinszki Zoltán - Szekér Gergő - Varga Viktor folk musical darabja
Szerző: Programajánló
A történet 1848 őszén játszódik egy Békés megyei faluban. Sándor, a fiatal betyár és a csárdás elárvult lánya, Rózsi között szerelem szövődik. A két fiatal szeretne összeházasodni. Erre a Kossuth hirdette amnesztia ad esélyt. Két másik férfi is verseng Rózsi kezéért. A falu özvegy bírája, akit a Pozsonyban élő földesúr teljes joggal ruházott föl, először szép szavakkal udvarol. Amikor nem ér célt, a zsarolástól sem riad vissza. A másik kérő a bécsi rendőrség embere, Herz Konrád, aki provokátorként érkezett Békés megyébe. Előbb csikóslegénynek adja ki magát, majd hivatalos személyként intézkedik.

Az előadás plakátja. Forrás: Szervezők

 

Valaki megmérgezte a faluba érkezett osztrák katonákat. Az ügy kivizsgálása során többen is gyanúba keverednek. A darab végére kiderül, ki és miért.

 

A csárdában a falu népe, magyarok és tótok, okosak és kótyák, szemérmesek és kikapósak adnak színes hátteret a cselekménynek.

 

Szereplők: Eva Javorská, Szente Árpád Csaba, Kiss Péter Balázs, Nádházy Péter, Boronyák Gergely. Rendező: Varga Viktor.

 

Az előadás megtekintése díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás: www.cervinusteatrum.hu

 

A Békés Megyei Önkormányzat kiemelt, TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 azonosítószámú, Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében című projektjének keretében mutatják be az előadást. (Forrás: Erkel Ferenc Művelődési Központ)

 

 

Kép: Az előadás plakátja. Forrás: Szervezők<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.