2020. július 12., vasárnap,  Izabella és Dalma
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2020. május 28., csütörtök
Új fogalmat tanulunk: „potenciális munkaerő-tartalék”
Megjelent a Nyomtass te is! 149. száma Kásler-játékkal (igen-nem), titkos szolgálattevéssel
Szerző: K. A. J.
Ki rendelte el a kórházak kiürítését? – teszi fel az egyáltalán nem költői kérdést a Nyomtass te is! legfrissebb száma. Kásler Miklós, a területért felelős miniszter ma már úgy emlékszik, nem ő. A Nyomtass te is! 149. számában azonban pontosan „utána lehet olvasni”, mit írt a kórházaknak április 15-én, és mit nyilatkozott májusban.

Képünk illusztráció! (Forrás: Nyomtass te is!)

 

A lapból az is kiderül: áprilisban 428 ezer főre nőtt a munkakeresők és munkanélküliek száma, akik legújabb megnevezése: “potenciális munkaerő-tartalék”.

 

Képünk illusztráció! (Forrás: Nyomtass te is!)Közülük hivatalosan 330 ezer főt ismer el a kormány álláskeresőként, de annyira azért mégsem, hogy gondoskodjon is róluk: 46 százalékuk semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott – tette közzé a HVG cikke alapján a Nyomtass te is!.

 

 

Az ilyen és hasonló információk közzététele azonban júliustól újabb veszélyekkel járhat. Ekkortól ugyanis a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online médiumok, szolgáltatások felfüggesztését.

 

Ez akkor történhet meg, ha a titkosszolgálatok úgy ítélik meg, hogy az adott szolgáltató „fenyegetést jelent a magyar kibertér biztonságára” avagy „honvédelmi vagy szövetségi érdeket sért vagy veszélyeztet”. Bízunk a bölcsességükben. Vagy nem…

 

A 149. szám itt olvasható el.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.