2020. augusztus 14., péntek,  Marcell
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. november 29., péntek
A kereszténydemokratáknak volt igazuk: kirúgták őket
Fidesz–KDNP (nem frakciószövetség, hanem) összecsapás Szécsényben
Szerző: Kiss A. János
Egy Nógrád megyei pártpurparlé miért is izgatná fel az ország más megyéiben élőket?! Tiszteletkörök nélkül: azért, mert abban a jelenlegi kormányzó frakciószövetség – benne a nem valami nagy önállóságban leledző, a Fideszbe gyakorlatilag beolvadt, „hű kutyus” KDNP – valódi „demokrácia”-jellemzői érhetők tetten.

Semjen_Zsolt.jpg

  

„Tisztelettel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy 30 év sikeres működést követően megszűnik a KDNP szécsényi szervezete, miután az Országos Elnökség feloszlatta. A döntésről egy rövid levélben tájékoztattak minket. Az eljárás során egyszer sem kérdeztek meg minket, a koholt vádakkal szemben nem védekezhettünk. E koncepciós eljárás azért is elfogadhatatlan, mert a szécsényi szervezet támogatásával többek között olyan országosan is ismert személyek kerülhettek be a parlamentbe, mint Surján László, vagy Nagy Andor. A választások eredményeit tekintve mindezidáig Magyarország egyik legsikeresebb KDNP szervezete a szécsényi volt.

 

Az ügy előzménye, hogy Bablena Ferenc, a KDNP megyei elnöke, az MSZMP volt tagja, az önkormányzati választások előtt titokban alkut kötött, hogy a Szécsényt 9 évig sikeresen irányító Stayer László helyett a fidesz helyi elnökét indítja a Fidesz-KDNP szövetség. A probléma ott történt, hogy Bablena az alkujáról nem tájékoztatta a KDNP helyi szervezetét, így a tagok, az alapszabályban biztosított joguknak megfelelően, jelöltet állítottak, történetesen a fideszes Stayer Lászlót. A helyi fidesz ugyanakkor mindenféle egyeztetés nélkül saját elnökét jelölte, saját polgármesterével szemben. Bablena pedig ahelyett, hogy a konfliktusban saját KDNP-s csapata mellé állt volna, inkább elárult minket, össze-vissza hazudozni kezdett és koncepciós eljárást fabrikált. Bár a szécsényi KDNP-sek néhány ezer forintjukkal nem versenyezhettek a helyi fidesz elnök több milliós kampányával, mégis a Bablena-féle konspiráció látványosan megbukott. A helyi KDNP-sek által támogatott Stayer Lászlót immár függetlenként újraválasztották, ismét ő Szécsény polgármestere. A képviselőjelöltek tekintetében pedig az az abszurd helyzet állt elő, hogy míg a párttagsággal rendelkező KDNP-sek nem indulhattak KDNP-sként, addig Fidesz-KDNP színekben jó esetben függetlenek álltak rajthoz, rosszabb esetben egykori MSZP-s jelölt. Józan ésszel azt gondoltuk, hogy ekkora kapitális politikai baklövést követően Bablena lemond, visszavonul, de tévedtünk, annak ellenére, hogy a megye több településén ugyancsak megbuktak a jelöltjei. Úgy jártunk, hogy bár minket igazoltak a választók, annál rosszabb lett nekünk.

 

Különösen visszatetsző volt Bablena KDNP-s megyei elnök kampány tevékenységében, hogy sokkal nagyobb energiát fordított a fideszes szécsényi polgármesterjelölt ügyeinek intézésére, aki nem mellesleg üzlettársa volt a megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál, mint a megyeszékhelyen, Salgótarján KDNP-s polgármesterjelöltjének támogatására.

 

A feloszlatási határozatot követően a szécsényi KDNP szervezet tagjai összeültek, és bár az eljárás még a jogi vicc kategóriáját sem éri el, úgy döntöttünk, nem fordulunk bírósághoz. Ennek fő oka, hogy a jövőben egyáltalán nem kívánunk egy gyékényen árulni korrupt, áruló, volt MSZMP-sekkel, sőt inkább messze elkerüljük őket. Ugyanakkor Szécsényben magánemberként, vagy civil szervezeti formában továbbra is képviselni fogjuk a kereszténydemokrata értékeket, és minden alkalommal rámutatunk az álszent, politikai köpönyegforgatók mesterkedéseire.

Juhász Miklós

volt szécsényi KDNP elnök”

*

Nem mintha nem érdekelne bennünket a „másik fél” álláspontja, tudnivaló, hogy ma már a Fidesz által bevezetett „omertà” nemhogy a két párt, a frakciószövetség tagjait ítéli engedelmes hallgatásra, hanem az állami egészségügy, a közoktatás szereplőit és másokat is. Amikor egy hithű KDNP-szervezet (senkit ne szédítsen meg a Fidesz újdonsült „keresztény-konzervatív” trükközése) helyi ismeretei, meggyőződése, értékrendje alapján érvényesíteni akarta választási jogosultságát, a Fidesz a vesztüket akaró és hozó piszkos munkát éppen a KDNP-nek nevezett vazallusával végeztette el. Ha tévedtünk volna kérdésink megválaszolásának esélylatolgatásával, akkor várjuk és közzétesszük – nem a Fidesz – a KDNP-vezetés véleményét. Ha lehet, nem Hollik István közvetítésével…  <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.