2020. július 15., szerda,  Henrik és Roland
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. november 27., szerda
Ügyvédek csettintése a bírónak
„Jogi kultúráért” díjjal ismerték el dr. Kemenes István munkáját
Szerző: K. A. J.
Az elmúlt hétvégén immár 12. alkalommal tartották meg hazánkban az ügyvédek napját. A Magyar Ügyvédi Kamara rendezvényén a „Jogi kultúráért” díjat vehette át dr. Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla nyugalmazott kollégiumvezetője.

Dr. Kemenes IstvánNagyszabású rendezvénnyel ünnepelték napjukat a magyar ügyvédek az elmúlt szombaton, Budapesten, a Kúria épületében, amelyen részt vett és felszólalt Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is.

 

Az ünnepségen adták át a Magyar Ügyvédi Kamara által alapított díjakat. A szakmájukban kiválóan dolgozó ügyvédek mellett kimagasló jogi tevékenységük elismeréseként egy-egy bírót, ügyészt és jogtudóst is jutalmaznak minden évben. Idén dr. Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának nyugalmazott vezetője vehette át a „Jogi kultúráért” díjat dr. Bánáti Jánostól, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökétől.

 

Ez a díj azt bizonyítja, hogy kiemelkedő ítélkezési munkája mellett a számtalan publikációt megjelentető, előadás tartó, egykor a Szegedi Tudományegyetemen is oktató dr. Kemenes István életpályáját áttekintve a jogi kultúra terjesztésében végzett magas színvonalú tevékenységét is elismerte az ügyvédek közössége. 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.