2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. október 29., kedd
Leendő bírók „bevetésen”
Bírósági titkárok és fogalmazók vetélkedtek a Szegedi Ítélőtáblán – Gyulai és szolnoki győztes a regionális pervezetési versenyen
Szerző: K. A. J.
Négy dél-alföldi megyéből érkeztek bírósági titkárok és fogalmazók a Szegedi Ítélőtáblára, ahol az országos pervezetési verseny regionális döntőjét rendezték meg október 28-án. A polgári ügyszakban dr. Liget Levente (Szolnoki Törvényszék) lett az első, míg a büntető ügyszakban dr. Varga Diána (Gyulai Törvényszék) bizonyult a legjobbnak.

Képünkön dr. Liget Levente, Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet, dr. Benedek Tibor, dr. Varga Diána és dr. Hegedűs István láthatóA vetélkedőn részt vevő indulókat, az őket segítő csapatokat, valamint a zsűri tagjait, a verseny szervezőit dr. Kiss Gabriella, a Szegedi Ítélőtábla elnöke köszöntötte. Elmondta: az elmúlt hét végén ünnepeltük az Igazságszolgáltatás Európai Napját, és ez a verseny is ehhez a jeles naphoz kapcsolható. A rendezvény stratégia célja – miként azt az Országos Bírósági Hivatal vezetése is kihangsúlyozta tavaly a verseny első meghirdetésekor – magas szinten ítélkező bírák kinevelése, melynek egyik legfontosabb része a gyakorlati képzés. És mi lehetne egy valós, vagy a valóság lehetőségét magában rejtő ügy tárgyalásánál megfelelőbb mindehhez?

 

A résztvevőknek ügyszakonként azonos jogeset alapján kellett bírósági tárgyalást levezetni. A dolgukat nehezítette, hogy más megyéből érkező csapatok tagjai, akik a védő, az ügyész, a tanú, a szakértő szerepeket alakították, igyekeztek olyan váratlan helyzeteket teremteni, ami alaposan próbára tette a bíróként fellépő versenyzők tárgyi tudását és pervezetési képességét. 

 

A versenyzők teljesítményét zsűritagként a Szegedi Ítélőtábla és az illetékes törvényszékek (Szeged, Kecskemét, Szolnok és Gyula) polgári, illetve büntető kollégiumának vezetői, bírái értékelték. Az eredményhirdetésen a két zsűrielnök, dr. Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője és Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet az ítélőtábla polgári ügyszakának tanácselnöke dicsérte a versenyzők felkészültségét, de felhívták a figyelmet a hiányosságokra is. Kiemelték, hogy mindent összevetve a tavalyihoz hasonlóan az idén is nagyon magas színvonalon zajlott a verseny.

 

Dr. Benedek Tibor, az ítélőtábla tanácselnöke, a verseny főszervezője az oklevelek átadásakor szintén elismerően beszélt valamennyi résztvevő munkájáról, egyben bejelentette, hogy az országos döntőn a régiót a két győztes, dr. Varga Diána (aki idén másodszor lett első) és dr. Liget Levente képviseli majd.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.