2019. augusztus 24., szombat,  Bertalan
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. május 10., péntek
„Kézfogások – Strângeri de mâini”
Negyed évszázad óta tart a szoros testvéri kapcsolat
Szerző: Ferenczi Arnold (Nyugati Jelen)
Huszonöt éve írták alá Arad és Gyula között a testvérvárosi kapcsolatot, ezt minden évben a „Kézfogások – Strângeri de mâini” című rendezvény keretében megünnepli a két város.

Az akkor Sarkadon élő diák, Susánszki Imre volt a Kézfogások ötletadója, igazából ő a spontán barátkozásokat szorgalmazta volna, de a politika az íntézményesítést helyezte előtérbe

 

A szerdai ünnepségen a városháza Ferdinánd király Termében Bognár Levente és Călin Bibarț aradi alpolgármesterek nyitották meg a rendezvényt egy-egy beszéddel, amelyben kiemelték a kapcsolat fontosságát, a két város közötti szoros együttműködést, illetve azt is, hogy mekkora fontossággal bír ez a viszony immár 1994 óta.

 

Az aradi vezetők után testvérvárosunknak az alpolgármestere, Kónya István vette át a szót, aki szintén hangsúlyt fektetett a kapcsolat fontosságára. Az ünnepi megnyitón az egykori gyulai polgármester – és egyben a kapcsolat megteremtője – dr. Pocsay Gábor is beszédet tartott a jelenlévőknek.

 

A rendezvénysorozatok egész évben folytatódnak: tavasszal sor került egy-egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre a két város vezetősége között, június 14-én horgászversenyt, 18-án pedig a „Kézfogások” ünnepséget tartják meg Gyulán. Rá egy napra Aradon is kiderül, hogy ki a legjobb halász egy verseny keretén belül, augusztusban pedig újra vendégeink lesznek a gyulai városvezetők, akik az Aradi Napokra látogatnak majd el.

 

A kapcsolatok ápolása és bővítése – mind a kultúra, mind az oktatás szintjén – kulcsfontosságú tényező a két város között, amely évről évre egyre jobban erősödik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.