2019. augusztus 24., szombat,  Bertalan
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. május 06., hétfő
Energiát visz a dallamokba
Kovács Zoltán zongorista, zeneszerző először lép fel Gyulán, a zene fellegvárában, május 15-én
Szerző: Tudósítónktól
Négy hónap állt a békéscsabai Kovács Zoltán rendelkezésére, hogy felkészüljön május 15-ei koncertjére, melynek Gyulán a zeneiskola (Bartók Béla u. 3.) ad otthont 18 órától. Az intézmény igazgatója, Czirok Mihály januárban készséggel mondott igent és vállalta, hogy az iskola falai között felcsendülhetnek a műsorra tűzött darabok, hiszen olvasott már a sajtóban a szerzőről. Hasonlóképpen biztatást adott Csontos József Attila békéscsabai zenetanár is, akinek tanítványa volt a fiatal alkotó.

Koncertjének első órájában az első három év slágereiből nyújt összeállítást Kovács Zoltán a második egy órában az új zenei darabokat mutatja be

 

Mérföldkőnek számít a gyulai bemutatkozás, hiszen Kovács Zoltán még sosem lépett fel Békéscsabán kívül, kiváltképp nem egy 240 néző befogadására alkalmas teremben, mint amilyen a gyulai iskoláé. A remények szerint meg is telik a helyiség, hiszen nyolc plakátot helyeztek el helyi szállodákban, és a művelődési ház is városszerte viszi a közelgő produkció hírét.

 

Ezúttal szólókoncertet ad majd Kovács Zoltán, de lesznek benne meglepetések (egy-két számot nem egyedül játszik el). Zenéinek egyik üzenete, hogy kedvet adjon a mai fiataloknak akár klasszikus zenét is tanulni. Ösztönzésképpen a mai kornak megfelelő hangzást kölcsönöz a daraboknak. A másik üzenet pedig a műsor összeállításában rejlik, azaz, végigköveti a szerző elmúlt három alkotói évét, a már ismert slágerekkel együtt. Időrendi sorrendben hangzanak el, így azok az alkotó élettörténetét is bemutatják. A koncert második felében javarészt új darabok hangzanak el, ahogy Kovács Zoltán jellemzi: crossover stílusban, szekciókra bontva. S hogy a közönség legyen tisztában a háttérrel, a szerző pár gondolatban kifejti, mi ihlette a zenemű elkészítését.

 

Kísérletezős korszaknak nevezi a maga mögött hagyott éveket Kovács Zoltán, bár úgy érzi, mára rátért egyfajta útra. Mielőtt Angliába utazott két évre, 2016-ban kicsit visszafogott volt még, ám a külföldön töltött időszak eredményeként azóta merészebb, energiával telibb darabokat is írt.

 

Az első koncertet adja tehát május 15-én Kovács Zoltán, amióta Angliából hazatért. A program ingyenes, előregisztrálni a tickets2event@gmail.com internetes címen lehet.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.