2019. július 20., szombat,  Illés
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. február 08., péntek
A Táncsics nem „csábul el” – hacsak nem bukkan fel új kérő?
Nem kívánja bekebelezni az evangélikus egyház az orosházi Táncsics gimnáziumot – legalábbis egyelőre
Szerző: Kiss A. János
Fetser János, az MSZP Orosházi Szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójuk vezetője ma reggel értesült – az egyik illetékes egyházi vezető szíves közlése alapján – arról hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériumának tegnapi ülésén az a döntés született, hogy az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium evangélikus egyházi fenntartásba kerüljön-e. Az említett presbitérium úgy határozott, hogy nem nyújt be az Emberi Erőforrások Minisztériumához az iskola átvételét megfogalmazó szándéknyilatkozatot.

Szívvel, lélekkel, értelemmel döntően a mai gimnáziumhoz kötődnek a hajdani diákok - is

 

Fetser János így reagált a hírre: „Ez egy korrekt tájékoztatás, és sokaknak, akiknek a semleges, világi oktatás fontos – örömteli fejlemény lehet! Az első pillanattól szükséges lett volna egy általános városi szintű, és társadalmi vita. Nem lehet egy nagy múltú oktatási intézmény egyesek egyéni érdekekeinek játszótere! Minden vezető felelősséggel tartozik a dolgozók, a diákok, a szülők, és a gimnázium hírnevével szemben! Ezt »áruba bocsátani« méltatlan a vezetői tisztséghez”

 

 

A presbitériumi döntés – úgy értelmezhető – nem véglegesen mond le az elképzelésről, de azt széleskörű (ha jól érjük, főként helyi társadalmi – konzultáció, egyeztetés eredményeként képzeli el.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.