2019. augusztus 22., csütörtök,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. február 08., péntek
Sztárportré St. Martinnal
(VIDEÓINTERJÚ)
Szerző: K. A. J.
St. Martin a közelmúltban megjelent 4. verseskötetéből olvasott fel a Sztárportréban. (Képes Spirituálé – Stipsits Ibolya fotóművész képeivel.) Az előadóművész, zeneszerző új lemezének címe: Valóra Vált Álmok.

St. Martin

 

St. Martin: „Van egy furcsa mondás, amit én nem tartok túl jónak: az álmodozás az élet megrontója. Szerintem az egyik legszebb dolog, hogy az életben néhány álmot valóra lehet váltani. Az én álmom gyermekkorban indult, 5-6 évesen kezdtem szoros kapcsolatba kerülni a zenével.”

 

St. Martin 20 évesen lett apa, erről a korszakról és fiáról is nagy szeretettel beszélt: „Kértem a fiam, hogy mondja el, milyen apa vagyok, vagy azt, hogy milyen szülők vagyunk. Egy évben egyszer, mindig elmondta: karácsonyra ez volt a legszebb ajándék. Egy verset kaptunk ilyenkor, amiben egyébként keményen megfogalmazta és leírta egy-két oldalon, amiket gondol. Az egész évre vonatkozóan kaptunk ilyenkor egy tükröt. Nagyon tetszett, mert ebben le merte írni, el merte mondani, és engem ezek a mély érzésű dolgok mindig megérintenek. Ez alapján tudtam akár korrigálni is helyzeteken.”

 

St. Martin rendhagyó előadásokon a feleségével (Ildikóval) és a fiával (Normannal) együtt is szerepel: A zene és a színek harmóniája címmel. „Ez egy nagyon jó kis trió, amiben érződik az erő, a vidámság, a játékosság és a szeretet. Nagyon nagy móka! Ildikó művészettörténész, és ásvány ékszerekkel foglalkozik már 10 éve. Más kontextusba helyezi az ékszereket a műsor kapcsán, színek kerülnek elő, történetek, dalok. Amikor sztorizik, akkor persze Normannal mi bele-bele szoktunk szólni, és olyan parádés helyzetek alakulnak ki, amit nagyon élvezünk, és ezt a közönség is át szokta venni. Ezek a megnyilvánulások még közelebb hoznak minket egymáshoz.”

 

A családi előadások mellett, a különleges koncerthelyszínek közül az egyik legkiemelkedőbb az aggteleki cseppkőbarlang, ahol St. Martin idén már 27. alkalommal rendezi meg nagykoncertjét, mely július 20-án lesz.

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.