2019. július 20., szombat,  Illés
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. február 04., hétfő
Végkifejlet előtt a „tótkomlósi búzaügy” nyomozása
Már iratismertetés folyik – Öt személyt sikkasztással, egyet pénzmosással gyanúsít a rendőrség
Szerző: Kiss A. János
A milliárdos értékű „tótkomlósi búzaüggyel” kapcsolatban – melynek helyzetéről eddig is visszatérően tudósítottunk – megkeresésünkre, ma rövid tájékoztatást adott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Úgy tűnik, hogy a gigászi nyomozó tevékenység hamarosan lezárulhat, vagy így, vagy úgy.

Képünk illusztráció! (Forrás: Digi24)

 

A tájékoztatóból kiderül, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán folyamatban lévő nyomozásnak az ügyészi szervek által megjelölt határideje 2019. május 24-e.

 

Öt gyanúsított esetében sikkasztás bűntette, egy gyanúsított ellen pénzmosás bűntette megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás. A főkapitányság megerősítette a vitalap.hu ama értesülését, miszerint jelenleg iratismertetés történik az ügyben. Ha a nyomozás során eltelt hosszú időt, s rengeteg szereplőt, az eljárási cselekmények sokaságát és bonyolultságát vesszük alapul, nyilvánvalóan hatalmas mennyiségű dokumentumon kell átrágniuk magukat az érintetteknek. Vélelmezzük, hogy a jogszabályi változások és a kor technikai lehetőségei módot adnak arra is, hogy a papírban számolva „szekérnyi” irat megismerésére jogosultak az anyagot magukkal is vihetik további tanulmányozásra.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.