2019. augusztus 22., csütörtök,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2019. február 04., hétfő
Nagy tervek a vidéki sajtó felszabadítására
Újratervezés címmel szervezett konferenciát a helyi nyilvánosságról a Nyomtass te is! mozgalom
Szerző: K. A. J.
Elszánt hangulat uralkodott az ÚJRATERVEZÉS – Hogyan építsük újjá a vidéki nyilvánosságot? címmel megrendezett budapesti konferencián, amelyet a Nyomtass te is! hetilap és mozgalom szervezett a hétvégén. Az eseményen írtak alá stratégiai megállapodást a Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Nyomtass te is! között, amelytől azt remélik, hogy még több kistelepülésre tudják eljuttatni a független sajtó híreit.

Képünk illusztráció! (Forrás: internet)

 

Száznál is többen vettek részt – köztük szakértők, újságírók és vidéki független hírportálok szerkesztői – az ÚJRATERVEZÉS című konferencián.

 

Teljes egyetértés mutatkozott abban, hogy túl kell lépni a vidéki médiahelyzet elemzésén, mert ezzel mindenki tisztában van. Mostantól a megoldásra kell koncentrálni.

 

Ennek a hatalomnak a hazugság és az általuk elfoglalt média az egyik tartóoszlopa –fogalmazott Márki-Zay Péter. Főleg vidéken kell radikális változást elérni ezen a területen – vélekedett.

 

L. László János, a Nyomtass te is! alapító főszerkesztője úgy vélte, már néhány ezer ember hatalmas változást tudna elérni a vidéki nyilvánosság helyzetében, és képes lenne létrehozni a független nyilvánosságnak egy olyan hálózatát, amely érezhetően meggyengítené a fideszes média totális hatalmát. Kijelentette, hogy mozgalmuk eltökélt szándéka összekapcsolni azokat, akik tenni akarnak a vidéki független nyilvánosságért. Arra szólítanak fel mindenkit, hogy akik tényleg tenni akarnak a változásért, keressék velük a kapcsolatot.

 

A rendezvény négy szekcióban zajlott, külön járták végig a meghívottak a nyomtatott és az online média lehetőségeit, a közösségi média legújabb eszközeit, valamint a finanszírozás kérdéseit. Valamennyi szekcióban fontosnak tartották az egymástól elszigetelten működő helyi és megyei szintű médiumok összefogását, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztását. Egyöntetű álláspont volt az is, hogy vidéken kell folytatni a megbeszéléseket.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.