2019. május 24., péntek,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. november 30., péntek
Bajba jutott autósnak segítettek
Békés megyei rendőrségi jó tanácsok a téli közlekedéshez
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, Békéscsabán, a Bartók Béla úton, november 29-én 10.15 óra körül a rendőrjárőrök felfigyeltek egy autóra, az egyik kereke defektes volt. A járművet egy nő vezette, elmondta a rendőröknek, hogy útközben eresztett le a gumiabroncs. Amikor a rendőrök leállították, éppen azon gondolkodott, hogy elmenjen egy szervizig, vagy segítséget hívjon. Erre nem volt szükség, mert a segítség már ott volt. A rendőrök kicserélték az autó leeresztett kerekét a pótkerékre. A nő nagyon hálás volt, többször is megköszönte a két rendőr figyelmességét, munkáját.

Kereket cseréltek a rendőrök Békéscsabán

 

Békés megyében is a rendőrség az autósok, a közlekedők figyelmébe ajánlja, hogy télen megváltoznak az út- és a látási viszonyok, esetenként sokkal rosszabb körülmények között kell közlekedni, mint más évszakokban. Ehhez a balesetek megelőzése érdekében a járművezetőknek és a gyalogosoknak is alkalmazkodniuk kell.

 

 A rövidebb nappalok miatt többet kell sötétben és szürkületben közlekedni, ráadásul köd és havazás miatt is gyakran erősen lecsökken a látótávolság. A biztonság egyik alapfeltétele a láthatóság, így a járművek világításait, irányjelzőit karban kell tartani, ha meghibásodnak, azonnal meg kell javíttatni. Az útviszonyok helyenként és napszakonként is változnak, az utak az esőtől, hótól, lecsapódó párától gyakran lesznek csúszósak, jegesek. Tartsanak nagyobb követési távolságot, vezessenek figyelmesen, óvatosan, kerüljék a hirtelen fékezést, kormánymozdulatokat – tanácsolja a rendőrség. A gépjárműveket tanácsos szakemberrel átvizsgáltatni. A világítások mellett a téli gumiabroncsok legyenek megfelelő állapotban, a fék, a kormányberendezés, az ablaktörlő megbízhatóan működjön. Legyen az autóban jégkaparó, téli ablakmosó folyadék és jégoldó spray. Ahhoz, hogy a szélvédő ne párásodjon be és a vezető jól lásson, elengedhetetlen, hogy a jármű fűtő és szellőztető berendezése jól működjön.

 

A kerékpárosok és a gyalogosok külterületen feltétlenül viseljenek fényvisszaverő mellényt. Lakott területen is ajánlott, hogy legyen rajtuk valamilyen fényvisszaverő ruha, mert sötétben, szürkületben így sokkal hamarabb észrevehetőek.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.