2019. április 19., péntek,  Emma
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. október 30., kedd
A vég kezdete?
Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el az országgyűlési képviselők
Szerző: Kiss A. János
Simonka György, dél-békési parlamenti képviselő, a Fidesz Békés megyei választmányi elnöke mentelmi jogát a szavazáskor jelenlévő országgyűlési képviselők százszázalékos szavazati arányával felfüggesztették. Ezzel megnyílt a lehetősége annak, hogy a nyomozást végzők gyanúsítottként hallgassák meg őt abban az ügyben, melyet a legfőbb ügyész a Parlamenthez intézett kiadási kérelmében – a lényegét tekintve – így fogalmazott meg: bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó (1400 millió forintos) költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kéri Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését.

Simonka György még elnöke a Fidesz Békés megyei választmányának?!

 

Jogi, politikai, erkölcsi értelemben ez bizonyára csak a jéghegy csúcsa. Mindenesetre, az nyomozást végzők – gondolom, rendőrök, NAV-nyomozók, ügyészek – ezzel lehetőséget kaptak a mindenkire egyaránt vonatkozó törvények érvényesítéséhez.

 

Bizonyára a legtöbb olvasó – valamilyen forrásból – értesült már a mentelmi bizottság és az Országgyűlés döntéséről. Amióta – a demokrácia és a sajtószabadság legnagyobb „dicsőségére” – a kormány megszüntette a parlamenti ülések televízión keresztüli nyomon követését, csak egyes részinformációk állnak a választók, a sajtó rendelkezésére.

 

Az ülésen részt vett Simonka György is, de nem kívánt szólni képviselőtársaihoz. Ez a se beismerést, se cáfolatot nem jelentő hallgatás nem segít annak megértésében sem, hogy vajon mennyire volt őszinte, s mennyiben lehetett kétségbeesett lépés az, hogy ő maga is megszavazta mentelmi jogának felfüggesztését. Úgy gondolom, inkább a tanácstalanság, a magabiztosság látszatának fenntartása ösztönözhette erre a lépésre.

 

A jelenlévő 163 képviselő igenje úgy jött létre, hogy 35 képviselő távol maradt a szavazástól. Simonka György sorsának további alakulásáról egyelőre nincsenek információink.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.