2019. április 19., péntek,  Emma
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. október 30., kedd
Az emlékezés napjain
A Békés megyei temetők körül nem lesz forgalomkorlátozás – Állandó jelenlétet, visszatérő ellenőrzést szervez a rendőrség
Szerző: SZ. M.
A rendőrség Békés megyében is bűnmegelőzési tanácsokkal, a forgalom irányításával segíti a temetőkbe látogatók biztonságát. Mindenszentek és a halottak napja közeledtével sokan felkeresik elhunyt szeretteik sírhelyeit, megélénkül a forgalom Békés megyében is. A megyében egyik temető környékén sem lesz forgalomkorlátozás, de ha szükséges, a rendőrök segítik majd a közlekedőket. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, visszatérő ellenőrzéseket szervezett a rendőrség, emellett a polgárőrség is folyamatosan jelen lesz a temetőknél – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Képünk illusztráció! (Forrás: eszm.ro)

 

A lopások megelőzése érdekében a rendőrség kéri, hogy a sírkertekbe látogatók csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz szükségük van. Ha bankkártyáikat nem szeretnék használni, akkor hagyják otthon. Gyakran előfordul, hogy a temetőkbe érkezők a leparkolt autókban hagyják személyes holmijukat. Az üléseken, kalaptartón, műszerfalon felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatók, a rossz szándékkal nézelődők hamar felfigyelnek a tárgyakra. A leállított, lezárt autóban lehetőség szerint ne hagyjanak táskát, iratot, telefont, navigációs készüléket. Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni, akkor se a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be ezeket a csomagtartóba.

 

Kerékpárjaikat is lakatolják le és a kormányon, és a kosarakban ne hagyjanak semmit. Ha autóbusszal, vonattal utaznak, ügyeljenek arra, hogy a táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjon senki semmit kivenni.

 

A sírok gondozása közben ne tegyék le a földre, sírkövekre táskáikat, és semmiképpen ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül személyes tárgyaikat – tanácsolja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.