2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. október 28., vasárnap
Majdnem hazaértek...
Horvátországból egyhúztomban vezetett a sofőr Mezőkovácsházára – Rendőr és mentőgépkocsi-vezető életmentése a gyulai áruházban
Szerző: SZ. M.
Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a Békés megyei Mezőkovácsháza külterületén. A súlyos sérüléssel járó baleset azért történt, mert a jármű vezetője fáradt volt. A súlyos közlekedési baleset augusztus 12-én, 6 óra előtt néhány perccel történt.

Az autó a tengelye körül többször átfordult

 

Egy fiatal férfi autójával letért az útról és szalagkorlátnak ütközött. Az autó a tengelye körül többször átfordult, majd a kerekein állt meg. A férfi könnyű, míg a mellette utazó édesanyja súlyos sérülést szenvedett.

 

A 20 éves fiatalember kihallgatásán elmondta, hogy 24 órája ébren volt, Horvátországban jártak, napközben kirándultak, majd az esti órákban indultak haza, Magyarországra. A fiatalember egész éjjel vezetett, édesanyja mellett barátnője is vele volt, de a fiatal nő már nem ült az autóban, amikor a baleset történt, előtte kiszállt Battonyán. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a mezőkovácsházi férfi ellen közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrkapitányság az iratokat továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

*

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy nem kellően kipihenten vezetni: kockázatos. A balesetek elkerülése érdekében fáradtan ne üljenek volán mögé, és hosszabb úton tartsanak pihenőt.

*

Békés megyében, Gyulán rosszul lett egy idős férfi, az egyik áruházban. Leállt a férfi légzése és a keringése is. Egy szolgálaton kívüli rendőr és egy szabadnapos mentőgépkocsi-vezető sietett a rosszul lévő segítségére.

 

Családjával egy gyulai áruházban vásárolt egy szolgálaton kívüli rendőr október 27-én, 9.40 óra körül, amikor nem messze tőle, a boltban összeesett egy férfi. A Gyulai Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka azonnal az idős ember segítségére sietett, ellenőrizte a légzését és a pulzusát is, majd, miután életjeleket nem tapasztalt, megkezdte a férfi újraélesztését, eközben hívta a mentőket és a kollégáit is. Segítségére volt a gyulai mentállomás egyik mentőgépkocsi-vezetője is, aki szintén szabadnapján vásárolt az üzletben. A rendőr és a mentős felváltva végzett mellkaskompressziót, fenntartva ezzel a férfi keringését. A kiérkező mentők stabilizálták az idős ember állapotát és kórházba szállították.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.