2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. október 04., csütörtök
A Megvilágosodás Napja: pénteken
Az elmúlt évekhez képest újabb akciókkal, kedvezményekkel várja a kerékpárosokat a Békés megyében hagyományos rendezvény
Szerző: Tudósítónktól
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára. A rendőrség és az akcióban résztvevő vállalkozások szeretnének segítséget nyújtani a kerékpárosoknak ahhoz, hogy felszereljék a kerékpárjaikat.

Képünk illusztráció! (Forrás: Zalon.hu)

 

Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Dobozon, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn október 5-én összesen 23 üzlet, illetve szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig ajándékokkal készül azoknak, akik tesznek saját biztonságukért. Aki ellenőrizteti kerékpárja műszaki állapotát és azt, hogy megvannak-e rajta a kötelező felszerelések, sorsjegyet kap. Emellett, ha hiányzik a küllőprizmája, díjmentesen kap újat, valamint fényvisszaverő matricát a kerékpárjára. Ha első világítást vásárol a kerékpárra, a hátsó világítás ajándék. Küllőre szerelhető prizma, fény-, illetve reflexcsíkos gumiköpeny vagy prizmás pedál vásárlása esetén is ajándék jár. Lámpa- és prizmakészletet kap, aki visszapillantó tükröt, csengőt, kerékpáros fejvédő sisakot, térdvédőt, könyökvédőt, vagy gyermekülést vásárol. A bicikli fékjét is érdemes most ellenőriztetni, mert ha nem működik jól, a szervizzel is rendelkező üzletekben megvásárolt új fékbetétet díjmenetesen felszerelik.

 

Békéscsabán, a Csaba Centernél 16 és 20 óra között díjmentesen ellátják egyedi azonosítóval az érdeklődők kerékpárjait. Ez a lopások megelőzése és felderítése szempontjából is hasznos.

 

A program zárásaként, 2018. október 5-én, 19 órakor 8 városban indul esti lámpafényes kerékpáros felvonulás. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában, Békésen a Széchenyi téren, az Elektro Pont üzlet parkolójában, Gyulán a Kossuth téri parkolóban, Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál, Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon pedig a rendőrkapitányság előtt 18 óra 30 perctől várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

 

Mindenki, aki a Megvilágosodás Napjának bármelyik programján részt vesz, sorsjegyet kap, amellyel a felvonulások utáni sorsoláson ajándékot nyerhet. Az akcióban résztvevők üzletek és szervizek címeit tartalmazó plakát az alábbiakban letölthető és megtalálható a Facebookon, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálján.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.