2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. szeptember 10., hétfő
Luxusjáratot avatott fel az Astra Trans Carpatic Aradon
Szerző: Cs. E. (onlinejelen)
Új vonatjáratot avatott fel szombaton Aradon a román állami vasúttársaság (CFR) egyre erősebb vetélytársának számító, az aradi Valer Blidar üzletember által vezetett Astra Trans Carpatic vállalat. A Temesvár–Arad–Szatmár–Nagybánya vonalon nyugati körülmények között lehet majd utazni, a „luxusszerelvényt” szombaton mutatták be nagyszabású rendezvény keretében az Astra Trans Carpatic vezetője, illetve a város és a megye elöljáróinak a jelenlétében. Új vonatjáratot avatott fel szombaton Aradon a román állami vasúttársaság (CFR) egyre erősebb vetélytársának számító, az aradi Valer Blidar üzletember által vezetett Astra Trans Carpatic vállalat. A Temesvár–Arad–Szatmár–Nagybánya vonalon nyugati körülmények között lehet majd utazni, a „luxusszerelvényt” szombaton mutatták be nagyszabású rendezvény keretében az Astra Trans Carpatic vezetője, illetve a város és a megye elöljáróinak a jelenlétében.

A MÁV figyelmébe: ilyen is lehet egy robbanómotoros vonat...

 

Az Astra Trans Carpatic 20 millió eurós beruházással kíván új járatokat indítani, ennek érdekében Blidar vállalata 15 vonatot vásárolt a dániai vasúttársaságtól.

 

A következő járatot a Temesvár–Arad–Nagyvárad–Kolozsvár vonalon tervezik beindítani decemberig, 2019 áprilisáig pedig a többi vonat is sínre kerül.

 

Az Aradon bemutatott dieselmotoros vonat kényelem és felszereltség szempontjából teljes mértékben megfelel az európai elvárásoknak és a 200km/h-s sebességet is elérné, ez utóbbi azonban a hazai vasúti infrastruktúra miatt nem kivitelezhető, nyilatkozta Valer Blidar az átadáson.

 

Az Astra Trans Carpatic 2017 februárjában indította el első, Arad–Bukarest magánjáratát, melyen a nyári szezon alatt Mangáliáig lehetett utazni, a második járat a Bukarest–Brassó útvonalon közlekedik.

 

A jegyeket valamivel alacsonyabb áron kínálják, mint a CFR, a hazai jogszabályoknak megfelelő utazási kedvezmények alkalmazásával.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.